| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:50
- Nahlásit
Mám skoro roční dobrmanku, která se pořád všeho bojí. Cizích lidí, kol, motorek atd. Přitom ji od začátku vystavujeme různým situacím a fyzicky ji nijak netrestáme. Zatím ještě nehárala, může se to potom změnit??
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:55
- Nahlásit
Anonymní
asi moc ne....slabé nervy jsou vrozená záležitost,a jen citlivým výcvikem se dá zvýšit práh souštění strachových reakcí.
Nicméně jste si koupili fake a doporučuju vám poděkovat chovateli za tento ploditelský kumšt.Mohu se poptat po krevní linii?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:02
- Nahlásit
Je bez rodokmenu, ale zvláštní je, že na cvičáku je od začátku úplně v pohodě, nikoho se tam nebojí a chová se ke všem přátelsky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:07
- Nahlásit
tak to se myslím nemůžete divit, že povahově neodpovídá
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:09
- Nahlásit
Anonymní
buďte rádi že je v pohodě aspoň někde...a výcvikem se dá hooodně zvládnout.
|
Náhoda
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:21
- Nahlásit
Anonymní
měla jsem s mojí fenkou (kníračkou) stejný problém, ale to jí bylo cca 6 měsíců. Taky jsem se snažila vše v jí v klidu ukázat, aby věděla, že se nemá čeho bát. . . Chodila jsem s ní do "psí školky", aby poznala co nejvíce psů, no dělala jsem možné i nemožné. Jednou jsem s ní šla po chodníku kolem silně frekventované silnice a ona vyváděla, že jsem si myslela, že je to její poslední hodinka, pěkně jsem se naštvala, popadla jsem ji za kůži na krku, vycukala, "vynadala". Najednou obrovský obrat, pokračovala jsem s ní dál kolem té frekventované cestě a pes šel jako "hodinky". Asi mám psa komedianta, ale ono to opravdu zabralo.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:27
- Nahlásit
Díky, aspoň nějaký pozitivum, taky chodíme do psí školky. Na ulici moc nevyvádí, ale když vidí třeba někoho na kole, tak začne strašně tahat na vodítku, když jí dam povel "sedni" tak je celkem v klidu
|
haha
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 22:23
- Nahlásit
můj pes v mládí taky takhle bezdůvodně střečkoval, někdy mu vadil vlající igelit, jindy popelnice, nebo krabice, vzpíral se nechtěl kolem projít, a opravdu mi taky pomohlo zařvat na něj a jednu mu plácnout, opravdu to u nás zabralo , v pozdějším věku to byl ten nejklidnější pes kterej se mnou moh jít kamkoliv.
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2005 07:42
- Nahlásit
Sebevědomí psů se dá úspěšně posilovat vyrovnaností psovoda. Pokud člověk používá výrazových prostředků typu "neboj se...", nadělá víc škody než užitku. Zkus se podívat na tohle, najdeš tam víc odpovědí, než kolik jsi položila otázek. O jedno to ještě ze svých poznatků doplním. Základní socializační fáze u fenky končí obvykle druhým háráním, t.j. cca v 15 měs., po této době se bude už jen těžko otáčet psychika fenky o 180 stupňů a obzvláště u dobrmanů zůstávají problémy s lekavostí trvalé. Ve třech letech, kdy bude mít vlastní postoj k životu, už s tím téměř nic neuděláš, leda by ses sama radikálně změnila.
|
haha
|
# Zasláno: 13 Srp 2005 11:41
- Nahlásit
Artemis
četla jsem tvůj odkaz a něco mě zaujalo, opravdu myslíš že pro psa znamená úsměv pána vždy radost a že nerozliší škodolibost od radosti, jak mi potom vysvětlíš že když se mému psu směju, např.můj kříženec pita pro jiné lidi není zrovna krasavec, vypadá jako pes bez uší, a když mu z legrace řeknu Rone ty jsi ošklivej a smějeme se tomu věř tomu nebo ne ten pes se na mě urazí, a to se mi stalo i s jinými psy a několikrát, nyslím že rozliší když se mu posmíváš
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2005 23:25
- Nahlásit
haha
škodolibá radost není pohrdání nebo ponižující posměch. Pokud dítě upadne a rozbije si koleno, tak máš také jen dvě možnosti, jak na to reagovat a podle toho také vypadá výsledek. U psů je to stejné.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 20:47
- Nahlásit
S mojí fenkou to bylo to samé. Ze začátku se moc bála upně všeho...teď už míň a nechá se pohladit i od cizích lidí ale na ty psy stále vrčí.
|
Raduzka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 13:21
- Nahlásit
Pupy taky nechápu, proč můj pes nořád vyjíždí na ostatní psy. Opravdu mi to už vadí. Ať je velkej malej a dokonce i na feny (
|
Sara03
|
# Zasláno: 29 Srp 2005 14:35
- Nahlásit
Raduzko,najdi si zde příspěvek od Artemise a jukni se na TOHLE.
|
Raduzka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 14:37
- Nahlásit
díky ) už mi tu dali i odkaz na jeho stránky. Snad mi pomůže )
|
Kiki
|
# Zasláno: 16 Pro 2005 09:59
- Nahlásit
Ahojda, nevíte někdo o nějaké psí školce na Liberecku? Mám doma štěňátko boloňáčka a potřebovala bych s ním trošku pomoct, je totiž dost temperamentní. Díky
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:59
- Nahlásit
Anonymní
ahoj já měla s fenku ten samí problém. Vlastně má strach i ted ale už jen trochu(jsou jí už 3 roky) má už jen strach z neznámých lidí, a protože se bojí tak někdy zavrčí na psy. Ale neznamená to agresi. Bála se uplně všeho i plyšáka, bála se jít ze schodů do sklepa(jednou sem jí tam nalákala balonkem a potom tam chtěla vždycky chodit), hodně sem ji cvičila a seznamovala s cizími věcmi. Bylo to velice těžeké aby měla důvěru k lidem. Ted ji to už nevadí když si ji někdo pohladí. Takže to chce terpělivost. Jo a nejvetší chybou co je když se začne bát a ty jí začneš chlácholit. Jednou jsme byli venku(Pypyně byli asi 4 měsíce) a u vrat štěkali 2 psi. Měla jsem Pupynu na vodítku(ale dělala jsem že tam není) a asi 10 minut jsem ji chlácholila a přemlouvala ale ona se bála projít.´a chtěla vrata obejít přes silnici. A protože sem chtěla jít konečně dál, tak sem řekla přísně "Pupy ´pocem a dělej" a ona okamžitě prošla kolem vrat. Hodně sem ji pochválila a když jsme šli naspátek, tak se jen trošku zdržela. Když jsme šli kolem vrat tak už po 5 prošla upně bez problémů. jen se někdy lekla když nějaký pes vastartoval.
Raduzka
Moje to dělá z toho duvodu že se bojí a neví co od psa muže čekat. Ále když je na volno tak nevrčí.(ale já ji pustit nemůžu)
|