| Autor |
Zpráva |
Synus
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 22:35
- Nahlásit
Ahojte.Mám problém s naší sedmi měsíční pitbulicí.Bázlivá byla už od mala,nemá ráda nečekané věci,pohyby nebo zvuky,ale to co vytváří poslední dobou mě překvapuje.První věc je,že se bojí všech igelitových tašek a pytle na smetí.Prostě když ji vedu a mám něco z toho v ruce tak se krčí,třepe,uskakuje.Přitom jí to nic nedělá,třeba to nemusí ani šustit.Když to leží na zemi tak nic,ale jak to nesu v ruce je problém.Druhá věc,když jdem po chodníku u silnice a projede rychle auto nebo třeba ještě hůř když jede auto a prší.Nedejbože sanitky,hasiči atd.To taky-krčí se,uskakuje,takže musí být na vodítku aby mi neskočila třeba do silnice.Nebo jdem přes přechod a auto odbočuje a najíždí si k přechodu to taky jančí jak by ji to mělo přejet,přitom žádné zlé skušenosti s auty taky nemá.Jsou to takové věci,které nás omezují,nemůžu ji mít na volno a s těmi taškami-jasně můžu jít na nákup bez ní i se smetím,ale kolikrát to časově nevychází prostě potřebuju to někdy zvládat zaráz.Ale nevím jak ji podpořit,aby se nebála.Zkouším ji rozptylovat,chválit,když je klidná-když se blíží auto nebo i když jdu s tím smetím,ale nijak to nezabírá,pořád si hlídá to potenciální nebezpečí.Na ty auta nejvíc reaguje,když jedou ze zadu,to se pořád otáčí a přibržďuje,pak se přikrčí.Přitom vyrůstá od mala ve městě,všechen ten ruch je stále kolem ní.Myslíte,že se s tím mám smířit nebo má někdo zkušenosti s něčím takovým a poradí mi co se s tím dá dělat.Může se to v dospívání zlepšit?Moc díky.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 23:26
- Nahlásit
Záleží na tom, co má všechno za sebou, jak byla odchovaná, jak vyrůstala, kdo se o ni teď stará, jak bydlíte, kdo všechno je ve smečce a jak se chová...
Takhle to vypadá, že ti vůbec nevěří.
Používáš tresty? Jaké?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 07:48 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Synus
Jo, měli jsme to taky u jedné fenky retrívra na předvýchovu, pytlíky byly její noční můra, ale bála se dopravních prostředků, náklaďáků, tramvají, metro byla naprostá hrůza, aut a mnoha dalších věcí. Byla to s ní neskutečná dřina, denní přivykání, ale podařilo se. Princip toho přivykání jsem popsala tady
http://www.dejavu-clanky.estranky.cz/clanky/pes/ba zlivost
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 22:25
- Nahlásit
Lucie S
Máme ji od necelých osmi týdnů,do té doby byla u matky v docela dost velké smečce i jiných chovných psů,chovaná v domě na vesnici.U nás je od mala ve městě,dřív to tak neprožívala ale jestli jde do puberty nebo nevim.Mez psi naprosto o.k,hrajou i takové ty kousavé hry,ale nikdy nic krvelačného,prostě hra,jinak je pořád na zádech.Doma má akorát kámošku fretku a to taky o.k,hrajou si nic jí nikdy neudělala.Celkově je submisivní.Nevije,neštěká,pokud není vyloženě vydrážděná hrou.Tresty,spíš ji okřiknu,koukám na ni přísně,aby poznala,že je něco špatně,když byla malá dostala novinama za loužičky,ale teď ji nijak netrestáme.Není důvod.
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 22:36
- Nahlásit
Taky bych chtěla dodat,že problém s auty je spíš navečer,jak se stmívá.Víc to začala dělat poslední měsíc a půl.Na cvičáku je dobrá,baví ji agility překážky,ale nevěnujem se tomu zatím.Jiné problémy než jsem psala nemá,je bázlivá a já jí chci nějak pomoct,aby neprožívala zbytečný stres.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 08:05
- Nahlásit
No praveze ju vtedy nesmies skusat rozptylovat ani chvalit, v podstate nerobit nic s jedinou vynimkou, ktoru si ale mozes dovolit az po tom ako ti bude doverovat, uzna ta za sefa a bude na dostatocnom stupni vycvicenosti. Vtedy jej mozes nariadit aby sa zaoberala niecim inym, ako riesenim toho ze sa boji. Dejavu to ma na tom odkaze vsetko napisane...
Zatial sa tvar ze nic co nechces aby ju ovplyvnovalo neexistuje, nijako na to ani na jej prejavy nereaguj.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 08:20
- Nahlásit
teda se omlouvám za OT,ale tohle snad vůbec neni možný!!!!!
Setkala jsem se s fenkou německého ohaře, kterou se snažil myslivec zbavit vrozené bázlivosti před výstřelem tím, že jí do těla zapíchal zavírací špendlíky, na které uvázal provázky, za něž fenu přivázal a opodál střílel v domnění, že díky bolesti fena bude přinucena zůstat na místě a na střelbu si zvykne
jinak se mi článek moc líbí,je to sepsáno srozumitelně a přehledně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 08:42
- Nahlásit
davidkova renata
teda se omlouvám za OT,ale tohle snad vůbec neni možný!!!!!
nikdo se mi nemůže divit, že je prostě bytostně nesnáším.
Tohle může vymyslet jedině vypatlanec, hajzl, šmejd a já nevím co, to přece není možný?? Tohle člověk se zdravým rozumem nemůže dát dohromady.
Omlouvám, se a už mlčím, mlčím. Jen-tohle prostě nešlo vydejchat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 08:48
- Nahlásit
dejavu
moc pěkně sepsaný!!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 08:49
- Nahlásit
Synus
Teď mi to dochází, to je ta fenka po Tokym?
Ku..a já tomu Břetislavovi fakt zavolám, to je č...k.
Podle toho co o těch psech vím je hodně z chování feny dáno geneticky.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 09:38 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Děkuju, jsem ráda, že se vám to líbilo, bohužel, takových fen bylo více, extrémní plachost po velice tvrdém loveckém výcviku, kterým se snažili zlomit bázlivost po střelbě, nebyla vůbec výjimečná. Na základě toho, že mám Loveckého psa v nouzi http://www.lovecky-pes.estranky.cz/ mi volala jedna dáma z klubu jednoho lov. plemene, stěžovala si, že je utrácejí, že proti tomu nemůže ani protestovat, že se jí mstí, takže jsem byla ráda, když se mi některé psy podařilo zachránit. Jsou to nádherná a ušlechtilá zvířata a po troše dobrého zacházení se spravila a mají nové domovy, kde jsou z nich nadšeni. Lovečáci jsou moje láska, ale ta situace s nimi je opravdu těžká a složitá, ne ke každému se hodí, skoro nic nestojí atd.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 10:05
- Nahlásit
dejavu
stěžovala si, že je utrácejí, že proti tomu nemůže ani protestovat, že se jí mstí,
nenávidím je hazly hnusný
takže jsem byla ráda, když se mi některé psy podařilo zachránit.
děkuju za ně moc.
A ten popis je opravdu fajn.
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2009 22:00
- Nahlásit
Mucholabka
Co to,jak víte,že je po Tokym?Jsem zmatená...
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2009 22:03
- Nahlásit
O.k,tak podle článku dejavu se mi to zdá řešitelné.Jsem vděčná za rady...
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2009 22:09
- Nahlásit
Mucholabka
Vy toho člověka znáte?Dluží nám registrace,zkoušela jsem to řešit se známou co má od nich taky fenku a kontaktoval mě ještě nějaký pán co má jeho známá od nich taky psa,ale pořád nic...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2009 23:08 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Synus
Vy jste mi psali mejla, ne? Na apbt....cz
Je to hověz člověk.
Co to,jak víte,že je po Tokym?Jsem zmatená...
To chování přesně sedí, bratři Tokyho jedou po lidech. Většinou z bázlivosti.
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2009 16:34
- Nahlásit
Mucholabka
Aha už mi svítá,já osobně ne,ale jednu ze svých mailových schránek,kterou nepoužívám,jsem poskytla tomu chlapíkovi,povídal,že se nám pokusí pomoct to nějak vyřešit.A dá mi průběžně vědět.Dnes mi přeposílal nějaké informace od Vás.Jeho známá má od nich taky psa někde u Blanska nebo kde.
Kira ale není útočná na nikoho,doufám,že jí tohle zůstane,jen by mohla být sebevědomnější.Slyšela jsem někde,že by jí mohl pomoci nácvik obrany,ale to nevím,aby jí to spíš nějak nepřihoršilo.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2009 17:39
- Nahlásit
dejavu
Pěkně napsané a pravdivé, nevšímavost, pomalé navykání je jedinným způsobem.
Tohle mi u té starší, Aranky pomohlo odbourat reakci na střlbu (spolu s obranama a bičem), protože já ani rány z venku neregistrovala, ale pes jo, a najednou nám nevadí kluci s petardama na poli když jdeme venčit.
Ale bojí se mi ran ta mladší (ona se tedy obecně bojí věcí, je jako 4 měsíční z útulku se zlomenou nohou, straní se cizích lidí, velkých psů, motorek) a od jednoho dne na cvičáku s debilem se bojí i ran, bouřky, dělobuchů. A přesně, leze si do tmavého kouta, kde ji nechám. Pár dní zpátky venku, byly obě navolno, a nějaké rány z dálky, nevšímačka, pobídka že jdeme a najednou to ani tak nevadilo. Sice je to ještě dlouhá cesta, ale jde to.
A strach z lidí, psů, jsou jí tři roky a je znát pokrok a musím říct, že i přes to, že na tom nepracujeme nijak intenzivně, ale jen normoš fungujeme. Už mi nevylítává do dálky řvát po lidech.
Takže ...
Synus
Nějak to srovnáte do mezí únosných
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 18:00
- Nahlásit
Lidičky, nechcete ještě někdo na BH příští sobotu na Břevnov - rozhodčí Angelová. Když tak se dá přihlásit u J.Karlasové v úterý od 17h na cvičáku.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 18:09
- Nahlásit
Synus
Spíš by bylo lepší ji postupně "obrousit", tahat ji všude s sebou...
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 18:24
- Nahlásit
Mucholabka
Však já ji beru všude právě,ale teďse mi zdá že se to lepší,už to nejsou tak prudké reakce.Jinak ohledně Košáka,už má další nepapírový vrh
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/4286166/Americky-p itbulterier.php
Zmetekj jeden a mě pořád nebere telefon a jak zavolám z jiného a pozná mě,zavěsí.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 19:15
- Nahlásit
Synus
Je to kok.ot drevený, obě čísla které na něj mám má vypnuté.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 13:03
- Nahlásit
Kontakty stále nefungují...a v návštěvce mají vzkaz
Petra Těhlová | 07.08.2009 09:51:27 | IP: 85.13.106.192
Dobrý den paní Neznalová, velice mě mrzí , že jsem musela použít vaši Návštěvní knihu, ale bohužel vy mi nedáváte jiné možnosti. Na moje emaily nereagujete a telefon máte vypnutý. Chtěla bych Vás tímto požádat , aby jste mi doplatila 5000,- Kč za fenku, kterou jsem Vám prodala na splátky v domění , že jste slušný člověk. Doplacená měla být na konci června a domluva byla na měsíční splátky. vy je ignorujete a krom dvou splátek jste se na to vykašlala a nemáte nejmenší snahu to nějak řešit. V případě, že se nic nezmění budu muset to začít řešit jinou cestou. Věřte že to dělám nerada, ale jinou možnost mi nedáváte.
jestli máte nějaký kontakt, který by fungoval, budu ráda za předání.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 13:07
- Nahlásit
A myslím, že kromě pitbullářů, šeltičkářů, chrtařů o nich brzy uslyší i klub chovatelů naháčů a začíná koukat po papillonech...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 13:16
- Nahlásit
Mucholabka
Jé, tos měla říct, že se jedná o slavnou chovku "Ze středu světa". O té šeltičkáři vědí svý
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 12:50
- Nahlásit
Mucholabka
No mělo by fungovat to číslo co bylo v tom inzerátu,to má být Košáka,ale nezvedá,je tam mms kurýr,když se tam dovoláte,stojí to deset korun...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 13:00
- Nahlásit
Synus
Mi to číslo už pár dní za sebou nefunguje...však on ví proč
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 00:12
- Nahlásit
Mucholabka
No jasně,je to nepoctivec,nepoctivá...
|
Taktrochukynolog
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 13:27
- Nahlásit
dejavu
Moc dobrý článek, hledala jsem tady v diskuzích něco o bázlivkách, a tenhle článek je super. Docela by mě zajímaly zkušenosti lidí s takovými psy,teoreticky to docela znám, ale nějaké vychytávky by neškodily
|