Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Ničitelství
Autor Zpráva
ell
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 07:32
- Nahlásit

Zdravím,
prosím vás o rady a zkušenosti. Mám 9měs. štěně fenu královského pudla, mimo jiné ještě trp. pudlinu, 4 a půl let, ale ta je ok. Ale to naše štěňátko nezvládá být 7 hodin, když jsem v práci, v klidu. Má hračky, kosti na kousání, dřevěnou kost, krabice na trhání atd. ale nic z toho jí už nebaví, vydrží si s tím hrát chvíli. Pouští se do kabelů (a to nebyly jen tak ponechané ladem, ale schované husím krkem, nebo v liště = žádný problém pro ni), žalužií, ted už i barové židle, rohy lišt na podlaze atd. Kytky padly jako první, to zlikvidovala z parapetů. Do klece jí zavírat nechci z prostých důvodů - není na ni zvyklá a za víkend by si nezvykla, takže si myslím, že by určitě vyla a celých 7 hodin strávila dobýváním se ven, zvlášt když by viděla svou trpasličí spolubydlící volně se pohybující po bytě. A nechci mít ještě opletačky se sousedy kvůli tomu, že mi tam pes řve. Všichni mi říkají, že z toho vyroste, ale kdy? Trvá to už asi 5 měsíců. A bojim se, aby si na tom likvidování nevypěstovala takovou závislost, že toho nenechá.

ell
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:00
- Nahlásit

..ještě bych chtěla dodat.. protože je mi jasný, že mi poradíte psa řádně vylítat než půjdu do práce. Do práce jezdím ráno v 5.30, tudíš není možnost. A taky je pravda, že ona je hyperaktivní, vydrží venku lítat hodiny se psema, pak si doma hodinu schrupne a může jít znova...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:08
- Nahlásit

Co to je za zabavu tvrdit o kazdem stendu a decku ze je hyperaktivni? Je to bezpochyby normalne aktivni stene a na klec ho pro jeho bezpeci zacni zvykat. Mam fenu ktera i ve dvou a pul letech nici co ji prijde do cesty,ma sklon vse rozcupovat na centimetrove kousicky,vcetne nove matrace a vcetne nadobi,v zime sezrala cely servis. Dela to s radosti. Mam tri jeji stenda a delaji bez vyjimky to same. V utery ty mrchy prekonaly ohradku a chlap byl na pul cesty se odstehovat resi to jedine zamezeni pristupu.

Baysha
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:14
- Nahlásit

Mám doma podobný případ, labradorku, teď má 10 měsíců. Když nás (asi v půl roce) vytopila, chtě nechtě jsme pořídili ohrádku. Je to hlavně kvůli její bezpečnosti, už měla i tendence pouštět se do elektrických zásuvek. Takže teď je v naší nepřítomnosti zavřená v ohrádce a vykusuje akorát díry do koberce

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:21
- Nahlásit

Isdpch-mozna by mohla zkusit trenazer kdyz bude pryc. To mam doma pejska co neumi chodit,jen behat na pase.

ell
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:28
- Nahlásit

A jak jí naučim na klec přes víkend??? Sousedům to asi těžko budu vysvětlovat, proč tam pes vyje!

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:31
- Nahlásit

ell

a proč to musíš stihnout zrovna přes víkend?

ell
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:33
- Nahlásit

Tak já nevim, asi jí tam zavírat po chvilkách, když budem doma.. a né jí tam hned zavřít poprvý a na 7 hodin odjet..

Baysha
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:40
- Nahlásit

ell
Asi tě nepotěším, ale když ji tam zavřeš neutahanou, tak bude dělat bugr, i když tam bude třeba jen chvilku na tohle fakt žádný zázračný mastičky nejsou...

ammy
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:48 - Změnil/a: ammy
- Nahlásit

ell
Ale vždyť nikdo neříká, že ji máte trénovat jen přes víkend a v pondělí hned zavřít na 7 hodin. Holt v pondělí ještě bude volně a budete trénovat zase třeba až po příchodu z procházky. A hlavně z klece nepouštět v okamžiku, kdy bude dělat bordel a řvát. Mě fungovalo v prvních okamžicích třeba tlesknout, prostě nějak zaujmout pozornost, aby se uklidnila aspoň na pár vteřin a pak teprve pustit. Interval prodlužovat a pes pochodí, že z klece půjde jenom, když bude klid.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:49
- Nahlásit

ell
začni v kleci krmit. Ne pamlsky, normálně misku se žrádlem dávej do klece. Pes se tam bude těšit a bude tam v pohodě.
Jinak fakt leda ty zaříkadla.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:50
- Nahlásit

ell

Tak já nevim, asi jí tam zavírat po chvilkách, když budem doma.. a né jí tam hned zavřít poprvý a na 7 hodin odjet.

no jistě že po chvilkách a spojit s něčím příjemným, aby to považovala za svůj domeček.

Nevadilo Ti to tak dlouho, tak snad o pár dní se to nezblázní, než si na nový bydlík fenka postupně zvykne , ne? Jde ti o to, aby tam byla v pohodě a spokojená, ne? tak halt budeš muset ještě pár dní k těm měsícům přidat, ale to snad už roli nehraje.

ell
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:51
- Nahlásit

Psíček
A z čeho usuzuješ, že to řeším až ted? Myslíš, že tady jsou jediný stránky, kde se daj řešit kynologické věci???

ell
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:54
- Nahlásit

Od klece mě někteří kynologové i odrazovali, proto jsem tento problém takto neřešila dávno, ale to neznamená, že jsem ho neřešila vůbec..

Grin
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:57
- Nahlásit

ell
Hele zkus tu klec. Nemusíš učit přes víkend. O víkendu začni, seznam ji s tou ideou (nejlépe tak, že ji venku vylítáš, dáš jí do klece vodu pelech a jídlo a za začátku nezavřeš, ať si tam ustele sama), a pak až ti začne pracovní týden, tak ji nechávej mimo klec, ale s tím, že v otevřené kleci bude pelíšek, voda, ev. jídlo. Jo, bude ti ničit, ale to dělá do teď tak už se to nějaký týden navíc nepos...-
No a až přijdeš z práce, tak dloooouhou prochajdu a po prochajdě, až bude unavená, zase šup -klec. Po pár dnech v té kleci psa na chvilku zavři, a postupně zvyšuj čas po který v té kleci je.
Hlavně:
1) do klece musí jít unavená
2) musí tam jít dobrovolně a dobrovolně tam i zůstat.
3) musíš ji ze začátku pouštět ven když ještě nechce ven.
Další víkend využij volna a zavři ji po každé velké prochajdě.
No a takhle postupně ji zvykej, to můžeš jak o víkendu tak v pracovní dny. Až bude brát klec jako místo, kde je klid a odpočinek, bude si tam sama chodit a vydrží tam odpočívat dost dlouho, pak ji můžeš zavřít až půjdeš do práce. Jasně, neni to přes noc, nevím ja rychle se tvá fenka učí ale vidím to třeba na 2 měsíce. Nicméně je to lepší než nedělat nic.

Baysha
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 09:00
- Nahlásit

ell
Já jsem tedy příšerku zavřela do ohrádky ze dne na den - ale to byla megaohrada o průměru 3 metry, složená ze dvou ohrádek dohromady, takže se necítila nijak omezená v rozletu

Mollynka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 13:03
- Nahlásit

Já jsem to u mojí fenky řešila tak, že jsem jí před ochodem z domu naházela do pokoje kvanta letáků a brožur a katalogů, které si celý čas spokojeně cupovala-pravda po příchodu jsem našla na podlaze 5cm vrstvu naškubaného papíru, ale alespoň přežilo ostatní vybavení Jestliže to ale trvá už půl roku možná je spíš problém jinde než v nudě a stálo by za zvážení navštívit nějakého odborníka na psí problémové chování

ell
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 20:04
- Nahlásit

Děkuji všem za rady, ale holka už dostala rozum, já jí věřila! Žádná klec nebyla potřeba! Prostě se to zlomilo.. už víc jak měsíc je klid!

ell
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 20:06
- Nahlásit

Ten den co jste mi tu klec radili jsem se šla optat, kolik stojí a kdy by byla k mání a když jsem přijela domů, nikde nic! A od té doby je fakt klid!!! Že by telepatie???

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2011 00:53
- Nahlásit

ell
A od té doby je fakt klid!!! Že by telepatie???

To je fajn . U nás to probíhalo stejně. Okolo roku to vygradovalo, do dvou pak byly občasné excesy, a od té doby až do dneška klid. Protože Hipík je velký, uměl udělat velký díry do zdi, spapal velký knihy, moje oblečení, boty, nábytek a tak.
Ráno jsem s ním chodila na hodinové procházky, kde se navolno vylítal s jinými psy... Stejně si energii k ničitelství našel, a pak po svém Velkém díle spokojeně chrupal .

Klec jsem taky nepořizovala.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání