| Autor |
Zpráva |
ell
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:12
- Nahlásit
Ahoj všichni, už jsem to sem myslim psala, ale opakuje se to stále. Moje čubina (3letá trp.pudlice) je hrozně majetnická. Poslední případ - byli jsme u známých, mají čubinku kavalírka - holky se viděli poprvé. Když jsme venku, moje Jess je v pohodě, kavalírky si moc nevšímá, nebo jen očuchá a jde. Ale jakmile jsme přišli k nim a kavalírka třeba kolem ní prošla, vrčela a cenila zuby, nebo když my hladili kavalírku, nebo jí Jess sebrala nějakou hračku, kavalírce to bylo úplně fuk a třeba jen kolem Jess šla a ona si tu hračku bránila zase vrčením! Tohle třeba dělala doma, kde má svoje hračky, ale proč to dělá u cizích? A hlavně, jak se v takové situaci má páník zachovat? My jí káráme, ale přijde mi, že to s ní nic nedělá. Začne vrčet pokaždé ještě víc!
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 16:07
- Nahlásit
podle mě je nejistá, tuší, že je vetřelcem na cizím území a radši dopředu pouští hrůzu ve smyslu "jsem hrozná pes, raději si se mnou nezačínejte" . chápe, že venkovní prostor patří tak nějak všem, tak je tam víc v klidu.
kromě kárání bych dodávala jistotu ve smyslu že je sice na návštěvě, ale pořád vaše a nemusí se cizí fenky bát, že můžou existovat společně.
zbytek musíte odhadnout sami podle znalosti fenčiny psychiky a chování v cizích prostředích.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 20:32
- Nahlásit
srolujte noviny, pockejte, az se pocura, pak ji strcte cumak do louzicky a novinama pretahnete po zadku.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 21:27
- Nahlásit
argosek
Tak to je rada nad zlato.
Kde jste se tu zase vyloup pane?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 11:38
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
videl jsem, ze nekdo potrebuje radu, tak jsem prisel poradit.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 11:43
- Nahlásit
argosek
Opravdu rada k tématu..
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 12:34
- Nahlásit
Nekárat, je to zbytečné, akorát to zvýší její nejistotu. Jakmile předvede tohle chování, tak zavolat k sobě, hračku sebrat a dát druhé feně, zatímco trpaslice bude dělat cviky z poslušnosti (a všechny odměněné pamlskem).
V ořítomnosti dvou cizích psů bych každopádně nenechávala volné hračky nebo žrádlo, to je jako si koledovat o rvačku.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 12:59
- Nahlásit
KaTachyon
Taky mi to kolikrát přijde, když jí pokáráme, že jí to spíš posiluje! Je to těžký.. člověk nechce nic pokazit. A jak řešit např. to, když přijedou rodiče se svou čubou a Jess jí u nás v bytě na každým kroku sleduje s vyceněnými zuby, ani na sedačku jí nechce pustit a k hračkám už vůbec ne...
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 13:13
- Nahlásit
ell
My zas máme kokřici, která si doma vše hlídá, takže když přijde cizí pes, tak radši nic neriskujem a zavřeme ji do ložnice, kde má pelíšek a hračky a tam se cítí v bezpečí a cizí vetřelec tam na ní nemůže.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 13:18
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
To je možná taky řešení, ale jak to řešit, když si chcem v budoucnu pořídit ještě jednoho psa, aby chudáka štěně hned první den "nezlikvidovala"!
|
rain
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 13:19
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Mamka má taky takového agresora a když přijdem na návštěvu, řešíme to stejně .
|
Sibyla
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 13:45
- Nahlásit
Bych možná zkusila přes spousty dobrých pamlsků (o které stojí určitě...) odvést pozornost od toho jiného psa... že když začne projevovat nějaký majetnický chování, tak jí zavolat, krmit pamlskama, posadit, zase nakrmit... pak přivézt druhého psa a přitom ji udržovat v nějaké poloze (sed, leh) a za to odměňovat a pokud zase začne vrčet, tak zase zavolat jménem a když se podívá tak zase odměňovat... prostě krmit, zatímco se jiný pes blíží... a až se uklidní a přijme v poho přítomost jiného psa, tak nechat toho druhého psa dělat to, co ona nemá ráda že dělá...(třeba jí nechat jít na tu sedačku) a přitom ji zase odměňovat a tak nějak jí ukázat, že jí od těch dalších psů nic nehrozí a že je to naprosto v poho...
prostě přes jídlo a postupně ty psy k sobě přibližovat (ale netlačit je do toho) a pokud by začala vrčet, zavolat (mělo by stačit spíš oslovit jménem), odměnit, třeba posadit, zase odměnit, atd. jakoby odvést pozornost od toho jiného psa mlskama... ale pozor na to, aby se neodměňovala za to, že vrčí... musí před tím alespoň k vám přijít nebo se na vás podívat a tak... ale je to asi běh na dlouhou trať... když už to hlídání má víc zažitý... ale křik jí v tom hlídání spíš imho podporuje ve smyslu že pokud chcete psa rozdráždit, či podpořit v obraně, tak právě někteří používají spíš hlasitější projevy (asi tak jako se používají právě pro okřiknutí...)
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 13:52
- Nahlásit
druhého psa taky máme, dokonce už i třetího, ale ti dovnitř nesmí a tak je čuba toleruje. Akorát si na tu první zvykala až za rok a půl a té druhé jsou teprve 3 měsíce, takže zase vrčí a vyvádí. Bude zas nějakou dobu trvat, než si zvykne.
|
Uwinnika
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:36
- Nahlásit
Co třeba pozitivní socializace...pokaždý, když se v jejím dohledu objeví jiný pes ihned odměnit...pes odejde - nic nebude....pes přijde - bude kokino...dřív nebo později jí dojde, že pes na obzoru znamená žvanec. Ale musí to být fakt bašta - něco co běžně opravdu nedostává. Tahle socializace se nám zdařila vlastně nevědomky, moji rodiče mají kříženku - říkám jí malej Hitler , má to svůj důvod- a aby nonstop nešikanovala naší psici pokaždý když jsme přijeli na návštěvu, dostala vždy něco pořádnýho na žvejkání. Zabralo to a teď už nás každou chvíli vyhlíží z okna, kdy už se uráčíme na to kafe dorazit, že by něco smlsla. Čas od času ještě sesekne tu naší vtěrku ale většinou právem.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2009 12:50
- Nahlásit
argosek
Jste si asi splet téma, ne?
|
ell
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 07:27
- Nahlásit
Uwinnika
Dobrá rada, ale u nás zase neúčinná! Včera jsme měli zase návštěvu.. pamlsek sice sežere, ale jakmile to má v sobě, jde zase hlídat toho "vetřelce". Když je druhej pes v klidu a leží nehnutě na zemi, ona je taky v klidu a leží, ale očima furt na něm. Pes se zvedne a už po něm jde! Začla jsem doma stříhat psy a scénář je dost podobný.. chodí kolem stolu a poštěkává a snaží se k psovi dostat..
|