| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 07:44
- Nahlásit
Tak jsem se rozhodla, že zúročím naše znalosti a dovednosti na cvičáku, tedy mezi mnoha lidmi, psy, zkrátka v rušivém prostředí a taky že bych ráda zkusila kousat, gřafat, ňafat. Šla jsem tedy na (i zde) vychvalovaný cvičák (který mi byl místně nejblíž), řekla jsem paní, že mám ročního NO, že umí docela obstojně základní poslušnost (sedni, lehni, k noze, ke mně, chůze u nohy, odložení, štěkání na povel, aport, a můj povel "místo" ) no a že to chci zkusit taky jinde než v klidu a že chci zkusit obrany. Ať mi tedy poradí, jak u nich začít, jestli k začátečníkům, nebo kam a jak a co, že nevím, jak to tam chodí. Paní mě poslala pryč, že oni tam učí pejsky právě tyhle věci a že obrany a stopy nedělají vůbec a že jsou tam obvykle jen malí psi... Odkázala mě na příslušné kynologické kluby. Já jen, jak klamná je informovanost...
|
Tasy1
|
# Zasláno: 17 Srp 2005 07:52
- Nahlásit
Garfield
Tak to je mi líto,že si "narazila" na "kvalitní" přístup k zájemcům.
Odkud si? Že bych Tě pozvala k nám na cvičák????
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:07
- Nahlásit
Garfield
A o ktery cvicak se jedna?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:13
- Nahlásit
chi chi, práskni kterej to byl cvikoš! já myslím vím kterej... no a tak vždyť v Brně, nebo poblíž Brna jich máš na výběr tolik! Někde se upíchnete!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:20
- Nahlásit
Garfield
Druha vec je ze nektery mestsky cvicaky jsou zamereny prave akorat na zakladni poslusnost u klasicke mestske vsehochuti plemen. A dost dobre ve stejnem slozeni vycvikaru nemuzou cvicit i vsestrany sportovni vycvik. Kazdej cvicak se zameruje na neco jineho a je potreba poradne vybirat. Mnohokrat je lepsi jezdit na dobre vybranej cvicak desitky km nez chodit za barak na cvicak co mi nevyhovuje.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:20
- Nahlásit
Ale jo, cvičáků je tu dost, ale tohle mi přišlo docela sympatický podle www stránek a hlavně to bylo blízko. Je fakt, že na www nemají nic o obranách a pachových pracech, ale je tam příprava psa ke zkouškám, tak mi to přišlo samozřejmé. Nechci na ně plivat to né, zkrátka učí úplné laiky základní povely malé bafíky, no...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:24
- Nahlásit
Já bych ty obrany tak ráda zkusila, ale nevím, jestli můžu někam dojít a jen tak se přihlásit samostatně do nějakého kurzu obrany. Navíc mám velký handicap v těch jeho kyčlích, takže nějaký výskoky, ataky, boje a tvrdý dopady na zem vůbec nehrozí, o skocích přes překážky ani nemluvím, takže můj baf má na zkoušky vymalováno a můžu to dělat tak akorát pro vlastní radost a jeho zábavu.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:24
- Nahlásit
Garfield
vis pro hodne lidi je zkouska ZZO, ZOP nebo BH vrchol kariery a na ne nepotrebujes ani stopy ani obranu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:26
- Nahlásit
Co je to BH?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:26
- Nahlásit
Garfield
No takovejhle individualni kurs by jsi si musela asi zaplatit u nejakyho figuranta. Ale koukni se po okoli kde maj ne cvicaku nejaky sportovni vysledky a tam se prijed podivat a optat
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:29
- Nahlásit
Garfield
BH je zkouska nemeckeho klubu NO http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-schh.php poslusnost v podstate podle SchH1 + specialni poslusnost ve meste.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:33
- Nahlásit
Tchor
Když vidím ty Vaše (Salininy fotky), jak zarytě a neohroženě ti Vaše bafani koušou, srdce mi plesá . Fakt bych tomu ten čas, peníze a vůli dala, pořádnýmu výcviku s nějakým cílem, ale s nemocným psem jsem se uvázala k tomu, že zůstanu u toho, co je technicky možné a zajistím mu šťastnej pohodovej život. Samozřejmě, že člověk má v životě psů víc, ale to pak už asi nebudu mít čas a možnosti...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:46
- Nahlásit
Garfield
Pokud ma ten pes problemy s kyclema tak obrana opravdu asi neni to uplne idealni, ale to neznamena ze nemuze delat obranu vubec pokud bude mit dobre osvaleny ty kycle a pokud nema klinicke potize tak muze delat obrany v pohode, krome nekterejch skokovejch prvku. Ale asi by bylo lepsi se zamerit na nejakou plynulejsi zatez.
|
H
|
# Zasláno: 18 Srp 2005 08:43
- Nahlásit
Garfield: Který to byl cvičák?
Nemohu souhlasit s tím, že městský cvičáky jsou přizpůsobeny městským psům, já do jednoho v Brně chodíma cvičíme tam agility a připravují tam na všechny zkoušky poslušnosti... Obrana se tam sice nedělá, ale kdykoli se trenérky zeptám, dá mi kontakt na někoho v blízkosti(např. na figuranta nebo tak). Navíc psi jsou od tam A3Ch., agility je tam na vysoké úrovni...
Na, ale zajímalo by mě, ze kterého cvičáku tě takhle poslali dom...
|
anonymní
|
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:44
- Nahlásit
H - to bude asi ten cvičák jak z něj vychází ti nej závodníci jak tu furt někdo propaguje! Že!?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 17:00
- Nahlásit
Nemohu souhlasit s tím, že městský cvičáky jsou přizpůsobeny městským psům,
Ja psal nektery a za tim si stojim
|