Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes nervák :-)
Autor Zpráva
janucha
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 19:06
- Nahlásit

Dobrý den, mám čtyřletého křížence vlčáka. Je velmi živý a temperamentní. Spolu s ním máme ještě šestiletou labradorku, která k nám přišla před dvěma roky. Ze začátku vycházeli spolu bez potíží, po čase jí začal Ben - kříženec, utiskovat. Nesmí na nikoho štěkat, hlídat, vítat nás... Pokaždé k ní přiběhne vrčí, štěká, odhání ji a snaží se kousnout ji . Snažíme se ho okřiknout, dát mu nějak na jevo, že to nesmí dělat, ale v tom afektu nevidí,neslyší. Taky je problém v tom, že je doslova maniak do lovu čehokoliv, neustále chytá stopu a utíká do lesa. Na procházce má pořád čumák u země a táhne mě k lesu. A zas nevnímá moje povely, až když trhnu vodítkem zpozorní a poslechne. Ale nebýt na vodítku je pryč v lese. Poradíte mi prosím nějaká řešení obou problémů???

impact
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 19:38
- Nahlásit

janucha
Řešení je vcelku jednoduché. Začněte pracovat na respektu psa k vám a bude po problémech. Dělá si z vás totiž kozenky.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 19:52
- Nahlásit

impact
Pokud chceš poradit, tak spíš naznač jak začít budovat respekt.
Ona to nejspíš zadavatelka ví, že ji má pes v některých situacích na háku - ostatně sama to píše.

janucha
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 19:59
- Nahlásit

jde o to, že když je na vodítku poslechne na slovo, teda jen mě, mojí mamku, která se o něj taky stará neposlechne skoro v ničem. Ale jak je na volno trvá to dlouho než na povel - Ke mě! zareaguje. Trenuju s nim povely na dlouhém 10metrovém vodítku a jde nám to, ale jakmile ho pustím a on chytí stopu, prostě nevnímá...

impact
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:02
- Nahlásit

Cesmina
impact
Pokud chceš poradit, tak spíš naznač jak začít budovat respekt.

S dovolení si budu radit to, co uznám za vhodné.

argosek
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:07
- Nahlásit

janucha

neni nahodou krizenej s malinou? jako bych videl svou bonnie .

ale jakmile ho pustím a on chytí stopu, prostě nevnímá...

tak na to je jednoducha rada - nepoustej ho.

Pokaždé k ní přiběhne vrčí, štěká, odhání ji a snaží se kousnout ji .

kdyby se snazil, kousnul by.

Snažíme se ho okřiknout, dát mu nějak na jevo, že to nesmí dělat, ale v tom afektu nevidí,neslyší.

tady je kazda rada draha (nebo spis spatna?)

Cesmina
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:21
- Nahlásit

janucha
Pokud trénuješ přivolání na stopce, tak ta se sundává až když je povel vyleštěn do úplného vyleštění. Takto pes přišel na to, kdy se poslouchat musí a kdy je to v jeho režii.
Pes je na stopce a ty se snažíš s ním projít všechny zátěžové situace (třeba u tebe ta stopa) a až je všechno úplně OK, pes po stopě nevyběhne ani když si myslí, že nedáváš pozor pak teprve sundáváš.

Okřikování na dvoře je asi k ničemu, když si pes stejně dělá co chce.
Spíš mu dej na dvoře permanentně krátké vodítko a až začne tu svou starou písničku, chytni ho za vodítko a využij toho, že když je na vodítku poslechne na slovo, jak píšeš. No a zde už záleží na tvé fantazii. Dáš mu kupříkladu lehni, krátce pohladíš prvního psa, pak pochválíš jeho a rozdáš oboum mňamky, krátce si pohraješ. Takto se budeš snažit ho vmanipulovat do žádoucího chování a takovéto chování upevňovat.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:25
- Nahlásit

Cesmina
Pokud trénuješ přivolání na stopce, tak ta se sundává až když je povel vyleštěn do úplného vyleštění.
No, vida. A podle mě se stopka nesundavá, ale ustřihuje.

janucha
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:32
- Nahlásit

Dobře, zkusim to, děkuju je škoda, že ho nemám od malička, vzala jsem si ho z útulku, když mu byly asi dva roky. Do té doby se prý hodně toulal.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:33
- Nahlásit

impact
Ano milá impact někteří velkopsologové stopku nejprve zkracují a zkracují a zkracují až je úplně fuč.
Že ty jsi si koupila taky DVD Rudy o přivolání ?

janucha
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:37
- Nahlásit

argosek
S čím je kříženej ještě, to nevim, ale ten vlčák v něm převažuje, aspon co se vzhledu týče.

kdyby se snazil, kousnul by.
už jí právě pokousal, několikrát se poprali, pokaždé vyhraje on a Ebina (labardorka) už se před nim jen krčí. Ale jinak je hroznej mazel a venku na žádného psa nikdy nezaútočil.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:42
- Nahlásit

Cesmina
Ano milá impact někteří velkopsologové stopku nejprve zkracují a zkracují a zkracují až je úplně fuč.
Myslíš jako ti tvoji dva předchozí psi? Ti byli taky fuč, ne? Jsi asi špatně stříhala.

A asi tě zklamu. Než si koupit Rudy dévédé, radši si koupím krabku cigár.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:48
- Nahlásit

janucha
A proč už jsi nezačala problém řešit v jeho zrodu? Proč si to nechala zajít až tak daleko?
Když hoří, tak taky voláš hasiče hned jak na to přijdeš a nepokoukáš si ještě zepár minut než jim cinkneš. To víš, že čím dýl hoří, tím se budou hůř a s větším úsilím odstraňovat následky...

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 20:56
- Nahlásit

janucha
Musíš zasáhnout, už když pes na fenku blbě čumí. V tu chvíli rázně důrazně okřiknout, když nereaguje, zabránit mu v tom třeba mechanicky - vejít mezi něj a fenu, odstrčit ho. Zkus vychytat okamžiky, kdy se k problému teprv schyluje, a nedoposť, aby to došlo dál.
Psovi nikdy nedej nic, co si protivně vynucuje - pamlsek, hlazení, puštění ven - neskákej jak on píská.
A buď důsledná, tj. stanov pravidla a pevně na nich trvej.
Jde hlavně o "klidnou sílu" než o povelování nebo nedejbože bití.
A taky by to chtělo odborníka, který ti bude radit osobně, protože tohle je rozsáhlejší problém, než že napadá fenu.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 21:02
- Nahlásit

impact
Právě máš velmi zkreslené informace, bo mi utekl nešťastnou náhodou ze vchodu (ženský uklízely a tak byly otevřeny dveře až ven) před několika lety pouze pes jeden a ještě se nevrátil. Neslyší na jméno Kluk.

DVD je několik krabek :=))). Ale pro začátečníky to není vůbec špatný.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 21:06
- Nahlásit

Cesmina
Ale pro začátečníky to není vůbec špatný.
Málo jsi je studovala, velmi málo.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 21:10
- Nahlásit

impact
Nějako nechápu.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 21:17
- Nahlásit

Cesmina
To mě nepřekvapuje.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 21:29
- Nahlásit

impact
Mě překvapuje, že tě to nepřekvapuje.
Viděla jsi vůbec to DVD?

janucha
http://skola.kynolog.cz/index.php/terminy-a-pihlae ni
Tam aspoň neuškodí, když nepomůžou.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 21:44
- Nahlásit

Cesminapekny stranky!jsem jukla a dobry.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání