| Autor |
Zpráva |
michaelau
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 07:49
- Nahlásit
Zdravím Vás a prosím o nápady a rady.
Mám rok a pol ročného výmarského ohaře. Každé ráno s ním chodí muj partner v 7,20 na hodinu ven. Já ještě spím, protože pracuju dlouho do noci a tak se ráno potřebuju vyspat. Ale nemuže klidně spát, protože v momentě kdy partnerovi zapípá budík, pes začne kníkat a kníká celou dobu, dokud se partner nepřipraví a neodejde s ním ven.
Nevím co s ním dělat, dělá to jen posledné 2 měsíce, před tím to nedělal.
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 08:39
- Nahlásit
Zítra zkusím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 08:48
- Nahlásit
michaelau
na mě to občas psi zkouší taky. Prostě mají radost, že už se půjde ven. Má utvořené spojení :budík-pán vstává-jdeme lítat.
Já to řeším přes poslušnost - psi začnou lítat po pokoji, štěkat, pískat...velím "na místo, lehni, zůstaň". Kdo se pohne a zkusí dál lítat dostane traverzou
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 09:33
- Nahlásit
suhlasim s Biluskou, mam doma hyperaktivku, spi vo vedlejsim pokoji a hned ako sa zacnem rano v spalni prezliekat, tak uz sa otriasa a dava najavo, ze deme ven. Veskere zvukove prejavy okamzite zatrhujem, raznym ticho a odvelenim na miesto (ono je taky pul seste a pritel by nas asi uskrtil, kebyze se vzbudi ) Takze zarazit, pre mna nie je nic horsie, ako uknucany pes.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 10:31
- Nahlásit
michaelau
jo, řeším to taky jako Biluška a Mika a je klid.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 10:55
- Nahlásit
Mě tedy přijde nejjednodušší řešení zavřít dveře do ložnice a vypravovat se se psem vedle.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 11:14
- Nahlásit
Psíček
Víš, co mi můžeš, viď? Platí to stále.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 11:28
- Nahlásit
Vlčáčková
ako som uz pisala, moj pes nespi s nama v loznici a knuci tak ci tak - kym mu to nezatrhnem. Ono kupodivu takove knucanie je docela dobre pocut i za zatvorenymi dvermi.
Psíček
Ja som naopak z toho prispevku mala pocit, ze sa nijak nepokusali zatial mu to zarazit. Ak sa mylim, tak by zadavatelka mohla napisat, co vsetko na neho vyskusali. Pes nemusi reagovat len na zvonenie budiku. Moze reagovat na to, ze priatel vstava, ze sa proste uz nieco deje. Najjednoduchsie je podla mna naucit psa v klidu pockat, az sa panik vychysta - takze mu narusit ten stereotyp, alebo ho vazne naucit povel ticho a miesto - to sa vyplati aj v inych situaciach.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 11:34
- Nahlásit
Mika
Myslím, že pes se prostě jen těší, proto kňučí. Možná by stačilo, kdyby páneček nejdříve posnídal a teprve potom psíka vzal ven. Pes by věděl, že musí počkat a kňučet třeba půl hodiny by mu třeba zato nestálo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 11:47
- Nahlásit
Psíček
Takže všichni tví psi jsou denně zmláceni traverzou ...
Kdyby jenom jednou
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 11:48
- Nahlásit
Vlčáčková
samozrejme ze knuci preto, ze sa tesi. A za mojho psa tvrdim, ze knucat pol hodiny by mu nerobilo ziaden problem Ja osobne som na tieto vysoke placlive zvuky vylozene alergicka a preto som to pomerne razne zarazila uz v zarodku - ako si to vymysli zadavatelka, je na jej usudku, pokial bude ochotna nechat psa knucat pol hodiny aby zistil, ze mu to za to nestoji, tak prosim povel ticho a miesto sice neznie tak hezky a je to voci pejskovi strasne skarede, ze takto dusime jeho radost, ale sorry, nedovolim psovi, aby svojim jacanim budil zbytok domacnosti.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 11:50
- Nahlásit
Biluška
koukam ze takovych tyranov nas je tu viac Moj pes ja taky denne strasne bitej, a este na neho hnusne pozeram a skaredo na neho mluvim, a vobec, je to hrozna chudinka, to by ste neverili, mali by mi ho odobrat a najst mu nejaku lepsiu panicku, co by ho nechala knucat kedy sa mu zachce, za zatvorenymi dvermi :-D
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 11:51 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Mika
Moje feny umí vydatně zkuhrat i z místa. Vlastně odkudkoliv. A taky si umí štěknout. KDyby jen kňučely, bylo by to dobrý. Já naštěstí dobře spím, takže mě většinou nevzbudí ani to, když po mě přejdou.
Mě tedy se osvědčilo to jití ven až po snídani. Psiska se naučila válet a pomalu vstávat a probírat se. Ne vyletět a dělat brajgl.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 12:11
- Nahlásit
Mika
a skaredo na neho mluvim
Jsem vyšší levl já škaredě MLUVÍM O NICH . Dokonce jim říkám "důry", "ludry" a "čůzy"
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 13:48
- Nahlásit
Psíček
Máš můj nehynoucí obdiv, Hafane. Jsi tady jediný nick, který ze sebe dobrovolně a vytrvale dělá hňupa.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 17:33
- Nahlásit
michaelau
moji psi spí v přízemí a ráno, když slyší manželův budík (nechápu proč jeho, když většinou s nima chodim já) tak začnou strašně mručet a když pak sejdu z patra dolu za nima, tak mručej a chtěj se mazlit třeba pět minut. funguje, když po zazvonění budíku je zavoláme nahoru do postele a ještě chvíli ležíme. Něco jak Vlčáčková s tou snídaní.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 11:50
- Nahlásit
michaelau
já nedám radu jako takovou. Jen napíšu pár postřehů. Jednak to , že ohařiska jsou takový hodně zvukoví psi. když jsme si byli vybírat štěně - mám maďara - hrozně se mi chovatelů líbilo, že fenky jsou při kontaktu takový "mluvící", taky jsem chtěla mluvícího psa, netušila jsem, že vyfásnu UKECANÝHO ČOKLA , někdy je to fajn, někdy je to na palici, protože pořád něco "komentuje"+ je schopný "odmlouvat" (např. má být na místě a nechce. takže tam sice je, ale huhlomumlá si pro sebe, aby jako všichni kolem věděli, že s tím celou osobností nesouhlasí :smirk no a to stejný s kňučením. Je to u nich jednak tou zvukovostí a taky tzv. netrpělivostí srdce, jak já tomu říkám. Jsou hrozně rychlí, předbíhají se, jsou to zbrklouši a taky chtějí mít všechno hned . Ale hlavně člověk je v tom nevědomky v nějakém momentu podpoří. Nevím kdy a kde jsem to udělala, když specielně tohle jsem se snažila v počátcích zamezit. ale udělat jsem to musela. U nás se sice ví, že se kňučet nesmí, takže po povelu ticho je ticho, ale za chvíli ho to přemůže.... ví, že nesmí kňučet, takže nekňůčí, ale tak jako potichounku píská. Jako když někomu píská v nose . Ignorace - heh, s tou se můžu jít vycpat, přesně jak píše Mika - kdyby na to došlo, klíďo půlhoďka žádná míra. Když houknu hodně důrazně, tak jo dopíská, ale kurnik koho baví furt řvát jako zupák?
Je tady určitá možnost, ale to je opravdu o velký důslednosti. Pískáš, že chceš TEĎ HNED VEN? no tak ven se půjde, až pískat nebudeš. dřív ne. Neboli-nenechat si ho to co chce tím kňučením vynutit. Potíž je v tom, že někdy tohle situace nedovolí dodržet. Ono jde o to, tomu zvukovýmu nátlaku nepodlehnout, aby se naučil, že si tím nic nevynutí. Takže rada vcelku prostinká, ale to by to občas běh životního rytmu nesměl narušovat, aby se to dalo opravdu důsledně dotáhnout do vítěznýho konce.
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 23:20
- Nahlásit
No tak uz jsme zkusili povel "ticho" - na ktery v jinou denni dobu reaguje tichem, zkusili jsme i zmenu budiku - bez uspechu, knuci dal. zkusili jsme povel "misto" - knuci z mista, zabavit ho mickem (to dela jeste vetsi hluk nez knuceni )
Docela pomohlo, ze se partner pripravil ven a zavrel dvere za sebou a ja jsem se snazila psa utisit, aby neknucel povelem ticho. az kdyz byl ticho, az potom jsme ho pustili ven... dalsi rano knucel mene... uvidime zitra...
Dekuji za rady a napady a diskusi!
|