Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak naučit psa naznačit, že chce ven?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Martinna
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 19:32
- Nahlásit

Ahoj chci se zeptat na váš názor, chci naučit svého psa, aby si řekl štěkáním, že se chce jít ven vyvenčit. Nejdřív jí naučim na povel štěkat u dveří, kdykoliv štěkne otevřu dveře a jdeme ven, je docela chytra, takže si to spojí.
Ale teď se bojím, že bude štěkat nejen když se bude potřebovat vyvenčit, ale i když třeba zůstane sama doma.
Bojím se, abych jí pak nenaučila něco co se pak otočí v tom, že když bude sama doma bude neustále štěkat.
Díky za rady.

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 19:34
- Nahlásit

Martinna
no aby pak neštěkala i když se bude nudit a bude chtít ven.a proč chceš aby to uměla?

Martinna
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 19:41 - Změnil/a: Martinna
- Nahlásit

makrel
No právě toho se bojím. Chci, aby to uměla, protože neumí nijak dát najevo, že potřebuje ven, nějak pořád nemůžeme přijít na její rytmus, někdy vydrží šest hodina a někdy třeba jen tři hoďky. A to krmíme dvakrát denně pravidelně. Ona ví, že má jít ke dveřím když potřebuje, ale to bych jí musela mít pořád na očích, což nemám. Takže ona možná stojí u dveří, ale já ji nevidím, takže to pak poznám až v době, kdy je bohužel hromádka u dveří a pes někde schovaný, takže je to moje chyby.Náš první pes už od štěněte, když potřeboval ven zaštěkal si a nebyl problém.

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 19:44
- Nahlásit

Martinna
aha, no tak asi spíš hodně sledovat, jak se chová, když potřebuje, s tím učením nevím, snad poradí někdo.Naši psi buď chodili a pokňourávali, což mě vzbudilo i v noci, nebo ten jeden jen chodil potichoučku a pak se to bohužel nestihlo.Jak je stará, že vydrží jen 3 hoďky?

Martinna
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 19:55
- Nahlásit

makrel
No právě, že už není štěně, v říjnu bude mít dva. Je to jak na houpačce, třeba i dva měsíce je předpisová a pak má zase období, kdy je nehoda jednou týdně a pak zase nic. Prostě to nechápu, snažila jsem přijít proč, ale nic mě nenapadá. Ona právě není žádne prasátko, když se nějaká nehoda stane hned se schovává a jde vidět, že se za to stydí a to jsme jí nikdy netrestali. Proto se snažím najít nějaký způsob jak mi může naznačit, že chce ven, aby se tyto nehody nestávaly.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 19:58
- Nahlásit

Martinna
Chci, aby to uměla, protože neumí nijak dát najevo, že potřebuje ven,
Treba ste jen nenasly spolecnou rec. Zkus ji vic pozorovat, treba ti prijde po svym rict, ze by rada ven, ale ty si toho nevsimnes. Tedy, pokud ma fenule moznost byt v kontaktu s tebou. Nikdy jsem tohle neucila, a presto, kdyz maj fenule v noci problem vyjimecne akutni, dojdou cloveka probudit. Ucit stekat u dveri je cesta do pekel.
A tu se to uz jednou probiralo, nedavno

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 19:59
- Nahlásit

Martinna
jediné co mě napadá je prevence, když bude pořádně vyvenčená a častěji, tak už by neměla mít co vykadit, ne? Při krmení 3X denně mi pes kadí hned ráno při prvním venčení, pak ještě jednou při druhém a výjimečně odpoledne, to když jdeme na velkou procházku a to má nemocné trávení a nevydrží jen když má průjem.

Martinna
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 20:01
- Nahlásit

Nejdřív jsem to připisovala tomu, že je ještě malá do roka si myslím, že se to občas jednou za pár měsíců psovi stát může. Pak jsme se přestěhovali, tak jsem si říkala, že to taky může mít nějaký vliv a musí se s tím srovnat, ale teď se to zase po dlouhé době zase projevilo a to už fakt nevím.
Jako roční vydržela ji osm hodin bezproblému, teď taky, ale někdy nevydrží ani čtyři hodiny.

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 20:04
- Nahlásit

Martinna
Já nevím, já bych v tom hledala nějaký problém, zdravotní nebo psychický, než abych ji učila to říkat, tak tomu nějak předejít.Ale nevím moc jak . Krmíte a venčíte pořád stejně?

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 20:05 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Martinna

hele ona si možná i říká a ty to nepoznáš. Zkus fakt pozorovat. Můj pes si řekne tak, že k někomu přijde a položi mu hlavu do klína a pevně se vmáčkne mezi kolena . Je to jeho způsob jak říct, že chce - jít ven, nebo odněkud odejít (když jsme třeba ve společnosti psa, kde mu není příjemně přijde a strká mi hlavu mezi kolena, totéž dělá doma, když potřebuje jít ven.)

Martinna
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 20:09
- Nahlásit

Fifi
No právě, že v noci nechodíme, to spí. Jen minimálně se stane, že k ránu potřebuje a to nás začne lízat a mručí, takže to poznáme, ale přes den to prostě nedělá. Jsem s ní celý den, venčíme ráno, popoledni, k večeru a pak večer.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 20:47 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Martinna
Jsem s ní celý den, venčíme ráno, popoledni, k večeru a pak večer.
Tak pak nechapu, proc, pokud se fenule dukladne vyvenci a vyzije venku (to venkani trva kolik minut asi, 4x denne?), proc by mela delat neplechu v byte. Teda usuzuju, ze jste asi v byte.
někdy vydrží šest hodina a někdy třeba jen tři hoďky. A to krmíme dvakrát denně pravidelně. Ona ví, že má jít ke dveřím když potřebuje, ale to bych jí musela mít pořád na očích, což nemám. Takže ona možná stojí u dveří, ale já ji nevidím
Tomu nerozumim, kdyz mluvis o tom, ze venkas pravidelne pres den, ses porad s ni, jak to muze byt nekdy 6 hodin. Jednoducha rada, pridej jeste jedno venceni navic a mas to. Priúadne nejak pouprav dobu podavani krmeni.
Edit - este dodatek, jinak samozrejme plati, ze zkus fenku sledovat, zda te nejakyma signala neupozornuje na svou potrebu. 2lety zvire by to melo zvladnout s prehledem.

Martinna
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 21:03
- Nahlásit

Fifi
Venčíme +- v 7 hod ráno krátké venčení, v 10- 11 jídlo ráno jí to moc neleze, pak kolem 13 hod krátké venčení, pak 19 asi hodinová procházka, pak kolem 20 hod druhé jídlo a před spaním asi kolem 23 hod krátká procházka. Při každé procházce čůrá dvakrát denně někdy třikrát kaká.
Tento režim má už půl roku co jsem doma a stejně se někdy stane nehoda třeba odpoledne, je to minimální, ale myslím že by to nemuselo být vůbec. Tak jsem si myslela, jestli nemáte nějakou radu. No asi jí budu muset sledovat ještě více než teď. Nejhorší je, že to prostě není pravidelné a nemůžu přijít na příčinu, přemýšlela jsem o tom, že to dělá naschvál, ale i to jsem vyloučila.

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2010 23:45
- Nahlásit

Jsou psi hloupější a chytřejší.
Ti první stojí jak bulíci u dveří, ti druzí vědí, že musí jít nejdřív šťouchnout do tebe....
(a pak jsou psi nejchytřejší, co se v pět ráno tváří, že se jim chce děěěěsně čůrat, ale ve skutečnosti prostě jenom chtějí courat po venku )

romcca
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 00:54
- Nahlásit

Martinna
mně to přijde že buď:
1. vůbec nepochopila, jak si o venčení říct (což mi přijde podivné, máme doma psa, je mu 20 měsíců a do cca 2 měsíců doma to pochopila)
2. může mít nějaký zdravotní/psychický problém (psala jsi že jste se stěhovali ??)
3. si z vás prostě dělá srandu, strhává na sebe pozornost či tak něco....
Rozhodně JE to divné, v jejím věku.

romcca
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 00:57
- Nahlásit

omlouvám se za překlep, máme doma psa, ne fenku

allík
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 08:09 - Změnil/a: allík
- Nahlásit

Martinna

čím krmíš? A kolik toho fence dáváš? Mě ještě napadá, že může být třeba přecpaná. Bez ohledu na tohle, jaký problém je být venku třeba okolo jedné hodiny déle? Moje holky občas, když se víc cpou, tak se třeba za jednu procházku vykadí dvakrát. Třeba by to potřebovala i tvoje fenka. Navíc mám ozkoušené, že třeba po Acaně mi kadily celkem dost - právě že zpravidla 3x denně a teď, co jsem změnila krmení, tak 2x denně, vyjímečně ani to ne.

Ještě se chci zeptat, po tom, co udělá hromádku doma, jak se zachováš? Uklidíš to, jdeš se s ní pomazlit, ignoruješ jí, jdete ven? Narážím na to, že opravdu může na sebe přitahovat pozornost. Nemáte malé dítě? Nežárlí?

Martinna
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 08:23
- Nahlásit

allík
Krmím Fromm Familly a dávám jí ještě méně než by měla dostávat. Když se stane nehoda, nic neříkám, uklidím to a jde se ven, ona je z toho i tak smutná. Mě to taky přišlo, že to dělá naschvál, ale neumím si vysvětlit proč, neopakuje se to ve stejných situacích ani časově. Prostě z ničeho nic, několik měsíců nic a pak třeba za týden dvě hromádky a pak zase nic, ale bohužel nemůžu přijít na příčinu. Dítě nemáme, máme jen ji, takže nemá na koho žárlit.
Tak nevim no, přijde mi, že je dost stará na to aby se jí to nestávalo vůbec. Můj první pes si od tří měsíců zaštěkal u dveří a od té doby doma žádná nehoda. Tak jsem si říkala, že by to mohlo být řešení, ale bojím se že bude štěkat i když bude doma sama, což mi tady spoustu lidí potvrdilo, takže asi nic.
Jo stěhovali jsme se, ale je to víc než půl roku, nejdřív jsem to přisuzovala změně, ale přijde mi že už je to dlouho.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 08:35
- Nahlásit

Martinna
a nedostává nějaké pamlsky? že by to bylo tím. jestli máš čas, tak ji venči delší dobu, aby se vykadila pořádně.

allík
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 08:46
- Nahlásit

Martinna

Takže krmíš jenom granulema a neměníš jí to třeba občas?

V každým případě bych prodloužila procházky a určitě neuškodí se příležitostně zeptat veta, co si o tom myslí. Pokud je tvůj jako můj, tak řekne, že je pes čuně Což může být taky varianta.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 08:52
- Nahlásit

Martinna
je fenka aportér? zkus ji i na krátké vychajdě trochu pohonit za míčkem, aby se jí rozhýbali střeva a rozjela peristaltika. na mou fenku to funguje bezvýhradně, chvíli lítá za míčkem a jakmile ho schovám, jde si hledat místo. tak pokud nemůžeš venčit dýl, zkus ji takhle prohnat.
ale dvouletý zvíře by to rozhodně dělat nemělo, musí vydržet rozhodně dýl. pokud je zdravá, taky bych to spíš viděla na psychiku. něco tím chce říct není to třeba po nějaké domácí roztžce nebo tak něco?

Martinna
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 08:58
- Nahlásit

makrel
Když dostáva pamlsky, jako třeba kongo když odcházím pryč, tak jí dám ráno jen pár granulek.
allík
Krmíme granulema s bylinkama a lososovým olejem, tak jednou týdně dostane trošku syrového masa, občas pribináček s piškotama, ale takto krmíme už odmalička a problém s tím nikdy nebyl. Hovínka má hezké.
Asi je fakt prase, jen mi nejde do hlavy, že je pak z toho celá vystrašená, když nadělá u dveří a hlavně že to je jen někdy. Tak jsem si říkala, že bych mohla vymyslet jak i na toto vyzrát. No budu jí teda více sledovat. Přijde mi to trapné, že skoro dvouletý pes dělá něco takového. Všichni našli předešlí psy s tím neměli problém.

allík
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 09:08
- Nahlásit

Martinna

Já bych si možná i psala deníček, kolik toho a kdy snědla, v kolik se venčila a třeba přijdeš na to, že jí něco nesedí. Třeba taky přijdeš na kulový Za další bych se fakt příležitostně zeptala veta. Chápu tě, že tě to trápí, ale zase bych z toho nedělala až takový drama. Kdyby ti to dělala denně, tak by to bylo horší, ale jestliže ti to dělá občas... A jak často je vůbec to občas? Jednou za týden, za měsíc, nahodile? Mě jedna moje fenka, taky teď dvouletá, když jsem jí převáděla ze štěněcích granulí na dospělácký, tak než si zvykla, kadila nám brzy nad ránem v ložnici. No jako bylo to vždycky super probuzení. Tělu trvá 3 - 4 týdny, než si zvykne na nový druh krmení a u nás se to projevovalo prostě takhle. Metodického nepomohlo nic, i když jsme s ní třeba ve 4 ráno šli, tak nic, ale třeba v půl šestý se prostě pokadila. Musím říct, že to ale velmi rychle zmizelo a naštěstí to od tý doby fakt nedělá

Martinna
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 09:42
- Nahlásit

Díky všem za rady.
allík
Jako je to třeba jednou za dva, tři měsíce dvě hromádky v průběhu týdne. Já vím, že to není zase tak hrozné, ale i tak by bylo fajn kdyby nedělala ani to.
No zkusím jí ještě více pozorovat a ještě více prodloužit procházky. Ona je naučená čůrat a kakat na povel, takže s tím taky problém není, že by se venku nevyvenčila.

allík
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 09:58
- Nahlásit

Martinna

Ona je naučená čůrat a kakat na povel, takže s tím taky problém není, že by se venku nevyvenčila. To jeko fakt jo? Ona se ti na povel i vykadí? No tak jestli ti to funguje jakože fakt spolehlivě, tak udělej po poledni třeba hodinovou procházku, ať se vykadí na začátku, rozhýbej jí, jak radila PeKrato a pak jí zkus dát ještě povel na konci prochajdy a uvidíš. Jako já bych osobně povely u vyprazdňování neříkala, ale jestliže to zná a umí, tak to zkus a uvidíš.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 10:30
- Nahlásit

Martinna
hele, mě narozdíl od allík napadlo povel na kadění spíš teď chvíli nepoužívat (pokud ho teda nepoužíváš jen výjimečně), jestli třeba jí to nepůsobí nějaký zdravotní potíže?
Ale třeba plácám nesmysle

Martinna
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 10:40
- Nahlásit

kachna_
No jáko zase, aby jste si nemysleli, že stojím v parku a duju do psa kakej, kakej, kakej!!! To ne. Vylezeme před barák, dojdeme k trávníku a já ji řeknu čůrej, ona se vyčůra, pak se procházíme a když pořád nic tak jí řeknu kakej a ona se vykaká. Prostě jsme jí to říkali při každem venčení od malička a asi si to zautomatizovala a spojila. Je to hlavně dobré v dešti. Tak to zkusím chvíli neříkat.
janika
Jo jenomže ona se nejdřív u těch dveří vykadí pak tam stojí a pak se schová. Ne, že by tam třeba chvilku počkala a až pak se vykadila.To je otázka ani né minuty. A jak už jsem psala dělá to jen vyjímečně a nepravidelně. Moje prvotní otázka zněla jaký máte názor na to naučit psa zaštěkat v případě, že chce jít ven a jestli toho nebude zneužívat.

Martinna
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:17
- Nahlásit

kachna_
Toš já nevím, zkusím ještě nějak ten rytmus venčení krmení. Zase jinak je fakt super, tak to nechci pokazit. Možná mám velké nároky.
Hele a to si eště užiješ, až budeš učit dítě na nočník. Si tě představuju jak ho tam neseš a říkáš
"ták, honem se deme vykakat, né ty néééé!!!!!"

A to se děti nerodí s tím, že už to umí, když jim sundáš plínu ?
Proto ty děti raději ještě dlouhou dobu neplánuji.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:23
- Nahlásit

kachna_
"ták, honem se deme vykakat, né ty néééé!!!!!"

Martinna
Co je to vlastně za pejska?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:28
- Nahlásit

kachna_
to nebylo potom spíš horší než lepší.
snad né..já to mám taky tak,teda jen to čůrání na povel,fakt je to velmi praktická věc,kámoška má u psů aji to druhý,ale to sem nikdy neučila,problém s tim teda nemá vůbec,ale fakt je že teda rozhodně nejni nervák nebo citlivka nebo tak něco..
Martinna
Možná mám velké nároky
hele já nevim,mě osobně by stačilo kdyby nějak sdělila že chce..to je už na tobě jí porozumět,já spim jako v narkoze,ale stačí aby čuba měla vyjímečně srajdu a sem vzhůru během pár vteřin páč mi prostě stačí aby rychle dejchala nebo nepatrně sípala,zatimco když tu byl nedávno ten uragán co kácel baráky,vůbec jsem o tom nevěděla.Já teda bych jí nic víc neučila,stačilo by mi, to co je,ale to je můj postoj..
jináč ale ten režim je dle mýho naprosto dostatečnej až luxusní,tam by problém bejt neměl..nevim no..třá nervíky z něčeho nebo tak..třá to moc řešíš..

. 1 . 2 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání