Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes závislák
Autor Zpráva
ahrazska
# Zasláno: 8 Srp 2005 22:51
- Nahlásit

Dobrý den, prosím o radu, mám roční štěně staforda a nemůžu ho naučit,aby zůstal doma sám, je to prostě závislák a když odjedu (podotýkám že nikdy ne na více než 3hod) , strašně brečí a má fakt výdrž, Jsem v zoufalé situaci, vypadá to, že sousedům došla trpělivost, chci to vyřešit, ale nepomáhá nic, jasně, že ho nebiju, když přijdu domů, může se zlomit vejpůl, jakou má radost. Poradíte mi prosím?
Děkuji moc Andrea Hrázská ( ahrazska@seznam.cz)

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:02
- Nahlásit

Kup sousedům kvalitní kávu, bonbošku a láhev dobrého vína s připnutou prosbičkou o trošku trpělivosti a benevolence, slib, že časem bude vše OK.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:07
- Nahlásit

Taky jsem nosívala sousedům spoustu kvalitního kafe vždy, když naše holky jedna po druhé háraly a jejich kotcový pes proto celé noci vyl a kňučel...

jana33
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:10
- Nahlásit

No jestli roční pes nevydrží tři hodiny doma, tak se určitě stala chyba v přivykání na samotu a samo se to určitě nevyřeší. Asi by si sem měla napsat, jak jsi štěně přivykala, jak jsi postupovala, jestli to takhle bylo od začátku atd. Tohle není o závisláctví, mám taky závisláka a doma je sám v pohodě

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:17
- Nahlásit

Já udělal chybu v tom, že jsem měla možnost brát od začátku psa všude s sebou, takže doma takřka nezůstával. Nyní, když tam občas zůstane, většinou se vracím domů už s úklidovou četou, bagrem na suť, malířema, instalatérama, sklářema a zedníkama, aby to dali zase do kupy. Chyba byla na mé straně, že jsem tam psa nenechávala od začátku, dokud byl malej, hlupej a tvárnej. Teď už není hloupej ani moc tvárnej a samotu těžce snáší. Sice nekňučí ani neštěká, ale demoliční schopnosti předčí vždy všechna má očekávání. Co jsem si uvařila, to teď taky jím

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:24
- Nahlásit

Garfield
většinou se vracím domů už s úklidovou četou, bagrem na suť, malířema, instalatérama, sklářema a zedníkama, aby to dali zase do kupy
poí jistých zkušenostech bydlí moje zvířata venku,když nejsem doma....a když sundají na dvoře a v kotci omítky,nic se neděje,stejně je na čase je nahodit nový...

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:29
- Nahlásit

Sali
Jsi šťastný člověk, já žádný venku nemám. Venku zase pro změnu žere malý děti (že bych ho třeba uvázala k lavičce či ke stromu před panelák:biglol.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:32
- Nahlásit

Garfield
jo holka....taky jsem žila v paneláku,do svejch třiceti let....vychovala jsem tam dva dobrmany,a už nikdy více...nic není pro psa lepší než rodinný domek či něco takovýho se psíma dveřma a venkovní ubikací,vytápěnou,kde můžou být psi v tvé nepřítomnosti,volně se venčit po svém prostoru,a v přítomnosti lidí mít volný vstup do domu ad libitum...

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:40
- Nahlásit

Sali
NO! Ale když nemám kotec, dvůr ani zahradu, můžu pozvat na skleničku nějakého svého kamaráda MUDra, upít ho k smrti o recept a pak pesovi přidávat návdavkem před svým odchodem trošku Dythiadenové polévky okořeněné Lexaurinem s Rohypnolovou zásmažkou... To bude klid takřka božský!

handula
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:43
- Nahlásit

no u mě to zase bylo naopak, pesan zvyklý na domek se zahradou, vlivem okolností (exmanzel nas nějak nemoh vystat :biglol nyní bydlíme v bytě, přivykání naprostá pohoda, párkrát zakňučel, párkrát skočil na dveře a zkusil, jestli mu to pujde otevřít (vím to neb jsem nainstalovala web kameru), zezačátku věčně u okna, kdy přijdu...(je docela zajímavý pozorovat, co pes dělá ve vaší nepřítomnosti) , teď celý den prospí, když nečekaně přijdu z práce dřív, diví se co dělám doma, evidentně jsem narušila jeho všednodenní běh, evidentně mu to není dvakrát po chuti..teď stavím barák, mám obavy, že venku nebude...

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:44
- Nahlásit

Garfield
na to je rada drahá,poněvač žádnou pravdu pravdovitou bys asi slyšet nechtěla...ta nejvíc prodejchatelná pravda je MÁŠ SMŮLU.Jedno řešení je skládací koteček do bytu.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:49
- Nahlásit

handula
já bych nechala klidně všechny dospělce doma i ve své nepřítomnosti,ale mladej ničí jen tak z plezíru,sám není,má tam 2 dospělý dobrmanky a 2 dospělý maliny...a tak s ním všichni svorně drží basu venku...

Zass další výhoda-přivezeš z tréninku koule bláta,nebo z plavení durch mokrý psy....a můžeš je nechat u nich venku než oschnou,nebo je bereš dovnitř na očistu po jednom...uklízíš? Psi véééén.Chceš se vyspat v klidu nezkroucená mezi 5 psími těly? Stačí zavřít průlez.....

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:49
- Nahlásit

Sali
Víš co, já budu hodně pracovat, nebudu jíst, pít ani se šatit, odstavím osobní vůz, dám nažrat záchovnou dávku koni a psovi a za 60-80 let si postavím pro Garfielda krásný dům s velkou zahradou, jezírkem s chráněnými lekníny, po trávě budou běhat místo hraček malí králíčci a kuřátka a všichni budeme happy

janina
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:53
- Nahlásit

Anonymní
# Zasláno: 23 Srp 2005 17:44
- Nahlásit

Já jsem s tím dřív problémy neměla. Fenku jsem už odmalička učila aby bala zviklá být doma sama. vše bylo v pohodě a i moc dobře poslouchala a byla hodná,ale bála se nenechala se od nikoho pohladit. Ale až aso v 1.5 roce začala být zlobivá(prý je to puberta) a po chvíli i agresivní na psy(Když jde kolem pes tak se má fenka začně vrčet a trát se ke psovy.Pokud se nějak přiblíží vrčení přestane a začnou se očichávatat a pak si chce hrát) a nedávno jsem se dozvěděla že když nejsme doma stěká a vyje na celé sídliště
Lepsší to bylo dřív....byla ticho ale zase kousala pořád nějaké věci. Ted nic nekouše ale zase štěká.

sara03
# Zasláno: 24 Srp 2005 15:54
- Nahlásit

Já našeho bobana nechávala doma jen chvíli.Občas štěkal.Roztrhal tričko a tepláky.Teď jen sbíráme po bytě rozházené oblečení.Pak jsem začala chodit později a později z práce.To ho ale začala brát babička ven,nebo o patro níž/k sobě/.Zvykl si na to a když babička byla doma,vyžadoval to.Říkala jsem babičce,ať když štěká,ať ho nebere ven.To se babička zase bála,aby sousedi nenadávali.Tak teď vím,že když odejdeme pryč,může se zbláznit.Nějaký čas teď nebude pesan doma.Oba budeme chodit na cvičák/převýchovu/.Doufám,že až se vrátí dom,bude z něj lepší kluk.Babičky pesa,když byla malá,tak taky byla doma sama.Byla hrozně hodná.Taky to vydržela.Přeju hodně štěstí.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání