Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Rozmalzleny pes
Autor Zpráva
Amelia1410
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2016 16:28
- Nahlásit

Dobry deň. Dnes pri očkovaní nám veterinár povedal, že naša fenka je rozmazlená. Chcela by som to napraviť.
Fenka bude mať onedlho 4 mesiace. Je to kríženec nízkeho vzrastu a je umiestená na dvore. Zatiaľ vie sadnúť, ľahnúť, podať labku a zdokonaľujeme povedl ku mne, nakoľko keď ju zaujme nejaky neznámy pach alebo natrafí na mačku nie vždy ešte príde. Vtedy sa snažim zaujať jej pozornosť a utekať pred ňou aby bežala za mnou. S povelom zostaň nám to ešte veľmi nejde.
Na prechádzkach je bojazlivá a keď sa k nej niekto priblíži prikrči sa a niekedy sa pociká. Alebo k ľudom ide sama a vrtí chvostom ale keď sa k nej zohnú, nechá sa od ľudí pohladkať, ale taktiež sa v prvom momente prikrčí a pociká. V okolí nemáme žiedne cvičisko ani kynológa preto na cvičak nechodím. K iným psom má taktiež rešpekt a keďže bývame na dedine stretáva sa s nimi len zpoza plota. Ale máme aj jedneho psieho kamaráta s ktorým niekedy chodíme na prechádzky a keď sú pustený na dvore chodí za ním a má zaujem o hru.
Keďže som študentka tak kým bola malá a ja som sa pri nej vonku učila ležala pri mne. Teraz ak čupím automaticky mi skočí do náruče, alebo keď sedím ľahne si mi na kolená a tam sa hraje s hračkou. Keď jej to nechcem dovoliť tak škrabe a dobíja sa.
Ak by ste mi niekto vedel poradiť ako zlepšiť výchovu ako napraviť chyby ktoré som možno urobila budem Vám vďačná.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2016 18:07
- Nahlásit

a podle ceho usuzuje, ze je rozmazlena? s tema lidma se to da mozna natrenovat, ze by se k ni hned nesklaneli, muze byt nervozni a jinak mate asi naslapnuto v celku dobre. nicmene s ucuravanim to muze byt i tim ze je stene a jeste tak neudrzi sverace kdyz je vzrusena.

pokud se dobyva do naruce a neni to zadnouci, tak ignorovat/otocit se zady a hned jak treba bude v klidu sedet/stat tak pochvalit, odmenit a casem prodluzovat pomalicku dobu, kdy je hodna nez prijde pochvala a pamlsek a casem se nauci ze se dobyvanim niceho nedocka ale klidnym cekanim ano - pozornosti, pamlsku, pripadne jestli treba se rada o neco taha tak za idmwnu se i potahat.
ze zacatku budou treba chvile kdy se nebude dobyvat nahoru pidiswkundovy tak to neprosvihnout.

mozna i treba naucit do naruce na povel - pokud to ma rada, nauci se, ze s povelem se ma na co tesit ale obtezovanim se niceho nedocka

Amelia1410
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2016 18:26
- Nahlásit

To ze je rozmazlena povedal pred 4 hodinami veterinar ked ju ockoval. Ja som si toho akosi nevsimla tak som chcela predist chybam. Chcem mat dobre vychovaneho psa v ramci mojich moznosti.

birma
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2016 18:57
- Nahlásit

Amelia1410
Veterináři jsou odborníci na zdraví, nikoliv na výchovu ;)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2016 20:35
- Nahlásit

birma
Veterináři jsou odborníci na zdraví
rozhodně a ženy jsou odborníce na ženšen

Amelia1410
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2016 22:03
- Nahlásit

Ahojte, potrebujem radu... Daisy hrozne skace, stazuju sa na to susedy ked k nam pridu a taktiez aj rodina... snazim sa vzdy ked sa ku mne rozbehne sa jej uhnut ale dost casto to povazuje len za formu hry a tak skace o to viac :/ mate nejake rady ? A taktiez ak mame nejake volne oblecenie tak nielenze skace ale este aj chnapne napr po volnom tricku takze mamkino vyzera ako emental :/ ja k nej nenosim volne oblecenie aby som tomuto predisla ale babka chodi len v takomto a momentalne chodi vonku skor vtedy ked som tam aj ja a Daisy zamestnavam

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2016 22:51
- Nahlásit

nechal bych Daisy zatrest napsat stokrat: "nemam skakat po lidech"

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 10:13
- Nahlásit

Amelia1410

každé štěně skáče, je to pro něj součástí naprosto přirozené psí komunikace když se smečka vrátí ke štěňatům, ta je takto vítají, skáčí na ně, olizují jim tlamy a dožadují se tím vyvrhnutí přinesené potravy, to celé se ritualizovalo. Pro psa je tedy přirozené na nás vyskakovat a chtít nám "olíznout tlamu". budeme-li ho u toho trestat, zkazíme si hned od začátku vzájemný vztah. Budeme ho proto místo zakazování a trestů učit, co má v takovou chvíli dělat. Pokud už umí sedni, fajn, je od čeho začít. Budete trénovat- nejdříve vy se štěnětem krátké odchody a návraty, kdy štěněti ukážete, že se mu vyplatí sedět a pak se s ním přivítáte. začátek musí být velmi jednoduchý, od toho, že třeba jen odchod naznačíte, ani nedoodejdete, vrátíte se, řeknete sedni, štěně ještě není rozjeté, takže si sedne, vy ho moc pochválíte, odměnite a pohrajete si s ním. Vždy opravdu jen za to sezení. Pokud skáče, nevšímáte si ho, neříkejte nic, nehýbejte se, počktejte dokud nemá tu zadnici fakt na zemi, až mu to půjde dobře, odejděte, dveře přivřete,hned návrat, sedni a až za vykonané odměna, pochvala, hra. Postupně ztěžovat situaci, až to pesnovi půjde s vámi, tak potrénovat s babičkou. Pokud na ni vyskakuje v rámci hry a zakusuje ji oblečení, je nutné štěně zaujmout něčím jiným. Hračkou, kterou moc oblibuje a tu mu třeba házet, nebo se s ním přetahovat. Aby se naučilo, že to je zábavnější, než lovit babičku.

Amelia1410
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 12:27
- Nahlásit

Dakujem za radu

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 12:39
- Nahlásit

PetraK
ja ti nevim s tim oblecenim to Loki dela taky taha za tricko nebo za nohavice kratasu a podle me mam posledni dobou dojem zeje to vyzva Pojdte pane budeme si hrat
presmerovani na hracky a pretahovani samo v ten moment funguje ale mam dojem ze tim dosahl to co chtel a lepsi by byla ignorace bohuzel to by mi asi driv doslo to obleceni nez by se to naucil
toz tak nejak cekam ze to prejde

Amelia1410
co se tyka toho skakani na lidi ja proste ucim psi ze pri prichodu odchodu musej mit vsechny nohy na zemi a oak neskacou abi jindy
ucim to v podstate jen tak ze pri prichodu je kratce pohladim na privitanou a psk jdu kdyz skacou tsk to ignoruju kdyz maj nozky na zemi tak hodne chvalim bez psmlsku aby na ne neskakali ptipadne rikam povel neskakat aby ho znali jdyby bylo nekdy potreba zatim se to vsichni naucili i ted 4mesicni stene uz to umi

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 13:33
- Nahlásit

Maya
ale mam dojem ze tim dosahl to co chtel

no však. Co by na tom bylo špatně, tetkon tomu nerozumím. Chtěl si hrát? Tak si hraje, ale ne s vlající halenou, ale s přetahovadlem.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 13:50
- Nahlásit

PetraK
spatne je na tom to ze to dava najevo pro cloveka dost nevhodnym zpusobem a dostane za to odmenu tudiz je velka pravdepodobnost ze s tim neprestane protoze se pak neaplikuje zo celjem fungujici pravidlo nezadouci chovani ignoruju zadouci odmenuju
tohle bohuzel ignorovat nejde a tudiz lidska reakce je bud odmena nebo trest a trestat teda se mi moc nechce za tohle i kdyz pravda parkrat uz mi ujely nervy

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 13:54
- Nahlásit

PetraK
ted ale koukam ze my jsme si nerozumely i kdyz zadavatelka to ma mozna jinak ale Loki si s tim oblecenem nehraje takze to neni vymena hracka za hracku on ho proste jen vezme do zubu a natahne ho jako kdyz te neksm tahne uplne stejne jako to delaj maly deti je to jsko kdyz jinej pes po tobe skace a chce interakci tsk Loki taha obleceni a kouse

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 15:29
- Nahlásit

Maya

já jsem dneska nějaká zabržděná - proč je špatně přesměrování ?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:16
- Nahlásit

PetraK
jako ze mi prijde spatny takhle odrusit zadost o kontakt
lepsi mi pripada ucit stouchat cumakem

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 16:31
- Nahlásit

Maya

a jo tááák, rozumím, teď už jo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání