| Autor |
Zpráva |
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2011 22:13
- Nahlásit
dobry den, mam menší problem mam doma 5mesacnu fenku am. pitbula je dost aktívna a temperamentna zo zaciatku zo psami vyhádzala dobre. Vzdy bol problem ju zavolad ked bol v blizkosti pes vzdy bola zanim ako zbláznena ale raz mi utiekla a zbadla psa a okamzite zanim utekala, ked zanim prisla a zacala skakat, lenze psovi sa to nepacilo a ohnal sa po nej a odvtedy ked sme v blízkosti nejakeho vecieho psa tak nepopopisatelne zdivnie jednoduchoakosi spozornie a zavroven sa zlakne nedoklazem to opisat dovtedy to nikdy nerobila. Chcem sa opytat ci nebude mat v buducnosti problem zo psami a ako by sa dalo toto cudne chovanie odstranit
|
moll
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 06:58
- Nahlásit
odstranit, nebo aspoň zmírnit se to dá častým kontrolovaným kontaktem s vyrovnanými psy různého věku a velikosti - psina se od nich naučí číst psí řeč a podle toho se chovat.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 10:23
- Nahlásit
HaFk0
asi tak jak píše moll, ještě dodám že pokud se fena bojí, tak neutěšovat, neoslovovat jí jménem, naopak dát jí !jemně! najevo, že tohle chování -teda strach- je nežádoucí. A klidně ji k tomu psovi (ale musí být opravdu vyrovnaný, žádný hajzlík... např. žádný pes co to má v hlavě v pořádku by na 5měsíční fenu zaútočit neměl) přiveď, nejlepší je nepřivádět čelem, ale bokem, aby se na něj moc nezaměřovala.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 19:50
- Nahlásit
No on to ani útok být nemusel, je rázné napomenutí
Jinak bych doporučila i trošku zlepšit vaši ovladatelnost čubiny, protože přivolání je základ pro předcházení konfliktů
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 20:37
- Nahlásit
Jo to privolani cvicim kazdy kazdicky ked na stopovacim voditku na voditku je uplne bezproblemova ovladatelnost na 1000% ale jak ju pustim uz ju nedokazu zavolat zatat to risim tak ze ju pustam len na dvore alebo na prochadzke po poli inac vubec. a to stikani ze psama je trosku problem lebo myslim ze naokoli je len par psu, sused ma jazvecika a stim ona nema problemi ale ked uz je to zratovo veci plemeno tak chodi okolo neho ale nepriblizi sa. a po tem incidente sa hlavne bojim aby nesla po druhych psoch sem sa docital a je to pisane na kazdej druhej stranke o takychto plemenach ze us maju v genoch zapaseni zo psami a aby sem sa vyvaroval takychto incidentu
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 11:51 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
HaFk0
na stopovacim voditku na voditku je uplne bezproblemova ovladatelnost na 1000% ale jak ju pustim uz ju nedokazu zavolat
Pokud je to tak, neodpínej stopovačku, ale postupně jí zkracuj a nech jí, ať jí za sebou tahá. Jinak dělejte všechnio stejně, jako do teď. Pes není blbec a na cvaknutí karabiny se naučí reagovat velice rychle - je to povel "Teď mám volno a ty mi můžeš...". Když stopovačku nebudeš odpínat ale stříhat, postupně to odstraníte.
zatat to risim tak ze ju pustam len na dvore alebo na prochadzke po poli inac vubec
To je chyba.
A musíš se naučit jí víc kontolovat hlasem. Kromě jiného i při kontaktu s jinýma psama. Vlečná stopovačka ti v tom pomůže.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 12:50 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit
no já být tebou, tak si moc nemyslím že bude bůhvíjaká kamarádka se psy. protože až se rozhodne nemít ráda psy, (a pravděpodobně to přijde) tak už se nebude jen lekat, ale bude se i bránit a to teprv bude problém. takže cvičit cvičit cvičit, být zajímavější než psi okolo, mám tříletého psa a když mám pocit, že přivolání pokulhává, tak třeba začnu utíkat na druhou stranu, nebo si dřepnu na bobek a otočím se zády a to jsou pak mety ke mě i bez zavolání
jenže my už to máme horší, my už se jen nelekáme, když se nějakej pes znelíbí..takže mít psa pořád pod kontrolou je fakt důležité.
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:36
- Nahlásit
Hmm no stale neviem ako to viriesim stim problemom. Uz som sa akosik zmieril stim ze asi bez kosika a voditka ju nesmim pustit ani pred dom. Ked idem po ulici a stretnem nejakeho psa tak je v pohode ocuchaju sa pohraju sa ale to je len v hodne malo pripadoch vecinou ty psi neviem z akeho dovodu pred nou utekaju alebo po sebe vrcia fakt len malokedy je tento stik bezproblemovy. Ona vzdy ide za psom stim ze sa ide hrat (alebo tak mi to pripada) a ako niektorý psi odnej utekaju tak ona za nima ale us je dominatna us akoby sa aj pobije a zas ked sa stretnu dve fenky... Naposledy som stretol jednu fenku za plotom a som myslel za ta fenka aj vyskoci vrcala na nas a vyskakovala minimalne meter do vysky a ona pravdaze zasa nahodila podivny postoj a ckala co teraz bude! a tak sa pytam ci nebude lepsie ked sa budem racej psom vyhybat lebo us som ztoho nanervy dakujem
|