Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Až moc kamarádský pejsek.
Autor Zpráva
lucil
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 13:29
- Nahlásit

Chtěla bych Vás zkušenější poprosit o radu. Máme pejska - italského chrtíka jsou mu necelé tři měsíce. Je úžasně přátelský k lidem i pejskům, nebojí se, s každým by se kamarádil, což je sice fajn, ale na druhou stranu jakmile vidí člověka, bezhlavě za ním běží a musí ho pozdravit, na přivolání zareaguje až když si nového člověka nebo pejska očuchá. Zatím měl štěstí, že všichni lidé i pejsci byli hodní, takže se nic nestalo. Vím, že by pomohlo vodit ho na vodítku, ale když jsme před barákem, chci aby se naučil běhat i bez vodítka, pekně poslouchá, nikam nezdrhá ale jen do té doby než se objeví neznámý člověk. Máte nějaké rady jak ho tohle chování odnaučit? Za případné rady díky

Benda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 20:39
- Nahlásit

Nemusis ho to odnaucit proste ho nauc privolani za jakekoliv situace. I kdyz v tomto veku to spis ignoruj.

lucil
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 09:45
- Nahlásit

Také jsem si říkala, že to zatím nechám být, jen se bojím, aby se nerozběhl třeba přs silnici atd...

Vero
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 11:06
- Nahlásit

lucil

já bych štěně, co se rozbíhá libovolně do pryč a je tam silnice, vodila na vodítku.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 11:41
- Nahlásit

Vero

já bych štěně, co se rozbíhá libovolně do pryč a je tam silnice, vodila na vodítku

ano, a vůbec bych se nerozpakovala použít flexi vodítko, které když se nebude používat jako když pouštíme draka, ale jako normální vodítko, které mám možnost podle svých požadavků a situace, štěně buď uvolnit a dám mu relativní volnost nicméně ho mít pod kontrolou, a nebo ho nepustit. Na flexině jsem štěndo dobře učila zastavování před silnicí.

lucil
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 13:17
- Nahlásit

Já vím, že vodítko je na tohle ideál, ale já ho chci učit i bez, nechci ho pořád vláčet na vodítku

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 13:24
- Nahlásit

lucil
ale já ho chci učit i bez, nechci ho pořád vláčet na vodítku

to ano, ale to dělej v místech, kde jednak není provoz a druhak kde štěně nic nebude od učení vyrušovat. Jinak se to totiž nenaučí. Musíš jít krok po kroku. nejdřív vše štěně učit v klidu domova, potom až to bude dobře umět,s tím můžeš začít venku - v klidném prostředí, kde nebudou chodit lidi, běhat jiní psi, aby se dokázalo štěně soustředit. je ještě malé. Pak ho to začneš učit tam kde chodí lidé ale bez psů, pak už přidáš i psy. Do té doby - buď nedávej povely /protože štěně je nesplní a naučí se tak, že povel = nic se neděje, / a nebo si ho jisti vodítkem.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 13:50
- Nahlásit

lucil
Já vím, že vodítko je na tohle ideál, ale já ho chci učit i bez, nechci ho pořád vláčet na vodítku
Mám psy,kteří přivolání mají a přesto je u silnice a na místech které dostatečně neznám,vodím na vodítku.
Plus mám teď dvě 8 měsíční štěňata,velmi kamarádské koníky,kteří se chtějí kámošit s každým,koho pozdravím.Takže stáhnu na vodítku,dostanou povel a pak si je může kdokoliv pohladit a pomuchlat,ale mají zákaz vylítnout sami a nedejbože na někoho skočit,protože to by mohlo skončit zle.

Meta
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 13:45
- Nahlásit

á ho chci učit i bez, nechci ho pořád vláčet na vodítku
Ve třech měsících? U silnice? Tak to hodně štěstí.

Bochnik
Člen
# Zasláno: 21 Led 2013 15:36
- Nahlásit

A co takhle stopovačka? Dáš psovi postroj, připneš na něj stopovačku (v klidu seženeš i 10 m) a necháš jí courat po zemi. Ve chvíli, kdy se objeví nějaký člověk, nebo jiný vyrušení a pes by se chtěl za ním rozběhnout, tak stopovačku zašlápneš a pejska pochválíš za to že zastavil. Pokud potřebuješ pejska přivolat, tak si ho prostě přitáhneš... On se docela rychle naučí na Tebe čekat na vzdálenost tý stopovačky a zároveň s tim můžeš cvičit přivolání. Já mám 7 měsíční mám fenku křížence Labradora s Border kolií, která úplně miluje děti a jak nějaký vidí, tak prostě za nima letí a taky jí nechci pořád tahat na vodítku, tak to dělám takhle.
další možnost je najít něco co má ještě radši než psui a lidi, u nás je to třeba aportovací hračka, ale to už neni úplně 100%.

Gigi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2013 13:55
- Nahlásit

Aby tříměsíční chrtítko utáhlo 10m stopovačku, to by musela být leda nějaká tkanička. A ta se zase ráda cuchá... To už mi přijde lepší používat na učení to vodítko. Courání stopovačky bych se vyhla, dokud to jde dělat jinak. (Měla jsem ji nějaký čas na cca 8 kg puberťákovi, tak vím, co to je. Opruz!!!) Spíš bych se snažila mít oči i vzadu a včas mrně zaujmula nějakou jinou zábavou, než toho neznámého člověka uvidí. Tím se mimo jiné také učí, že s páníčkem je větší zábava než s někým cizím. ;)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání