Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Border kolie - trénink
Autor Zpráva
Santoriko
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 10:47
- Nahlásit

Zdravím všechny borderáky, mám doma roční borderku. První pes to sice není, ale je to první štěně a první pes, se kterým se věnuji tolika aktivitám (poslušnost, agi, začínáme frisbee atd.) Dělám si takový menší průzkum (chtěla bych si srovnat svůj přístup s přístupem ostatních chovatelů borderek) a prosím o pomoc :
1) Máte borderku doma nabo venku?
2) Pokud doma, jak často chodíte ven a na jak dlouho?
3) Jak často a jak dlouho cvičíte poslušnost?
4) Jak často a jak dlouho cvičíte agility?
5)Jak často a jak dlouho cvičíte frisbee?
6) Jak často a jak dlouho cvičíte šaškárny (=triky, dogdancing apod.)?

Moc moc díky! a Mějte se fajn.
Jana

PS: nevíte, proč při tvorbě nových témamt nejlze vybrat výchovu a výcvik? (nezobrazuje se mi to v nabídce)

Santoriko
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 10:48
- Nahlásit

Aha, tak to PS škrtám, nakonec se mi to odeslalo do správné kategorie.

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 11:03
- Nahlásit

Santoriko
Tak jste nakonec zvolili kategorii bordera, jo? V tom případě myslím, že ti můžu odpovědět taky :-D (ikdyž jsme spíš beardeta :-D)
1) doma
2) 4x - 5x denně, většinou třeba 1 2h (i víc, když jdem s Rastinkou), ostatní 15 min
3) musim se stydět, cca 1x týdně zhruba 20 min, plus občas cvičák
4) když jsou peníze na cvičák tak 1x týdně hodina až dvě
5) 2-3x denně 5-10 min plus jednou měsíčně 2h trénink, ale tam trénuju spíš já
6) v rámci poslušnosti nebo když výjimečně nespí a nudí se (spí docela dost)

Pozdravuj Terinku a mějte se

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 11:06
- Nahlásit

Ještě mě napadlo k tomu frisbee, kdybyste někdy chtěli zůstat na sobotu v Praze, tak http://www.czechblack.com/treninky.html

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:00
- Nahlásit

1) Doma.
2) Jedenkrát denně, cca 1,5 hod až dvě (+ pobíhání po zahradě sami nebo s námi).
3) Necvičíme.
4) 1 - 2x týdně (nebo taky vůbec ne, podle toho, jestli máme závody nebo intenzivní tréninky a jak byly namáhavé) od hodiny až do dvou hodin.
5) Necvičíme.
6) Podle toho, jak mám čas buď vůbec nebo dvakrát denně (nejčastěji jen jednou), doba záleží na tom, kolik mám času a o co zrovna jde. Když nějaký nový trik, tak to je třeba pár minut, když procvičujeme cviky nebo pracujeme na sestavě tak i čtvrt hodiny.

Santoriko
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:32
- Nahlásit

Katka Králová

Ahoj, taky jsem na ten server koukala a říkala jsem si, že takhle před státnicema bych asi neměla...ale když mě tak přemlouváš...:-D... Dorazíme 22.5. na Braník. 19.6. nemůžeme, to jsme ještě u Grygara na agi. Co vy?
A děkuju za info.

S Terinkou zdravíme

EngieB
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:31
- Nahlásit

Santoriko
1)Doma Ale do postele nechce.
2) Snažím se dvě až tři hodiny denně, když to jde, o víkendu dýl.
3) 2-4x týdně, dlouho jak kdy a jak ho to baví.
4) vůbec
5) vůbec
6) vůbec
Ale já s ním dělám záchranařinu a klasiku - takže k tomu obrany, stopy, hledání.

grooggy
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 16:32
- Nahlásit

o pomoc :
1) Venku
2) venčim ho každej den tak na hodinu, o víkendu jsem se psama pořád někde venku- v nděli pravidelně od 8 do 2, ale tohle zatim jenom dělám s Bobanem (AA), protože mu jsou 4 měsíce, tak ho nechci přetěžovat...
3) poslušnost cvičim v průběhu dne nepočitatelněkrát - takový to sedni, lehni, štěkni S Bobanem "vyšší" poslušnost jako je odložení apod. tak jednou denně + stopy tak obden - záleží na počasí a vytížení
4) zatim necvičim- Endik je malej a s Akitou by to asi moc nešlo, ale určitě to zkusim, protože máme Agility na cvičáku
5) jenom na zahradě nebo na louce
6) šaškárny moc nedělám, protože se to pak bude plést do sportovní kynoloie- vidim jak mi Bodie (Akita) při předsednutí před psovoda občas hrábne na nohu packou, protože při dej pac dostal piškot- jsem si ho trochu zkazila
Jinak Endik bude dělat sportovku a pak možná teoreticky nějakou tu záchranařinu...

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 20:29
- Nahlásit

Santoriko
Já jdu na oba termíny . V tom květnu půjde asi i Rastinka

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 21:27
- Nahlásit

1) doma
2) jak to vyjde. Na zahradu může kdykoliv, vycházky dle mého momentálního vytížení - od 5 minutových po 5 hodinové.
3)vůbec
4) vůbec
5)vůbec
6)vůbec. MOje zcela netypická borderka má zájem pouze o pasení, pak o pasení, potom ještě o pasení, pak chvíli nic a pak zase pasení.

Kamca
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 06:44
- Nahlásit

1) Doma
2) máme průchozí dvířka na zahradu, většinu dní v týdnu jsme na cvičáku či na závodech, když náhodou zůstaneme doma, tak chodíme na 20min - 1,5 hodinové vycházky, podle počasí a času
3) 1-2x týdně na cvičáku (cca hodinu), doma podle času (cca 15 minut? nepravidelně)
4) Na cvičáku průměrně 2x týdně, cca 1-2 hodiny, jezdíme i na intenzivky, doma zatím moc necvičíme, nemáme dostatek překážek
5) zatím necvičíme, ale chystáme se
6) zatím moc ne, ale chtěla bych se tomu začít co nejdřív věnovat
+ děláme obrany.

Santoriko
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 09:26
- Nahlásit

Biluška

Ahoj, myslím, že naše borderky si budou podobné. Terka teda zatím pase jen kopačák, ale na něj naprosto nic nemá. Myslím, že ji ještě bude bavit to frisbee, ale jinak zatím ohledně agi to není ten běžnej nadšenec co se může zbláznit, když vidí překážky. Sice je proběhne a zezačátku to jsou vždycky fakt mety, ale tak po třech až pěti sekvencích jí to přestává bavit. Uvidíme po táboře. Třeba ji jen neumím namotivovat a třeba je přece jen ještě mladá a přijde to časem

Santoriko
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 09:28
- Nahlásit

Katka Králová

tak se budeme moc těšit, já zatím zkusím natrénovat aspoň základní hody podle návodu na stránkách

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání