Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Na cvičák s partnerem?
Autor Zpráva
TocikovaM
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 12:35
- Nahlásit

Prosím o jednu radu. Vybrala jsem si pro naší Bellinku podle diskuzí nejlepší cvičák a to Hafbo.. je to ale pro mě trošku daleko autem a nerada jezdim po Praze... je problém, když na cvičáku bude i můj přítel? Asi zřejmě kvůli rozptylování psa to vhodné není že? Pak jedině jít někam blíž, ale ráda bych pro Bellu to nejlepší .

Nikoleta
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 12:53
- Nahlásit

Dneska jdem poprvé na cvičák taky s mým klukem, abysme se všechno naučili oba..myslím, že to vůbec nevadí..

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:04
- Nahlásit

Já právě už na cvičáku byla (byl to teda cvičák v malý vesnici) a partner byl při cvičení nucen odejít, protože díky svý přítomnosti psa rozptyluje... ale teď přeci jenom máme vybraný lepší cvičák, kde by mohly být podmínky jiné... A samozřejmě by to bylo dobré i z toho důvodu, že by se to mohl naučit také. Já už se psi docela umím, ale přítel neměl v rodině žádného psa, takže je všechno pro něj úplně nové.

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:08
- Nahlásit

TocikovaM
je problém, když na cvičáku bude i můj přítel? Asi zřejmě kvůli rozptylování psa to vhodné není že? Já v tom problém nevidím.
Pokud tedy není na něj nějak fixovaný... Kdo s ním cvičí?
Nikoleta
abysme se všechno naučili oba.. Se psem by měl ale cvičit jen jeden.

kachna_
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:18
- Nahlásit

TocikovaM
Evey
Nikoleta
naše psy to teda ruší, furt po očku sledují, kde ten druhý je.
Když přijedeme spolu a toho druhého nevidí na place, je to super, ale jak ho vidí, je to blbý.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:19
- Nahlásit

No tvrdí se, že cvičit by měl jen jeden člověk, ale já nevidím žádný pádný důvod proč. Určitě jsou psi, co si vyberou jen jednoho pána, ale poslouchat by měli oba, oba jsou totiž v hierarchii nad ním. Přece pro běžný život je potřeba, aby pes poslouchal oba-při venčení, péči atd. Vždyť i v agility můžou být na jednoho psa vystaveny 2 výkonostňáky, aby mohl na závody s různými lidmi (aspoň jsem o tom slyšela, ale myslím, že to opravdu jde). Já trénuju agility a mhody se mi na cvičáku sejde mnohem víc lidí než psů. Cvičí s nimi teda většinou jen 1 člověk, ale někdy se přijde dívat celá rodina a není to žádná vyjímka. Psiska makají v pohodě. Když se najde nějaký závislák, tak aspoň pro začátek nedoporučujem přítomnost onoho rušivého člověka, ale časem se pes naučí vnímat, cvičit atd a nevadí mu ani ta celá rodinka

hanz
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:19
- Nahlásit

Ale pes by se při cvičení vůbec neměl nechat rozptýlit - od toho je tam ten na druhým konci vodítka... tzv. psovod. ten upoutá veškerou psovu pozornost a pes vnímá a cvičí a poslouchá... Co až bude psa rozptylovat běžící zajíc? Nebo háravka? Já taky doprovázel přítelkyni na cvičák, čubu jsme si půjčovali - jakž takž to šlo, na obranách je víceméně jedno kdo s psem cvičí, ale u poslouchání každej z vás funguje trochu jinak a psisko to může mást. Ale je přeci uplně fuk kdo stojí u plotu a kouká... nebo by to aspoň tak bejt mělo.
S náma to dopadlo tak, že jsem si pořídil svýho psíka a tak na cvičáku nemusím jen koukat...

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:21
- Nahlásit

No zatím koukám dost dopředu. Štěňátko dostaneme o víkend ale cvičit s ní chci rozhodně já

Já jsem nemyslela, aby semnou cvičil, ale aby pochytil, jak to chodí. Jak se používají povely, apod.

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:23
- Nahlásit

hanz

No s tím souhlasím . Na seznamovací lekci půjdeme oba a uvidíme jak to tam chodí .

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:24
- Nahlásit

kachna_
naše psy to teda ruší, furt po očku sledují, kde ten druhý je.
To řešíme odchodem do chatky, kde můžou dění nenápadně pozorovat z okna.

hanz
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:28 - Změnil/a: hanz
- Nahlásit

na výcvik přítele by se ti hodil hodnej, zkušenej a vycvičenej pes - takhle se budou učit oba zároveň a budou s tím mít víc práce a problémů. nebo pořiďte štěnátka dvě ))

Nikoleta
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:29
- Nahlásit

Uvidíme co nám dnes řeknou, každopádně pořídili jsme si psa oba dohromady. cvičíme ho dohromady aby jsme nedělali každý něco jiného, to snad dává smysl..Na cvičáku určitě se psem bude pracovat jen jeden,ale ten druhý by se snad mohl dívat jak se to dělá, nebo se prostřídávat...Takhle jsme ho naučili spoustu povelů i blbin jako toč,dokola, vem to, podej atd..a pes nevypadá zmateně, ale poslušně všechno dělá jak má..

fidalka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:37
- Nahlásit

Tak já na Hafbo chodim (teda byla jsem zatim jenom 5x), ale snad pokaždý tam někdo byl s doprovodem, včetně mě a nijak to nevadilo čuba se mi občas koukla, kde že je páníček, a tak jsem jí okamžitě namotivovala na sebe a v pohodě pejskové navíc dostávají v průběhu cvičení volno, takže se za dobré chování můžou jít s druhym páníčkem pomazlit aspoň u štěňátek a dorostu to tak je

sarax
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:51
- Nahlásit

no ja jezdila s obema psama na cvicak s partnerem od jejich utleho mladi a ani jeden to neresi...berou to jako beznou vec ze panicka skace po place a panicek kouri a moudre kyva hlavou

hanz
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:54 - Změnil/a: hanz
- Nahlásit

jé funlanďáky měla teta - čtyři, jednoho po druhým - první mě zvalchoval když mi byli necelý tři roky, furt si to pamatuju, první zážitek s psem... parádní chlupáči - měl jsem dojem že už nejsou... co budete cvičit? na agility to moc není... záchranařinu? nebo jenom tak? tetka s nima dělala klasiku - obrany, stopy, poslušnost - a celkem jim to šlo. jo - hlavně se vyhněte cvičáku Ambra - bejvali v Tróji, možná tam ještě jsou - peklo na zemi...

Airen
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:56
- Nahlásit

Ja taky chodila s pritelem na HAfbo a dodnes kdyz muze tak s nami jede kdyz jedem nekam cvicit, psa uz to vubec nerozptyluje a je zvyklej, jezdime vsichni tri i na vycvikovy tabory

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 14:00
- Nahlásit

hanz

Fakt? No rozhodně jsou! jsou to takový medvídkové No zatím to vidíme samozřejmě na základní poslušnost a pak asi vodní výcvik zřejmě. Ale možná že to bude úplně jinak. Uvidíme taky co Bellu bude nejvíc bavit... třeba jí naopak chytne něco uuuplně jiného .

hanz
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 14:08
- Nahlásit

nojo vodníci - jeden z nich mě furt zachraňoval z rybníka, zašlapával mě pod vodu, byl jsem dycky celej zdrápanej a napitej ale jak jsem ho chyt za chlupy a přestal se mrskat zabral a ke břehu táhnul jak torpédo... jojo paráda hodně zdaru přeju!

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 14:47
- Nahlásit

hanz
No to jsem na to zvědavá! to bude srandy už se na tu potvůrku těšim

younglady
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 16:59
- Nahlásit

TocikovaM
přispěju se svou troškou do mlýna na Hafbu cvičím a třeba zrovna fidalka chodí ke mně
chodit s partnerem není problém, chodí tak skoro půlka lidí, jeden cvičí, druhej odkoukává, občas se vystřídají já se snažím cvičit hlavně u mimin hodně motivaci na páníka, takže pejska pak na hodinách druhej páník neruší protože se soustředí jen na to, kdy kápne dobrůtka za cvičení
už se na malý fundlanďáčka moc těším! medvídky já ráda

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 08:22
- Nahlásit

younglady
Ono to uteče jako voda a za chvíli budeme chodit na cvičák s váma ale musíme počkat na dokončený očkování, dříve nás tam asi nepustěj, co? Chceme začít co nejdříve, aby bylo to naše medvíďátko co nejposlušnější .

younglady
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 11:26
- Nahlásit

TocikovaM
na seznamovací lekci můžete nejdřív týden po druhým očkování, pokud půjdete až po třetím, tak zas nechcte prckovi týden klidu než vyrazíte ;)

dejtry
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 20:14
- Nahlásit

TocikovaM

Taky se přidám do diskuze.=) Hele s přítelem jsme si koupili NO a dohodli jsme se, že ho bude cvičit jen on a já mu budu pomáhat. No jo, jenže když on prostě nestíhá, tak s ním jdu cvičit já. A všechno je v pohodě. Pes krásně cvičí a poslouchá oba. Hodně lidí nás za to ale odsuzuje. Jo a k tomu cvičáku. Vždycky když jeli na cvičák, tak jsem jela s nima a pes byl naprosto v pohodě. Vnílam jen přítele i když jsem kolem lítala s foťákem a fotila je. =)
Těžko říct, třeba taky záleží na psovi.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 20:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

dejtry
Těžko říct, třeba taky záleží na psovi.
a na majiteli. Já totiž nesnesla ani rodiče na plaveckejch závodech........... (těch teček je hodně, páč jsem je nesnesla prakticky nikde), takže je asi logický, když těžko snášim lidi i na cvičáku a zcela samozřejmě tim vykolejim i psa, že.
(zjištěno po debatě s mamčou )

Tery89
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:18
- Nahlásit

Já chodím se štěndem do školky na cvičák a chodí tam samotní lidi i páry, je to tak půl na půĺ. Se psem cvičí jeden z páru, druhej se kouká a neviděla jsem, že by to psy někdy rozptylovalo, ani když ten přihlížející byl blízko u toho, kde cvičil jeho partner se psem

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání