Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Proč ta agresivita a jak ji řešit?
Autor Zpráva
Tera
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 20:28
- Nahlásit

6 let jsem chodila ke koním,kde měli psa který se na mě po roce,co jsem tam chodila hodně upnul. Já jsem se mu téměř denně věnovala. Když jsem tam třeba týden nebyla,tak to bylo v pohodě. Teď jsem ale musela odejít na stálo po neshodách s majitelem a když jsem se tam šla podívat po dvou týdnech,jak se jim tam žije,tak pes se ke mně přiřítil. Začal štěkat,vrčet,chňapat. Nikoho ke mně nechtěl pustit. Ani jeho majitel k němu nesměl. Nikdy v životě to neudělal. Býval to naprosto bezproblémový pes. Na mě je stále v pohodě,ale jakmile tam jsem,tak ke mně nemůže nikdo blíž jak na tři metry a to i když ho dobře zná. i když tam nejsem, tak je prý nevrlý a chňape. Ostatní včetně majitele z něj mají strach. Já se tam na stálo vrátit nemohu. Co mám udělat? Psa mám hrozně ráda,ale nemohu si ho vzít do paneláku. Také nevím jak by se choval k sousedům a tak a navíc by mi ho majitel asi ani nevydal.

haha
# Zasláno: 15 Srp 2005 23:10
- Nahlásit

ten pes si tě prostě oblíbil a hlídá si tě , totéž dělal jeden můj německý ovčák, v mé nepřítomnosti ho mohli venčit i ostatní členové rodiny, když jsem byla u něj kousl by je,u psů se kterými nebylo dobře zacházeno se to stává, měla by sis ho vzít domů a nebo za ním přestat chodit

Tera
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2005 08:31
- Nahlásit

haha
Jenže oni se ho bojí i když tam nejsem. A když tam nejsem,tak pes ani nežere . Prý apaticky leží a když jde ven druhý pes se vyvenčit a proběhnout, tak tenhle vstane,vyjde ven,vyvenčí se a dojde zpátky. Dál na vycházky odmítá chodit, nenechá si od nikoho nasadit vodítko s na volno půjde prostě jenom se mnou. Já bych si ho ráda vzala, ale nevím jak si mám vzít psa,který má v sobě vlčí krev (ČsV*husky) do paneláku,když byl 8 let zvyklí žít u koní. Také bydlí, v bytě s maminkou a ta by pro něj asi neměla moc pochopení+je tu jeho vlastní majitel. Jsem z toho zoufalá.

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2005 09:06
- Nahlásit

Tera

pokud se psa i jeho vlastní majitel bojí, tak by se s ním snad dalo domluvit, že by sis psa od něho vzala, popř na základě smlouvy za dohodnutou cenu odkoupila....ten pes si prostě přivykl na tebe a strádá, když tě nemá. Zkus přemluvit maminku, aby psa dovolila....Víš ono čsvéčko není zrovna pes vhodný do bytu, jenomže tady je už třeba volit to menší zlo....chvíli třeba bude psu trvat, než si zvykne na byt, ale budeš-li s ním dostatečně chodit ven (což jistě víš), zvykne si brzy, protože bude s tebou. Když píšeš, jak tě miluje, bude pro něho menší zlo byt, než být sám bez milované bytosti ve stresu a citovém strádání. Pokud člověk o něco opravdu stojí, musí si za tím jít. (přítelova babička s dědou také nejdřív nechtěli ani slyšet, když jsme jim oznámili, že bychom si chtěli vzít psa z útulku k jejich domku - přítel bydlí s nimi. museli jsme je prostě ukecat a teď jsou rádi, že nejsou celý den doma sami a pes je rád, že má stále někoho u sebe...)

pigie
# Zasláno: 16 Srp 2005 09:11
- Nahlásit

Ukecaj mamu, ma 8 rokov, vlastne ma pred sebou uz len starobu. Nedivim sa mu, ze by ju chcel prezit s tym, s kym mu je dobre. Aj v panelaku.

Tera
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2005 09:26
- Nahlásit

My už doma jednoho psa máme,jenže to je spíš takovej mámin mazlíček na chování. Já jen dohlížím na to, aby ho nepřekrmovala a chodil dostatečně ven. Nevím jak se druhému pesanovi bude líbit, když budu chodit domů ve 3 hodiny odpoledne,protože na střední musím dojíždět. Bude ho muset vyvenčit moje maminka a to asi nepůjde,pokud ji k sobě nepustí, jakože když si ten pes něco umane,tak ji k sobě opravdu nepustí. Navíc se nesnese s ostatními psy,které nezná. Našeho naštěstí ano. Ale horší než přesvědčit maminu bude přesvědčit majitele. Klidně prý psovi postaví kotec aby nikoho nepokousal a já ho můžu chodit krmit. (to mi řekl)

pigie
# Zasláno: 16 Srp 2005 09:32
- Nahlásit

Co sa tyka vencenia, podla mna do tretej by mohol kludne vydrzat, moj pes spi od rana az do stvrtej, von s nim ideme az o pol piatej. Ak ho budim skor, pozera na mna ako na debila... Nuz, flegmatik. Horsie je to s tym snasanim. Ale mozno by si zvykol, keby vedel, ze sa za par hodin vratis a nie za par dni alebo tyzdnov. Majitela presvedc, ze ho budes s nim chodit navstevovat ;) Pripadne mu povedz, ze na strazenie by uz potreboval mladsieho, alebo si nieco podobne vymysli.

haha
# Zasláno: 17 Srp 2005 22:35
- Nahlásit

Tera
no pokud toho psa vážně nemůžeš mít doma , myslím že by to mohlo být i nebezpečné pro tvoji mámu,a majitel ti nabízí že psa nechá v kotci u sebe a můžeš se o něj starat pak bych volila řešení mít psa v kotci tam kde byl a každý den za ním jezdit , a pokud toto nejde opravdu bych kontakt se psem nevyhledávala časem na tebe zapomene , takhle se akorát trápí

Anonymní
# Zasláno: 22 Srp 2005 08:12
- Nahlásit

časem na tebe zapomene [i][/i]
to bych netvrdila...možná ale pes si pamatuje všelijos. Př znám psa(už umřel) jako štěně ho měl chlap a ten mu ubližoval. Pak ho vzal a přivázal ho před barák. okolo šla paní a štěněchtělo utéci protože se bojí lidí...ale paní ho odvázala a vzala si ho.(majitel se po 2měsících odstěhoval. Roky plynuli a ze štěněte vyrostl krásný hafan, který se už ani lidí nebál. Když dovršil 8 let jel s paní někam pryč(už nevím proč) ale najednou se pes začal dovně chovat stáhl ocas a chtěl utéci.paní si všimla že vidí chlapa které štěně týral...tak co?

Tera: nevím jak ti poradit. Ale ráda bych.já osobně bych si ho vzala ale musela bys ho na maminku zviknout.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání