Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Temperamentní a kousavé štěně
Autor Zpráva
Vendul
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 15:28
- Nahlásit

Dobrý den ,
potřebovala bych poradit s naši štěněčí slečnou ktera ma cca2 měsíce.Vzali jsme si ji z útulku kde byla dovezena v krabici s dalšími 5 sourozenci kterou někdo našel vyhozenou u řeky.
Fenka je velmi temperamentni a chytra.Bohužel se neda na nic zaujmout a ustavičně vše kouše,hlavně do ruk.Zkoušela jsem ruzné hračky ale jakmile ma možnost jde okamžitě po rukach.Už se mi párkrát stalo že z ničeho nic začne běhat po celem bytě do kola a nejde uklidnit ani přivolat ,když jsem ji chytla začla vrčet a kousat ,ale po pušttění to začlo opět dokud se neunavila a chtěla jit odpočívat. Z toho ovšem dojde sama a chce se mazlit nebo okamžitě dojde na přivolání a je ochotna učit se i pokyny. Jak ji prosim odnaučit kousat a hlavne uklidnit ,zaujmout a získat její důvěru?Děkuji

birma
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 16:34
- Nahlásit

Vendul
A v čem je ten problém? Štěňata prostě koušou a maj praštěný nápady (teď byl v práci zákazník se 4,5 měsíce starou kříženkou, když odešli, vypadaly moje ruce jako kdyby prošly mlejnkem na maso). Při správné výchově to začne odeznívat jak bude pomaličku nabírat rozum. Zaujmeš ji tím, že budeš zajímavá (a stejně jako jedno dítě baví sport, jiné dějepis a další počítačové hry, tak i každé štěně bude bavit něco krapek jiného). Důvěru získáš srozumitelností, čitelností a tím, že tu důvěru nezklameš.

Vendul
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 16:52
- Nahlásit

Problem je v tom ze je opravdu hodne hyperaktivni a nesklidnitelna.A s tim kousanim ja vim je malinka je stenatko a patri to k tomu ,ale ona nekouse lehce ale opravdu poradne stikne .

Kniga
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 17:55
- Nahlásit

Vendul
Kdyz kviknes zeslabi stisk?

Vendul
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:56
- Nahlásit

Snazim se ji naucit na AU ale moc na to reeaguje a pokud je rozdivocena nereaguje vubec . Kviknuti vyzkousim

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:19
- Nahlásit

Vendul
zkus to pripadne i vyssim hlasem, takovy pistivejsi "jau" muze byt lepsi nez hluboky "au"

birma
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:42
- Nahlásit

Vendul
Problem je v tom ze je opravdu hodne hyperaktivni a nesklidnitelna.
No někteří psi prostě jsou aktivnější než jiní, jestlis toužila po štěňátku mouchy snězte si mě, možná sis měla vybrat jiný?
ona nekouse lehce ale opravdu poradne stikne
když jsem psala vypadaly moje ruce jako kdyby prošly mlejnkem na maso tak jsem nemyslela, že mi to štěňátko dávalo pusinky. Je zima, nos dlouhý rukávy, do léta to přejde a do plavek se ti ruce zahojej

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 21:23
- Nahlásit

Vendul
Říct "AU", to se vždycky musím smát. Slyšela jste někdy psa, kterého jiný pes kousne třeba do ucha? Ten pes neřekne au, ten pes řádně zaječí, to je ten zvuk, který potřebujete ze sebe vydat. Obzvlášť, pokud je štěndo takovéhle nátury, budete se muset trošku přizpůsobit a vyburcovat i sebe k trošku větší aktivitě, intenzivnějšímu chování, prostě být na stejném "levelu", jako ten psík. Jinak budete nudná, nezajímavá, obyčejná.
Zkoušela jsem ruzné hračky ale jakmile ma možnost jde okamžitě po rukach
Jsou ty hračky z různých materiálů? Guma, plastová flaška, hadr, plyšák, pískací, nepískaci, uzel...? Udělejte divadlo kolem jedné hračky, nejlíp z materiálu, který bude mít nejradši, tu hračku jí nenechávejte, bude "za odměnu", bude se s ní hrát jenom s paničkou, ta jí vždycky s velkým show zázračně odněkud vytáhne a bude to super nejlepší hračka! Zajímavou tu hračku uděláte vy, chce to herecké nadání
z ničeho nic začne běhat po celem bytě do kola a nejde uklidnit ani přivolat ,když jsem ji chytla začla vrčet a kousat
Nevím jak u normálních psů, ale u našeho plemene se tomu říká frapping - frequent random acts of play. Proč z toho psa násilím vytrhovat? Hrozilo něco? Mohla do něčeho vrazit, někam utéct? Pokud ne, ať si běhá. Nechytejte ji, stanete se tím, od koho pochází přerušení zábavy, zákaz, nuda. Vy musíte být pravý opak, zdroj všeho veselí. Až taková budete, pak hvízdnete a ona ráda přeruší frapping a přiběhne

Karolina77
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 22:24
- Nahlásit

A ještě taková drobná připomínka - nečekej že dvakrát zaječíš AAAAUUUU a štěně toho (navždy) nechá. Mám čtyřměsíční štěnici a moje ruce konečně nevypadají jako kdyby mě napadla smečka zdivočelých koček ale "pouze" jako ruce oběti sebepoškozování
Takže trpělivost a pevné nervy

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2015 01:08
- Nahlásit

Jo jo .... typicky dusledek psochranariny ....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2015 06:43
- Nahlásit

tryskovému šílenství propadalo naše štěnítko každé odpoledne (a to prosím hýbalo kobercem a posouvalo křesla - neb když k nám na necelých třech měsících přišlo, měl 18 kilo . A když náhodou výjimečně netrýskalo, tak jsem měla strach, že mu něco je. Po určité době pes pochopil, že se trýýýýskááá lépe venku (a panička míň řve, ať dává pozor) a že to doma není až tak dobrý nápad. Záchvaty tohoto zdánlivě nesmysleného řádění má doteď (budou mu dva roky). Chytá ho to na zahradě i v lese... Je to normální

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání