Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Přestává "poslouchat"
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
VeraNela
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 18:14
- Nahlásit

Ahojky, mám 6-ti měsíční fenečku BSP. Ihned jak jsme si ji pořídili, jsem ji začala "cvičit". Z počátku jen na zahradě, postupně venku. Chůze na vodítku, fuj!, ke mně, aport. Zašla jsem jak máme "geniálního psa" . Venku na procházkách jsem ji měla bez problému na volno, a když jsem potřebovala "ke mně" nebyl problém. Aportovala jedna báseň, zejm. na zahradě, venku se většinou při utíkám za aportem "začuchala", ale pak ho našla a donesla. Teďka se s tím klackem, míčkem apod. kolem mě jen tak zavrtí a pěláší, jen abych jí ho nevzala. Odměňuju pamlsky, pohlazením a výrazným hlasovým projevem. Najednou (a opravdu najednou) jakoby skoro vše zapomněla. Venku je jak praštěná. Tam pták, tam křoví...já chápu, že objevuje svět a vše ji láká. Však ji taky nechávám běhat, čuchat. Ale to "ke mně", jak kdyby neznala. Předtím, jsem vůbec nemusela odbíhat, teďka běhám po louce jak pako a ona mě poslechne v 60%. Zkoušela jsem píšťalku, dobrý tak 10 dní. Pak jsem jako odměnu zkoušela hračku - super úspěch, "ke mně" fungovala, ale pak mi i s hračkou utekla...Jinak čekej - čeká, zůstaň - vydrží mi i na 50 metrů a pak "ke mně" není problém. Nejhorší, že se na mě ani kolikrát nepodívá. Když vím, že nepřijde - tak nevolám. a když volám tak pěkně s nadšením. Od ledna začněme chodit na cvičák. Je to můj první pes, snad jsem někde neudělala chybu při aplikaci načtené teorie.Kbyby jste měl někdo podobnou zkušenost nebo radu, budu ráda .

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 18:22
- Nahlásit

VeraNela
6-ti měsíční fenečku BSP
Začala puberta, není se čemu divit

na procházkách jsem ji měla bez problému na volno, a když jsem potřebovala "ke mně" nebyl problém
A nenásledovalo náhodou po tom "ke mně" připnutí na vodítko? Nebo jiná restrikce, třeba chůze u nohy? Pro případ, že potřebuju venku psa přivolat a připnout, nepoužiju "ke mně", ale nějaký jiný povel (třeba "pocem"). "Ke mně" musí být vždycky jásavé, vždycky suprově odměněné a ideálně hned po něm u štěnda musí následovat hra nebo "volno". Zatímco já mám své psy naučené na "pocem", což je prostě přivolání bez předsednutí, nemusí být vzorně na mě nalepení, můžu si je potom připnout nebo nemusím, můžu to na ně zařvat ošklivě (když se "zakecají" s jiným psem nebo něco dělají a vím, že na "ke mně" by možná nereagovali). V podstatě si to "ke mně" šetřím, kolikrát to ode mě třeba týden neslyší. Pak mám větší jistotu, že to pro ně bude TEN povel, po kterém opravdu vždycky následuje něco super - ne nějaký povel, který pořád dokola říkám a dohromady z toho nic není.
K tomu aportu - jde o nácvik aportu "navážno", nebo si jen tak hrajete? Pokud to je jen hra, nijak bych to nehrotila...

VeraNela
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 18:37
- Nahlásit

A nenásledovalo náhodou po tom "ke mně" připnutí na vodítko? Nebo jiná restrikce, třeba chůze u nohy?
No, jak kdy, asi 50 na 50 > pochvala a hra, připnutí na vodítko. "Pracovní" povel na přivolání vyzkouším.

"zakecají" s jiným psem
To je opravdu VELKÝ problém. Postupně začínám, z počátku jsem vůbec nepřivolávala. Abych si právě nezkazila přivolání. Teďka zareaguje, otočí se, podívá se, ale většinou nepřijde.

A aport - tak zatím to je hra, ale postupně bych to chtěla vypilovat

impact
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 18:41
- Nahlásit

VeraNela
Vyjma puberty bych tipla i na splašené hormony s blížícím se háráním. Pokud to uměla opravdu dobře, zase si "vzpomene". Možná bych jí dočasně připla stopovačku, abych si přivolání nekazila.

VeraNela
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 18:47
- Nahlásit

První hárání? Já mám vytčené (od MVDr. potvrzené), že u velkých plemen je později, tak kolem 8.-10. měsíce...

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 19:23
- Nahlásit

VeraNela
u velkých plemen je později, tak kolem 8.-10. měsíce...
Teorie je jedna věc a praxe druhá - viz moje 11kg fena hárající prvně v 15 měsících Prostě příroda je příroda, hormony klidně už můžou bouřit a já bych fakt věřila té pubertě, s níž dřív nebo později přijde i hárání...

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 19:31
- Nahlásit

VeraNela
Mne harala fena velkeho plemene prvne v 7 mesicich, stredacka na roce.
Jinak to zni jako klasicka puberta prvni, neboj, nekdy prijde jeste i druha. Takze se vratit ve vsem o krok zpet, obrnit se trpelivosti.
Jde ted o to tohle obdobi pretrpet, pokud si jedes s pamlskama a hrackama a odmenama, tak opravdu ta snura na selektivni hluchotu, pri privolani trvat na ocnim kontaktu, aby te zacla vnimat aspon na par vterin, odmena, zase volno... Hracky nehazej, kdyz ti s nima zdrha, hrajte si jen na miste na pretahovanou a nechavej ji vyhrat, lakej na sebe - potahat a zase ji nechas vyhrat, v nejlepsim ji hracku seberes a nazdar.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 23:40
- Nahlásit

VeraNela a ostatní
Nám přišla puberta v 9. měsíci a trvala skoro přesně měsíc. Pes byl na zabití. Zdrhání bylo to nejhorší ze všeho zlobení. Nefungovalo volání, ani veselé volání, ani přiblblé s máváním rukou, utíkáním jinam, schováváním se za roští, prostě nic. Místo přivolání fungovala šipka v nečekaném okamžiku a v letu zachycení psa. Fakt peklo. Pak to přešlo skoro tak nějak jakoby samo.

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 07:58
- Nahlásit

VeraNela
První hárání? Já mám vytčené (od MVDr. potvrzené), že u velkých plemen je později, tak kolem 8.-10. měsíce...
No, vyjma toho, že ne všechny feny se vejdou do tabulek, si taky myslím, že střední a větší feny kolem 7 měsíce, malé feny kolem 8 měsíce. Malé feny pak zpravidla hárají po osmi měsících, velké po půl roce. Že máš něco načteného od vetky nic neznamená..

Nehledě na to, že ona ta "puberta" viceméně jsou "splašené hormony", které s fenou můžou cvičit i měsíc před a dva měsíce po hárání.

Ale to je teď nejspíš jedno. Podstatné je, aby sis fenu dokázala zpátky uposlušnit.

LucieS
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 09:33
- Nahlásit

Píšeš, že fena poslechne v 60 %.
To znamená, že 40 % povelů dáváš v naprosto špatnou chvíli. A to je mooooc.
Začni "číst" svého psa, zkus se do něj vcítit, abys odhadla, co se mu honí hlavou a jak se v následující chvíli zachová. Pokud to jen trochu vypadá, že neposlechne, tak povel prostě NEDÁVEJ.
Dej povel jen tehdy, kdy vidíš, že ti fena věnuje pozornost, kouká na tebe, běží směrem k tobě, je od tebe dva tři metry, nebo ji máš na stopovačce a můžeš si ji přitáhnout, když neposlechne. Jindy si povel prostě odpusť a místo toho si pro ni prostě dojdi.
Zvyš motivaci, jako pamlsky použij klidně nakrájený párek nebo prostě něco, po čem se fena přetrhne. Po přivolání ji VŽDY vypusť znova lítat.
Prostě nastav podmínky tak, aby prostě poslechla vždycky . A aby povel byl jednak z těch, přes které nejede vlak (fena věděla, že prostě poslechnout musí ať se děje co se děje) a zároveň, aby to byl povel, na který poslechne nejradostněji - protože bude vědět, že to pro ni má smysl.

VeraNela
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 16:43
- Nahlásit

Všem děkuji za rady. Při dnešním venčení jsem se na to soustředila, nepřivolávala, když jsem věděla, že se na mě vyprdne. "Ke mně" jsem použila jenom, když jsme cvičily na hřišti a vždy po tom byla hra a lítání (a pokaždé přišla i s přesednutím). I na to "pracovní" přivolání krásně reagovala. Dneska venčení probíhalo v neznámém prostředí (pro ni), což si myslím, že má na to svůj podíl. I když lítala a blbla, koukala po mě. Dokonce i 100% odovolání ze hry. To člověka tak nabudí, že už se těším na zítřejší cvičení

andymullerova
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 18:02
- Nahlásit

Ahoj, mám podobný problém. Mám skoro roční štěně parson russel teriéra. Doma se chová v celku slušně, většinu dne stejně prospí, zato venku pak musí svojí energii vybít. Už rok s ním chodím na skoro 5-ti metrovém vodítku, které tahá za sebou po zemi, protože je dost rychlý, tak abych ho mohla korigovat a chytat, když si chce hrát se psy. Na podzim jsem s ním chodila na cvičák, takže základní povely celkem umí, tedy pokud není v jeho blízkosti pes. To je kámen úrazu. Pokud vidim jinýho psa já, přivolám si ho k noze, když ho spatří on, chce za ním vyběhnout, tak mu vodítko zašlápnu a řeknu důrazně k noze. Jenze potom si lehne a začne číhat a pak za psem vyběhne, takže ho většinou musim stejně vzít na vodítko a korgiovat ho vodítkem, na psy je totiž dost rychlý, se všemi se dost kamarádí a ne všem psům se to líbí. Poraďte tedy, co mám v této situaci dělat? Podotýkám, že jsem zkoušela nejrůzněšjí pamlsky nebo hračku, aby mi zůstal u nohy. také jsem zkoušela ho mít na vodítku, držet ho u nohy a potom ho k psovi pustit a pohrát si s nim, aby pochopil, že pokud jde u nohy, stejně o seznámení se psem nepříjde. Kdyby tu byl někdo, kdo má s touto rasou zkušenosti, byla bych velmi vděčná, za jakékoliv rady či informace o průběhu puberty. Tato rasa potřebuje opravdu hodně pohybu a já bych nerada, aby skončil na vodítku. Občas se totiž chová dost nevyzpytatelně, začně bezdůvodně štěkat na lidi a tak. Budu ráda za jakékoliv vaše rady.

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 18:19
- Nahlásit

andymullerova
Už rok s ním chodím na skoro 5-ti metrovém vodítku, které tahá za sebou po zemi, protože je dost rychlý, tak abych ho mohla korigovat a chytat, když si chce hrát se psy.
Au, skororocni pes a rok s nim chodis na 5m snure, kterou jeste pes za sebou coura?
Poraďte tedy, co mám v této situaci dělat?
Ja bych poradila najit si par vencicich kamaradu, se kteryma vyjedete do poli, lesu a luk. Se kteryma se vyblbne, prestane mu byt kontakt se psama tak zvlastni a spesl, proste normalni venceni s overenyma kamaradama. Takhle mi prijde, ze ma pes akutni nedostatek socialnich kontaktu, kdyz je bud zaslapavan na snure nebo bran na voditko a jen pod kontrolou seznamit.
také jsem zkoušela ho mít na vodítku, držet ho u nohy a potom ho k psovi pustit a pohrát si s nim, aby pochopil, že pokud jde u nohy, stejně o seznámení se psem nepříjde.
Spis si docilila toho, ze pes vnima ostatni psy coby zakazany ovoce. Odkud si? Ja mam terierky, sice vetsi, ale tebou popsany postup by u nich byl cestou do pekel.

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 18:29
- Nahlásit

andymullerova
Pokud vidim jinýho psa já, přivolám si ho k noze, když ho spatří on, chce za ním vyběhnout, tak mu vodítko zašlápnu a řeknu důrazně k noze.
No, tenhle postup nejspíš povede k tomu, že po povelu "K noze" se pes začne okamžitě rozhlížet, kde je nějaký pes, a na paničku se vyprdne. Jak píše Fifi, zřejmě má velkou potřebu kontaktu s jinými psy, která není uspokojována, takže já bych se cvičákem nepřestávala ani přes zimu, co nejvíc tam chodila, aby mu psi nebyli tolik vzácní. Nejsem odborník na teriéry, ale jak tak znám jejich povahu, puberta u samce teriéra musí být opravdu lahůdka...

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 18:37
- Nahlásit

VeraNela
Dneska venčení probíhalo v neznámém prostředí (pro ni), což si myslím, že má na to svůj podíl. I když lítala a blbla, koukala po mě.
Bezva. Tak se snaz obmenovat to prostredi co nejvic, ne si chodit zajety trasy - i to udela hodne. Tak at se dari.

VeraNela
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 20:58
- Nahlásit

No, tenhle postup nejspíš povede k tomu, že po povelu "K noze" se pes začne okamžitě rozhlížet, kde je nějaký pes, a na paničku se vyprdne
To se mi taky stvává, na povel "čekej" sice čeká, ale rozhlíží se, proč vlastně má čekat. Jak mile jsem si toho všimla, tak to používám častěji, nejen když se blíží nějaké nebezpečí (cyklista, pes, běžec...) a pak odměna, mazlení. A začala jsem to říkat radostně. Nevím, jestli je to tak dobře, ale funguje to.

andymullerova
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 21:26
- Nahlásit

Fifi
Já vím, je to divný, že za sebou tahá pořád pětimetrovou šňůru, ale já mu venku nevěřim, ale chci aby se proběhl, on si na ní celkem rychle zvykl a myslí si, že je tak na volno. Se psemi je socializovaný výborně, od mala se seznamoval s plno psama a má na sídlišti i několik psích kamarádů, se kterými se často vyběhává, a většinou mu kontakt se psy nezakazuji, jde spíš o páničky těch druhých psů. Jsem z Prahy 4 a ty? Je mu rok, ráda bych to ještě podchytila, je to rasa, která by se měla vyběhat a moc bych ho chtěla pouštět uplně bez vodítka, ale on je tak rychlý, když je se psem, nedá se vůbec odvolat...

andymullerova
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 21:29
- Nahlásit

corgi
Já bych ráda pokračovala i v zimě, ale všude skončej v listopadu a začínají až na jaře, taky mám strach, že mu ten výcvik a kontakt se psy bude chybět. Je to divný, denně potkává tolik psů a stále jich nemá dost...Hlavně je dost hrr, na někerý divně skáče, na některý psy zkoušel naskakovat...někdy se za jeho chování stydim..=(

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 21:42
- Nahlásit

andymullerova
Já bych ráda pokračovala i v zimě, ale všude skončej v listopadu a začínají až na jaře
to neni pravda,jsem taky z Prahy a co vim tak žádnej cvičák co znám tohle nedělá..občas bývají prázdniny ty 2 měsíce v létě,ale taky ne všude

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 21:49
- Nahlásit

andymullerova
Je mu rok, ráda bych to ještě podchytila, je to rasa, která by se měla vyběhat a moc bych ho chtěla pouštět uplně bez vodítka, ale on je tak rychlý, když je se psem, nedá se vůbec odvolat..
Nejsem z prahy. Co jsou terosi zac, vim moc dobre. Neveris mu a neda se odvolat, mate halt na cem maknout - predevsim ty na sobe. Pes se pak snadno prispusobi, kdyz vi presne, co se po nem chce.
Zkus se optat prazaku, kdo by se ti venoval, krom tech cvicaku. Nekde tu je forum na venceni, i prazsky.

andymullerova
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 21:52
- Nahlásit

Fifi
Díky za radu, vím, že je chyba ve mě...budu ho víc pouštět k psům, jen nevím, co dělat když ho vidí z dálky, aby za nim neběhal a mrknu na to venčení.

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 22:53
- Nahlásit

andymullerova
budu ho víc pouštět k psům
já bych teda, jako kdy on chce, nepouštěla, ale tu bych si dala cvičení poblíž vysněného psa (třeba dej pac, sedni, lehni), tu bych dala jen jeden povel... a až to provede, tak bych ho teprve pustila si hrát. Trostě bych se snažila, aby si pes uvědomil, že to co on chce mu můžu poskytnout jen já, že to dosáhne jen spoluprací se mnou .

solanka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2012 23:52
- Nahlásit

andymullerova
Mám dvě PRTice - šestiletou mámu a její 10měs. dceru.
Myslím, že nejdůležitější bude dosáhnout toho, co psala kachna_...naučit ho spolupracovat, aby panička nebyla jen jakýsi ,,omezovač´´ na konci vodítka. Možná to půjde přes pamlsky - ale nějaké SUPER / klidně grilované kuře v kapse a psík na lačno / nebo míček, to vše napřed doma v klídku a pak v přítomnosti hracích kámošů, ale taky ,,v klídku´´, ne stylem: teď si 10 min. pohraj a pak šup na vodítko a domů.
Jsem z vesnice, ale občas přes zimu děláme místo tréninků agility ,,hromadné procházky´´ - v Praze by se nějaké společné venčení taky určitě dalo najít. A po dvou hodinách lítání s kámošema by byla s prtíkem určitě lepší domluva. A při té prochajdě občas přivolat, něčím neodolatelným odměnit a zase dát volno. Věnovat tomu pár víkendů, aby poznal, že to není žádná vzácnost.
Ale rozhodně na tom makat, z nevybouřeného teriéřího puberťáka na vodítku se snadno stane dospělý vzteklý hajzlík, který už pak neposlouchá vůbec.

andymullerova
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2012 10:04
- Nahlásit

solanka
Ok, to zkusím, ještě mi prosím poraď, co dělat, když potkáme psa na volno, ale páníček toho psa chce jít dál a nenechá si je chvíli pohrát? Nechám je očuchat a pak hned nalákat na pamlsek nebo hračku, abych pro něj byla zajímavá? Jen se bojim, že díky tomu mu dojde, že si vlastně nemohl pohrát se psem...

solanka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2012 16:44
- Nahlásit

To bych právě využila pro ten případ, že s některým psem se prostě nemůže ani očuchat / třeba agresivní / aby se z toho nestal stereotyp, že vždycky s každým může. Snažila bych se dopracovat k postupu:
1/ vidím cizího psa a přivolávám svého
2/ ten ví, že dostane úúžasný pamlsek / hračku / a tak přibíhá
3/ odměňuju, ale nedávám hned volno - až podle toho, jaký je to kámoš buď :
- dám volno
- dám na vodítko, očuchají se a pokračujem / klidně s pamlskem, hračkou /
-dám na vodítko, vytáhnu MEGADOBROTU a pejska koncentrovaného na tento zázrak převedu za nadšeného chválení kolem psa bez kontaktu....tak aby měl pocit, že si sice nemohl pohrát, ale vlastně to bylo daleko lepší.....já nevím, jestli to srozumitelně popisuju, ale úplně to vidím, jak by to šlo....
Já už teriéry vlastním i cvičím přes 20 let, skládala jsem s nimi lovecké i sportovní zkoušky, agility, a jedno je mi úplně jasné:
teriér to musí sám chtít udělat, pak to funguje. Když ho k tomu donutíte, bude to dělat taky, ale neustále bude hledat cestu, jak se tomu vyhnout....a jsou v tom fakt dobří!!!
A ještě jedna nezbytná věc - dostatek nadhledu a smyslu pro humor!! ..jakmile hajzlíci zjistí, že jste z nich na prášky, začnou Vás deptat přímo systematicky...a jsou v tom fakt dobří!!!

solanka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2012 16:54
- Nahlásit

...mám jednu teriérku, která porůznu vyštěkávala lidi i psy, kteří jí připadali podezřelí - což je dost nepříjemné chování, většinu lidí i psů to okamžitě naštvalo. Takže - jedině přes spolehlivé přivolání, zezačátku jsem skoro mávala kuřecím stehnem nad hlavou, rychle pochopila, že :vidím podezřelého člověka, psa - běžím k paničce pro úžasnou dobrotu - ona mě sice přiváže, ale když je to kámoš tak zase pustí, když to kámoš není - dostanu dobroty dvě, někdy i tři...a to se vyplatí!!!

LucieS
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2012 17:35
- Nahlásit

andymullerova
Nechám je očuchat a pak hned nalákat na pamlsek nebo hračku, abych pro něj byla zajímavá?

Mně přijde, že se tomu psovi pořád podbízíš, lákáš ho, prostě se snažíš se mu nějak zalíbit a pes tě má zákonitě na háku.
Je rozdíl psa na něco lákat (v tu chvíli má navrch on a ty jsi pro něj nula) nebo naopak ho za něco odměnit až ve chvíli, kdy se mu něco povede.
Zkus se víc pasovat do role někoho, kdo to má vše pod kontrolou a kdo prostě nedopustí, aby si z něj pesan dělal dobrý den.
(jo a ještě mi přijde, že by to chtělo čoklíka pořádně unavit a zaměstnat, musí mít náplň, musí makat, obyč. procházky mu nestačí...)

andymullerova
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2012 23:53
- Nahlásit

Já vím, podbízím se mu, jenže pokud mu neukážu, že mám mnamku nebo hračku, tak si mě vůbec nevšímá. Když je naproti nám pes, jsem pro něj vzduch, většinou mu musím přišlápnout vodítko nechám ho se psem očuchat a pak ho volám k sobě, když ho pes tolik nezajímá tak v poho jde, ale pokud si chce se psem hrát tak nemám šanci, musim ho přitáhnout a něčím k sobě nalákat a to se mu podbízím..když si ale se psem vyblbne, což znamená tak půl hodka hraní, tak pak je schopnej přijít. Jinak co se týče toho unavení, chodím s nim i na více jak hodinové procházky, kdy lítá navolno (s vodítkem na zemi) a dost se vylítá, nebo chodíme házet míčkem, ale nevím, jak ho zaměstnat hlavou...

birma
Člen
# Zasláno: 1 Led 2013 00:05
- Nahlásit

andymullerova
chodím s nim i na více jak hodinové procházky
a to má aktivního psa unavit? Já mám psa flegmatika, ale i tak byl v nejlepších letech venku minimálně 3 hodiny denně, ale spíš déle.
ale nevím, jak ho zaměstnat hlavou...
psí sporty - lovecký vícvik, agility, flyball, tanec se psem, coursingy... je tolik možností jak psa utahat

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Led 2013 00:54
- Nahlásit

andymullerova
Já vím, podbízím se mu, jenže pokud mu neukážu, že mám mnamku nebo hračku, tak si mě vůbec nevšímá. Když je naproti nám pes, jsem pro něj vzduch, většinou mu musím přišlápnout vodítko nechám ho se psem očuchat a pak ho volám k sobě, když ho pes tolik nezajímá tak v poho jde, ale pokud si chce se psem hrát tak nemám šanci, musim ho přitáhnout a něčím k sobě nalákat a to se mu podbízím..když si ale se psem vyblbne, což znamená tak půl hodka hraní, tak pak je schopnej přijít. Jinak co se týče toho unavení, chodím s nim i na více jak hodinové procházky, kdy lítá navolno (s vodítkem na zemi) a dost se vylítá, nebo chodíme házet míčkem, ale nevím, jak ho zaměstnat hlavou...

Tohle je celý úplně špatně... a cvičák (a rady po netu) je ti v tomhle k prdu.
Co takhle chodit k někomu individuálně, aspoň 2x týdně, kdo ti poradí konkrétní věci přesně pro tebe a tvého psa?
Bude to makačka, bude to něco stát, ale dobereš se k výsledku.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání