Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Přivolání a reakce štěněte.
Autor Zpráva
jilek
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 10:25
- Nahlásit

Mám No stáří 3 měsíce. U nás je týden. Nereaguje na jakýkoliv podnět z mé strany. O pamlsek nejeví valný zájem. Zkoušel jsem různé zvuky, pískání, mlaskání , odchod na opačnou stranu, abych zaujal jeho pozornost. Dělá si pořád svoje - je zvědavý jako štěně. Moc se nevzdaluje, tak do 10 m. Nezlobím se na něj, nekárám ho ani hlasem, hodně na něj mluvím v příjemném tónu a s úsměvem.
Obojek snáší bez problémů, na vodítku chodí bez problémů. Mám zkusit stopovačku u takového prcka? Mám ještě NO 6 let - u toho jsem to nezažil.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 10:38
- Nahlásit

jilek
U nás je týden.

no a to je hrozně krátká doba si myslím. Třeba je to větší nezávislec. jak se choval v původním domově, měl zájem o lidi?

Každé krmení bych spojila se jménem štěněte, aby si rychle zvyklo na své jméno a spojilo si ho s něčím pro něj příjemným.

Pokud nejeví zájem o pamlsek, tak musíte zvýšit atraktivitu toho pamlsku. Ne piškot, ale voňavý masíčko třeba.

pajda222
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 10:43
- Nahlásit

A není hluchej?
Jestli nereaguje na pamlsek, přestaň ho krmit normálně(do misky), teda jestli krmíš granulema. Veškeré krmení mu dávej z ruky, ať ví, že nažrat dostane jen od tebe. Pes se na tebe víc zafixuje a mohlo by to být lepší. Na vycházky choď, jen když bude hladový a vždy, když přijde na zavolání, odmněň pamlskem, ale pamatuj na to, že odměna musí přijít vždy.

jilek
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 10:53
- Nahlásit

Při odběru přišel ke mně, lehl si mezi nohy a nehnul se. Už nechtěl jít k majitelům. Jako nezávislec mi také připadá. Přijel a druhý den na dvoře seřval každého, kdo šel nebo jel kolem. Bez sebemenšího projevu strachu. Z ruky se ho snažím krmit při každém krmení už proto, že od začátku u misky vrčí na všechny okolo. Tak mu strkám ruce do misky a dávám z ruky. Je to můj 4 pes, tak nějaké zkušenosti mám, ale tenhle je vyjímka. Pamlsek zkusím změnit, doteď fungoval piškot spolehlivě. Díky za podněty, odpoledne je vyzkouším.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 12:01
- Nahlásit

jilek

Při odběru přišel ke mně, lehl si mezi nohy a nehnul se

ale, ale kdyby byl nezávislec, tak zas si myslím, že se právě o vás v domácím prostředí třeba moc zajímat nebude. (bráno pouze z mého pohledu, když jsme vybírali štěndo, to první, které jsme z chumlu vytáhli si šlo okamžitě po svých a my mu byli ukradení, zatímco Ešus se k nám vtírnul a už mu to zůstalo
To že na dvoře "seřve" každýho nemusí být známkou nezávislosti - záleží na tom o čem to seřvání je. Může být klidně nejistý.

do misky bych mu ruce nestrkala - to huž se tu probíralo hodněkrát, že to není úplně ideální nápad. Nechala bych ho jíst v klidu a maximálně ke konci, až dojí na něj promluvila a do misky mu v klidu přidala něco excelentního.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 12:39
- Nahlásit

jilek
jé, po týdnu doma na mě malá taky házela bobek, vůbec o mě nevěděla, klidně jsem mohla odejít a ona by to ani nezjistila. přitom teď je to děsnej závislák. po týdnu pomalu ani neví, že na ni voláš, jméno pořádně nezná. chce to čas. pokračuj v počkách při přivolávání, pamlskuj a ono to půjde

PeKrato
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 12:41
- Nahlásit

jilek
to mělo být v opičkách při přivolání, pardon

nemethova5
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 19:18
- Nahlásit

jilektak,tak,jak tu pisou ostatni,je to fakt kratka doba,privolavacka je nejdulezitejsi,zkusit mu to zprijemnit,jina intonace,zabarveni hlasu,delat opicky,co treba balonek na snurce,ja mam trimesicni mimi uz mesic,bydlim v panelaku,taky se stane,ze cizi pes je pro nej silnejsi podnet,nez ja,jsou to jeste mimina,nepolevovat,zkouset to porad dal a dokola.

miisha
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 19:20
- Nahlásit

nemethova5
ty mas v panelaku 2 ovcaky? tyjo

nemethova5
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 19:26
- Nahlásit

miishajo a ted se chlamu,jak pises s kejtlin o chili!jo mam mame ctyrpokojak,velky byt,velkou lodzii,lidi v baraku perfektni,byli zvyknuti,ze mam dva psi,tak ocekavali,kdy bude maly,hele,ale sidliste je nejlepsi na socializacku,plno psu,plno decek,plno lidi,takze amin jde za psem nechavam ho pohrat,on uz dokonce prijde si i sam,sedne si prede me,no nekdy ma mysky,ale je to furt mimi,tak at se jilek nedivi,ma ho teprve tyden,co to je,nic?

jilek
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 11:13
- Nahlásit

Děkuji za rady a optimismus. Trpělivost mi nechybí, doufám, že se to zlepší, později dám info. Ještě otázka. Zkoušíte někdo ve 3 měsících přivolání na stopovačku - mám 15 m velmi lehkou, širkou 1 cm.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 11:22
- Nahlásit

jilek
mě u štěnda přijde stopka zbytečná, dá se to v pohodě zvládnout i bez ní právě to pozitiviní motivací. podle mě je to pro mimino zbytečnej stres, něco za sebou pořád vláčet.
ale bude to asi i tím, že obecně s vodítkem a jakýmkoliv špagátem neumím moc pracovat a tedy to ani nemám ráda, takže nevím, jestli jsem vlastně dobrej člověk na odpověď

nemethova5
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 12:17
- Nahlásit

jilekhele,taky si myslim,ze je stopka upa zbytecna,jak jsem rikala,balonek,pamlsek,jina intonace,fakt to jde,jen musi mit clovek velkou trpelivost,a to se fakt pozdeji vyplati.

jilek
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:16
- Nahlásit

Myslel jsem si také, že je ta stopka zbytečná. Nikdy jsem to dříve nepoužíval. Jen to teď čtu na různých fórech. Změním pamlsek a uvidím, co se bude dít. Na takového prcka je venku v polích hodně zajímavých vjemů - jsme z vesnice.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:21
- Nahlásit

jilek
dej tomu hlavně čas. s miminem se dle mého názoru nedá nic naspěchat a do poslušnosti prostě musí dorůst. ve 3 měsících mi byla malá schopná odejít s kýmkoliv jen proto, že se jí zkrátka líbil a stačilo být trpělivý, nekřičet, být stále pozitivně naladěná a za dva měsíce se chovala zase jinak a už přibíhala s radostí. u štěňat dělá čas divy

krecinek
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:57
- Nahlásit

Zkusila bych i nějakou hračku, pokud není žravej - tahat po zemi míček na šňůrce, něco pískacího, vláčet po zemi uzlík a vydávat nějaký zajímavý zvuky u toho...

nemethova5
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:51
- Nahlásit

krecinekhm,u me uz si sousedi mysli,ze jsem se totalne zblaznila,si asi rikaji,ze to je na opavu,ja pod balkonem s aminem,piskaci hracky,kokina,a na amina rvu a chvalim radosti,jak prijde a jeste ta zabarvena intonace,kde nevidel nepochopi
PeKratopresne tak pani,hlavne to ustat bez nervu a hlavne v klidu.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 08:29
- Nahlásit

nemethova5
bez nervu a hlavne v klidu
přesně tak
jinak k těm sousedům, o mě si museli myslet, že jsem se totálně zbláznila. dělala jsem takový divadla, že kdyby mě někdo natočil, asi bych se zasmála ale stálo to za to, fenka poslouchá jako hodinky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání