Santoriko
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 19:51
- Nahlásit
Ahoj, cvičíte na mňamku nebo na míček? Mně radili cvičit na míček a opravdu mi pejska zrychlila. A pokud ti nejde dopředu, vrať se k rovinkám, ať se naučí jít nejprve dopředu. Pak teprve začni změny směru, ale stále prokládej rovinkami. A to nejdůležitější - pejska to musí bavit, takže základem je motivace.
Ohledně shazování (tlumočím postřeh z tréninků kolegů):
trénuj kratší sekvence skoček a pár jich dej blíž k sobě. Pokud jsou skočky daleko od sebe, pes pak prý skáče moc naplocho a laťka padají.
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2010 21:53
- Nahlásit
Santoriko
No, jí je celkem jedno, jestli běhá za ňaminkou nebo za míčkem, má ráda obojí. Problém ale je, že já jí nemůžu na parkuru utéct, protože ona má asi pak pocit, že mě musí dohnat a shodí opravdu všechno, co jde A tys měla ten míček v ruce anebo si ho dala na konec tý rovinky, nebo ho někdo na konci držel? Nejhorší máme ale zónovky, tam to přeťape Je to asi tim, že sem jí naučila hezký zastavovaný zony a ona si asi myslí, že co by tam běhala rychle, když tam stejně musí zastavit. Takže to asi budu muset přeučit na sbíhaný, co? A ještě se chci zeptat, jestli svýho pejska při běhu nějak povzbuzuješ kromě povelů na jednotlivé překážky, jestli na něj mluvíš, chválíš a tak. Já sem zkoušela běžet jednu trasu, kdy sem jí neustále povzbuzovala a tu samou, kdy sem jí kromě povelů jako hop, skrz, nahoru, vpřed neřekla ani slovo a ta druhá varianta byla časově rychlejší. Tak nevim
|