| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 13:31
- Nahlásit
ssshhhhh
Hele mě velkýho pesa pokousal jezevčík tak, že málem přišel o oko, no byl ještě puberťák, ale i tak jsem byla ráda, že toho jezevce nesežral. Netvrdím, že malej velkýmu neublíží, ale nezabije.
jo chápu,mě se taky nelíbí když to odsere jakejkoli pes ..naštěstí se mi to nikdy nestalo a snad to tak zůstane,ale mě by prostě přišlo značně nefér k mýmu psu aby ho pokousal nějakej malej drzej zmrd a on měl zákaz se bránit jen proto že ten zmrd je menší
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 13:38
- Nahlásit
birma
tak si podle mě prostě u něčeho může představit, jaký dopad to na psa bude mít
netroufnu si. Netroufnu si ani u člověka, natož u jinýho druhu, kde nám chybí velká část společný řeči. Pro mě je tohle hodně velká věc, něco co se už nikdy, nikdy nedá vrátit. KDyž přišla Bubice, bojovala jsem v sobě boj pod praporem strašáku pyometry v kombinaci s jejím věkem, chtěla jsem a chci pro ní to nejlepší a co nejvíc jí ochránit (což chápu, že je nemožný a já jsem padlá na hlavu ) no a nakonec právě pro tu neodvratnost zákroku jsem se rozhodla pro ne. Protože je pravda, že to do toho těla patří, má to tam své místo, důvod a když se to má dát pryč musí to být pro mne opravdu pádný důvod, kdy jde psovi o život či zdraví.
jsem měla převážně jiný, jeho obsesivní návyky to nijak moc nepoznamenalo a rozhodně bych ho jen kvůli nim kastrovat nenechala
aha, já nevím, co bylo důvodem, měla jsem za to, že to bylo to jeho obsesivní chování, aby se mu v tomhle ohledu ulevilo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 13:45
- Nahlásit
PetraK
musí to být pro mne opravdu pádný důvod, kdy jde psovi o život či zdraví.
to pro mě taky, jen pod to zdraví zařazuju i zdraví psychické
měla jsem za to, že to bylo to jeho obsesivní chování, aby se mu v tomhle ohledu ulevilo.
jemu ulevuje právě to obsesivní chování, to že je pro okolí občas špatně zkousnutelné je už věc okolí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 14:22
- Nahlásit
birma
jen pod to zdraví zařazuju i zdraví psychické
tak logicky, to já taky
ad malý /velký psi - Ešus malý psy neřešil i když byli ječivci a nepříjemní, zabručel si natočil se, neřešil Nicméně byla situace, kdy se mu dementní pinč nasáčkoval zezadu pod varlata, cenil chrupíček a byl vzteklej jak sviň. řítila jsem se k psovi s tím, že jsem byla připravená ho odkopnout a sdělila hlasitě majitelce, že jestli si toho sráče okamžitě nevezme, poplachtí vzduchem. Protože pokud bych někdy chtěla psa kastrovat, rozhodnu si o tom já a ne nějak hysterickej kretén. Kdyby se v tu chvíli Ešátor ohradil - rozhodně bych mu to nezazlívala, ten pes byl kretén. A pes si kreténský chování nemusí nechat líbit. Stejně jako bych si ho nenechala líbit já
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 14:45
- Nahlásit
No - obři to mají složité - hodně psů na ně řve ze strachu - ale to obříci většinou velkoryse přehlíží. Někteří se chtějí prsit - a tam je to složitější. Většinou jsem řešila já - řevem na psa a hlavně řevem na páníka od toho sebevraha. A kupodivu při pohledu na hrozící vrčící dogu někteří páníci umí i popoběhnout... Beta za 8 let svého života (většinou na volno) neabsolvovala jedinou rvačku.
Xerxes byl taky kliďas. Ječící pes ho nemohl rozhodit. Když dorážel otrapa moc, Xerxes hrdelně zavrčel ... a to byl zvuk, po kterém 99% psů ihned zmizelo. A to 1% ignorantů co zkusilo vyjet ať už ve zlém, či nadšeně a drze a třeba na Xerdu tlapičky položit, že jako poblbnou... a v tu chvíli na nich Xerda ležel. Nepral se, nekousal, jen v klidu ležel... a z pod dogouna koukaly tu packy, tu chvostík... a já volala na vykulené páníky, ať si jdou laskavě to svoje zvíře odvést. Pro outlocitné podotýkám, že jednak byl Xerda již starší pán, který si hrát až tak nechtěl a to by měl rozumný pes poznat a za druhé nikdy žádného psa nevylisoval... přežili ve zdraví všichni... A taky vždy, pokud jsme míjeli cizí psy byl u mě. Automaticky počkal, když se "cizinec" vynořil... Štěníky ale miloval - ti si mohli dovolit mu skákat i po hlavě.
byl ho kus psa:
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:00
- Nahlásit
Xerxová
. a z pod dogouna koukaly tu packy, tu chvostík..
a vyráběl plakát
|
mastka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2014 11:23 - Změnil/a: mastka
- Nahlásit
Hancaw:
Jednou týdně máme trénink dogfriesbee, 1-2x týdně si chodíme házet sami a jinak každý den prochazka na min.hodinu (většinou do lesa kde je na volno)...
Jinak odchytavat ho musím když je druhý pes již poměrně blízko - ten můj totiž zaujme cihaci pozici a jako kdyby vypnul a na nic již nereaguje (na zavolání, pamlsky hračku...) pokud je sám,na zavolání přijde,poslouchá ale když prostě procházíme kolem druhého psa tak na vodítku sípa, štěká, cení zuby a chce vermomoci ke psu se rvat , ale když máme moznost obejít je vetsi vzdálenosti pouze zahlizi ale je v klidu...
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2014 12:08
- Nahlásit
Aktivita BOC velmi malá, potřebuje denně pracovat, hodina procházky je k ničemu, raději kratší procházka a hodinu opravdu zaměstnat, nejen házet, ale zaměstnat i hlavu.
Pokud zaujme "pozici", neodchytávej, pokud je to možné, v klidu si pro něj dojdi, pokud víš, že nebude reagovat na povel, ani ho nedávej (vhodné je nechat připnutou třeba kratší couračku a přišlápnout si jí), v okamžiku kdy ho máš pod kontrolou povel zopakuj a přicuknutím ho donuť zareagovat, couvej a následuje obrovská pochvala a super odměna.
Pokud šílí na vodítku, nesmíš ho mít napnuté, dej mu třeba povel sedni, lehni, nebo se otoč, couvej apod., prostě mu nedovol začít "šílet", zaměstnej ho něčím jiným. Klidně se zastav a dělej to, co ho zaujme dokud ten druhý pes neprojde kolem.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2014 12:52
- Nahlásit
a pokud se ti už dostane do stavu, kdy fakt nevnímá, tak ho prostě a jednoduše bez řečí odveď až do takové vzdálenosti od druhého psa, kdy je schopen s tebou spolupracovat a tam ho můžeš povelovat a řešit.....Přičemž prioritou by mělo být psa do takového stavu vůbec nedostat, tedy držet si onu "bezpečnou" vzdálenost a učit psa klidné reakci tam (neboli hra "podívej se na pejska")
|
mastka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2014 16:23
- Nahlásit
Děkuji, šílení se snažím vyhýbat, zkoušíme i tu hru 'podivej se na pejska'. Když jsme ve větší vzdálenosti a přijde na zavolání nesedne si zády k druhému psu (ke mně vypadá tak ze je zády ke mně) takže předpokládám ze je lepší povel k noze kdy má výhled na psa že? poté jak přestane silet jak se mám zachovat? Nerada bych dělala i v tomhle chyby...
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2014 16:48
- Nahlásit
Xerxová
Miluju tyhle velký psy s nadhledem! Tuhle se můj foxík sáčkoval do takového příbytku, v kterém žije pán s obrovitánským psem (tipuji filla x doga) - s pánem jsme klábosili - tak jsem se ptala, zda to obrovi nebude vadit.
Říkal, že ne, a když jo, že to dá najevo a ať jsem v klidu.
No, když ten můj očuchával obrovi pelech, tak obr vydal takovej divnej hrdelní zvuk, a ten můj janek najednou ležel na zemi celej poslintanej a obr nad ním v klidu stál.
Pán pak obra usadil, já zavolala toho svého a vyřešené! Teď ten můj ví, kde je hranice a dozvěděl se to tak, že z toho nebude mít trauma.
Připíjím (pomyslně) všem takovým psům s nadhledem na zdraví
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 12:28
- Nahlásit
Pokud při zavolání přijde a sedni si zády k tobě a jindy perfektně předsedá, netoleruj mu to, sice ho pochval, ale trvej na svém.
Achjo, všechno špatně, nemůžeš se ptát jak se zachovat poté co přestane šílet, ty musíš udělat všechno pro to, aby šílet vůbec nezačal !!!!!!!!!!!!!!!
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 13:05
- Nahlásit
ty musíš udělat všechno pro to, aby šílet vůbec nezačal !!!!!!!!!!!!!!!
tak to je samozřejmě ideál
poté jak přestane silet jak se mám zachovat?
pokud už se do takového stavu dostane, tak s ním odejdi do takové vzdálenosti, kde už bude klidný. A pak ho obecně odměňuj za každý projev klidu vztažený ke druhému psu - já svého psa nepoveluji, to by nemělo moc smysl (a to mluvím o tom, že je v klidu a sleduje druhého psa, ne že je v amoku) ale odměňuji ho za klidný uvolněný pohled na psa - a buď takhle odcházíme nebo se díváme, jak odchází ten druhý pes....Pokud si dáš třeba psa k noze, tak ho odměňuj za ten sed...a pak ho uvolni třeba hrou...
|