| Autor |
Zpráva |
faraonka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2016 15:54
- Nahlásit
Hezký den, máme doma už rok a půl faraonského psa. V červnu mu bude 6 let. Když jsme si ho přivezli, neměli jsme ještě na baráčku plot, takže jsme s ním chodili 2x denně na procházky. Teď už plot máme, ale pes se nechce na zahradě vykadit. Stojí u branky, dává znamení, že chce ven a potom začne kňučet. To už nevydržíme a vezmeme ho na vodítko. Nemáte někdo radu, jak ho naučit kadit na zahradě? Metoda, nechat ho být, však on se nakonec vykadí, mi přijde krutá. Bojím se, abychom mu nezpůsobili nějaké střevní problémy. Za normálních okolností by toto nebyl vůbec žádný problém, ale jsem těhotná, manžel hodně pracuje a jezdí na služební cesty. Až se to malé narodí, nebudu moci lítat 2x denně po venku se psem... Děkuji za jakýkoliv tip.
|
faraonka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2016 15:55
- Nahlásit
P.S. když měl pes průjem, tak se vykadil i na zahradě, ale bylo na něm vidět, že ho to trápí...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2016 16:36
- Nahlásit
faraonka
moc nechápu, proč bys s miminkem nemohla chodit ven se psem - mám spoustu známých s dětmi (dost i s čerstvými dětmi) a nějak jsem si nevšimla, že by kvůli miminku nemohly ven....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2016 16:45
- Nahlásit
Nic bych ho neučila... Prostě bych se snažila jít s ním dvakrát za den i na krátkou "venčící" procházku - ale ne danou psím kňučením, ale režimem dítka. Koneckonců ani mimíškovi čerstvý vzduch neuškodí - ať už v kočárku, neb v šátku Pokud by pes chtěl na procházku jindy, než by se Vám hodilo, měl by smůlu - musel by využít zahradu.
Nestresujte se předem Ono to půjde
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2016 22:35 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
faraonka
Metoda, nechat ho být, však on se nakonec vykadí, mi přijde krutá.
Nevenčit ho a nechodit s nim mimo zahradu zato krute neni, navic je to chytre a uzasne!
Tip mám: dejte ho pryč nebo ho nechte uspat, bude mu asi lépe, pokud ho tedy minite drzet na zahrade nonstop.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2016 00:38
- Nahlásit
faraonka
nechce na zahradě vykadit. Stojí u branky, dává znamení, že chce ven a potom začne kňučet.
To je naprosto přirozené chování. Zahrada je nejužší teritorium, a to si psi snaží neznečistit, jen označit. Kluci to většinou dodržují víc než feny.
nebudu moci lítat 2x denně po venku se psem...
To neí moc pěkný výhled do budoucna. Totiž, procházka není pro psa jen to venčení, je to i o psychice. A navíc, ono by to chtělo 3x denně.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2016 10:27
- Nahlásit
faraonka
Až se to malé narodí, nebudu moci lítat 2x denně po venku se psem... Děkuji za jakýkoliv tip.
můžu se zeptat proč nebudete moci jít 2x denně ven se psem? A proč jste si tedy pořizovali psa? Je nejen normální a běžné, ale také nezbytné pro naplnění jak fyz. tak psychických potřeb psa, aby měl možnost se min. 3x denně vyvenčit. S tím, že vyvenčit neznamená nechat psa udělat bobek a louži, ale také se s ním alespoň jednou denně řádně projít, což není na 15 min.. Pes stejně jako člověk potřebuje nové vjemy, mít možnost určité fyz. zátěže apod. Pes není ani hračka, ani dekorace, nezlobte se na mne. Je to živý tvor a podle toho je třeba se k němu chovat.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2016 16:30
- Nahlásit
Problém s vyměšováním
Njn dneska je to dost síla, ale tak snad se to do zítřka upraví.
|