| Autor |
Zpráva |
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:22
- Nahlásit
makrel
néééé, mě se kamarádí, ale jen než přijdou smetáci na docvak
a s feňulema je kámoš moooc, třeba s tátovou háravkou, tuhle jí měl tak rád, že jí málem narval hlavu do zadku
o thajských ričbecích vím jen tak z doslechu, takže nemůžu soudit, určitě jsou o dost jinčí než kdejakej pes co už je tady známej.
a jinak jak tak říkáš, co jiný psi vyžadujou, tak mám pitaxborderaxohaře, páč ten nekamarádí, chce pracovat a zvěř taky miluje
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:23
- Nahlásit
Yves
dovolím si nesouhlasit, že každý kdo si pořídí toho nebo toho psa, tak ví proč to udělal.... respektive ano, ví - protože ten pejsek je tak móóóc krásnej a určitě si spolu užijem krásnej a dlouhej život. já mu řeknu tohle a támhleto, on poslechne na slovo a dyž ne, tak ho seřežu a takhle si budem žít jako bohužel na sídlišti to mám jak na dlani, takže můžu říct, že většina těch lidí nezvládá ani ty jorkšíry, bišony a labradory. ty co mají nějaký křížence typu malina nebo rovnou bulíky už jsou rovnou potenciální zabijáci
jináč impakt je přecyž velkokynoložka píšící (musím říct že hezké a rozumné) rady pro pejskaře do Blesku impakt toho ví rozhodně mnohem víc než kdejakej béďa na sídlišti. takže zvládně toho picbuma a možná ani ten thajskej ridgeback jí nesežere. tuhlec sme potkali lidi s fenou thajskýho ridgebacka a kupodivu lítala u řeky mezi desítkama psů na volno a nikoho nesežrala, tak třeba to nebude tak horký.... ale zas souhlas s makrel, že zrovna takovýhle plemeno bych někomu nezkušenýmu fakt teda nepřála.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:24
- Nahlásit
Yves
tak mám pitaxborderaxohaře, páč ten nekamarádí, chce pracovat a zvěř taky miluje
ale ty to víš a nedivíš se a nevadí ti to
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:25
- Nahlásit
impact
A na Nově nejsem
ale si v blesku,to je prakticky totéž
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:26
- Nahlásit
helps
no přesně proto jsem myslela, že jsou ty pejsci krásný, a hodný, a oni si je vychovaj a budou dávat pac a dělat panáčky a budou loztomijoušký a budou mít šťěňátka který budou taky loztomijoušký a bude jich plnej útulek..
ne občas se i najde člověk, co ví, proč toho psa chce, taky z těch kínologickej důvodů..
potencionální zabiják se skorem každej pes.. ale to i auto, zbraň atd
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:26
- Nahlásit
Je to asi nepochopitelné, ale rýčbejk je první pes, kerýho jsem si pořídila právě krz povahu. Proto je taky s pépé. A minimálně maminku a babičku nezapře, páč její schopnost zlikvidovat vše, na co přijde, je naprosto neskutečná. Naštěstí jí teda nedávám prostor, tak se realizuje na zateplení bud, sloupcích u kotců, křesle, co maj na dvoře a hlavně teda na čtení letáků.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:30
- Nahlásit
impact
no to proto že jsi ta mediální hvězda, tak čeká, kdy o tobě zas něco pěknýho napíšou ne
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:31
- Nahlásit
Baby vy ste kecky. Jsem chtěla bejtq inkongíto.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:33
- Nahlásit
já o tom vím kulový, jen se chytám stébel co házej ostatní
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:33
- Nahlásit
Yves
Víš, jak blbě se sbíraj jednotlivý píčmenka na dvoře?
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:36
- Nahlásit
impact
no to máš totiž předpřípravu na výhružný dopisy - ve všem musíš hledat to pozitívum
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:37 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Yves
no přesně proto jsem myslela, že jsou ty pejsci krásný, a hodný, a oni si je vychovaj a budou dávat pac a dělat panáčky a budou loztomijoušký a budou mít šťěňátka který budou taky loztomijoušký a bude jich plnej útulek..
jj, hodně skřípu zubama, když to občas slýchám, jak si udělají s fifinkou štěňátka s lojzíkem vod vedle nebo když vidím, jak jsou ty lidi tupounký... jako jsem v podstatě na "cikánským sídlišti", tkaže zřejmě ty lidi asi chtějí mít pocit, že mají vedle sebe silný zvíře, ale očividně nezvládají. na druhou stranu, cikánci se bojí i tý mojí šoltyje a tuhlec nějakej kluk povídal mamince "to byl ale velkej pes" a krčil se před mojim psem, jak nevím co.... takže zas respekt si získá i prcek
a opravdu nemůžu když vidím slečnu, jak jí za sebou vláčí sedmiměsíční labrador, ona beží pes jí táhne jak na vodních lyžích nebo slečnu, která vypadala asi tak na 13 let a vedla pita a držela se plotu a všeho možnýho pokaždý, co zahlídla psa... to si pak člověk udělá obrázek o tom, kdo všechno má doma psa.
ne občas se i najde člověk, co ví, proč toho psa chce, taky z těch kínologickej důvodů..
naštěstí.... máme tu pár znamých, kteří nejsou vymetený, třeba paní se střední kníračkou nebo.... (aha to je asi všechno ) jinak třeba jsme ale potkali týpka co měl dva bulíky a pověsil jim na strom nějakýho peška nebo co a cvičil tam s nima, oni se zakousli a houpali se... bylo fajn vidět někoho kdo s tima psama něco dělá a nemá je jen na okrasu
potencionální zabiják se skorem každej pes.. ale to i auto, zbraň atd
no máš pravdu, že v rukou blbce je zbraní asi opravdu skoro všechno... což vo mě nejde, ale co ten můj chudinka pejsánek
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:38
- Nahlásit
Yves
Essi kulový o mediální slávě, tak si kup ve středu PleskNejPes.
Btw. Alice ze Sofasurfer tam bude mít moc pěkný a moc pravdivý článek o rýčbejcích.
Píčmenkuju z mobila, tak bez citací...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:41
- Nahlásit
Yves
Jakože by mi zrzka psala výhrůžný dopisy? To mě nenapadlo. Bych to zkusila a nechala jí tam lepidlo, ale ona by ho určitě sežrala.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:41
- Nahlásit
impact
tak doufám, že je moc nevychvaluje, aby celá čtenářská veřejnost Blesku nepojala podezření, že jsou to pohodoví fajn muclíčci
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:43 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit
helps
mě se naštěstí hnědočeši vyhýbají a nejen ti, ale nakonec jsem ráda že mi ho nikdo nemuchlá, on o to stejně na procházkách nestojí, zezačátku pokavaď za mnou přišlo dítě a ptalo se jestli si může psa pohladit (no dobře, za ten půlrok byly jen dvě.. ), tak jsem to nedovolila protože jsem psa neznala, ale teď vím, že je to miláček, ale on se mě stejně nikdo neptá, jestli si ho může pohladit tůhle jsem šla kolem cikáňský kolonie, a tam viseli na bráně dvě malý cikáňata., holka a kluk, holka na psa pře plot "pejsku pejskuuu" a kluk hned "ne, to je ten zlej!" takže respekt jako máme, i u těch starších, jeden šel proti mě a nečuměl na cestu a když se před ním objevil můj mírumilovný pes, ještě se šklebící od ucha k uchu, tak uskočil div ne do silnice
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:47
- Nahlásit
impact
když víšco, já tyhle bláboly nepodporuju, takže jedině že bych třeba ve vlaku potkala někoho, kdo to bude číst, a já nenápadně prozkoumávala to, co bude otočeno ke mě čelem
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:47
- Nahlásit
helps
Nene. Napsala to fakt reálně. Jací doopravdy jsou. Jen moje zrzka se zatím úspěšně vymyká, páč ji holt vychovávají nudle.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:53
- Nahlásit
Yves
To jste mě pani teď docela urazila, víte o tom? Já vím, že Plesk na některý působí jak rudej hadr na bejka a na mě mimo jiné taky, ale todle je regulérní psí časopis. Bylo sice náročný si to vydupat, ale díky kámošce se zadařilo. Dokonce jsme do poradny o výživě a veterině získaly MVDr. Milana Šťourače, essi ti to jméno něco říká.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 09:35
- Nahlásit
Yves
jasný, tak u tvýho pesana to chápu. můj pes rád mazlíkuje lidi, ale přesto se ho dost těch hnědočechů bojí... ale zase má tu spoustu fanoušků a známých, možná mu založím fanklub jsou lidi, ktří ho vidí a už na něj cukrujou...
jináč ten blesk o psech opravdu není tak špatnej. sice je to tenoučký a nic úplně světovýho, ale stojí zas jen 18kč a díky ympakt a jiným to má i nějakou úroveň ;)
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 10:03
- Nahlásit
impakct
to se hluboko omluvuju, pani.. to já totiž ani nevím, že něco takovýho existujee??? já myslela ten obyč blesk, to víte, my tady na malé dědině.. hned sa pozeptám, zda něco takového vedem, a pročtu
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 10:08
- Nahlásit
helps
Je tenoučkej a levnej díky méně kvalitnímu papíru. Což je schválně, páč cílem je dostat relativně odborné informace mezi majitele psů - nepejskaře. Essi mi rozumíš.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 10:10
- Nahlásit
Yves
Dobrá tedy, omluva přijata. Ne, fakt si myslím, že se to zatím daří..
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 10:35
- Nahlásit
impact
chápu chápu překvapilo mě, že se tam řešil barf a takový ty věci, o kterých běžná pakovikuňa ani nezavadí a ani neví, o čem to je... je dobře, že něco takovýho existuje. a jak často vychází?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 16:41
- Nahlásit
helps
No, tak na BARF tam máme právě pana doktora. Aby si časká teda koupili i pejskařové.
A vychází jednou za měsíc. Teď vyjde ve středu.
|
Mollynka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 21:29
- Nahlásit
Mauzik
Myslím, že spíše než pro radu ste si přišla povztesknout a já to plně chápu, jelikož jsem také obklopena lidmi, kteří s pejsky počítali jako s ozdobou a teď se diví, že to neklape-to by jeden střílel..
Tak či onak sestra si pěkně koleduje..nejsou místa "kde nechodí psy a lidi"-jen je zatím nepotkala..bohužel dřív nebo později na někoho narazí a dle velikosti cizího psa ho ten její zraní,anebo rovnou rozcupuje..Když si psa odmítá vychovat, vodit na vodítku a smysluplně zaměstnat tak ať začne šetřit na náhradu škody, anebo rovnou na soud..
Ráda bych nevěděla o čem mluvím, kdybych před čtvrt rokem své štěně nepáčila z huby bulteriérovi navolno..omluva toho jedince byla "to víte, silnej pes, von na tom vodítku tak táhne, to se nedá udržet"..
Když ta neodvolatelná fena na té procházce potká o hodně menšího psa, nemusí ho ani chtít zakousnout, stačí divoké hraní a zlomené nohy a vazy jsou na svetě...
Omlovám se za značnou dávku zaujatosti,ale tohleto mně vytáčí doběla, když si silného psa co potřebuje makat a makat pořídí někdo kdo by těžko vychoval i toho bišonka
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 21:34
- Nahlásit
Mollynkano mate naprostou pravdu,akorat ja bych to tak dobre nenapsala,jo a to same jsem slysela od panicku labradoru!(nic proti labrousum)nevychovany agresivni hovada,prej se cvicit nemusi,pac to neni jak muj vlcak!!!!a nesetkala jsem se s tim poprve,akorat,ze je fakt ze velkej silnej pes ma potencional,coz je pruser!
|
Mollynka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 22:40
- Nahlásit
nemethova5
Je smutné, že si lidé pořizují pejsky podle toho, že je videli v TV, a na netu a byli přece hodní a poslušní -viz ti labradoři a borderky a Jack Russelové jsou učebnicový příklad a čekají, že se to nějak "udělá samo" a oni nebudou muset hnout prstem / a hlavně mozkem /..Výsledek je pak ukrutně chytrý+energický pes co doma dělá rohožku a nudí se a akorát je trestám když si zkusí vymyslet zábavu sám..
Pit a jiní bullové se zase dostanou často do rukou neschopných lidí kteří by zvorali snad i chov morčete jen díky tomu, že jim obrázky amstafů apod vyjedou v google když zadají "pes k dětem" a pak člověk nestačí žasnout kolik maminek táhne kočár, dítě na odrážedle, případně třetí v šátku a u kočárku nevyřáděný bull...
A pak se všichni hromadně diví a diví, jak už někdo psal výše, že borderky všechno pasou a pitové si nehrají, že J. Russelové nedělají od přírody sudy od svitu do mrku..
A máte recht v tom, že velký pes je prostě hrozba / teda i malý-ale ten pro opravdu značně zúžený okruh tvorů / a nemít ho na vodítku, ani s košem ani vycvičeného je opravdu na pár facek
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 09:37
- Nahlásit
Mollynkajj,presne tak,to neni na par facek,ale na poradny kopanec do hlavy dotycneho pana,nebo panicky,nejvic jsem se nasmala jednem mladym idiotum,co bydli kousek ode me,jako mam vazne dost,koupili si madarskeho ohare a pes jim prerostl totalne pres hlavu!!prej idealni pes do bytu,asi zapomneli,ze je to pes ktery je bezec na dlouhe trate a nesnasi nudu,pes zavreny vetsinu dne doma!co k tomu mohu dodat???ze debilnich idiotu znam velice mnoho opravdu mnoho,ja taky bydlim v byte,v panelaku,ale moji psi jsou radi,jak prijdou domu a nekam zalezou a muzou chrapat.
|
Mauzik
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2011 22:59
- Nahlásit
Děkuji všem za reakce
Mollynka
Děkuji za odpověd...máte pravdu ,,Myslím, že spíše než pro radu ste si přišla povztesknout,,
tak se stafem to bude asi zajímavé ddnes jsem se dozvěděla, že ho chce dát pryč...přítel se s ní skoro rozešel prý na to nemá...začala jim už v nepřitomnosti demolovat byt (nedivím se!)zase chudák pes...na jednu stranu si říkám, že bude lepší když ho dá do lepších rukou a kdo na něj bude mít hlavně čas...jaký máte prosím názor??chtěla sem jí s tím pomoct, ale má dvě děti a přítel je tam občas jelikož pracuje daleko...tak řekla že to ještě promyslí, sama si ho vzít nemohu mám už dva psi...
|