Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Belgicky ovcak malinois a jeho vycvik
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 20:22
- Nahlásit

Lara
Uz poctvrte pisi, ze jsem si prisla pouze o radu a nic vic.
A kdyz dostanes radu tak se ti neliby, oni jsou jenom dve mozni reseni jina moznost neni. Bud psa dostatecne zamestnas nebo ho das pryc jinou moznost u hiper aktivniho psa nemas.

Je mi lito, ze si zakomlexovana vuci lidem z vesnice a lidem kteri maji doma zvirata, protoze je maji radi a vidi v nich verne pratele. A to pro nas znamena zabavu i povinnosti
Jo zam "vesnicke milovniky psu" jez v ramci velke lasky ke psovi ho nepusti vubec ke zbytku smecky do baraku, cela jeho aktivita je litani kolem plotu pozemku. Protoze zlobi pujde do kotce nebo na retez. kdyz se pes dostane jednou tejdene na prochazku tak muze mluvit o stesti ze se dostane aspon nekdy. atd.

Nechci mit z Arana stroj co robota, je to zivej tvor a tak se k nemu taky chovam.
Nevis o cem mluvis aktivni pes potrebuje praci a zabavu, sportovni vycvik je jedna z moznosti jak mu ji zajistit. Pokud praci a zabavu mit nebude bude dal nicit vse co bude v jeho dosahu. Zajimalo by me jake mas znalosti metodik a principu sportovniho vycviku, Jedno ti ale muzu ric 99% vycviku je zalozeno na tom ze to pes chce delat a ze ho to bavi.

Kdyz to shrnu: nechtela bych byt tvoje dite, protoze kdybych byla nemocna nebo neskakala jak bys chtela, tak by si me dala pryc.
Nevim kde jsi prisla na to ze davame psy pryc kdy se nam nehodi. mame doma se Sali 8 (od 10tejdnu do 12let)psu celej nas zivot je podrizenej psum a praci snima. Psi jsou vybirany s ohledem na co nejvedsi temperament a chut neco delat jenze takovy zvire se musi dene unavit. Zatim od nas odesli akorat psi ktery jsme si uz brali stim ze jim najdem jine lepsi majitele, vetsinou psi jez jejich predchozi majitel nebyl schopnej zvladnout (Mimochodem podle toho co pises jsi akorat dalsi adept na cloveka ktery psa nezvladne)

A to ze nemas zrejmne rada lidi, neni muj problem.
nemame radi lidi jez si poridi psa nmic o tom nevi a kdyz jim nekdo rekne pravdu do oci tak se akorat zlobi.

Kdyz me soudis a neznas me, tak to same muzu delat ja, ne?
Napsala jsi toho osobe dost na to aby se dalo soudit ze o psech vubec, ale vubec nic nevis a akorat ho diky sve neznalosti docela vyrazne tejras.

Jak ti vsichni tady radily koukej honem rychle dostudovat zaklady psi etologie a pece o psa jinak se z toho dostat bez tejrani posa nemuzes.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 20:50
- Nahlásit

Laro,já opravdu nevím,na diskusi typu já o voze ty o koze nějak nemám čas ani náladu....ptala jsi se,slyšela jsi,nelíbilo se ti,tak se prosím ptej jinde a jiných,těch,kdo s tebou mají společnou krevní skupinu....vůbec si nevybavuju,že by tohle forum byl oficiální poradenský servis povinný poskytovat tazateli přesně ty odpovědi,které chce tazatel slyšet.Vstoupila jsi do přátelskýho pohodovýho pokecu o malinách s imperativním požadavkem úplně z jiného soudku,a pořád do něj vstupuješ s impertinentními inzulty...co ještě chceš slyšet?

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:05
- Nahlásit

Ebony

zrejmne si nepostrehla, ze "retez" byl duvod proc sem riskla navstivit tuhle diskuzi.....

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:13
- Nahlásit

Tchor

psala jsem, ze jsem amater , JA se za to nestydim! Kazdy z vas jednou musel zacit a je smutny ze ste uz na to zapomeli.

A protoze jsem amater prisla jsem o radu pozadat odborniky ......

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:14
- Nahlásit

Sali

kdyz na me nemas cas, naladu a buchvi co,

tak proc ctes moje prispevky?!! a navic na ne reagujes???

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:15
- Nahlásit

ježiš...

se furt nehádejte baby....

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:18
- Nahlásit

Lara
Tu radu jsi dostala uz nekolikrat ona opravdu jina neni nez toho psa zamestnat. pripadne ho dat nekomu kdo ho zamestnat dokaze.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:21 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

když sama nemáš čas, co chceš udělat pro psa??

psa můžeš vycvičit a vychovat..
Výchova samotná bude bez výcviku trvat mnohem déle, ale ...

ten tvůj se asi moc nudí...

Vážně je největší problém v tom, že sis pořídila psa a teď bys chtěla, aby byl bez ničeho hotovej...

Okusuje?
přerušit nežádoucí činnost, povel FUJ + nesmíš, pokud nenechá Nepodmíněný podnět.

Ty už máš starého psa, mně teď malej překousal šňůru od vysavače a nechytil jsem ho u toho, takže nic, no...

po kom toho psa máš?
podívej se mu do rodokmenu a napiš to klidně sem...

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:22
- Nahlásit

tchori, jsi tu??

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:25
- Nahlásit

ala_baionette
birma

Diky moc za rady, s Aranem chodime na delsi prochazky i kdyz nekdy jsou to nocni prochazky, ale aspon je vetsi klid.
Zjistim si taky kde je v okoli solidni cvicak.

Par tydnu sem radeji nebudu chodit, protoze tu asi nejsem vitana a navic necekam po par dnech zazraky.
Arana se snazim utahat, je tu v okoli i par kopcu, potok .... ale zatim jsem vic utahana ja

No a aspon vy mi snad verite, ze Arana netrapim. Celou zimu si beru Arana domu, spi s nama u postele a kdyz chce, tak si vleze do postele.
A navic si polepsil i druhy NO (7let), ten zase spi u kamen v kuchyni.

Tak diky moc a mejte se krasne!

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:29
- Nahlásit

pro fsechny

a ze se nam to tu hezky rozkecalo, co?

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:34
- Nahlásit

po komtoho psa mas??

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:42
- Nahlásit

ala_baionette

Nemame k Aranovi papiry, a navic jak jsem uz psala, ja jsem si ho neporizovala, nasla bych akorat mobil na majitelku a to nevim jestli muzu zverejnit.....

Z ockovaku jenom vyctu, ze ho ockovala:
MVDr. Hana Novakova z Liberce a to ti asi nic nerekne.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:45 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

mně nejde o lidi, šlo mi psíše otec a matka toho psa, lidi vážně neznám..

Psa sama neutaháš... Chce to kolo, a ať tě tahá..myslím, že čtyřicet minut u kola plus výcvik by mohl stačit.

Přečti si výcvikové metody jak je popsal tchor a postupuj od nejjednoduššího ke složitějšímu. CO studuješ?

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:47
- Nahlásit

ala_baionette

jestli je rodokmen dulezity, mohla bych ji zavolat.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:48
- Nahlásit

není to důležité, chtěl jsem jen vědět, jaké tam má předky, vůbec to nespěchá..

A Aran je nebo není s papírama?

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:52
- Nahlásit

Zatim jen inetovy diskuze, na knizky jsem koukala, ale nevim jakou si koupit.

Uznavam lidi, ktery v oboru delaj dlouho a dle zkusenosti vim, ze zacatecnik si bez pomoci, muze udelat chybu uz pri vyberu knizky.

Fakt nevim z ceho cerpat...

Jasny ja vim, ze si myslela rodice Arana, ja jen myslela jestli je to pejskarka tak se treba znate, protoze inzerat na Arana se nasel na netu.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:56
- Nahlásit

ve výběru knih? nemyslím, v podstatě píšou všechny to stejné..
Internet ti v pohodě stačí..
Odkud jsi???
Co studuješ?

pomůžu Ti, ale už ani slovo o Sali nebo tchorovi, ju? jsme zvědavý na virtuální výsledky

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:57
- Nahlásit

Fakt nevim, jestli ma narok na papiry,ale koupily jsme ho bez papiru.

Ja ho proste beru jako zivyho tvora a o papiry se nezajimam...

Ale rikam necha se to zjistit, pokud ma ta osoba jeste stejne cislo tel.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:58
- Nahlásit

dobrý, bezpapíráči jsoou teď kolikrát pracovitější než papíroví šampioni a odkud že jsi??

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:02
- Nahlásit

jasne v pohode a diky

Aran ted lezi pod moji zidli a nahriva se u kaminek

Ja studuju Dopravni fakultu v Pardubicich a bydlim 14 km od Pardubic.

Takze kazdy den jezdim domu a kdyz si uzpusobim svuj cas tak budu moct chodit s Aranem na 4-6 km prochazky.
Ted chodime ty 4km okruh, na kolo se zatim bojim...snih.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:03
- Nahlásit

jak a kdy ho krmíš?

birma
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:04
- Nahlásit

Lara
no 4 km nic moc - tak leda to oběhnout.... Spíš to bude chtít hodně cvičit - ono to psa utahá

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:05
- Nahlásit

V Hermanove Mestci vim, ze maji cvicak a utulek, je to byvaly Svazarm.

Tak bych se tam chtela jet podivat.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:05
- Nahlásit

to je málo...

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:06
- Nahlásit

když to je kraj, kde já to vůbec nezmám..

stremka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:09
- Nahlásit

Lara
vytvořila jsem ti forum jen pro tebe.Prosím kdo chce diskutovat s Lary ať se tam přesune.I ty Lary.Děkuji za to.I já ti jsem ochotna poradit ale ne tady.

Lara
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:09
- Nahlásit

Krmeni je problem, ja mu rano dam granule a 1 ks chondro na klouby.....

a pak dostava neco k snidani, naky pamlsek od nekoho kdo je zrovna doma,
v poledne ma mismas (chleba, kosti, kuze, voda, mleko, ....) a odpoledne se vracim ze skoly nabo z prace (az vecer) a namazu jim chleba se sadlem nebo granule a zase 1 ks chondro.

Takze, vim, ze krmeni neni ideal.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:11
- Nahlásit

a jak je starý??

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:15
- Nahlásit

Dospělý pes by měl dostávat jednou denně. krmná dávka je pro tebe zbytečná, nepředpokládám, že bys mu vařila, drž se těch granulí a dávkování na nich uvedených. Doporučuji je zalévat teplou vodou nebo polévkou..
Pokud dáváš Chondro na klouby, uupřímně jsou i levnější prostředky na klouby a nevím, je li Chondro zrovno vhodné...o Užívání doplňků stravy se poraď s veterinářem, můžeš tíím i lecos zkazit... Já dávám štěnisku jen Sanal, jsou to béčkaa vápník...

Jde o to, že krmení bys měla přizpůsobit věku a čas krmení tomu, kdy chceš aby byl pes aktivní

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání