| Autor |
Zpráva |
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:38
- Nahlásit
Mě taky v noci jen tak něco nevzbudí, třeba kocour shodil sušák s prádlem hned vedle postele a já to zjistila až ráno... Ale když má feňule v noci ňáký problém, tak pochoduje kolem postele, a když to nezabere, tak hupsne na postel, stoupne si přímo nade mě a zírá mi do obličeje, čumák pět cenťáků od hlavy, zírá tak dlouho, dokud se neprobudím - příjemné probuzení, mám dycky pocit že mě chce sežrat
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:42
- Nahlásit
davidkova renata
Asi máš pravdu, zkusím jí teda ještě více sledovat. Nebo jsem ještě přemýšlela naučit jí na dotek. Jakože, když do mě štouchne, otevřou se dveře a jdeme ven. To by si taky mohla spojit ne?
Je to s ní složité, když něco chce, podat hračku, hodit balonek, atd. si vymrčí, ale o to venčení si prostě neřekne.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:42
- Nahlásit
Mirkoooza
stoupne si přímo nade mě a zírá mi do obličeje, čumák pět cenťáků od hlavy
nic pro slabší povahy
jooo hypnoza je svinstvo
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:43
- Nahlásit
Mirkoooza
To v noci se to nestává, právě že jen přes den a dokonce jen když jsem doma, když je sama tak taky vydrží.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:46
- Nahlásit
Martinna
Nebo jsem ještě přemýšlela naučit jí na dotek. Jakože, když do mě štouchne, otevřou se dveře a jdeme ven. To by si taky mohla spojit ne
hele já nevim..psi rozhodně nejsou blbí,ale možná po nich někdy chceme moc..pořád jen chcem aby se nám v něčem přizpůsobovali,ale někdy by nebylo na škodu přizpůsobit se jim. můj pes je NO ,pracovní,blbej teda určo nejni,ale je mi jasný,že některý věci bych jí prostě asi nevysvětlila..často bude určo chyba ve mě,ale někdy možná ne,třeba nemá závit na tu kterou konkrétní věc,tak než s tim mořit psa i sebe,radši to obejdu a zkusim to jinak.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:48
- Nahlásit
Už dlouho uvažuji, že si pořídíme ještě jednu fenku, ale vždycky když už jsi myslím po několika měsících, že je to vpohodě příjde nehoda.
Nechci si pořizovat dalšího psa, když ten první není stoprocentní.
Na druhou stranu si myslím, že je Zoe na mě hodně fixovaná a kámošku by potřebovala.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 12:40
- Nahlásit
Martinna
není stoprocentní.
co to je 100% pes? to nerýpu, by mě to jen zajímalo. Jak psala Davítková,někdy po psech chceme hodně. Možná, že by jí kámoška prospěla a třeba by to vyřešilo i tady ten problém, pokud je to psychického původu. Ale to jen tak hádám, to musíš vědět sama, jestli máš podmínky pro druhého psa
|
allík
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 12:51
- Nahlásit
MartinnaTo v noci se to nestává, právě že jen přes den a dokonce jen když jsem doma, když je sama tak taky vydrží. Ty hele a nechce prostě jít ven? Jako nemyslím, vyvenčit se. Ale prostě na čumendu. Psala si, že si jí vždycky po tom, co tohle udělala, vzala hned ven. Nemohla si to spojit?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 14:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
"ták, honem se deme vykakat, né ty néééé!!!!!"
pomooooooooooct, tebe by fakt měli zakázat
Martinna
Proto ty děti raději ještě dlouhou dobu neplánuji.
no po týdle větě (edit: myslím, tu co napsala kachna ) se ani nedivim :
* To v noci se to nestává,
* právě že jen přes den
* a dokonce jen když jsem doma,
* když je sama tak taky vydrží.
todle je divný.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 14:17
- Nahlásit
makrel
Pro mě je stoprocentní pes, takový který je vychovaný tak, že se mnou může být kdekoliv a je tam se mnou spokojený.
Ohledně tohoto tématu, ono mě nevadí dvakrát za tři měsíce uklidit hromádku, ale vidím že ten pes z toho má potom nervy, tak se neustále snažím přijít na to proč to dělá a jestli to nemůžu nějak ovlivnit. Proto jsem jí chtěla naučit dát to nějak najevo, když už to nechápu teď.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 14:19
- Nahlásit
Martinna
tak to jo jen mi to tak divně znělo...
Chápu to, že chceš na to přijít, taky se snažím přemýšlet, ale už mě nic nenapadá kromě toho co jsem psala
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 23:50 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
Martinna
Já bych psům ponechala jejich individualitu.
Schválně to nedělá určitě.
Měla jsem kokra, ten byl tak jako hloupější, o venčení si říct neuměl. Musela jsem ho pozorovat, když se trošku dýl začal vyskytovat v předsíni, znamenalo to jít rychle ven.
Taky dlouho nevydržel a taky jen když byl někdo doma. Jakmile se probudil, hned ven, jinak by byla nehoda. Nějaké nejdřív nasnídat a až pak jít se psem neexistovalo. To samé venčení po příchodu s práce - procházky ve chvíli, kdy jsme byli doma, museli být max po 3,5 hodině.
Prostě se tomu psovi musíš přizpůsobit, sledovat ho, vypozorovat co dělá a předvídat následky.
Ne každý pes je po všech stránkách "ideální".
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 00:06
- Nahlásit
Martinna
hele, nečetla jsem celou diskuzi, ale zaujalo mě to tvoje venčení. Bych to zkusila nějak líp zorganizovat. Mi přijde blbý, jak venčíte v 7, pak nic a pak jí v 10 a pak jde ven až v 13h. A pak až v 19h. Bych ty intervaly udělala nějak rovnoměrnější. Já krmim hned po venčení nebo lépeřečeno, venčim vždy před krmenim, aby mi pak psi dýl vydrželi. Venčim po 4-5 hodinách, po dlouhý procházce spěj, tak vydržej i šest hodin. Jestli třeba neni problém v tom, že někdy chodí po třech a někdy až po šesti hodinách? nevim no, je to jen nápad
|