| Autor |
Zpráva |
jilek
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 10:25
- Nahlásit
Mám No stáří 3 měsíce. U nás je týden. Nereaguje na jakýkoliv podnět z mé strany. O pamlsek nejeví valný zájem. Zkoušel jsem různé zvuky, pískání, mlaskání , odchod na opačnou stranu, abych zaujal jeho pozornost. Dělá si pořád svoje - je zvědavý jako štěně. Moc se nevzdaluje, tak do 10 m. Nezlobím se na něj, nekárám ho ani hlasem, hodně na něj mluvím v příjemném tónu a s úsměvem.
Obojek snáší bez problémů, na vodítku chodí bez problémů. Mám zkusit stopovačku u takového prcka? Mám ještě NO 6 let - u toho jsem to nezažil.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 10:38
- Nahlásit
jilek
U nás je týden.
no a to je hrozně krátká doba si myslím. Třeba je to větší nezávislec. jak se choval v původním domově, měl zájem o lidi?
Každé krmení bych spojila se jménem štěněte, aby si rychle zvyklo na své jméno a spojilo si ho s něčím pro něj příjemným.
Pokud nejeví zájem o pamlsek, tak musíte zvýšit atraktivitu toho pamlsku. Ne piškot, ale voňavý masíčko třeba.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 10:43
- Nahlásit
A není hluchej?
Jestli nereaguje na pamlsek, přestaň ho krmit normálně(do misky), teda jestli krmíš granulema. Veškeré krmení mu dávej z ruky, ať ví, že nažrat dostane jen od tebe. Pes se na tebe víc zafixuje a mohlo by to být lepší. Na vycházky choď, jen když bude hladový a vždy, když přijde na zavolání, odmněň pamlskem, ale pamatuj na to, že odměna musí přijít vždy.
|
jilek
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 10:53
- Nahlásit
Při odběru přišel ke mně, lehl si mezi nohy a nehnul se. Už nechtěl jít k majitelům. Jako nezávislec mi také připadá. Přijel a druhý den na dvoře seřval každého, kdo šel nebo jel kolem. Bez sebemenšího projevu strachu. Z ruky se ho snažím krmit při každém krmení už proto, že od začátku u misky vrčí na všechny okolo. Tak mu strkám ruce do misky a dávám z ruky. Je to můj 4 pes, tak nějaké zkušenosti mám, ale tenhle je vyjímka. Pamlsek zkusím změnit, doteď fungoval piškot spolehlivě. Díky za podněty, odpoledne je vyzkouším.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 12:01
- Nahlásit
jilek
Při odběru přišel ke mně, lehl si mezi nohy a nehnul se
ale, ale kdyby byl nezávislec, tak zas si myslím, že se právě o vás v domácím prostředí třeba moc zajímat nebude. (bráno pouze z mého pohledu, když jsme vybírali štěndo, to první, které jsme z chumlu vytáhli si šlo okamžitě po svých a my mu byli ukradení, zatímco Ešus se k nám vtírnul a už mu to zůstalo
To že na dvoře "seřve" každýho nemusí být známkou nezávislosti - záleží na tom o čem to seřvání je. Může být klidně nejistý.
do misky bych mu ruce nestrkala - to huž se tu probíralo hodněkrát, že to není úplně ideální nápad. Nechala bych ho jíst v klidu a maximálně ke konci, až dojí na něj promluvila a do misky mu v klidu přidala něco excelentního.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 12:39
- Nahlásit
jilek
jé, po týdnu doma na mě malá taky házela bobek, vůbec o mě nevěděla, klidně jsem mohla odejít a ona by to ani nezjistila. přitom teď je to děsnej závislák. po týdnu pomalu ani neví, že na ni voláš, jméno pořádně nezná. chce to čas. pokračuj v počkách při přivolávání, pamlskuj a ono to půjde
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 12:41
- Nahlásit
jilek
to mělo být v opičkách při přivolání, pardon
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 19:18
- Nahlásit
jilektak,tak,jak tu pisou ostatni,je to fakt kratka doba,privolavacka je nejdulezitejsi,zkusit mu to zprijemnit,jina intonace,zabarveni hlasu,delat opicky,co treba balonek na snurce,ja mam trimesicni mimi uz mesic,bydlim v panelaku,taky se stane,ze cizi pes je pro nej silnejsi podnet,nez ja,jsou to jeste mimina,nepolevovat,zkouset to porad dal a dokola.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 19:20
- Nahlásit
nemethova5
ty mas v panelaku 2 ovcaky? tyjo
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 19:26
- Nahlásit
miishajo a ted se chlamu,jak pises s kejtlin o chili!jo mam mame ctyrpokojak,velky byt,velkou lodzii,lidi v baraku perfektni,byli zvyknuti,ze mam dva psi,tak ocekavali,kdy bude maly,hele,ale sidliste je nejlepsi na socializacku,plno psu,plno decek,plno lidi,takze amin jde za psem nechavam ho pohrat,on uz dokonce prijde si i sam,sedne si prede me,no nekdy ma mysky,ale je to furt mimi,tak at se jilek nedivi,ma ho teprve tyden,co to je,nic?
|
jilek
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2010 11:13
- Nahlásit
Děkuji za rady a optimismus. Trpělivost mi nechybí, doufám, že se to zlepší, později dám info. Ještě otázka. Zkoušíte někdo ve 3 měsících přivolání na stopovačku - mám 15 m velmi lehkou, širkou 1 cm.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2010 11:22
- Nahlásit
jilek
mě u štěnda přijde stopka zbytečná, dá se to v pohodě zvládnout i bez ní právě to pozitiviní motivací. podle mě je to pro mimino zbytečnej stres, něco za sebou pořád vláčet.
ale bude to asi i tím, že obecně s vodítkem a jakýmkoliv špagátem neumím moc pracovat a tedy to ani nemám ráda, takže nevím, jestli jsem vlastně dobrej člověk na odpověď
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2010 12:17
- Nahlásit
jilekhele,taky si myslim,ze je stopka upa zbytecna,jak jsem rikala,balonek,pamlsek,jina intonace,fakt to jde,jen musi mit clovek velkou trpelivost,a to se fakt pozdeji vyplati.
|
jilek
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:16
- Nahlásit
Myslel jsem si také, že je ta stopka zbytečná. Nikdy jsem to dříve nepoužíval. Jen to teď čtu na různých fórech. Změním pamlsek a uvidím, co se bude dít. Na takového prcka je venku v polích hodně zajímavých vjemů - jsme z vesnice.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:21
- Nahlásit
jilek
dej tomu hlavně čas. s miminem se dle mého názoru nedá nic naspěchat a do poslušnosti prostě musí dorůst. ve 3 měsících mi byla malá schopná odejít s kýmkoliv jen proto, že se jí zkrátka líbil a stačilo být trpělivý, nekřičet, být stále pozitivně naladěná a za dva měsíce se chovala zase jinak a už přibíhala s radostí. u štěňat dělá čas divy
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:57
- Nahlásit
Zkusila bych i nějakou hračku, pokud není žravej - tahat po zemi míček na šňůrce, něco pískacího, vláčet po zemi uzlík a vydávat nějaký zajímavý zvuky u toho...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:51
- Nahlásit
krecinekhm,u me uz si sousedi mysli,ze jsem se totalne zblaznila,si asi rikaji,ze to je na opavu,ja pod balkonem s aminem,piskaci hracky,kokina,a na amina rvu a chvalim radosti,jak prijde a jeste ta zabarvena intonace,kde nevidel nepochopi
PeKratopresne tak pani,hlavne to ustat bez nervu a hlavne v klidu.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2010 08:29
- Nahlásit
nemethova5
bez nervu a hlavne v klidu
přesně tak
jinak k těm sousedům, o mě si museli myslet, že jsem se totálně zbláznila. dělala jsem takový divadla, že kdyby mě někdo natočil, asi bych se zasmála ale stálo to za to, fenka poslouchá jako hodinky
|