| Autor |
Zpráva |
Amelia1410
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2016 10:37
- Nahlásit
Ahojte potrebujem pomoc ako odnaučiť psa skákať.
Mám doma pol ročné šteniatko kríženca a máme problém, že skáče. Chápem, že je to prirodzené pre šteniatko, ale keďže je vonku a momentálne stále a prší je to u nás veľký problém. Keď k nej človek príde je strašne hyperaktívna a veľmi sa teší a môžem od nej chcieť aby si sadla v tomto stave ma nie vždy počúvne.
Skúšala som už rôzne metódy. Snažila som sa vždy keď na mňa skočila otočiť k nej chrbtom a počkať kým si sadne ale buď si sadla alebo si proste našla inú zábavu s hračkou. Kúpila som si aj kliker a začala som tréning s klikrom.
Momentálne je situácia taká, že vie že pri mne nemá skákať, resp. 90% času to dodržuje ale niekedy keď je veľmi vybudená tak skočí aj na mňa.
Je to u nás dosť veľký problém nakoľko žijem aj so starými rodičmi a hlavne babka sa jej kvôli tomu bojí. Ja ešte chodím d školy a tak väčšinu dňa nie som doma. Keď príde návšteva musí sa zavrieť do voliery kvôli skákaniu, ktoré až znemožnuje chodiť a keď je človek starší bojí sa aby ho nezhodila aj keď je menšieho vzrastu. Najhoršie je že skáče zozadu.
Prosím ak mi niekto vie poradiť budem Vám veľmi vďačná.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2016 12:01
- Nahlásit
Tak me se vcelku osvedcilo hlavne chvalit chvalit kdyz je pes ve skakaci situaci vsema 4 na zemi a ja teda sezeni nevyzaduju at se klidne hemzi kolem a vypousti energii hlavne kdyz nebude skakat
momentalne s pulrocnim stenetem jsme na tom tak ze skoci obcas jinak nadskakuje 10 cm packama nad zem
|
Amelia1410
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2016 12:17
- Nahlásit
Odkedy cvičíme s klikerom tak ju odmeňujem stále keď je packami na zemi. Problém je, že to rešpektuje len pri mne :/.
Pred chvíľou k nám napríklad tiež prišla návšteva a od tej radosti ako šla teta po dvore tak za ňou utekala a v podstate sa tým skokom od nej zozadu odrazila. Ona to robí tak jednorázovo niekedy - skočí a už je na zemi, človek to ani v tej rýchlosti neočakáva ani sa tomu nevie vyhnúť A každý ma potom blatné packy na zadku. V tom momente keď vidí niekoho nového je príliš nadšená a nevie sa ukľudniť.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:29
- Nahlásit
Zkus ji tedy na sebe naucit neskakat na povel a ten pak pouzivat u jinejch lidi
prupadne ti jini lidi muzou delat figuranty a ty ji muzes dirigovat a pripadne odmenovat
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:36
- Nahlásit
V tom momente keď vidí niekoho nového je príliš nadšená a nevie sa ukľudniť.
nauč ji nějaký "vítací" rituál na povel - uvidí cizího = přiřadí se ti k noze a spolu u nohy půjdete toho cizího přivítat a to tak, že ona bude mít prdelku na zemi a ten cizí ji podrbe ....nebo jak chceš, aby to probíhalo. Prostě ji to celé krok po kroku nauč.
|
Amelia1410
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:39
- Nahlásit
Nevieš mi poradiť ako na to ? V cvičení psov nemám veľké skúsenosti. Viem naučiť veci ako sadnúť a dať pac, no s týmto som problém pri predošlých psoch akosi nemala.
Minule som trénovala s mamkou a tá keď jej povedala aby neskočila tak neskočila. Ale to už sme chvíľku boli vonku a tak už to prvotné nadšenie že je niekto nový na dvore opadlo.
|
Amelia1410
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:40
- Nahlásit
Dobre ďakujem len si budem musieť násť figurantov. V rodine je jediná ochotná mamka.
|