| Autor |
Zpráva |
Marush
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:25
- Nahlásit
all
lidi byla to pěkná diskuse,dokonce se vobešla bez osobního napadání a já myslim že na to můžeme být hrdí,du makat čus
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:29
- Nahlásit
Pakunobecny
vona asi měla nějakou fóbii nebo co každopádně já a pes sme byli víc vyděšený než vona je to pravda, dneska spoustu lidí zvířata úplně odsunula a znají to max. z TV. což teprve jejich děti. ačkoliv jesi si vzpomínám, tak to byla už starší paní, skoro šedivá
jináč já v zásadě moc rozumím co Marush myslíš.... a dyž to koriguješ, tak je to v pořádku. a mi sou taky lidi celkem volní, to aby nedošlo k nějaký mejlce. taky leccos dělám jen proto, abych společensky příliš neobtěžovala ale prostě jak už bylo řečeno, voni sou ty lidi sfině, a čím víc rozbrojů mezi pejskařema a nepejskařema, tím víc nás budou vytlačovat, omezovat a škodit psům. z mýho pohledu pes co štěká =komunikuje. z pohledu sousedů či koulemjdoucích pes, co štěká =je nevychovanej parchant, co potřebuje do držky nebo čokl, co tě chce sežrat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Marush
mám diametrálně odlišnej vztah k lidem než ty, nechápu člověka co mu vadí když se k jeho dítěti přiblíží hodný pes,,prostě tomu nerozumim...
a jak ten člověk má vědět, že zrovna tenhle obří pes je ten onen hodnej??
tak ještě jinak....
když jdu a proti mě jde máma s dětma, dám si toho psa k noze protože proč? protože :
- k tomu dítěti se nepřiřítí obří čokl, kterýho se zákonitě lekne, páč je větší než to dítě, nezačne řvát, nezačne se psů bát a tím pádem... třeba jednou nebude z těch, který psy nemaj rádi
- mám šanci tomu dítěti ukázat, že psi jsou i ti hodní a zároveň mu ukázat, jak se má k pejskovi chovat
- mámu od dětí přesvědčím, že ne každej, kdo má čokla je debil a třebas tak otočím ručičkou obecnýho náhledu na psy a jejich pobyt na tomto světě
- a taky si při tom rovnou pocvičím ovladatelnost psa
- a když těm dětem na rozloučenou ten čokl ještě zamává, je to další bod pro psí svět
tak asi takhle.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:36
- Nahlásit
PetraK
a já si toho psa vezmu ještě na vodítko, protože kdyby přece jenom po něm to děcko šáhlo, tak ho mám pod kontrolou. A to ani nemám velkého psa.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:51
- Nahlásit
Psíček
kua zase miutekla
kdo, Tlačenka?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:55
- Nahlásit
makrel
a já si toho psa vezmu ještě na vodítko,
já to dělám tak, že jde-li opravdu o malinké děti, dám k noze a zastavím se, takže on si sedne (tím se i kapek zmenší) a mám ho natěsnačku přímo u sebe a pod kontrolou. Máma se povětšinou zastaví, poděkuje a začasto je i příležitost fakt těm dětem vysvětlit, že jo, pejsek je sice hodnej, ale ne ke každýmu pejskovi se může, a rozhodně se to nesmí bez dovolení a blalba bla, takže i na osvětu dojde.
vono je to pěkný, když si tak člověk nadává na to, že lidi nemaj psy rádi, ale taky je dobrý někde a odněkud začít to měnit. Ne kvůli těm lidem, ale právě kvůli těm psům. Jenže jak říkám, povětšinou jde člověkovi jen o toho jeho ňunínka, ten zbytek je mu fučik. A dvacka na SOS Psi volaní vo pomoc a dvě deky do útulku to nevyřeší.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 12:55
- Nahlásit
Přečetla jsem to včecko, ale tohle, co napsala Marush, je teda věc hodná zopakování:
Lidi by si melí uvedomit že pejskové nemají hodnotu jenom když jim olízají na potkání obličej. jakoby většinová společnost [i]tolerovala psy jen když se budou chovat jako mazlíčci. když už chce být vizionáři a dělat obrázek psů pro nepsí veřejnost,naučte lidi respektovat psa jako zvíře se všem jeho instinktama,například i obranýma....[/i]
Tady to je něco, co je strašná pravda. Já se cejtim blbě a jak mnozí říkaj beru přílišný ohledy, protože mám naučeno od společnosti přesně tohle, přesně tenhle blud: Pes má hodnotu jenom pokud je hodnej a nechá si všecko líbit od cizích lidí co k němu nemaj vlastně co lézt. Ale tak to přece neni! Můj pes je bezproblémovej, vychovanej, nic neničí, neřve denodenně z balkonu. Nemá rád když mu cizí lidi narušujou jeho osobní prostor. Proč by to ale mělo bejt špatně??? To že štěká, je pro něj obrana. Jsi moc blízko, jdi dál tím chce říct a - světe div se - ono to funguje, protože ty dotěrný lidi se kterejma nechce nic mít nakonec couvaj!! Jak ho to štěkání teda vodnaučit, když pro něj perfektně funguje? Nevystavovat ho vůbec situacím kde to musí uplatnit. A zase jsme zpět u lidí. Když jim slušně 5x řekneš: Nedělej to a oni stejně k tomu psovi jdou - je to už moje vina? Mám bejt sprostá já, zlá, aby si mohli lidi říkat: pejskaři sou kreténi? Nebo jim to mám říct xkrát slušně a pak když to začne teda řešit ten pes už sám a po svym si nechat nadávat že neni vychovanej (což je) že nemá socializaci (což má) že se o něj nestarám (což starám) a že nechodí na cvičák (což chodí) a že je nebezpečnej (což neni)????
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 13:06
- Nahlásit
Grin
Když jim slušně 5x řekneš: Nedělej to
proč jim neřekneš důrazně, že si prostě nepřeješ, aby k tvému psovi chodili
Použij důraznou intonaci a řekni Ne! nechci, abyste pane/paní k tomu psovi chodil/a, nepřeju si to . Plus patřičný výraz k tomu. Tady to je o něčem jiném, tady oni zasahují bez ohledů, bez dotázání, do Tvého prostoru. Můžeš být slušná ale přitom důrazná. Máme tady hodnou paní, má vždycky ovčandy, když byl Ešus malej a scházeli jsme se všichni ráno a večer na plácku, aby se smradi zmasakrovali, chtěla vždycky krmit, řekla jsem jí, že je hodná, ale že si to ROZHODNĚ nepřeju a mám pro to své důvody. a bylo pořešeno. a naopak, když jsem Ešusa naučila že na lidi se neskáče, tak protože jsem se sousedkou a kamarádkou nebyla dost rozhodná a důrazná a ona to jeho skákání /stejně jako ségra/ oblibovala, tak to taky podle toho dopadlo . Skáče na ně, ale vůbec mi jich neni líto, vypěstoaly si to blbky samy.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 13:28
- Nahlásit
PetraK
A ty si myslis ze kdyz pouzijes duraznej ton tak se neco zmeni? Uz jsem to zkusila parkrat a bud to ti lidi ignorovali a nebo naopak zacali nadavat ze mu snad neublizujou a ze pak ten pes nema stekat kdyz k nemu nikoho nepustim. Ja nevim jestli se nevyjadruju dost jasne nebo jestli si nerozumime ale ta volba neni mezi tim jestli jsem slusna nebo ne ale mezi tim jestli na sebe necham nadavat nebo necham nadavat na psa. S pochopenim jsem se nesetkala.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 13:34 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Grin
A ty si myslis ze kdyz pouzijes duraznej ton tak se neco zmeni
záleží na tom čemu řikáš důrazně ,osobně nemám absolutně problémy tohoto charakteru,ale to bude patrně tim,že nemám ty vohledy co by do budoucna změnily náhled na psy ,prostě naprosto bezvohledně zařvu tak,že dotyčnej mě příště vobejde vobloukem a řiká vo mě ,že sem divná,kterejžto jeho názor je mi naprosto úplně fuk
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 13:47
- Nahlásit
davidkova renata
No tak to jo, tak to verim ze funguje, ale tohle tezko pouzijes napr. U sveho nadrizeneho nebo v obchode kde jeste hodlas nakoupit:-D a o tom taky trochu mluvim..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 13:51
- Nahlásit
Grin
ale tohle tezko pouzijes napr. U sveho nadrizeneho nebo v obchode kde jeste hodlas nakoupit:-D a o tom taky trochu mluvim..
proč? nemusíš bejt úpa sprostá,ale je to vo tom,že ten dotyčnej prostě pochopí,že to myslíš vážně..třá ani mí kámoši dobrý nedělaj věci co si nepřeju..je to někdy dost těžký obhájit v některý situaci,ale de to..a to sem ani zas tak neřvala jako na cizí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 13:54
- Nahlásit
davidkova renata
že nemám ty vohledy co by do budoucna změnily náhled na psy
bingo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 13:58
- Nahlásit
Grin
A ty si myslis ze kdyz pouzijes duraznej ton tak se neco zmeni?
ale jo, funguje to i když mám tyhlety vohledy co by do budoucna změnily náhled na psy, tak mi to funguje. zatím mi nikdo nenadával a i kdyby, tak je mi to fučik, to zas jo.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:04
- Nahlásit
All
ok tak nebudu pracovat je tu budu psát jak vo život
PetraK
když jdu a proti mě jde máma s dětma, dám si toho psa k noze protože proč? protože :
- k tomu dítěti se nepřiřítí obří čokl, kterýho se zákonitě lekne, páč je větší než to dítě, nezačne řvát, nezačne se psů bát a tím pádem... třeba jednou nebude z těch, který psy nemaj rádi
- mám šanci tomu dítěti ukázat, že psi jsou i ti hodní a zároveň mu ukázat, jak se má k pejskovi chovat
- mámu od dětí přesvědčím, že ne každej, kdo má čokla je debil a třebas tak otočím ručičkou obecnýho náhledu na psy a jejich pobyt na tomto světě
- a taky si při tom rovnou pocvičím ovladatelnost psa
- a když těm dětem na rozloučenou ten čokl ještě zamává, je to další bod pro psí svět
tak asi takhle.
Já když jde pani s dětma, mám psa na vodítku vždycky,pokud teda nejsem zrovna v lese, já nic neriskuju nikdy,jsem velmi paranoidní. Ale netroufám si pasovat se do role učitele národu,kterej bude učit lidi jak se mají chovat k pejskům,protože jaks řekla ty nebo někdo tady..lidi jsou svině, mně například jako malou pokousali různý psi několikrát a mám k nim stejně pozivní vztah, bohužel si myslím že tvůj pohled na věc je bláhový...ale kdyby to takhle fungovalo bylo by to pěkný,souhlasim
Grin
Když jim slušně 5x řekneš: Nedělej to a oni stejně k tomu psovi jdou - je to už moje vina? Mám bejt sprostá já, zlá, aby si mohli lidi říkat: pejskaři sou kreténi? Nebo jim to mám říct xkrát slušně a pak když to začne teda řešit ten pes už sám a po svym si nechat nadávat že neni vychovanej (což je) že nemá socializaci (což má) že se o něj nestarám (což starám) a že nechodí na cvičák (což chodí) a že je nebezpečnej (což neni)????
Jsi moc hodná a mírná, lidi se ti nemají co do psa navážet, on má právo na svůj prostor a tvoje rady už ve vlastním zájmu mají respektovat.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:08
- Nahlásit
Grin
Víš co, myslím, že problém je fakt v tobě - v tom, že lidem řekneš "ne" a oni na to dlabou... Nějak cítí nejistotu nebo co to... Určitě nepotkáváš úplně jiný druh lidí než ostatní.
Jen přes internet už nejde poradit, jak na to, to spíš ti, co vás znají...
PetraK
To máš, bojím se, marný snahy... Milovníci psů, co nesnáší globálně lidi a je jim buřt, jak se někdo druhý cítí. A jsou na to hrdí a mají to jak vývěsní štít a sebedefinici a připadají si v pořádku.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:11
- Nahlásit
Marush
.lidi jsou svině
Všichni krom tebe a pár tvých rodinných členů, jo?
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:14
- Nahlásit
Grin
Chceš to toho psa odnaučit nebo se chceš naučit chovat tak, aby lidi respektovali, když jim řekneš, aby ho nechali být?
Podle mě (a teď mě asi někdo ukamenuje nebo já nevím,co strašnýho se mnou provede zcela socializovaný a vyrovnaný pes na lidi nezačne štěkat jen pro to, že na něj promluví. Můj pes třeba, když se k němu někdo skoní a mluví na něj a jemu ten člověk není sympatický, tak prostě jde dál a nevšímá si ho (to je podle mě normální reakce, ne, že začně vyšilovat) To je aspoň můj názor, buiď teda chceš mít vyrovnanýho psa, kterýho to nerozhází a nebo ne a pak se musíš naučit slušně lidi odpálkovat (což jde,ale chce to praxi Myslím, že je to na tobě, čemu dáš přednost.
Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že když někomu řekneš, že k němu nemá chodit, tak prostě k němu chodit nemá, o tom se nehádám.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:24 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Marush
ole učitele národu,kterej bude učit lidi jak se mají chovat k pejskům,
jistě i tak na to jde nahlížet
si myslím že tvůj pohled na věc je bláhový
ano
Vero
To máš, bojím se, marný snahy.
tak víš co, jako ten učitel národů to prostě nebudu mít jednoduchý
ne, tohle si opravdu nemyslím, že bych přejinačila svět, ale fakt se mi líbí, jak lidi vždycky vykřikujou jak ty druhý, ty druhý, ty vostaní.... ale co oni sami to nikoho pochopitelně už netankuje. Byla by to legrace to pozorovat, páč studijního matroše je habakůk, jen kdyby to ve svý podstatě nebylo tak smutný.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:27
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Podle mě (a teď mě asi někdo ukamenuje nebo já nevím,co strašnýho se mnou provede zcela socializovaný a vyrovnaný pes na lidi nezačne štěkat jen pro to, že na něj promluví.
To máš sice pravdu, ale tady je to povahový rys psa. Jsem si jistá, že Grinová nic nezanedbala. Ale znám psy ze stejné chovky, ze které pochází Grineček a todle tam je. Jsou to prostě plašani a polde toho se tím musí pracovat.
Grin
Snaž se prostě zabránit tomu, aby ti lidé Grina otravovali. Podle mě by pomohlo, kdyby jsi mu dala košík, ne proto, aby on někomu něco neudělal, ale aby vypadal víc hrozivě a lidi se mu vyhýbali. Jnak si myslím, že se časem prostě ochodí, vzhledem k tomu, co všechno podnikáte.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:36
- Nahlásit
Vero
Všichni krom tebe a pár tvých rodinných členů, jo
ne,uplně všichni lidi bez vyjímky..celej druh homosapiens je špatnej...i ten kdo si myslí že je dobrej.Vždycky si vzpomenu na Nekonečný příběh na Sandonoriko,bránu/zrcadlo co ti ukazovala jakej seš...a řikalo se tam: Silní uvidí jak jsou slabí, odvážní jak jsou zbabělí... v lidech je hrozně moc zla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:36
- Nahlásit
Baico
Podle mě by pomohlo, kdyby jsi mu dala košík, ne proto, aby on někomu něco neudělal, ale aby vypadal víc hrozivě a lidi se mu vyhýb
jo to je fakt, alespoň na ulici to fungovat bude, v MHD asi ne, protože tam , košik nekošík lidi ty psy začasto kontaktujou víc než je zdrávo, páč se nuděj.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:41
- Nahlásit
Vero
myslím, že problém je fakt v tobě - v tom, že lidem řekneš "ne" a oni na to dlabou
já neříkám že neni, ale prostě už nevim jak to říct v mezích mezilidský slušnosti abych je prostě neposlala do prdele ještě než se k mně vůbec přiblížej. prostě nevim. To neni že nechci nebo že se lidí bojim, prostě už nevim jak..
MMCH taky jde o to, že kolikrát prostě jdeme, hledíme si svýho a u chodníku sedící dědek na něj začne mlaskat a cícat a mluvit. Už jsem kolikrát zažila že prostě lidi vypadaj že siu ho nebudou všímat a on jde v pohodě kolem a najednou jim rupne v bedně a začnou na něj něco hlásit... plus teda reaguje na to když mě někdo pozdraví nebo já pozdravim.. to už jsem tu psala. To bych musela z dálky hlásit že jdu a že si psa nemaj všímat a nebo bych musela nosit ceduli nemluvte na mě ani na psa... je to šílený. Čím víc nad tim přemejšlim tim horší mi ta situace připadá v tomhle ohledu...
Barbucha z Prahy
zcela socializovaný a vyrovnaný pes na lidi nezačne štěkat jen pro to, že na něj promluví.
tak jako jasně, ale taky halt výchova a socializace je proces, prostě ten pes se nějak ochodit musí a u mladejch psů jsou podle mě tyhle výstřelky tolerovatelný. Taky mladej pes sice vyšiluje ale neublíží kdežto dospělej už jo. Grinovi je 10 měsíců mmch.
Chceš to toho psa odnaučit nebo se chceš naučit chovat tak, aby lidi respektovali, když jim řekneš, aby ho nechali být?
Jako tak nějak obojí???
a podle mě se to úplně nevylučuje... vlasstně to spíš spolu souvisí.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:41
- Nahlásit
Vero
To máš, bojím se, marný snahy... Milovníci psů, co nesnáší globálně lidi a je jim buřt, jak se někdo druhý cítí. A jsou na to hrdí a mají to jak vývěsní štít a sebedefinici a připadají si v pořádku.
Nejsem na nic hrdá,nemám ráda lidi,tak to je a nic s tim nehodlám dělat,mám na to stejný právo jako ty na to mít je ráda, nechápu že po tom co píšu že nejsi naopak ráda že ačkoli lidi ráda nemám, svého psa se snažím naučit,aby jim nic nedělal,natolik jsem uvědomělá, tvoje reakce je velmi nevhodná a chápu jí jako naprostou netoleranci k názorům jiným než máš ty, apropos zmiňování členů mé rodiny mi přijde už naprosto nemístný útok.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:46
- Nahlásit
Grin
a u chodníku sedící dědek na něj začne mlaskat a cícat a mluvit.
a reaguje Grin už hned z první? máš tam prostor stáhnout si jeho pozornost na sebe?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:47
- Nahlásit
Baico
Košík jsem poslední dobou začala dávat a teď jsem mu koupila dospěláckej, takže vypadá ještě hrozivějc myslim si že to je dobrej nápad, i proto, že když má i košík, jsem si na 100% jistá že už mi nikdo nemůže říct ani popel a to mi může psychicky pomoct. Zasnažim se bejt důraznější na ty lidi kolem.
A děkuju ti strašně moc, od tebe to pro mě moc znamená že si myslíš že jsem nic nezanedbala...!
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:52
- Nahlásit
Grin
já neříkám že neni, ale prostě už nevim jak to říct v mezích mezilidský slušnosti abych je prostě neposlala do prdele ještě než se k mně vůbec přiblížej. prostě nevim. To neni že nechci nebo že se lidí bojim, prostě už nevim jak..
nemyslím si,že je problém v tobě, problém je v lidech co si myslí, že protože jsi křehká,sympatická osoba, můžou se do tebe a tvého psa navážet, což neni rozhodně pravda. Nikdo na to nemá právo, nemůžeš zmenit jaká si uvnitř, můžeš jim oponovat,ale lepší je podle mě je ignorovat. To je zase teorie jako že žena si sama může za znásilnění,protože nosí minisukně, ne nemůže...nikdo nemá právo na ní sáhnout když ona nechce. A nikdo nemá právo ti cokoli radit nebo vyčítat ohledně tvého psa, když mu ten pes nic nedělá nebo dělá díky jeho vlastnímu neadekvátnímu chování. To že nejsi dominantní osoba neni rozhodně vada na charakteru, myslim že se Grinečkovo chování zmírní časem, ale hlavně bych prostě názory cizích lidí nebrala vůbec na zřetel, myslim že víš co děláš!
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:52
- Nahlásit
PetraK
reaguje Grin už hned z první? máš tam prostor stáhnout si jeho pozornost na sebe
reaguje hned. ten prostor tam neni, ne v těhlech případech. Pouze když např. vidim že z dálky se mu někdo nelíbí nebo že z dálky už na něj někdo čumí, usmívá se, říká partnerovi: Toje hezkej pejsek... nebo že je někdo za rohem, a on by se ho leknul, nebo že je někdo v okolí skloněnej.. atd. Ale většinou on mě vnímá, jde, kouká třeba dopředu, chlapa už si prohlíd, ví o něm, chlap na něj nekoukal, takže pohoda, naprosto profi kolem prochází, chlap udělá mlask mlask mlask, grin se otočí na něj, zjistí že se na něj dívá a už řve - a od toho mlasknutí uběhne půlvteřina. Tak rychlou reakci prostě nemám...
BTW MHD: Tam je to docela v pohodě, protože Grina sice kontaktujou,a le on tim svym hromovym hlasem štěkne a ty lidi se sami stáhnou, protože nechtěj dělat bordel...
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:56
- Nahlásit
Grin
Jako tak nějak obojí???
a podle mě se to úplně nevylučuje... vlasstně to spíš spolu souvisí.
Jasně, že jo, souhlas Já jsem taky dřív byla taková,i jsme měla psa, co dělal to samý, takže já tě chápu, vím, jak je to těžký odnaučit takovýhle reakce (mimochodem nám se to nepovedlo 100%, jen jsme to dokázali tak nějak minimalizovat a pes chodil s košíkem, aby někdo nemohl nadávat v případě, že začne štěkat).
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 14:59
- Nahlásit
Marush
že protože jsi křehká,sympatická osoba, můžou se do tebe a tvého psa navážet
je fakt že moje jistá útlost a to že se občas oblíkám třeba do trička s kočičkou a tak je mi na škodu ale vážně myšleno, i když se u toho směju... kdybych si obarvila vlasy na černo a začala nositr trika punk's not dead, asi by byla situace jiná, ne? To je taky na palici...
|