| Autor |
Zpráva |
michaela1989
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2010 23:39
- Nahlásit
Máme doma ročního pejska anglického kokršpaněla. Doma super mazel umí sedni, lehni, popros, k noze, zůstaň, ale jenom doma v bytě. Když jsme sami na zahradě je to horší ale jakštakš to zvládne jen se nesmí oběvit nic živého a na procházkách to ani nemá smysl na něj mluvit. Je to kokr tělem duší na psy štěká a chce se prát, s fenkama si chce hrát když to nedovolím vije, ptáky a jinou havěť nosí ale nezakousne ji vědšinou ji jen ožužlá, lidí se bojí, je stále na vodítku. Na cvičišti nám řekly že je zdegenerovany že to nemá smysl že pokud o to doopravdy stojíme máme si najmout soukromého cvičitele. Skusily jsme individuální výcvik ale za měsíc trénování jsme s cvičitelem nepřišli na to jak udržet jeho pozornost, jídlo, hračky, aport, mazlení, nic. Chtěly jsme sportovat dělat agility stopu chodit na výstavy takhle všechno padá a my to nechceme vzdát je to užasný hodny a inteligentní pes díky za radu
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2010 23:42
- Nahlásit
zkoušela jsi unavit fyzicky a pak zkusit něco cvičit? nebo jsi na něj třeba pospíchala, začala jsi s výcvikem brzo?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 08:41
- Nahlásit
michaela1989
Mě to připadá, že je to nevybouřený nevylítaný puberťák.Jak probíhaly ty výcvikové hodiny?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 09:24
- Nahlásit
michaela1989
hele, kokra mám, cvičím, vystavuju. Podle popisu se těžko soudí - pes patrně nebude zdegenerovanej )), ale prostě rozmazlenej a navíc puber´ták.Jak nemá smysl na něj mluvit na procházkách? to se radši necháš vláčet sem a tam a necháváš psa být? A kolik má pohybu? pro představu - můj pes (nikdy s ním žádný problém nebyl, lovení zvládáme, děláme lovecký výcvik, krom jiného) je denně venku 2 x hodinu ve všední dny (plus čurací procházka před spaním), jednou týdně trénink poslušnosti. Plus každý víkend minimálně 4 hodiny denně, většinou víc - dlouhé výlety, lovecký výcvik, hony atd atd. je vyběhaný a v pohodě.
odkud kokra máš? a co na jeho chování jeho chovatel, neporadí?
Jinak naše stránky - www.benji.websnadno.cz, kdybys chtěla vědět něco konkrétního, ptej se.
|
Majesty
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 09:42
- Nahlásit
Já měl kokra a byl úplně stejný. K tomu všemu ještě dělal takové věci, jako třeba po vyvenčení ze vzteku že už musel domů poch.al celý byt, když odešel člověk někam pryč tak udělal ještě horší věci.... Venku naprosto nezvladatelný a neunavitelný pes. Měl péči jako všichni ostatní moji psi, každodení vycházka a venčení, víkendové téměř celodení pobyty venku, cvičák, jiní psi. Vyzkoušel jsem všechny možnosti výcviku, cvičák i osobního trenéra, různé veterináře a nic nepomohlo. Jediný konkrétní závěr u všech byla právě degenerace... Že by nějaký globálnější problém u tohohle plemene? Přitom brácha měl sourozence z vrhu a ten byl úplně normální kokr.
Záleží asi taky na konkrétním chovu a chovateli...
Každopádně doufám, že o tohle nejde v tomto případě, protože je to naprosto nezvládnutelné a neřešitelné.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 09:45
- Nahlásit
Majesty
jen otázka - mělas někdy loveckého psa?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 10:01
- Nahlásit
Je to kokr tělem duší na psy štěká a chce se prát
Znám poměrně dost kokrů a žádný z nich zbytečně neštěká a nepere se,,naopak je vděčný za psí společnost. Kokra jsem taky měla a bylo to naprosto pohodové zvíře. Kokři jsou tělem a duší lovečtí psi, potřebují unavit nejen fyzicky,ale psychicky a hlavně potřebují citlivé,ale důsledné vedení - pokud vydáš desetkrát povel a jedinkrát nebudeš trvat na splnění, kokr si zapamatuje přesně tohle. A uděláš to víckrát a pes tvý povely začne ignorovat,protože proč by to dělal.
Cvičák byl určitě kvalitní,když svojí neschpnost svádí na degenerraci. Ještě syndrom zuřivosti by mohli přidat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 10:31
- Nahlásit
kejtlin
jana33
Lucie od Arta
Majesty
makrel
ženský, já vím nevim, ale možná se pletu, a možná ne- jestli ne, tak si tady hásky zbytečně plácáte játro. Něco mi to totiž připomíná tenhle styl psaní. Ale nevim, no.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 10:39
- Nahlásit
PetraK
Myslíš?
|
michaela1989
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 10:39
- Nahlásit
Pohybu má dost asi 4 hodinky deně a víkendy pokud dopravdy není pod psa tráví celé dny na zahradě s naší a sousedovou fenkou a procházkami jsem studentka a mám spustu času proto jsem si vybrala tuhle rasu aby zvládal moje životní tempo ano jsou dva- tři dny v měsíci kdy není čas blbnout a cvičit ale to je vijimka. Pokoušíme se aportovat běháme a skáčeme přes překážky přetahujeme se chodíme domů ulítaní potom lehne a spí pokud jde o cvičení povelů po unavě doma dobrý venku pokud není pes nebo pták taky v poho a i když je po dlouhém víkendu mrtvý tak najde někde sílu letět za ním. Na procházkách se snažím cvičit házet klacky dávat povely ale v nesliší mě neví že na něho mluvím. Není to můj první pes ale první kokr v současnosti máme ještě 14 letou fenku křížence welškorgi dělali jsme agility ale už nestačí. Nevím že by byl rozmazlený je to mazel ale odsud pocud do postele na sedačky nesmí spí sám s Ťapkou v předsíni tráví asi 6 hodin deně o samotě, nic si nevinutí. Cvičák probíhal ve skupině prvně trénik základních povelů cca 2 hodiny pak lavičky žebříky tunely a tak, asi hoďku potom hodinu stopa a hodinu obrana ale byly jsme pro smích i tak jsme to vydržely 4 měsíce. Pak jsme to samé zkoušely o samotě a nic jedna paní mi napsala že má stejny problém s 3letou fenou a že cvičitel jí řekl ať zkusí ektrický obojek tím to řešit nechci. Je od nás ze z krásného pole chovatelé říkaly že jeho otec byl taky takový že se to trochu spraví ale že ho uklidňovaly ledovou vodou jinak to prý nešlo. Luci nevíš jak donutit Viktora přibrat je to totiž vižle má 11 kg na 42cm všechno vyběhá a sežere za dva
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 10:42
- Nahlásit
PetraK
Asi jo,no
|
michaela1989
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 10:48
- Nahlásit
není agesivní ke všem jenom k psům a to spíš že si chce něco dokázat jako kždý kluk puberťák nepokouše je nen štěká a povalí je ale vrčí s fenkama si hraje ani nemusí hárat prostě je má rád
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 11:01
- Nahlásit
michaela1989
Ty jsi studentka? Co studuješ? ))))))
|
michaela1989
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 11:34
- Nahlásit
Studuju kosmetiku
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 14:14
- Nahlásit
michaela1989
ech, chápu správně, že ten pes je s PP? když jsi psala o výstavách?Kdo je jeho táta?
Na procházkách se snažím cvičit házet klacky dávat povely ale v nesliší mě neví že na něho mluvím.
todle myslíš jak? a jak se snažíš upoutat jeho pozornost? předpokládám, že o stopovačce jsi slyšela...
co se týče jídla a přibrání - má nárok, je to štěně.
nechceš toho po něm mimochodem trošku moc? je to štěně. odvolávám, že je nevyběhaný, spíš bych naopak řekla kapku přetažený. No a s kokrem obrana - a elektrika, to si děláš srandu?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 14:19
- Nahlásit
PetraK
nó když o tom přemýšlím, tak možná.......
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 14:26
- Nahlásit
PetraK
že bych své perly házela ...vítekam, pani????
|
Majesty
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 14:35
- Nahlásit
Lucie od Arta
Majesty
jen otázka - mělas někdy loveckého psa?
Jsem Ten a ne Ta, jen pro upřesnění...
český fousek, jezevčík, malý mundsterlandský ohař, kokr..... to myslím stačí...
Napsal jsem jen svoji zkušenost a názor a nikoho nenutím se s tím ztotožnit....
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 14:52
- Nahlásit
Majesty
promin )), tady jsou skoro samé baby.
Já jen, že na Tvých stránkách vidím corgiho - a tak jsem si říkala, jestli nejsi zvyklý na ovčáky atd, pak je kokr opravdu magor, ale tohle byl asi jiný případ.
Zajímalo by mě, odkud a po jakých rodičích byl, ale to je spíš na maila než na veřejnou diskuzi.
|
Majesty
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 15:42
- Nahlásit
to se nic neděje, psal jsem to jen pro pořádek
mě se to právě hned vybavilo jak jsem si přečetl ten popis. ten můj byl asi extrém, hodně jsem hledal a řešil, ale zkrátka nezabralo nic. jeden doktor dokonce vyřkl jistou teorii a to, že by pes mohl být postižený demencí, podobně jako lidi. každopádně nevím, nedal se zvládnout. byl bez PP, tak možná v tom byl problém, ale oba rodiče (pokud to byli ti správní) vypadali a chovali se normálně. momentálně mám corgiho a podle zkušeností už asi měnit nebudu a bude následovat dlouhá řada těhle ušounů.. )
|
michaela1989
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2010 15:49
- Nahlásit
Ano je s PP. Gaston z Krásného pole. Bylo to součástí výcviku, takže jsem to pokládala za samozřejmost takový výcvik jsme prošli jak s Ťapkou tak Benem. Volám na něho jménem, tleskám, pískám, lákám na jídlo, dokonce jsme měli štěrkátko. Nejlíp sliší když volám druhého psa, můžu stát nad ním a křičet mu do ucha do slova a do písmene ani se nehne jen hypnotizuje svojí oběť. Podle mně není přetažený má ještě spoustu energie. Stopovačku máme ale není to ončo ale na poli nebo v lese supiš.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2010 07:09
- Nahlásit
michaela1989 u pejska nejde jen o pohyb muze litat dva dny ale stejne ho neunavis a podobne .. za dalsi z popisu mi nepride zeby byl zdegenerovanej mam tady takovi hafi kazdou chvili u sebe nema jen upevnenou a dotahlou poslusnost coz je tva chyba tak trochu a nikdo ho nenaucil ze povel plati v jakekoliv situaci atd nic enni hned ....a jak uz nekdo psal dle popisu se soudit nedaa ani poradit neb pokud nevidime jak pracujes s pejskem nemuzem ti rict kde je chyba ....jinak litanim ho neunavis ani nesklidnis.....
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2010 12:29
- Nahlásit
Teda ta čeština zase dostává na prdel...
|
michaela1989
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 13:27
- Nahlásit
ketty
proto jsem tady aby mi někdo poradil protože s předešlíma hafanama nebyl problém (boxer, voříšek) jak ho přimět k poslušnosti když nereáguje na zvukové signály??? Děláme aport, překážkovou dráhu, snažíme se stopovat. Příkazy dávám jasné a jednoduché před příkazem ho oslovím jménem Viki, sedni. pokud neposlechne trvám na příkazu a znovu ho zopakuju po provedení dostane odměnu nikdy ho nepochválím když ho provede částečně nebo vůbec trvám na příkazu a nekombinuju je, nekřičím, nebiju ho, vyhubujum. O samotě je to bezchybné od štěněte trénujeme venku i doma ve společnosti psů a jiné zvěře. Když jde za jiným psem venku nebo se snaží ulovit hoduba řeknu rázně ne viki k noze nebo ke mě když poslechne dostane dvojnásobnou odměnu, když ne dojdu k němu vezmu jeho tlamu do ruky aby se mi koukal do očí řeknu ne pokárám ho vezmu na krátko a a odcházíme. Za odměnu dostává kousek játry nidy nedostane odměnu jen tak. Přistupuju k němu stejně jako k druhému psovi ano je to kamarad a mazel ale s pravidly která nesmí porušit ani jedna strana.
Se psama mě učil taťka naučil mě tři základní pravidla 1. nebij psa ani jako trest když se nebojíš ho zranit on se nebojí zranit tebe 2. ani jednou neustup psovi ty psi pán smečky ustoupíš jedinkrát a on tě ovládne 3. pes nikdy není hračka ať je jakýkoliv je to nejlepší přítel položil by za tebe svůj život buď mu tím čím je on tobě. Jeho psi byly dokonalí vždy disciplinovaní a přitom hraví měl ovčáky a boxery.
|