Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Problém so skákaním
Autor Zpráva
Amelia1410
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 10:37
- Nahlásit

Ahojte potrebujem pomoc ako odnaučiť psa skákať.
Mám doma pol ročné šteniatko kríženca a máme problém, že skáče. Chápem, že je to prirodzené pre šteniatko, ale keďže je vonku a momentálne stále a prší je to u nás veľký problém. Keď k nej človek príde je strašne hyperaktívna a veľmi sa teší a môžem od nej chcieť aby si sadla v tomto stave ma nie vždy počúvne.
Skúšala som už rôzne metódy. Snažila som sa vždy keď na mňa skočila otočiť k nej chrbtom a počkať kým si sadne ale buď si sadla alebo si proste našla inú zábavu s hračkou. Kúpila som si aj kliker a začala som tréning s klikrom.
Momentálne je situácia taká, že vie že pri mne nemá skákať, resp. 90% času to dodržuje ale niekedy keď je veľmi vybudená tak skočí aj na mňa.
Je to u nás dosť veľký problém nakoľko žijem aj so starými rodičmi a hlavne babka sa jej kvôli tomu bojí. Ja ešte chodím d školy a tak väčšinu dňa nie som doma. Keď príde návšteva musí sa zavrieť do voliery kvôli skákaniu, ktoré až znemožnuje chodiť a keď je človek starší bojí sa aby ho nezhodila aj keď je menšieho vzrastu. Najhoršie je že skáče zozadu.
Prosím ak mi niekto vie poradiť budem Vám veľmi vďačná.

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 12:01
- Nahlásit

Tak me se vcelku osvedcilo hlavne chvalit chvalit kdyz je pes ve skakaci situaci vsema 4 na zemi a ja teda sezeni nevyzaduju at se klidne hemzi kolem a vypousti energii hlavne kdyz nebude skakat
momentalne s pulrocnim stenetem jsme na tom tak ze skoci obcas jinak nadskakuje 10 cm packama nad zem

Amelia1410
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 12:17
- Nahlásit

Odkedy cvičíme s klikerom tak ju odmeňujem stále keď je packami na zemi. Problém je, že to rešpektuje len pri mne :/.
Pred chvíľou k nám napríklad tiež prišla návšteva a od tej radosti ako šla teta po dvore tak za ňou utekala a v podstate sa tým skokom od nej zozadu odrazila. Ona to robí tak jednorázovo niekedy - skočí a už je na zemi, človek to ani v tej rýchlosti neočakáva ani sa tomu nevie vyhnúť A každý ma potom blatné packy na zadku. V tom momente keď vidí niekoho nového je príliš nadšená a nevie sa ukľudniť.

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:29
- Nahlásit

Zkus ji tedy na sebe naucit neskakat na povel a ten pak pouzivat u jinejch lidi
prupadne ti jini lidi muzou delat figuranty a ty ji muzes dirigovat a pripadne odmenovat

Neumi
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:36
- Nahlásit

V tom momente keď vidí niekoho nového je príliš nadšená a nevie sa ukľudniť.
nauč ji nějaký "vítací" rituál na povel - uvidí cizího = přiřadí se ti k noze a spolu u nohy půjdete toho cizího přivítat a to tak, že ona bude mít prdelku na zemi a ten cizí ji podrbe ....nebo jak chceš, aby to probíhalo. Prostě ji to celé krok po kroku nauč.

Amelia1410
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:39
- Nahlásit

Nevieš mi poradiť ako na to ? V cvičení psov nemám veľké skúsenosti. Viem naučiť veci ako sadnúť a dať pac, no s týmto som problém pri predošlých psoch akosi nemala.
Minule som trénovala s mamkou a tá keď jej povedala aby neskočila tak neskočila. Ale to už sme chvíľku boli vonku a tak už to prvotné nadšenie že je niekto nový na dvore opadlo.

Amelia1410
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:40
- Nahlásit

Dobre ďakujem len si budem musieť násť figurantov. V rodine je jediná ochotná mamka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání