| Autor |
Zpráva |
bengal
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 18:26 - Změnil/a: bengal
- Nahlásit
Dobry den mam taku otazky pre tych ktori cvicia pomocu klikru ucim moje spena sadnut ,na povel sadnut si sadne ,ale ked urobim nejaky krok alebo pohnem rukou tak hned vyskoci alebo sa pohne proste prestane sediet a este ani nekliknem.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 18:52
- Nahlásit
To není otázka,jen popis situace,tak tu otázku prosím
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 20:12
- Nahlásit
Ale no taaak,dneska mám svátek tak mi to odpust:-D
|
bengal
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 20:32
- Nahlásit
no otazka je ako ho naucit aby stale sedel aj ked sa pohnem alebo robim nieco zle pri cviceni
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 21:13
- Nahlásit
bengal
alebo robim nieco zle pri cviceni
Odpověděl/a sis sama. Nejprv ho to pořádně nauč, aniž by ses hnula, pak se hýbej - vždy postupuj od jednoduchého k těžšímu, zapoj selský rozum a ono to půjde.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 21:32
- Nahlásit
souhlas s corgi... navic moc nechapu, jaktoze ho to jakoby teprve ucis, ale uz mu davas slovni povel? nejdriv by si mel bejt pes urcitim chovanim jistej a pak teprva se prida povel... o odchazeni ani nemluve. nejdriv ho nauc vydrzet dyl kdyz tam stojis a pak pomaloucku vzdalovat. myslim, ze sedni je jeste to nejlehci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 21:35
- Nahlásit
Psíček
Kdyz se pohne, tak ty musis byt schopen ho okamzite korigovat a vratit do sedu. Rychle, jasně, nekompromisně, s citem.
no jestli klikají, tak se to takhle nedělá.
bengal
klikru ucim moje spena sadnut ,na povel sadnut si sadne ,ale ked urobim nejaky krok alebo pohnem rukou tak hned vyskoci alebo sa pohne proste prestane sediet a este ani nekliknem.
on neví, že kliknutí je za sednutí. takže prodlužuj dobu mezi tím, kdy si sedne a kdy klikneš. Neboli. V první fázi sedne, klikneš, odměníš - xkrát dokola, aby štěndo pochopilo, že když si sedne vypáčí z tebe kliknutí (předpokládám, že jste naklikávali, takže štěně moc a moc chce to abys klikl/a) a pak postupně prodlužuješ po trošínkách -MALÝCH trošinkách, páč máš malý štěně- mezi tím, kdy si sedne a kdy ty klikneš. NEODCHÁZÍŠ A NEDÁVÁŠ ŽÁDNÝ POVEL. jakmile budete ve fázi, kdy štěně bude samo chování nabízet, abys kliknul/a, přidáš povel.
|