| Autor |
Zpráva |
Kačátko
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 18:28
- Nahlásit
Zdravím, chtěli bychom chodit na cvičák se dvěma psama, welškorgi ( rok+zatím 3 měsíce). Jednoho by cvičil normálně dospělý člověk druhého by cvičilo dítě, druhá třída. Myslíte, že je to reálné, aby tak staré dítě cvičilo psa? Jednalo by se o základní poslušnost. Dál bychom potřebovali poradit cvičák blízko Jahodnice, Kyje nebo okolí. Dík všem za odpovědi!
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 18:34
- Nahlásit
Kačátko
V kyjích je bezva cvičák.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 19:35
- Nahlásit
Kačátko
Zdravím kolegy korgaře! Je dost důležité, jestli má dítě ke psu vztah - předpokládám, že ano, když ho chcete brát na cvičák. Obecně se tvrdí, že pes nebere dítě do 12 let jako dominantního člena smečky, ale pokud máte doma všechno dobře nastavené, měla by spolupráce na cvičáku probíhat normálně. U nás na cvičáku má devítiletá holka na povel pětiletého tvrdohlavého bígla a zvládá ho možná líp, než by to šlo leckterému dospělákovi.
Od tématu - můžu se z čisté zvědavosti zeptat, jak se jmenujou vaši psi? Jestli jsme se třeba někde nepotkali
|
Kačátko
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 23:09
- Nahlásit
Vztah k němu má a myslím, že naši corgíci to mají v hlavě hodně srovnaný a jsou tak mazaný, že když je to bude bavit, klidně poslouchat budou a když je to bavit nebude, plácnou sebou a budou dělat, že VǓBEC netušej, co se po nich chce
Jinak jmenujou se Benjamin a Cinnamon, ale nepotkali jsme se určitě, protože za tu dobu, co je máme jsme žádnýho corgiho nepotkali )
Děkuji za diskuzi
Jěště mě napadlo, Vy máte zkušenosti s corgim na cvičáku?
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 06:09
- Nahlásit
Kačátko
corgi
Ahoj, náhodou by jste se nechtěli zítra přijít podívat na celodenní (nebo většino-denní) trénink s clickerem? Jsem do corgů z videí tak trochu zamilovaná, ale naživo s nimi mám jen minimální zkušenosti. Přitom si myslím, že pro svoji inteligenci (a hlavně vypočítavost ) to jsou na clicker ideální plemena. Trochu sobecký dotaz, omlouvám se.
Jinak s tím cvičákem asi záleží na trenérovi, ale jestli půjde o nějakou "běžnou" poslušnost, tak by mu to nemuselo vadit a jestli dítě nerozhodí, že si pes bude ze začátku všímat všeho okolo a ne jeho, tak si myslím, že s ním klidně cvičit může, u nás na cvičáku bylo takových rodin několik.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 07:27
- Nahlásit
Kačátko
Nemám vůbec žádnou zkušenost se cvičákem - tak se omlouvám, že sem lezu, jenom s dítětem a psy. Chodí k nám za psy holka (8 letá) a je to uvřeštěný poděs. Vždycky když nás potká na ulici, chce některého ze psů vést sama. Nadšená nejsem, psi jsou velcí - kdyby nastal nějaký problém neudržela by je, tak jí dám berňáka, který alespoň na vodítku netahá. Problém je spíš v tom, že ona na ně ječí 20 povelů za 5 sekund, škube neustále vodítkem atd. A já musím usměrňovat krom psů ještě ji.
Jestli máte ale dítě klidné a rozumné, které se samo nepředvádí, tak si myslím by to problém být neměl.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 08:56
- Nahlásit
worick
Chodí k nám za psy holka (8 letá) a je to uvřeštěný poděs.
Loni v prosinci nás na závodech vyklepl devítiletý kluk s křížencem.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 09:01
- Nahlásit
Kačátko
K nám chodí i na obrany kluk s ovčounem a jde jim to perfektně. Takže pokud má dítě se psem vztah a je rozumné, jistě to není problém. Někdy mám pocit, že to těm děckám naopak jde líp než dospělým Na agi jsem viděla taky děcek spoustu a byly se psem sehraná dvojka. Já bych to vřele doporučovala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 09:21
- Nahlásit
Kačátko
známá chodila ke cvičitelce, kde se právě domluvily na tom, že součástí výcviku bude i to, aby se psem cvičil její tehdy hodně malý syn, aby byl pes v základních povelech navyklý i na to dítě. Domluvit se dá.
worick
jenže je rozdíl cizí dítě, které se ke psům neumí chovat a dítě odmala vedené ke společnému životu se psy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 11:02
- Nahlásit
PetraK
jenže je rozdíl cizí dítě, které se ke psům neumí chovat a dítě odmala vedené ke společnému životu se psy.
Jasně. A hlavně předpokládám, že sem píšou jenom ti, co to se psy myslí vážně. Ale v děckách jsou taky velké rozdíly... Stejně starý kluk chodil od mala s taťkou a howavardkou na cvičák - ten je vedený. Tady ta holka ode mně, lítá za psy taky od té doby co je mám, doma má 3! psy, pořád o nich něco mele, ale nestarají se pořádně ani o jednoho. Je to ve stylu - 18letý kluk si chce pohonit ego - koupí se mu NO. Od půl roku už z kotce nevylezl....Malá chce pejska, tak jí ho za pakatel koupíme, no co, že už máme doma starého vořecha a NO o které se nikdo nestará. Takže vedená k životu se psy by měla být - ale není
Strejda
Pro děcka je agility myslím ta nejvhodnější forma navázání na psa. Není to drezura, je to spíš hra pro oba a hlavně se oba vylítají, což v dnešní době, jak ta děcka sleduju, oceňuju nejvíc.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 11:15
- Nahlásit
Taky to znám, k nám chodí holčina se segrou 10 a 13 let, obě pejskařky, jsou k tomu vedené odmala a vědí opravdu hodně a 16ti letý kluk, má dobrmanku je ubojená za sebemenší chybu na ni řve a cvičí s ní tak jednou za 14 dní na cvičáku, marně mu vysvětlujeme, že musí s ní dělat i doma, ne tatínek pak chodí a diví se, že klukovi dobrmanka nedělá.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 13:39
- Nahlásit
worick
Pro děcka je agility myslím ta nejvhodnější forma navázání na psa.
Ale nemyslíš si, že děláme se Salinou agility, že ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:00
- Nahlásit
Strejda
Ale nemyslíš si, že děláme se Salinou agility, že ne?
No po pravdě jsem se tomu trochu divila, když si napsal:
Loni v prosinci nás na závodech vyklepl devítiletý kluk s křížencem.
Pak mi cvaklo, že to byly asi nějaké ty ,,stopy", ne?
Ale berňuší holky jsou mnohem subtilnější, tak kdyby ji to bavilo....
|
impact
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:30 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:36
- Nahlásit
Moje jedenáctiletá dcera má "svoji vlastní" šeltičku od svých osmi. Agilití, tančí a dělá juniorhandling (no dělá...byla jednou a od té doby o tom mluví ) . Zvládá ji v pohodě, samozřejmě pod ostrým dohledem matky - trenérky (dostává mnohem většího zdupa než ostatní haranti na gulaku, páč po ní chci mnohem větší výsledky ).
Mladší osmiletá dcera mám "svého vlastního" křížence od svých sedmi. Bojuje s ním strašlivě, páč je to kříženec foxteriéra. Ale musím uznat, že i v situacích, kdy já už bych dala psa do guláše a vzdala to ona bojuje a cvičí.
worick
Ale berňuší holky jsou mnohem subtilnější, tak kdyby ji to bavilo....
Běhají mi na cvičáku tři. Na závodní dráhu bych je nikdy nepustila, zabilo by je to
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
impact
aha
Kačátko
já bych měla obavu, že psi budou hledat jeden druhého a bude je to rozptylovat.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:44
- Nahlásit
kachna_
já bych měla obavu, že psi budou hledat jeden druhého
toho bych se nebála, znám pár, co spolu chodí na jednu hodinu a je to v pohodě. ostatní psiska je rozptylují mnohem víc
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:48
- Nahlásit
Kačátko
naši corgíci to mají v hlavě hodně srovnaný a jsou tak mazaný, že když je to bude bavit, klidně poslouchat budou a když je to bavit nebude, plácnou sebou a budou dělat, že VǓBEC netušej, co se po nich chce
To se netýká jen vašich, ale úplně VŠECH corgi
Ta jména mi něco říkají, ještě mi napovězte stanici, ze které jsou, a budu v obraze - mapuju chov od počátků a dělám online rodokmeny. Možná jsme se potkali na nějaké akci a ani o tom nevíme.
máte zkušenosti s corgim na cvičáku?
Chodím s ním od jeho 8 měsíců - to mu naplno začala puberta a já tušila, že bude lepší když si energii vybije na cvičáku. Už chodíme 10 měsíců, jsme v pokročilých, chystáme se na zkoušky.
KaTachyon
naživo s nimi mám jen minimální zkušenosti. Přitom si myslím, že pro svoji inteligenci (a hlavně vypočítavost) to jsou na clicker ideální plemena.
Jiného psa už nechci Klikr používám od jeho 8 týdnů (chůze na vodítku), je to pro něj opravdu zábava - a pro mě taky!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:50
- Nahlásit
Jak říkám, máme na cvičáku jednu malou psovodku a jak jí to s bíglem jde. Když ho náhodou napadne blbnout, škubne, trhne, dá mu menšího facana a mají to mezi sebou vyřízené
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:58
- Nahlásit
PeKrato
no u nás doma to třeba nejde. S Májou jo, ale šoltyje vůbec a NO se soustředí tak napůl
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:05
- Nahlásit
kachna_
no ono se samozřejmě musí přihlídnout k povaze psů, to jako jo. no a možná bych vytrvala a nechala je si na situaci zvyknout. pár návštěv společně to nevyřeší, ale časem by psiska mohli pochopit, že o nic nejde.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:49
- Nahlásit
PeKrato
To nejde, mě cvičák nebaví . Abych nekecala, tak šoltyje tohle dělá jen u základní poslušnosti, když jsme zkoušely agilitit, tak to nedělala. Dědovi takhle odešel pes z komentované exhibice rovnou cestou k babičce .
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 19:32
- Nahlásit
kachna_
Dědovi takhle odešel pes z komentované exhibice
Se divíš, když ho někdo nutil exhibovat a eště to blbě komentoval?
|