Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Ježdění na bruslích
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 20:15
- Nahlásit

Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenost, jak naučit psa běhat přede mnou nebo vedle mě na pravé straně, když jedu na kolečkových bruslích? Normálně, když jdeme venku, tak mi chodí buď po levé straně nebo přede mnou, ale na cyklo stezce se na levé straně motá ildem, co nás předjíždí, nebo jedou v protisměru a předemnou má nejspíš strach běžet, abych na ni nenajela
Myslíte, že by mohly pomoct gumový kolečka na bruslích, který nedělají takovej rámus, jako plastový?

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 07:19
- Nahlásit

já jsem taky zkoušela jezdit s pesanem na bruslích, ale pak jsem od toho upustila...kolo mi přišlo lepší....tam mi pesa běží buď vlevo vedle mě, nebo přede mnou...jenom při jízdě z kopce je (nevím proč) za mnou Je to v pohodě. Když jsem to zkoušela na těch bruslích, dělal to zrovna tak....

Ono ale správně by pes, který běží u kola (analogicky i u jezdce na bruslích) měl běžet vpravo, pak se nikomu nikam neplete....Já se ale přiznám, že tohle jsem svého čudlíka zatím nenaučila...ale my jezdíme jen tam, kde nejsou silnice a pokud někdo náhodou jede okolo, zastavím, dám si psa k noze, takže se taky nepřiplete....na žádné frekventované cyklostezky nechodíme, takže pak to nevadí, že pes běhá vlevo...
Abys naučila fenku přesměrovat u kola či bruslí na pravou stranu, chce to trénovat dopředu (na balonek, na žrádlo...na co fenka zabírá) a určitě na jiný povel než "k noze".

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 08:31
- Nahlásit

Evik
Problém je v tom, že ona normálně na pravo v pohodě chodí, problémy jí to nedělá. Učili jsme ji i běhat před člověkem (kvuli canicrosu), ale mně připadne, že ona má z těch bruslí strach, tak se snaží vybočit tak, aby by "mimo nebezpečí"...
U kola běhat umí, to jí nedělá problémy No, ňák to vykoumám

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:21
- Nahlásit

aha, tak to jsem tě špatně pochopila....Napadá mě, že bys třeba mohla zkusit jít s fenkou na prochajdu s někým, kdo by jel na bruslích...ty bys vedla čubinu vedle jezdce a všemožně jí dávala najevo, že se bruslí bát nemusí...
Když jsem začínala se svým pejsou běh u kola, taky jsem to tak udělala, nebo třeba jen kolo vedla a pes klusal u mě....pochopil to za jedno odpoledne...

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:24
- Nahlásit

Evik
Donutim přitele, aby si koupil kolečkáče a vyzkouším Tohle mě fakt nenapadlo, díky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání