| Autor |
Zpráva |
leila
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:12 - Změnil/a: leila
- Nahlásit
Ahojte všichni, vím že tady pár lidí cvičí lovečáky, ale možná je jich tady trošku více, tak co si třeba probrat nějaké metodiky či problémy? Kam se letos chystáte na zkoušky?
Chci se jen optat, už jsem dělala několik možná i desítek loveckých zkoušek, ale nikdy jsem to nějak extra neřešila protože za 1.nešlo o mojeho vlastního psa a za 2. jsem dostala toho psa už částečně vycvičeného Tož teď řeším stopu pána, jak jí nacvičit? Malá má perfektní nos, o tom jsem se už několikrát přesvědčila, ale taky má moc moc ráda cizí lidi... co když za mnou ta heynka nepůjde a bude tam raději skákat po cizácích? Jak to nacvičit, když nemám v podstatě nikoho neznámého kdo by jí přidržel, cvičit se známíma?
Děkuji za radu, na zkoušky jdeme 9.5 tak snad to do té doby zmákneme
EDIT: Sakra, chyba v nápisu jde samozdřejmě o kynologii - pokud tudy projde nějaký admin prosím moc o opravení
|
choco
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:50
- Nahlásit
To jde o zkoušky vloh retrívra viď? U nás na cvičáku s námi občas dělali,že nám cvičitelka psa podržela a my jsme se vždycky někam schovali a pes nás musel hledat, ale jinak jsem to ani moc necvičila. Jen se třeba jen tak zkusila schovat při prochajdě...Myslím,že když Ti přidrží někdo známý,tak to vadit nebude...co jsem byla na vlohách já,tak tam byli i taková,kteří si vůbec nebyli jistí,zda je pes bude hledat a hledal a našel bez problému
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:53
- Nahlásit
choco
Leila má foxlici
My se taky rozhodujeme,zda půjdeme na vlohy nebo ne, každopádně pokud ano,tak si myslím,že v týdnu předtím párkrát páníček Fanču podrží a já se schovám, nijak to nehrotím, nějak to snad zvládne,neměl by to být problém
|
choco
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:59
- Nahlásit
Jo? Aha ) Oni to tam mají taky? Já myslela,že je to jen u retroušů ) Jani,proč ne? Je to už něco víc než veverky a při tom ještě ne tak hrozný,jak další zkoušky )
|
leila
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 21:01 - Změnil/a: leila
- Nahlásit
choco
jak píše Jana mám foxici a jde o normální zkoušky vloh a ne o OVVR ;)
jana33
no já to taky nikdy tak nehrotila a nevím proč s tím začínám teď a vůbec mě to nebaví po tom co jsem zjistila že jdu na zkoušky o 14dní dříve, že fenka neumí chůzi na vodítku, to nehortím jelikož to nacvičíme raz dva... ale toto, vůbec jí v tom nevěřím... asi si to vyzkoušíme
Nos má perfektní, slídí nádherně sice nemá hlasitost, ale ta u trrošů být naštěstí nemusí... myslím, že se časem rozhlásí, ale když to být nemusí tak vlohovky budu mít ráda z krku ještě z mladou, když vím, že na to má
Jinak nechystáte se někdo do Zlína na pohár LZ+BZ (CACT) ? Jelikož to pořádá náš chovatel tak celá lovecká píle jde letos na barvu, chceme se blejsknout Malá je na bravě, co jsme zkoušeli kraťoulinkou perfektní, tak si říkám proč ne
|
leila
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 21:04
- Nahlásit
choco
Oni to tam mají taky? Já myslela,že je to jen u retroušů
nee to mají všechna plemna v ZV
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 21:05
- Nahlásit
choco
No,spíš je to o tom,že máme květen a první červnovej víkend totál zabito,takže kdybychom nejeli na vlohy, tak by to byl jedinej vyšetřenej víkend. Takže uvidíme, jak se nám bude chtít a vůbec
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 09:50
- Nahlásit
leila
všechna ne. Slídiči např ne. Máme ale zas chuť jít do vody nebo jak se to jmenuje ))
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 10:02
- Nahlásit
Lucie od Arta
To je vtipná disciplína, mě se líbí,jak vůdci lezou do vody a přemlouvaj milé pséky,aby se smočili
Jinak stopu vůdce moc nechápu, i na veverkách maj retrívři disciplínu nos (normální dohledání zvěře,spárku apod.), tak nevím, proč to nemají na vlohách
|