Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Seznámení fen
Autor Zpráva
VercaD
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 13:46
- Nahlásit

Moc prosím o radu jak postupovat při seznámení fen. Jsem majitelkou 6-ti leté kříženky malého knírače. Zítra si jedu do útulku pro cca roční fenku x RTW. Jak postupovat při jejich seznamování? Mám svou fenku vzít s sebou do útulku? Jinak fenka x RTW bude na zahradě.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 19:52
- Nahlásit

VercaD

Já své feny seznamovala se psíky venku, pak jsem je pustila do zahrady a pak domů, ale cizího psa dřív, aby domácí nevběhli dovnitř a nezačali bránit území.

Pro Vlčáčka jsem musela 250 km daleko, takže jsem holky musela vzít s sebou. Takže se seznamovali na dvorku v útuli (tam bylo psů mraky, tak jim to nedocházelo), pak se šlo se všemi na vycházku a pak jsem Vlčáčka šoupla do našeho auta. On byl hodně nemocný, takže už byl rád, že si lehne. Takže to tam poležel a posmrděl a pak jsem přidala svoje psy, jednoho po druhém. A byl klid. Fakt ale je, že Vlčoun byl nemocí dost zmořený, takže konfliktům se vyhýbal, a moje holky jsou dost hodné.

Aisha
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:19
- Nahlásit

Psíček
Už si nemůžu pomoct,, nijak se tady k nikomu a ničemu nevyjadřuju, ale jak tak čtu to, co tady všude děláš za dusno, tak mi to nedá - člověče ty jsi OHROMNEJ DEME.T a to, že uvažuju "vagínou" si rovnou ušetři, já jsem chlap. Buď máš obrovskej KOMPLEX nebo POCIT MÉNĚCENNOSTI, protože jak se tady prezentuješ si to jinak nedovedu vysvětlit. No, já si tě představuju v živým obrazu zakomplexovanýho mindráka, takže si jen přeju, ať tě nikdy nepotkám, protože to by byl asi životní zážitek.
Již předem se těším na oduševnělou reakci.
Tímto se omlouvám, že kazím tohle téma a přeju hodně štěstí při seznamování.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:22
- Nahlásit

Aisha

Někdo to říct musel

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:33
- Nahlásit

Aisha

pane aisho, je udelem kazde nove generace diskuteru na cz-psovi psat panu psickovi takovato procitena vyznani lasky. pockejte par mesicu a uvidite, ze vas vztah k nemu se zmeni k nepoznani.

Aisha
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:43
- Nahlásit

argosek
Tak já tu novej nejsem, jsem tady už cca třetí rok, ale nějak moc nereaguju. Můj vztah k němu se tedy asi nezmění.
Mě se prostě nelíbí, když někdo někoh pořád jen uráží a když mu na to někdo zareaguje, tak to otočí dál proti němu a ještě z něj udělá blba. Ono hodně lidí háže ramena, když je nikdo nevidí.
Ale prosím, já se tady do toho nechci zamotat, nechtěl bych tady strávit čas objasňováním něčeho a pak dál reagovat a reagovat proč a nač. Rád se bavím o smysluplných věcech, ale takhle opravdu ne.
Takže ještě jednou se omlouvám tady tomu tématu za narušení.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:50
- Nahlásit

Tohle mě prostě dostalo.

a to, že uvažuju "vagínou" si rovnou ušetři, já jsem chlap

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 21:55
- Nahlásit

No,zrovna tady psíček zareagoval dost smysluplně.
Mít napevno domluvenej zítřejší odběr psa z útulku a teprve řešit,jak to vlastně zaonačit s druhým psem,je řekla bych,eeeehm,nerozumné

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:09
- Nahlásit

jana33
třeba ti psi ani nemusí přijít do kontaktu, pokud se nesnesou
VercaD
kdekoliv na neutrální půdě. Jestli vzít s sebou i knírku záleží na tom, jak by cestovali. Jestli společně, tak to bych já teda neriskla, jestli odděleně, tak bych jí vzala a udělala před odvezením ještě krátkou venčící-seznamovací procházku.

VercaD
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:18
- Nahlásit

díky za odpovědi, jen bych chtěla upřesnit. Moje fena není konfliktní, a fenku kterou si přivezu budu mít na zahradě na chatě cca 10 minut od baráku, takže i kdyby si do oka nepadly dá se to řešit. Možná jsem se špatně vyjádřila, ale šlo mi jen o to jak je nenásilně seznámit tak aby se nic nepokazilo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:33
- Nahlásit

VercaD
Co jim najít společného nepřítele? Společné zájmy dělají divy .
Třeba sousedovu kočku.

VercaD
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:36
- Nahlásit

Vlčáčková
To by šlo, uvidíme. Možná to jen zbytečně řeším

Dines
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:38
- Nahlásit

VercaD
No, nejdůležitější je seznamovat na neutrálním území

staropramen
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 09:14
- Nahlásit

Aisha
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 16:28
- Nahlásit

Psíček
Kámo ty mě bavíš - to nasere, když někdo rýpne i do tebe že?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 16:35
- Nahlásit

VercaD
tak jak to dopadlo? všechno v pohodě?

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 19:49
- Nahlásit

Zkusím trošku přispět nějakou radou se seznámením psů... Pokud i někdo jede do útulku a má již doma psa - psa vemte sebou ať předejdete zklamání po příjezdu domů. Psy je nejlepší seznámit hned na místě než to pak řešit doma na zahradě. Asi největší kravina by byla nového psa hned volně pustit domácímu na území bez předchozího seznámení. Psa bych vzala každopádně sebou, ale je třeba v autě vyřešit pro jistotu oddělený prostor pro cestu psů domů aby se hned nemačkali na sebe. Útulkáček má přeci jen větší respekt z ošetřovatelů a tak ho v případě potřeby dokáží usměrnit. Nejlepší je vzít psy spolu na procházku, raději delší...zpočátku jděte paralelně vedle sebe (vy vedete svého psa, ošetřovatel nebo známý vede útulkáčka) na vzdálenost tak aby psi na sebe hned nedosáhli. Když půjdou v klídku, přibližujte se k sobě a nechte psi nenásilně očichat, nějaké projevy nevraživosti netolerujte, ale zase nedělat zbytečné "dusno". Je lepší je seznámit v průběhu prochajdy a ne hned na dvorku nutit očichávat, jednak útulkový pes má jiné starosti - spoustu zameškaného čmuchání a vyvenčení a taky aby hned na sebe šli čelně, nemuselo by to dopadnout.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 22:09 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Psíček

Drogy jsou svinstvo.
Tak je neber. Třeba se Ti pak alespoň částečně vrátí mozek do té bubliny nad krkem.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 10:42
- Nahlásit

Opravdu mě udivují myšlenkové pochody zdejšího člena Psíček

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 12:25
- Nahlásit

NikisekX
Přímo myšlenkové průjmy.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 12:32
- Nahlásit

Vlčáčková

VercaD
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 22:36
- Nahlásit

Tak seznámení proběhlo v pohodě. Ve středu okolo 11 hodiny jsem fenu vyzvedla v útulku. Jela jsem bez svojí fenky, ta zůstala u našich. Cesta autem z útulku proběhla v pohodě. Sice kdyby nás stavěli cajti, tak by to bylo za pokutu, protože nechtěla být sama v zadu. Ještě že jsem měla s sebou řidiče, tak jela vepředu se mnou. Na chatě jsem jí pustila, ukázala vše a byla tam se mnou cca 2 hodky sama, pak mi kamarád přivezl mojí čubinu. První seznámení proběhlo na vodítkách, očuchaly se. Pak jsem je pustila, mojí navolno, novou na delším vodítku. Chvíli kolem sebe chodily jako kolem horký kaše, pak si šla každá po svém. Jako nehrajou si spolu, ani spolu neběhají, ale taky se vyloženě neprovokují ke rvačce. Tak si myslím, že to bude v pohodě. Jen bude "problém" u krmení, nová si ho hodně hlídá (ne vůči mě,ale vůči druhé - ta se nesmí přiblížetna 5 metrů), ale to nereším tím, že bude na zahradě tak to vlasně ani problém není

VercaD
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 22:40 - Změnil/a: VercaD
- Nahlásit

Dnes jsme ještě absolvovaly vet. prohlídku včetně sona. Sono protože včera byla "nafouklá" a i přes to co z ní vyšlo za kopice, tak ne a ne splasknout. Ráno už vypadala lépe, ale jistota je jistota
Jinak vet mi sdělil, že feně jsou cca 2 - 3 roky, březí není a je v naprostém pořádku.
Tak jsem rada, protože je to zlatíčko . . .

NikisekX
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:04
- Nahlásit

Psíček

tu máte kapesníčky...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání