Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výcvik v dospělosti
Autor Zpráva
KatkaV
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 00:36
- Nahlásit

Ahoj, mám dvouletou fenku anglického kokra, nikdy nebyla na cvičáku, umí jen takový ty povely podomácku, chci se zeptat, jestli má význam začít chodit k odborníkovy na cvičení, do jaké míry se naučí zvládat povely, jako pes, který je zvyklý od nalička, máte někdo skušenost?Je hodná, poslušná, klidné povahy, myslíte, že by zvládla do budoucna i lovecký výcvik? Děkuji za každou odpověď.

impact
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 08:37
- Nahlásit

KatkaV
Naučí se bez problémů úplně všechno. Možná jí některý věci budou trvat maličko dýl jak úplně mladýmu psovi, ale naučí se. Směle se do toho pusťte.

Gerda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 09:04
- Nahlásit

Moje fenka začala cvičit v sedmi nebo osmi letech, věk má vliv jen na kondici a úpravu podmínek pro psa, abys vysvětlovala srozumitelně, pes je moc chytrý zvíře, naučí se, celý život se může učit, jen přizpůsobíš výcvik chápání, postupovat můžeš stejně jako se štěnětem - vysvětlovat, učit, odměňovat. Navíc cviky učený doma jsou úplně stejně kvalitní jako cviky na cvičáku, vycvičenost psa o cvičáku vůbec není, pokud nejedeš přímo na nějakou specializaci, i ta lovečina je o poslušnosti, nadstavba potom už nějakýho instruktora asi vyžádá.

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 10:19
- Nahlásit

KatkaV
lovecký výcvik?
já nevím, asi bude trošku záležet i na vlohách - jestli neaportuje, řekla bych, že to bude celkem těžký.
Ty jí chceš uchovnit, nebo cvičit jen tak nebo chceš začít dělat myslivost?

danajasa
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 11:51
- Nahlásit

kachna_ jestli neaportuje, řekla bych, že to bude celkem těžký. Ted sme měli právě debau s ,moc vzdělanou osobou co má přímo kynologickou veterinu a ta říkala,že vlohy se ztrácí až kolem 4roku zvířete tam už je těžký je objevit nebo oživit,ale dvouletý pes je vlastně teprv psych dospělý chvilku a hlavně známej zrovna s kokřicí začínal až v 5letech bo sme ho k tomu dokopali páč tak tlustý zvíře už mělo na kahánku,fena sice neni levec roku,ale aspon zhubla a je štastná páč má nápln života a kupodivu páník nový kámoše a sou docela spokojená dvojka

KatkaV
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2012 14:36
- Nahlásit

Moc Vám děkuji za odpovědi, opravdu jsou, pro mne přínosem, nabudilo mne to ještě víc.
Uchovnit ji nemůžu, protože má vrozené vady, s kterýma jsme se musely poprat, má za sebou operaci, teď je zatím vše v pořádku, proto jsem s cvičením nezačla dřív.
Cvičit ji chci jen tak, pro moji i její radost a to u lidí, který se zabývají loveckým výcvikem, tak proto jsem se ptala, jestli by mohla zvládnout tento druh výcviku ve věku dvou let.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání