| Autor |
Zpráva |
martnov
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 17:13
- Nahlásit
Potřebovala bych poradit máme dvouletou fenku jezevčíka a poslední dobou nám čůrá a kadí doma mezitím co my jsme v práci. Venčí se půl hodiny ráno o půl 7 a pak o půl 4 odpoledne nemyslím si že je to časový problém že by to nevydržela ptž když jsme s ní doma vydrží kolikrát i dýl. Přemýšlím nad tím jestli to není pomsta za to že je sama doma. Poradíte mi někdo? Už nevím jak to mám řešit.Děkuji Martina
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 17:42
- Nahlásit
no. hlavně to NENÍ POMSTA!!!!!! pes takhle nepřemýšlí.
a proč když jste s ní doma s ní nejdete ven víckrát?
musíš začít znova, jak u štěněte, venku chválit, doma bez řvaní či čehokoliv podobného uklidit a jít s ní ven. pokud je zdravá ovšem.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 17:57
- Nahlásit
Jbat prave pise, ze si mysli, ze v case, kdy ma vydrzet problem nebude, kdyz s nimi vydrzi i dyl...
Martnov a jak se zachovate, kdyz se vratite a najdete tam bobek? Trestate, karate? Je tady moznost, ze ma fenka pocit, ze se ji malo venujete, takze si vynuti pozornost takhle - i ve forme trestu. Co s ni delate na prochazkach? Pracujete s ni rano nejak, aby byla unavena a klidna?
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 18:36
- Nahlásit
Tam je právě ten problém že už ani nevím jestli jí za to mám trestat. Jsem naštvaná tak na ni zařvu že nesmí. Ale nebiju ji. Naopak když je doma čisto tak jí hodně chválíme a dostane pamlsek.Ale tato metoda to nijak nezměnila. Jí stačí běhat na volno nebo si nosí klacek. A ráno nejdeme z venčení dokud se nevykadí. A stejně se vykadí ráno venku a potom i doma.
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 18:41
- Nahlásit
A ještě k tomu že to není pomsta.Že pes takto nepřemýšlí. To si právě myslím že přemýšlí jako na truc že mě nechali doma tak jim tu něco vyrobím a hlavně jezevčíci.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 20:38
- Nahlásit
martnov
Taky bych si mohla myslet, že mi feňule schválně čůrá do postele, tedy čůrala, už to nedělá. Když nechcete, aby pes dělal něco, co nemá, tak ho musíte chytit při činu, to znamená, že když Brita čůrala do postele, tak z jejího pohledu na tom nebylo absolutně nic špatného, odnaučila jsem jí to tak, že jsem jí měla 24 hodin pod dohledem a 3x jsem jí chytila při činu, když si do postele přede mnou přidřepávala, zařvala jsem a čapla jí do náruče a mazala jsem ven, tam si kápla a šly jsme domů, tričko jsem měla sice durch prochcané, ale ohromnou radost, že jsem ušla krok dál ve výchově loužičky doma na zemi jsem prostě neřešila, nechci, aby se moji psi báli kdykoliv vyčůrat, připadá mi to jako potlačování fyziologické potřeby zvířete, což si myslím, že vůči nim není fér, mám uzpůsobenou pracovní dobu, aby nebyli doma dlouho sami a teď nejsou nikdy sami dýl než 6 hodin, pak se musí řádně unavit fyzicky i psychicky, jinak by mi zbořili barák mám 2 malé voříšky a slečnu Britku půlroční voříškovou
Jestliže budete chtít psa naučit přes den doma nečůrat, budete ho muset při učení načapat při činu, ať už to dělá z pomsty nebo protože nemůže vydržet. Nemyslím si, že to z pomsty dělá, ale to je v tomhle případě vlastně úplně jedno...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2009 22:14
- Nahlásit
To si právě myslím že přemýšlí jako na truc že mě nechali doma tak jim tu něco vyrobím a hlavně jezevčíci.
Pes takto nepřemýšlí!!!!! Zkus z toho prosím vycházet.
Jsem naštvaná tak na ni zařvu že nesmí. Ale nebiju ji.
Nesmíš být naštvaná, ani na ni řvát a už vůbec ne ji bít. Chovej se, jako by tam vůbec nic nebylo. Čím víc budeš po příchodu domů naštvaná, tím víc z toho bude fenka rozhozená a tím horší to všechno bude.
Hlídej, aby se to nedělo (zamezit přístup) a přestaň na ni řvát.
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2009 14:17
- Nahlásit
Jak jí mám načapat při činu když ona to přede mnou nikdy neuděla?I když třeba nejdu do práce jsem s ní doma tak vydrží normálně časově jako kdybych v práci byla.
Když budu dělat jako že se nic nestalo tak jak ona bude vědět že to nesmí dělat?
Můžu vyzkošet jí zavírat do jednoho pokoje aby nebyla v celém bytě (potřebu vykonává pořád na stejném místě). Nemůže to být pozůstatek ještě když byla štěně tak jsme jí naučili na plínu. Jak se to má když byla větší pak už jen ven. Pak byl tak čtvrt roku klid. No a potom to začala dělat.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2009 15:06
- Nahlásit
martnov
No a nemůžeš jí tam prostě nechávat plínu/záchod? Pro fenku to bude určitě zdravější, než že musí vydržet, než se vrátíš z práce.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2009 15:54
- Nahlásit
kachna_
No a nemůžeš jí tam prostě nechávat plínu/záchod?
nebo bazanta_
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2009 16:15
- Nahlásit
argosek
nebo bazanta_
feně_?
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2009 17:00
- Nahlásit
tak koroptev
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2009 17:20
- Nahlásit
No to nechci ani plínu ani bazanta ani koroptev. To se davá tak kočkám a štěňatům a ne dospělému psovi.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2009 13:27
- Nahlásit
staropramen
pane tisiceropkolen, to je nesmysl.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 09:42
- Nahlásit
martnov
Jestliže chcete něco vysvětlit psovi, musíte na něho působit přímo a včas, to znamená jedině při činu, jak si to zařídíte fakt nevím a jaký si to člověk udělá, takový to má
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 09:49 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
napr. stres? boji sa sama? nieje prilis rozmaznavana alebo nevie co od nej chces? napriklad aj to ze si po prichode z prace nastvana ju moze stresovat. Je to zacarovany kruh, lebo je mozne ze sa poserie a pocika aby si sa nehnevala ked prides.
Stenata to robia na znak podriadenosti a zmierovania priamo pod seba v priamom prenose. A nikdy som nevidela ze by iny pes na to reagoval hnevom.
http://www.vimevic.cz/video/video.html
zmenilo sa u vas doma nieco, stahovali ste sa, ? ...?
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 19:27
- Nahlásit
Ne sama se nebojí. Teď zkoušíme ráno delší procházky a přes den je jen v půlce bytu ne v celém. Dělala to totiž pořád na stejné místa v jednom pokoji tak do toho jsem ji zatarasila přístup a zatím to zabírá tak uvidíme.
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 19:56
- Nahlásit
gabi
Zhlédla jsem Tvé video díky. A prosím Tě poradíš mi kde bych našla více dílu?Už jsem je párkrát hledala ale vše bylo jen v angličtině. A ještě k videu myslím že to není náš případ ale určitě vyzkouším to zajímavé přivolání Díky
|