Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:46
- Nahlásit

Taky bych chodila, ale Grin se apsolutně nebude soustředit na nějaký debilní cvičení když je kolem tolik čoklůch možná až ho přejde ta puberta.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 01:21
- Nahlásit

Grin
ale to je docela dost velká hala, my tam cvičili s malou fenečkou jorkšíromaltézáčka a víš jak šamponi milujou malý pejsky! a dali to, cvičí se po kousíčkách, aby se právě čokl dokázal soustředit.

Grin
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 07:54
- Nahlásit

Adiddaska
NErada to rikam ale samponi jsou lepci nez Grin, on se fakt vubec ted kol psuch nesoustredi. Jsi to videla kdyz jsme byli na prochazce..

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 09:50
- Nahlásit

Sízra Milanová
já myslim žýe to schválně dělá,ví co po ní chci,protože venku poslouchá velmi pozorně sleduje mě a okamžitě na přivolání reaguje, na zahradě si chce hrát, ví že už půjde domů jak řiká Grin a prostě nechce..

Já nemám jasno v tom, do jaké míry čokli v takových situacích dělají nebo nedělají "naschvál", ale myslím si, že pokud jde o to, co s tím panička, tak to je stejně celkem jedno. Podle mě panička musí docvičit - dotáhnout přivolání, páč pejs se ti naučil, a asi dost dobře, že na zahradě/doma platí jiná pravidla než venku. Já nejedu výhradně v pozitivním módu, ale v takové situaci, jak píšeš, bych určitě nekárala netrestala a chovala se k tomu tak, jako když to pes nemá doučený.
Jinak já nikdy ze zásady nedávám a nedávala přivolávací povel, abych psa připla na vodítko a šlo se domů. O tom se psem komunikuju jinak... nechci si prostě kazit přivolávání, vyměňovat pozitivno následující po splnění za zmizení pozitivna-zábavy na volno.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 11:14
- Nahlásit

Grin

tak to se podá, šampuse přestali bejt totál vyndanci až teď poslední dobou a to sou jim tři

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2011 21:14
- Nahlásit

Knížku Lidé a psi: Střet kultur jste už četli? Jsem si ji přála k svátku a po zběžném prolistování líbí, i když jsem nic jiného nečekala

Grin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 17:59
- Nahlásit

Konečně mám chvilku čas sem napsat
Mám velký porblém a zajímalo by mě jak byste ho řešili pomocí pozitivního upevňování.
Kecám, neni to velký problém ale štve mě to děsně

Pes každé ráno mezi 7 a 9 (nepravidelně a naprosto nezávisle na posledním venčení) přijde k mojí posteli a oblízne mi nos.
Ignorace nelze neboť spim a když mi BŠO oblízne nos, cuknu sebou, což jemu stačí jako odměna. Někdy se mi sice povede se nehejbat (když mám lehčí spaní a vzbudí mě už "ťap ťap ťap") ale ne vždycky.
Nehladim, nemluvim na něj, pokaždý se otočim a počkám až si lehne zpět na místo a pak teprve vstanu... ale stejně to dělá - Za to cuknutí mu to stojí

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 19:06
- Nahlásit

Grin

já nevim, dyk je to háááskýýý ))) tak když tě voblízne, tak ho pusť do postele a eště spěte. Já si někdy ráno zavolám šampony do postele, oni se nalepěj a spíme

Grin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 19:17
- Nahlásit

Adiddaska

dyš já uš neusnu. Zaboha ne... zkoušela jsem to si ho vzít do postele (samo až po tom co se zase uklidil na místo bo bych nechtěla aby se blízánim dožadoval přístupu pod peřinu ) a jako jo, on pak eště hoďku třá chrápal, ale já uš ne
heský to je, ale jenom když jsem vyspaná

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 19:29
- Nahlásit

Grin

tak jedině dát si ho do postele už večerno já když sem doma sama, tak mám šampony v posteli celou noc, zatáhnu si žaluzky a oni chrápou o víkendu třá do 11ti, ani se nehnou, dokaď nezačnu vstávat já

Grin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 19:42
- Nahlásit

Adiddaska
když sem doma sama, tak mám šampony v posteli celou noc

to jim neni vedro??? Grin by to asik nedal, on chrápe na dlaždicích ač má pelíček...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:02
- Nahlásit

Grin

je jim vedro, ale voni to milujou. Sou předurčený pro roli termofóru. Hlavně Rambík. Koko v průběhu noci skočí dycky dolu, ale Rambík chrápe s hlavou na polštáři a můžeš ho různě tahat, přesunovat, obracet a neotevře oko. Je jak vycpanina

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:08
- Nahlásit

Adiddaska
Grin
miluju spaní a ležení v posteli se psama

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:14
- Nahlásit

kejtlin

já taky, je to nejlepší terapie. Jednou byla u mě kámoška a děsně jsme chlastaly a ona ráno chcípala s kocábem a volala na mě: prosím pošli mi sem psa, potřebuju terepijíííí

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:17
- Nahlásit

Adiddaska
mě je ale od nich děsný vedro a furt se vodkrejvám a taky sebou děsně mlátim, jediný krysy to ignorujou protože by mimo zpodpeřiny zmrzli, ale někdy to je i na ně moc a radši vylezou, pak tedy zalejzaj zpátky

Grin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:19
- Nahlásit

kejtlin
Adiddaska
Trixinu mám v posteli každou noc celou noc, ale Grinovi prostě je děsný vedro, tuhole jsem byla sama doma a dávali horor u kterýho sem se bála achtěla jsem čokla f posteli, ten hajzlík tam nebyl ani deset minut a pak znechuceněš odkráčel na dlaždice.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:23
- Nahlásit

Grin
z velkejch spali doma kyra a goša jako štěňata, sinda taky když byla nemocná, ale bylo jí tam vedro, vydržela tam a axa kdyř měla zánět ledvin tak taky spala v posteli a malý tam spí běžně i když někdy nechtěj, třeba jdu spát, otevřu dveře do ložnice a řeknu tak pojd´te a někteří třeba zůstanou na gauči a háravky si tam neberu

Grin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:28
- Nahlásit

kejtlin
myslim že malopsi prostě do postele patřej a velkopsi ne teda jak kerý, třá maďarskýho ohaře bych si tam vzala, ale grin má jiný chlupy..
a Grineček má kráááásnej pelíšek, teď na zimu má na něm ještě položenou teplou a drahou ovčinu, a stejně chodí na dlaždičky

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:35 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Grin

... je nutný to pozitivní řešení? já jsem vždycky spontánně na psa zavrčela: ZMIZ! Neplánovaně, ale prostě mě probuzení v nejnevhodnější hodinu nakrklo, tak jsem mu to dala upřímně najevo. Pejsánek se postupně naučil počkat s ranním vítacím procesem až na zazvonění budíku - to sklízí radostné přivítání. A už budí, jen když má průjem a potřebuje.

Pozitivně by to možná nějak šlo taky, ale když to by nesmělo být ráno

Edit: tak pozitivně by to šlo prostě asi tak, že se obrátíš na opačný bok - a oproti tomu projevuješ radost, když počká, až vtsáváš ty. pokud teda přijde i podruhý...

Grin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:41
- Nahlásit

Vero
je nutný to pozitivní řešení?

no páníček kterýmu to dělá taky zkoušel ZMIZ i JDI DO PRDELE dokonce pes dostal i malou ránu do šnofláku, ale znova - to nadšení z toho že pánešek je vzhůru prostě fungovalo jako pozitivní upevnění i když pes dostal ránu od tý doby ho otravuje ještě o něco víc, ale první právě chodí za mnou
ta ána by asik musela být větší, ale to já nezvládnu, na to jsem měkká - já ani nedělám moc korekce protože to nikdy nemyslim dost vážně na to aby to čokl pochopil, ně tyhle věci nefungujou

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 22:08
- Nahlásit

Grin

tac ho strašně vymazli, ale uplně mega moc až ho to znechutí a už to nikdy neudělá

Grin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 22:13
- Nahlásit

Adiddaska

ho strašně vymazli, ale uplně mega moc až ho to znechutí a už to nikdy neudělá

taq jo já to ráno zkusim ale bjeda jestli ten čokl bued eště dotěrnější než dříf, máš ho na svědomí esi ho budu muset zabít!

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2011 20:35
- Nahlásit

Grin

Vero
je nutný to pozitivní řešení?

no páníček kterýmu to dělá taky zkoušel ZMIZ i JDI DO PRDELE dokonce pes dostal i malou ránu do šnofláku, ale znova - to nadšení z toho že pánešek je vzhůru prostě fungovalo jako pozitivní upevnění i když pes dostal ránu od tý doby ho otravuje ještě o něco víc, ale první právě chodí za mnou
ta ána by asik musela být větší, ale to já nezvládnu, na to jsem měkká - já ani nedělám moc korekce protože to nikdy nemyslim dost vážně na to aby to čokl pochopil, ně tyhle věci nefungujou

Aha... já mám holt kliku na dokonalýho čokla asi...

Vlastně jsem si říkala, jak ten pes vlastně má vědět, že tě to jeho buzení fakt prudí. Jen z tvého ne-reagování. proto jsem se zamyslela, esi nutně jen pozitivně.

Jinak buď ščastná, že tě ráno neprudí kocour. Tomu mojemu je fuk, esi prudí nebo ne, ba dokonce asi má radost, když pořádně zaprudí, narozdíl od psa. Pokud možno prudí kolem sedmé ráno počínaje do doby vstávání konče nonstop

Grin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:02
- Nahlásit

Adiddaska

ho strašně vymazli, ale uplně mega moc až ho to znechutí a už to nikdy neudělá

tak jsem to zchválně zkusila (i když jsem nesázela, že by to mohlo vyjít...) a ten dement byl strašně nadšenej, vůbec nechápal, že to je trest, a vyskočil si na postel a hrozně po nás všech hamtal, až ho z toho Trixina kousla páč na ni šlápnul

ale v teorii dobrý

Vero
já mám holt kliku na dokonalýho čokla asi
tak vsadim se že v jinejch oblastech zas ak dokonalej neni, takovýho co by byl ve všem dokonalej snad nigdo nemá já skoro

buď ščastná, že tě ráno neprudí kocour. Tomu mojemu je fuk, esi prudí nebo ne, ba dokonce asi má radost, když pořádně zaprudí, narozdíl od psa. Pokud možno prudí kolem sedmé ráno počínaje do doby vstávání konče nonstop

no to jsem, kočky dokážou bejt děsně prudivý nejvíc nejvíc mi serou ty jejich ocasy, Viktor (naše přechodná kočka co jsme našli a dali do dobrých rukou po několika nezapomenutelných dnech) mi dycky strkal ocas do nosní dírky děsný!!!

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:39
- Nahlásit

Grin

já mám holt kliku na dokonalýho čokla asi
tak vsadim se že v jinejch oblastech zas ak dokonalej neni, takovýho co by byl ve všem dokonalej snad nigdo nemá já skoro

nigdo, jen já a ty, až na to ranní roztomilý olizování

Viktor (naše přechodná kočka co jsme našli a dali do dobrých rukou po několika nezapomenutelných dnech) mi dycky strkal ocas do nosní dírky

bomba... tohle náš ještě neumí, doufám, že mu to vydrží.
kocoura mám taky dokonalýho totiš, ale: dokonalýho spratka

Grin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:44
- Nahlásit

Vero
bomba... tohle náš ještě neumí, doufám, že mu to vydrží.
Viktor to uměl jaksi od přírody. Jo a taky mi neustále seděl za krkem a útočil na drdol. Fakt hrob!!!

On byl vůbec úplně "jinej", to bylo jako by do našeho klidného domova vtrhlo tornádo... terorizoval veškerou zvěř, (Grina jsme teda eště neměli, jen Trixinu, králíky, pískomily a myši), čubu neustále kousal do zadku, králíkům lovil uši krz mříže, pískomilům a myším aspoň shazoval napáječky jako kočku už NIGDY VÍC!!!

až na to ranní roztomilý olizování
tak to je takovej problém-neproblém, to se ani nepočítá

helps
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 08:34
- Nahlásit

Grin

)) ono je to hlavně tím, že každej to vidíme jinak.... můj pes je taky dokonalej. je to absolutně zblázněný veselý zvířátko, který se neustále tlemí a raduje a vymejšlí kraviny, nadšenej opravdu skoro do všeho, pereme se spolu, hrajem si a on je v sedmém nebi. už se mi i několikrát stalo, že nějakej člověk, co byl na návštěvě říkal, že psy nemá rád, ale že tenhle je super
ale hlavně chci říct, že si velmi dobře dovedu představit lidi, který by chování mého pejska neunesli a jeho nadšení do všeho a lumpačení nepovažovali za tak super takže je to hlavně o tom, kdo co od pejska chce.

Jinak knížku Střet kultur bych měla dostat k Vánocům (kdyby se nesehnala tak Svého psa nestřílejte, což sem už částečně četla v ENG)... tak sem na to zvědavá

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 15:32
- Nahlásit

helps
každej to vidíme jinak

Přesně, co je pro jednoho čéka problém třá může bejt pro jinýho přínosný.
Nejhorší je, když si čék toho psa moc maluje, já jsem si ho zezačátku taky malovala a několik měsíců mě to trápilo, hlavně proto, že ho díky jeho povaze diskriminovali lidi a koukali na mě skrz prsty jako že ho neumim vychovat (nepejskaři nebo babičky od malopsů, naopak pejskaři mi furt vyčítali že něco řešim) a z toho vzniklo celý to trojma.

Není tomu dlouho co jsem se na to vysrala, psa beru takovýho jakej je, a světe div se - ukazuje se, že když se vyprdnu na lidi kolem a na to co si kdo představuje a myslí o tom jakej by měl pes bejt, tak mám dokonalýho psa kterej je přesně pro mě!

BTW aby to neznelo blbě - náš problém nebyla nikdy poslušnost, ale štěkání a neochota se kamarádíčkovat s lidma

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 17:01
- Nahlásit

Grin

si dělám s tou dokonalostí na jedné straně srandu, ale z druhé strany já jsem fakt taky absolutně spokojená, a tuším, že takovýho psa už prostě mít nikdy nebudu, páč takový věci se neopakujou ... a všecko samozřejmě je to o něm, moje zásluhy nula, spíš jsem mu tu dokonalost svou nedokonalostí kazila.

ukazuje se, že když se vyprdnu na lidi kolem a na to co si kdo představuje a myslí o tom jakej by měl pes bejt, tak mám dokonalýho psa kterej je přesně pro mě!

supr

On byl vůbec úplně "jinej", to bylo jako by do našeho klidného domova vtrhlo tornádo

koukám, že náš courek není dokonalej spratek, ale strašně hodný mírný zvířátko. to jsem dodnes netušila. prima

helps

můj pes je taky dokonalej

tak to už jsme tři, co máme dokonalýho psa

a je mi samozřejmě šumák, že někdo s jinou představou by byl třeba zklamanej

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 17:20
- Nahlásit

nevim proč se dohadujete páč dokonalýho čokla mám já
Vero
tuším, že takovýho psa už prostě mít nikdy nebudu, páč takový věci se neopakujou
ale jo..mě se stala..nikdy jsem nevěřila že po svý milovaný předešlý feně budu mít něco zas dokonalýho a vono jo do smrti za to budu vděčná,psí bůh mě má asi v Oblíbenejch ,všichni mí psi byli dokonalí.. a nic na tom nemění fakt,že ta předešlá fena by pro velkou spoustu lidí byla adept na utracení páč nesnášela lidi a neměla problém dávat to najevo..já to pokládala za dar shůry a milovala jí za to o to víc..Tak jak říká grin.
.co je pro jednoho čéka problém třá může bejt pro jinýho přínosný

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání