Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nošení náhubku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
bublik19
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 11:32
- Nahlásit

Ahoj, mám 7. měsíčního NO, základní poslušnost celkem zvládá, ale když ho něco vyruší, tak stále nemám jistotu, že 100% přijde na zavolání dřív, než se něco stane. Chodíme spolu hlavně na procházky do lesa či na louky a to buď sami nebo se psí kámoškou. Pro případ, že bysme v lese narazili na nějakou srnku či jiného člověka, mu raději dávám košík, když běhá na volno. Z počátku jsme mu ho dávala jenom na chvilku aby si na něj zvykl a bylo to v pohodě, ale najednou z ničeho nic se začal vzpouzet když mu ho chci nasadit, takže nasazujeme skrz prostrčené pamlsky a pak vyrazíme na procházku. Jenže celou dobu, co jdeme se mi otírá hlavou (náhubkem) o nohy a když ho pustím na volno, tak dře čumákem o zem, ve křoví a nechce běhat tak jako bez něho, občas si i lehne na zem a dělá na mě psí oči ) Jenže já nevím co teď, bojím se, že když mu ho budu nechávat, tak ho začne ještě víc nenávidět, ale naopak, když mu ho sundám vždy, když se mu to začne nelíbit, tak vlastně on vyhraje to co chce. /Mimochodem, občas ho nechávám běhat i bez náhubku, tak nějak na střídačku, nebo když jdeme házet aportek/. Co myslíte, mám v tom pokračovat a prostě vytrvat s tím, že si na něj zvykne? -- každou chvilku dostane skrz něj pamlsek a s ním i cvičíme. Díky

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 12:17
- Nahlásit

já bych vytrvala.
je možný, že se mu něco s náhubkem "stalo" , když ho měl na sobě. Třebas je cíťa a něco ho škráblo, štíplo a on si to s ním spojil. Je taky možný, že jak roste, může mu někde vadit (zkusila bych to zkontrolovat) .
Zkus s ním hrát hru na to, že bude sám - přes pamlsky .- dobrovolně tu hlavu do toho košíku dávat. Začneš po malých krůčkách s košíkem na zemi o odměňováním psa za zájem o košík, pak až dá čumák ke košíku.... do košíku, pak do košíku, když ho máš v ruce, sem tam ti ten košík může přinést sám, v rámcii hry... a tak pořád dál. Aby se to pro něj stalo zas běžnou a taky příjemnou věcí v životě /pokud cvičíš s klikrem, vezmi to přes něj/

žanda
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 12:24
- Nahlásit

píšeš, že je mu 7 měsíců...nevyrostl ti z náhubku už? má ho dost volnej,aby ho nikde netlačil,nedřel?
jinak určitě vytrvat, jednou dát,jednou nedat,aby nevěděl kdy....a vždy chválit,jasně.....jak mu to nošení odpustíš, už ho těžko budeš přemlouvat....ale zkontroluj aby ho to netlačilom to je horší než malý boty.....

bublik19
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 12:32
- Nahlásit

Díky za rady, ten postup s pozvolným zvykáním na košík jsem dělala a ještě v tom pokračovat budu. A jak píšeš, tak je asi pravda, že v době, kdy měl náhubek se asi někde škrábnul do čumáku a má tam od té doby malý škrábanec, tak to asi bude fakt tím. Zatím máme kožený řemínkový náhubek po předchozím pejskovi, který není tvrdý a nikde ho netlačí, ale chceme mu pořídit klasický kovový, ve kterém bude mít přeci jenom více prostoru než v tomto koženém.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 12:37
- Nahlásit

bublik19

no možná mu vadí ten košík opravdu proto, že je mu malý + to škrábnutí. Vrať se prostě se zvykáním na začátek a krůček po krůčku zvedej laťku. Já jsem teď třeba přes klikr u svého dospělého psa, který měl paniku ze stříhání drápků, došla do stádia, že si lehne (kecá u toho, to jo, ale lehne si ) a nastaví tlapky. Půjde to , jen to chce postupovat trpělivě a pomalu tak, jak to pesan bude zvládat.
Známých fenka není na košík zvyklá a dělá s ním scénky. Když jsme byli na společným výletě, tak se mi jí touhle metodou podařilo dostat do stádia, že si tam sama ten šňupák cpala. Bohužel neměla jsem víc času, bylo to uprostřed pochodování, při odpočívací přestávce,takže jsem to dál nestihla dotáhnout, a oni se na to asi vykašlali, nicméně, pokud to zvládá dospělý sedmiletý pes, tak prďola to zvládne taky, neboj.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 12:47
- Nahlásit

bublik19
Souhlasím s Petrou, jen bych zdůraznila, že u toho zvykání je poměrně důležitý odměnit ho za to, že se sám rozhodne projevit o košík zájem, pak přiblížit se ke košíku, strčit čumák kousek do košíku... Ne za to, že na něj košík narveš a on to přetrpí
A nauč ho to nejdřív doma v klidu, pak na nějakém trochu rušnějším místě... a až to bude zvládat, tak teprve jděte na procházku. Ať nejsi omezená tím, že zrovna teď mu musíš ten košík dát, ať chce, nebo ne. Neboj, půjde to.

bublik19
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 12:50
- Nahlásit

No náhubek mu malý není, zatím ale to že se s ním někde škrábnul jak reje v zemi, to jo - on je to takový zarputilec, ale i citlivka, že si všechno hned bere :-D
Ještě bych se ale chtěla zeptat na pamlsky - před pár týdny jsem se zde ptala na pamlsky v podobě játrových sušenek doma dělaných - ale někdo mi posílal recept, ale byly v nich pšeničné vločky, ale zjistila jsem, že náš hafan je nejspíš alergický na obiloviny a tudíž mu je s těmi vločkami dělat nechci, myslíte, že když je udělám bez nich, že budou držet a nerozpadnou se po upečení? Díky

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 12:53
- Nahlásit

bublik19
Dá se dát třeba pohanková mouka, ta by měla být OK i pro alergika. Úplně bez mouky se obávám, že by z toho byla mazlavá paštika:-/

No anebo maso sušený - buď v troubě, nebo ideálně v sušičce na ovoce. Dobře se suší hovězí srdce, dá se krásně nakrájet na tenké plátky (suším i pro nás, se solí a česnekem je to mňamka veliká )

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 12:55
- Nahlásit

lamalucni

jen bych zdůraznila, že u toho zvykání je poměrně důležitý odměnit ho za to, že se sám rozhodne projevit o košík zájem,

jo, ano ano, to je důležitý, já tak nějak vycházela z toho, že já vím o čem píšu . neumím vysvětlovat.

bublik19

a co zkusit upéct to z pohankové mouky? Ta se používá pro lidi co mají alergii na obiloviny. Sama jí používám , je i moc dobrá . hele:

http://www.pohankovymlyn.net/pohankovymlyn/eshop/6 -1-Pohankova-mouka-krupice/0/5/9-Pohankova-mouka-c elozrnna-Smajstrla-500-g

bublik19
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:07
- Nahlásit

Ta pohanková mouka je dobrý nápad, já nejsem moc zběhlá v kuchyni, tudíž nemám moc přehled o tomto :-D ale zkusím to. Já zatím dávám jenom sušené maso kupované a pak při zvykání na ten košík jsem sáhla po dietní šunce pro děti - mohl se utlouct aby ji získal :-D

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:09 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

bublik19
Šunka je taky dobrá, coby ne. Výhoda je, že jako pamlsek stačí malej průhlednej čtvereček, takže kalorie nula nic. Akorát je pak člověk děsně upatlanej a blbě se s tím manipuluje - ty čtverečky se lepí k sobě
Kupované sušené maso (a jiné sušené hnusíky) mi smrdí. Nedávno jsem koupila jakousi sušenou žvejkací kůži s masem z hovězí hlavy a moje všežravá čubina s totálně kachním žaludkem se po ní po***la Takže už nevěřím ničemu, co jsem si neusušila sama.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:11
- Nahlásit

bublik19

mohl se utlouct aby ji získal

je dobré pamlsky střídat, je taky dobrý mít pamlsky tak jako "ohodnocené" takže když něco učím, používám ty, po kterých se pes může zbláznit. když procvičuju, použivám klidně běžnější /ale taky ne vždy/. Taky je dobré mít směs pamlsků , takže pes neví, kdy co z toho pytlíku přijde.

Pohanka je fajn, a ta celozrnná není ani až o tolik dražší, než pytlík vloček.

vlk
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:12
- Nahlásit

PetraK
Tu pohankouvou mouku objednáváš na netu nebo se dá koupit i někde v obchodě ???

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:29
- Nahlásit

vlk

na netu. Díky Brůtici.Tady od té firmy. Už poněkolikátý. Jsou skvělý. a objednávám nejen tu celozrznnou, ale i normoš, i krupici (dávám do nákypu, do sekačky) , i lámanku - tak je skvělá coby zavářka do polévky třeba, už nepoužívám vůbec těstoviny. Máma si teď tu lámanku taky bude objednávat. A skvělý jsou i jejich křupky, na těch doost ujíždim

bublik19
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:29
- Nahlásit

Jj, ty pamlsky hodně střídám, většinou na procházce při běžném procvičování povelů, které už umí používám buď kousky sušeného masa, granule či různé žvýkací pamlsky nakrájené na malé kousky. A když cvičíme něco nového - např. nácvik na náhubek, tak používám ten salám.
Lamalucni: já kupuju sušené maso Let´s Bite nebo Calibra Joy - různé druhy a ty mu moc chutnají a nikdy po nich neměl problémy

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:32 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

bublik19
Jo, Let´s Bite jsou super, taky jsem je kupovala (ty druhý neznám) - ale ta cena... My pamlskujeme docela hodně, to bych spotřebovala pytlík za pade klidně za jediný den. Takže u nás už jen samodomo

Já předtím mluvila o obyčejném sušeném masu nebo sušených hnusíkách ze zveráče, tohle je samozřejmě jiná liga

bublik19
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:37
- Nahlásit

lamalucni
Jj, nejsou zrovna moc levné, hodně záleží kde se kupují, většinou jsem je viděla kolem 50Kč, ale kupuju je i levněji, často když jsou v akci, tak vezmu víc balíčků

vlk
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:47
- Nahlásit

PetraK
šiš na to koukám, dyk já mám ten mlýn kousek za chalupů..... až béme mít do Frenu cestu zajedu tam na exkurzi.....

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 13:50
- Nahlásit

vlk

šiš na to koukám, dyk já mám ten mlýn kousek za chalupů...

tak to bledě závidím.

vlk
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 14:02
- Nahlásit

PetraK
tak to bledě závidím.

nezáviď dyk je to jediný co tu máme....

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 14:15
- Nahlásit

vlk
dyk je to jediný co tu máme...

jak to? A co hory? Co frgále? to je nic?

vlk
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 14:21
- Nahlásit

PetraK
jak to? A co hory? Co frgále? to je nic?

tož hory sú fšude.... a frgál už jsem neměla ani nepamatuju....

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 14:23
- Nahlásit

vlk
tož hory sú fšude.... a frgál už jsem neměla ani nepamatuju....

ty vaše ne, a žes neměla Frgál, za to si můžeš sama a huž mlčím, jsme O.T.

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Led 2013 18:53
- Nahlásit

bublik19
Hned zítra bych vyhodila ten kožený košík a koupila klasický kovový. Vsadila bych se, že s kovovým se bude chovat normálně. Nebo aspoň o 100% líp.
Ten totiž psa nikde nedře (pokud je dobře vybraný), nikde se neotírá o tlamu, jediné místo kde drží je pásek na čumáku a za krkem.

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Led 2013 09:26
- Nahlásit

LucieSHned zítra bych vyhodila ten kožený košík a koupila klasický kovový.
Hele esli s ním netříská puberta a nezkouší esly by to neprošlo,páč pakůn dostal k vánocům novej kovovvej se starým chodil bez remcání 3roky a naráz ejhle novinka"nešlo by to schodit sundat orejt,hele a nešlo by ho ne,mít vůbecůvehementně to zkoušel dobrý dva tejdny prostě si namanul,že ho momentálně nepotřebuje a basta,tak esli třá němá stejnej názor i ten bublik19
puberták

LucieS
Člen
# Zasláno: 11 Led 2013 13:56
- Nahlásit

danajasa
Tak jasně, možný je všechno.
Já to napsala hlavně proto, že strašně moc lidí se snaží psovi ten košík nějak zpříjemnit, koupit co nejlehčí, nejjemnější, hlavně ne kovový, a přitom tomu psovi nevědomky škodí, ten kovový by byl nejlepší.
Taky jsem k nim patřila, kdysi dávno jsem Cindyně koupila plasťák a divila se, že se může zvencnout. Pak dostala půjčený kovák a bylo po problému. (byla s ním teda krapet pomalejší, ale to je podle mě s košíkem snad každý pes)

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Led 2013 14:26
- Nahlásit

LucieS že strašně moc lidí se snaží psovi ten košík nějak zpříjemnit, hele tos mě přivedla na myšlenku jestli už ten náhubek(teda nekov)není tak omnamkovaný že láká k okamžitému sežrání,bych zkusila třeba vyprat)

vlk
Člen
# Zasláno: 11 Led 2013 14:33
- Nahlásit

k tomu náhubku. Jak velký by měl být správný košík ???? Naše sousedka vláčí labouše s plasťákem, kterej má na tlamě narvanej tak, že tlamu ani neotevře. Přece když je horko, tak pes kterej nemůže pořádně "funět" otevřenou tlamou přece může i zkolabovat. Nám kdysi na cvičáku říkávali, že koš má bejt tak velkej, aby si v něm pes mohl zívnout, je to tak nebo je to starej přežitek ?????

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Led 2013 15:13
- Nahlásit

vlkJak velký by měl být správný košík Já zkouším esli je pes schopný zaštěkat,dyž štěká beru o jako dostatečný.
Tak tendle je evidentně malý

bublik19
Člen
# Zasláno: 12 Led 2013 12:53
- Nahlásit

Tak jsem dnes byla se psem v obchůdku na veterině a koupila mu zbrusu nový, kovový náhubek - velikost pro ovčáka mu byla hodně velká - on má takovou menší úzkou hlavu a přeci jenom je mu teprve 7 měsíců, tak kdyžtak pořídíme časem větší - tak má velikost na belgického ovčáka, ten mu sedí výborně a začali jsme s pomalým nácvikem a celkem do něho ten čumák strčí rychleji než do toho koženého.
Ten kožený jsme měli na předchozího psa a ten s ním problémy neměl, naopak nesnášel umělohmotný, který jsme mu koupili kvůli nižší hmotnosti, ale s tím nechtěla ani chodit, jenom si sednul a nic
Tak uvidím jak se bude s ním chovat na procházce

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání