| Autor |
Zpráva |
drakulka77
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2010 19:27
- Nahlásit
Dobrý večer, ráda bych zde požádala o radu i já. Máme doma 4měsícní štěně teriéra. Je to milý a poslušný pes. V době naší přítomnosti je naprosto bezproblémový. Jakmile je ale v bytě sám, ničí vše, co mu přijde do cesty - kytky na parapetu, papíry v krabici /třídíme odpad/, kabely od PC. Nevím si s tím rady. Nevím, jak ho to odnaučit. Naším nezájmem nebo nedostatkem hraček rozhodně netrpí, chodíme i na delší vycházky. Myslím si, že se tu sám jednoduše nudí a proto hledá zábavu. Poradíte, co se s tím dá dělat? Trestat ho po několika hodinách, kdy se někdo z nás vrátí domů, mi připadá naprosto zbytečné. Děkuji za odpovědi
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 09:14
- Nahlásit
drakulka77
Mozno by si mohla napisat vas denny rezim, ako to funguje, od rana ako sa zobudis...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 09:31
- Nahlásit
A vynechej návštěvy toalety
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 09:38
- Nahlásit
staropramen
Ano spravna poznamka
Samozrejme som myslela slecnu (alebo pani) a jej teriera :P
|
allík
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 10:25
- Nahlásit
drakulka77
Taky mám doma teriéra, a to dokonce 2x (ve věku 4 roky a 1,5). Dodneška každé ráno stěhuji "nebezpečné" věci do jiné místnosti. Základem je psisko po ránu opravdu dobře utahat, doma si pak ještě pohrát. Pokud nejde psa zavřít někam, kde je minimum věcí, co může zničit nebo to je nejméně na očích, tak doporučuju odstranit, co se dá. Tzn. papír pryč, kytky pryč, nádobí pryč, kabely zadeklovat nebo nenechávat v místnosti u počítače. Taky se předzásob měkkýma okusovacíma kostičkama plnícíma míčkama nebo kongama na dobroty atd. Buď interaktivní - tzn. vždycky nech před odchodem něco psisku tak, aby ho to chvíli zabavilo. A samozřejmě, nenechávat 4 měsíční mimino dlouho o samotě!!!
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 15:20
- Nahlásit
My máme v kuchyni strhané lino až na beton, strhlou tapetu, okousané rožky u kuchyňské linky, vydlabanou díru ve zdi a takhle bych mohla pokračovat hoooodně dlouho. V podstatě tam už není co velice ničit. Než odcházíme z domu uděláme bezpečnostní prověrku. Vše co nechceme najít za pár hodin zničené odstraňujeme z místnosti nebo zvedáme do bezpečné výšky. Květiny, brambory v košíku, odpadkový koš, sušák s prádlem, psí misku na granule(už stačil zničit 5 ks)atd. A to podatýkám že mám psa malého asi 7kg. A stajně mě občas dokáže překvapit
|