Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / IPO
Autor Zpráva
Maya
# Zasláno: 13 Říj 2005 15:55
- Nahlásit

Ke zkouškám 1, 2, 3 mohou v ČR nastoupit pouze psi s průkazem původu stanovených plemen.
Ke zkoušce IPO-FH mohou v ČR nastoupit psi s průkazem původu jakýchkoliv plemen uznaných FCI (platí pro 1, 2, 3 i IPO-FH).

Tohle jsem našla tady v řádech a nějak z toho nemůžu pochopit, jestli se IPO 1, 2, 3 může zúčastnit jakékoliv plemeno - viz závorka na konci.
Může mi to někdo osvětlit? Díky

Eny
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:10
- Nahlásit

Na zkoušku IPO1.2,3 může jakýkoliv pes s PP uznaný FCI jako pracovní plemeno, na IPO-FH může jakýkoliv pes s PP.
A to i proto, že by asi těžko skládal např. buldoček zkoušku, kde se musí skoči překážka 1m vysoká, kde se aportuje činka o váze 2kg, kde je součástí zkoušky obrana....
IPO-FH je čistě jen stopařina, nic víc nic míň, mohou na ní tedy i psi menších plemen.
Seznam psů, kteří mohou na IPO1,2,3 najdeš buď v INFO ČKS, které pravidelně chodí na cvičáky předsedům, nebo možná i na stránkách ČKS, zkus popátrat. A co máš za plemeno? možná to budu vědět

Maya
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:20
- Nahlásit

To není pro mě, ale pro kamarádku, má velkého špice, to určitě není pracovní plemeno, ale slyšeli jsme, že prý je to nově jen omezeno výškou a tu závorku výše (platí pro 1, 2, 3 i IPO-FH). jsem pochopila tak, že se vztahuje na tu předchozí větu, ale zase mi to nesouhlasilo s tou první větou.
Hm, tak to bude asi zklamaná.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 17:21
- Nahlásit

Já mám labradora, se kterým mám IPO3, takže si myslím, že by neměl být problém, aby nemohl skládat IPO i velký špic...Když na to má, tak proč ne

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 17:33
- Nahlásit

ja som tam nasla toto
3. Akcí se mohou zúčastnit psovodi se psy plemen, která svou stavbou těla splňují požadavky pro daný typ zkoušky. Takze buldocek a obrana asi fakt nie, ci sa mylim?

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 07:05
- Nahlásit

zkoušek a všech akcí kromě vylučovacích závodů pro dospělé se smí zůčastnit pes i bez P.P. a nekupírovaný

krecinek
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 18:13
- Nahlásit

Ahoj, nechtěla jsem zbytečně zakládat nové téma, tak jsem vyštrachala toto...

Někde jsem zaslechla nebo četla něco o tom, že by měly být nové zkoušky skládající se jen z obran dle IPO1-3. Tak jako je např, jen stopařská zkouška FPr1-3, tak by měla být snad jenom obranářská zkouška...
Je na tom něco pravdy? Nějaké bližší info?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 18:33
- Nahlásit

Výše uvedené jsou staré informace, IPO může skládat jakékoliv plemeno i kříženec, tedy i pes bez PP a to bez omezení výšky, pokud to zvládne i buldoček, tak vzhůru do toho, ale kdyžtak dejte vědět, chtěla bych být u toho IPO tedy není omezené výškou jako třeba prozatím náš NZŘ, ale býval. Stopařské zkoušky nejsou omezené výškou ani ničím jiným v žádném zkušebním řádu.
V novém návrhu na úpravu mezinár. zk. řádu je i možnost, že zkušební řád IPO bude rozšířen o zkoušky 1-3 stupně stávající se pouze ze stopy (jako FPr1-3 u SChH/VPG),dále 1-3 stupně poslušnosti a totéž i z obrany. Ještě to neprošlo komisí je to jen návrh, konečný verdikt by měl padnout nejspíš po novém roce.

krecinek
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 14:52
- Nahlásit

Eldoguero

Děkuju za info

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 16:21
- Nahlásit

Není zač. Osobně pevně doufám, že omezení výšky se zruší i u NZŘ, jelikož naše stafbulina je na hranici a člověk pak trne jestli ji rozhodčí posoudí, nebo ne. Zatím jsme měli problém jen s jedním rozhodčím, který nám na rovinu řekl, že by ji neposoudil. Omezení by mělo padnout snad taky příští rok, ale jako návrh to musí projít výcvikovkou a to může být na dlouhý lokte. No, myslím, ale že to ZVV1 a ZPO1 ji z rodokmenu nikdo asi neškrtne

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání