Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / fena,štěně a krmení
Autor Zpráva
LadyDee
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 07:25
- Nahlásit

Mám problém,přivezli jsme si domu štěně,čuba ho vzala v pohodě,ale co se týče krmení tak nastal problém,každý má svojí misku,ale čuba si té své nevšíma a "vyhazuje" štěně od té jeho,sežere mu to a o vlastní nemá zájem (mají přitom oba stejné granule,jelikož má čuba štěňata a tak dostává štěněcí granulky),to samé i u jejích štěňat,dostanou granulky a ona jim to jde hned sežrat a svých si nevšíma,jak jí to odnaučit a naučit jí aby si "hleděla" své misky a mohli se štěnětem žrát oba venku a nemusela jsem jednoho z nich na krmení zavírat,díky za každou radu.

pajda222
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 08:06
- Nahlásit

LadyDee
Feně dát do držky, že teda žrát to štěňatům se nemá. Nebo na krmení oddělit.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 09:40
- Nahlásit

LadyDee
Jestli je čuba žravá, bude štěněti brát granule pořád, jestli štěně není extra žravé (aby si doběhlo k její misce rychle, než na to čuba přijde), zřemě se moc nenažere.
Buďto oddělit, nebo krmit pod dozorem.
Mám psy, kteří se navzájem nežerou, ale při krmení vždycky stojím někde opodál, proč riskovat eventuální konflikt, kterýmu můžu předejít jen svou přítomností ...

LadyDee
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 11:26
- Nahlásit

Eldoguero
právě že naše čuba moc žravá není,o granule téměř nestála a vždy jen čuchla k misce a odešla (když byla sama) ale jak je poblíž jinej pes (dřív jsme měli ještě kolii a teď teda štěně) tak sežere vše co najde jen aby druhej měl co nejmíň,takže to asi dopadne tak že budou žrát odděleně a bhude to asi nejlepší

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 11:36
- Nahlásit

LadyDee
závyst je nejen lidská vlastnost
fakt bych je oddělovala, je zbytečný, aby třeba fena vyjížděla po štěněti, rozhodně by to neprospělo vztahům ve smečce
třeba ale bude stačit tvoje přítomnost, že si nedovolí vyhánět malýho od misky, případně ji můžeš okřiknout, nebo mechanicky vrátit zpět k misce

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 13:05
- Nahlásit

LadyDee
já mám tři potvory a když dám každé na misku separé jídlo, tak mají tendenci nejdříve ukrást jídlo ostatním vzájemně a pak teprve "řeší" svůj příděl, takže jedině krmit pod dohledem a v případě snahy o sežrání jídla druhému zasáhnout, časem by měla zjistit že její je jídlo, co dostala, ne to, co dostal druhý, tímto také posiluješ pozici vůdce smečky, jen on rozhoduje kdo co dostal, že si taky sní.

LucieS
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 14:09
- Nahlásit

Zezačátku jsem nad nima stála a hlídala, aby si každý žral svoje. Jakmile jeden dojedl dřív, musel jít sám stranou. Zároveň netoleruju žádnou vzájemnou šikanu kvůli jídlu, úzké chodbě nebo čemukoliv jinému. Postupně se to naučili a navzájem si do misek nelezou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání