| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 10:57
- Nahlásit
Ahojte,
odnaučovali jste někdo svého psa reakcím na ruchy na chodbě? Dříve jsme bydleli v paneláku a naprosto v poho, nevšímačka. Před rokem jsme se nastěhovali do činžáku či co to je, k babičce, takže to tu zná od mala, ale pokaždé, když se něco děje na chodbě tak blafe, vrčí a když nejsem poblíž tak to rozjede do jekotu... když jsem doma tak ji dokážu ztišit, ale chci dosáhnout toho, aby si zvuků z chodby vůbec nevšímala... Když je tu sama s babičkou, tak se děsím představy jak to tu vypadá a že nás brzo vystěhují... Sehnat si pomocníka, co by dělal na chodbě ruch je asi nemožné, protože známé lidi stejně pozná a někoho cizího bych k tomu asi nepřemluvila A stejně, když začne povrkávat tak co mám dělat? Uplácet kokinama nechci, aby si to nespojila s tím, že se chová správně... a nějak trestat ji taky nechci, protože to stejně nepomáhá a příště si stejně zase nemůže pomoct a vydává zvuky, jen při tom šilhá po mě... jakoby ví, že to nesmí dělat, ale nemůže si prostě pomoct... Chodí tu pes, kterého se bojí a tím to myslím začalo, když poznala, že jde po chodbě tak jakoby ze strachu to začala dělat, ale teď už je jedno, kdo tam jde...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 11:07
- Nahlásit
Shelticka
já zkušenost nemám, tak můžu jen teoretizovat - co to zkusit přes můj oblíbený klikr? Tam máš možnost (chce si to nacvičit) přesně označit požadovaný chování, tedy i tu pidisekundu, kdy je ještě zticha a odměňovat tak žádoucí chování, nežádoucí neřešit nekomentovat s dobrotou odejít. Figuranti by se dali domluvit třeba s dětma ze sousedství??? Sousedům bych vysvětlila o co jde, požádala o případné strpení, než se to pesan naučí, že bude štěkat kapek víc, ale že je to proto, že se na tom právě pracuje. Plus třebas místo štěkání nabídnout, že se budete přetahovat? S plnou hubou sice štěkat může, ale ne tolik.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 11:17
- Nahlásit
PetraK
děti tu máme akorát v kočárku a jinak jsme ulice důchodců s těma pomocníkama to vidím fakt blbě... hrát si ona chtít nebude když je v tom rauši... nebo rauši, nevím jak to říct, poslechnout mě poslechne, i na místo do jiné místnosti ji vyženu, ale sedí tam se staženýma ušima, vyvalenýma očima a pořád si povrkává a pokukuje ke vchodu... s klikrem umím, ale bych ji stejně nejprv musela nějak zpacifikovat, abych mohla kliknout a to se pak stejně za vzorné chování označit nedá... ja fakt nevim, ještě mě napadlo s ní vždycky vylízt na tu chodbu ať vidí co se tam děje, že tam jen někdo jde... ale asi bych byla za blázna a ještě k tomu bych to v 90% nestihla, když budou v našem patře, takže by ty zvuky jen lépe slyšela... a ještě aby řvala na chodbě tak to už vůbec neexistuje...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 11:59
- Nahlásit
Shelticka
s těma pomocníkama to vidím fakt blbě...
myslíš že by se za kafe nedal z důchodců nikdo ukecat? aspoň by měl zábavu.
. nebo rauši, nevím jak to říct, poslechnout mě pos
tak co vodítko, na vodítku v klidu bez řečí odvést do vedlejší místnosti a za první tichej moment, klid a supr-dupr odměna, kterou jindy nedostane. štěkání nekomentovat, nedat jí vůbec žádnou poznost, odvedu do jiné místnosti - tam odměním ticho.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 12:01
- Nahlásit
Shelticka
moje taky někdy brblá, ale potichu a je to únosný. Pokud začne víc, tak ji tu chodbu normálně ukážu a pomáhá to, vidí, že tam nebezpečí není a uklidní se. I když u nás dělá spíš na balkonové dveře (řekla, že když asi slyší z venku nějaký zvuk co ji rozčílí) takže otevřu balkon, ona se podívá a dobrý.
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 12:15
- Nahlásit
Tony
přesně tohle jsem dělala, když začal ten náš trotl štěkat bez důvodu. Vždycky jsem otevřela dveře a řekla mu: "možeš mi říct na koho tady štěkáš troubo" a fakt to zabralo, štěkání hodně omezil
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 12:33
- Nahlásit
PetraK
tak já ji nemusím ani odvádět, ona zmlkne i v té předsíni když po ní béknu a mám tak 2 vteřiny na odměnění, ale stejně je napjatá a pak štěkne zas, zas zavelím ticho a za vteřinu zas štěkne.. a příště jak něco uslyší tak je to to samé... než bych jí dala to voditko, tak hluk zmizí a ona řvat přestane tak jak tak
Já právě si myslím, že kdybych ji pustila na tu chodbu tak ty lidi stejně neuvidí, třeba o patro níž a bude štěkat pořád...
je to začarovanej kruh...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 12:37
- Nahlásit
Shelticka
zavelím ticho a za vteřinu zas štěkne..
To stihneš kliknout a odměnit, ne? A když žvejká odměnu, tak neštěká, tak můžeš kliknout a odměnit znovu. Prostě hrnout do ní odměny pod tlakem.
Já bych to vzala jako cvik - ona štěkne, ty řekneš něco jako "děkuju za upozornění" a začneš odměňovat za to, že štěkla jednou a přestala... Nesnažila bych se to štěkání zrušit úplně, ale směřovala bych to k jednomu upozorňujícímu štěknutí. Nevím, jestli to vysvětluju trošku pochopitelně...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 12:49
- Nahlásit
lamalucni
jj chápu, tak to bylo i v Buď já nebo pes... jenže tam měli ty pomocníky a byli připravení, já když sedím v jiné místnosti a ona začne štěkat u dveří, tak než tam doletím, nestihnu jí poděkovat za jedno upozornění a právě mi tak přijde, že ji odměňuju za to štěknutí, štěkne, zavelím, kokino a štěkne zase a furt dokola a příště jak něco uslyší tak stejně zase začne být nevrní a brumlat, blafat..
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 12:51
- Nahlásit
Shelticka
mamča dává povel tiško tichoučko Besinko. říká ho tiše, spíš klidným šeptem
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 12:51 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Shelticka
já když sedím v jiné místnosti a ona začne štěkat u dveří, tak než tam doletím, nestihnu jí poděkovat za jedno upozornění
no a kdyby neměla přístup ke dveřím a musela být s tebou v té místnosti?
štěkne, zavelím, kokino a štěkne zase
Štěkne, zavelíš, kokinokokinokokinokokinokokino ideálně něco většího, co jí na chvilku tu dršku zalepí
edit:
tiško tichoučko Besinko. říká ho tiše, spíš klidným šeptem
jo, kachna má pravdu, to jsem zapomněla podotknout, rázné povely ji ještě víc nabudí do otáček, ideálně tišší povel, hlubším hlasem, nějaké dlooouhé slovo (klííídééék)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 13:14
- Nahlásit
kachna_
iško tichoučko Besinko. říká ho tiše, spíš klidným šeptem
jo to je fakt, máš pravdu předsedkyně, taky -když někdo zazvoní a Ešátor blafe, zavolám ho tiše k sobě do kůchně, s tím, že nevolám Eši, ale Pipííí ( ) pooď sem, pooď honém a tam dostane tu dobrotu a pak už tam člověk toho psa udrží.
Shelticka
jenže tam měli ty pomocníky a byli připravení,
fakt to zkus vyšpekulovat, ešivá by se někdo za buchtu a kávičku nedal uplatit.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 13:15
- Nahlásit
lamalucni
no a kdyby neměla přístup ke dveřím a musela být s tebou v té místnosti?
to většinou je, ale 24h denně to zajistit prostě nejde... je všude se mnou už jen proto, aby nebyla chvilku s babičkou o samotě kvůli vykrmování a je to fakt náročný, pořád hlídat, kde je pes, kde je babička, kde jsou otevřené dveře... stačí že jdu na záchod a v ten moment jak na potvoru jde někdo po chodbě nebo si s ní babička začne u snídaně povídat ...
já po ní ani nemusím řvát, stačí udělat šššš a ví co to znemaná, ale jako by mi řekla tím pohledem "já vím, ale promiň, já musím" a zas blafne
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 20:46
- Nahlásit
Shelticka
odnaučovali jste někdo svého psa reakcím na ruchy na chodbě?
Já ano u sveho psa bigla a ted to zkousim podruhe.
Jde o to vysvetlit mu ze ON neni ten kdo musi resit deni u vstupu. Jedna z veci je aby nebyl tim kdo vita prvni navstevy, to je prace tebe jako panicka.
Je potreba aby mel pes sve misto a umel povel na misto. Kdyz nekdo zazvoni (pes bezi ke dverim) ty jdes otevrit a driv nez to udelas ho odesles na misto a otevres a privitas navstevu. TY jako prvni.
Pokud nikdo nezvoni a pes jen steka, tak ho odesles na misto. Podle toho kde jsi ho treba privolas a nasledne odesles na misto a muzes treba udelat divadlo tak ze pujdes otevres dvere a prijdes zpatky.
Po case zjisti ze to co se deje za dvermi neni jeho starost a vypusti to
poz: opravdu to funguje a dobre je ze se to chovani prenasi na jina mista, chata atd.
ale je opravdu NUTNE dodrzet to odeslani na misto a musi vedet kde to misto ma.
|
elissa
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 21:32
- Nahlásit
Benda
Po case zjisti ze to co se deje za dvermi neni jeho starost a vypusti to
A co až půjde zloděj?
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 21:36
- Nahlásit
elissa
tak to je ale starost psu hlidacich, kteri maji dost sebevedomi a vrozenych vlastnosti k tomu byt dobrym hlidacim psem.
|