Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / hypnotizují ho míčky (kříženec asi bearded kolie)
Autor Zpráva
kočkopes
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 12:57
- Nahlásit

Dobrý den, můj pes miluje vše co lítá... Ale v takové míře, že jakmle vidí např, že někdo hraje na louce fotbal, badminton, tenis, tak ho prostě neodvolám, je jako v transu a snaží se míček chytit... když ho chytím a nepustím ho tam, tak by se na tom vodítku snad uškrtil. když na něho mluvím a snažím se ho uklidnit, nebo i kříčím vůbec mě neslyší nevnímá, je prostě v transu... jinak s ním chodím normálně bez vodítka a to mě poslouchá na slovo, vždy ho v pohodě přivolám, to není vůbec problém, umí spousty povelů. Nevíte někdo jak tohle psa odnaučit, že to nesmí, a hlavně jak ho uklidnit? Protože není problém že ho nechytím, ale to že dokud neodejdeme někam kde míč nevidí, tak by se mi prostě na tom vodítku snad vážně uškrtil, nevnímá, táhne a musím ho prostě odtáhnout...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 13:52
- Nahlásit

kočkopes
mám naprosto stejnej problém. není teda v takový hysterii, že by se uškrtila, ale neodvolám ji ani náhodou. jediná situace, ze které nejde odvolat. nejhorší je kopání s míčem, tenisty už jakžtakž zvládáme. a běda jak si někdo háže frisbíčko, to jsem v háji úplně
tak jsem zvědavá, kdo co poradí

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 15:33
- Nahlásit

Chjo, kéž by mi ti vaši psi mohli dát půlku té závislosti. Ten můj je absolutně NULOVĚ motivován hračkou A když už se zdálo, že ho naučím mít rád míček (ano, skutečně až tak je to zlé), stala se malá nehoda a tenisák se mu odrazil od země přímo pod oko. Následky nebyly, jen od té doby nemám s míčkem už žádnou šanci. Bohužel to asi nepůjde brát jako návod...
Na cvičáku s míčem pracujeme, je to i ve speciálních cvicích pro ZZO - Přivolání za ztížených podmínek. Jeden pán s kníračkou měl podobný problém jako vy, chodí od února jednou týdně a teď už fenu celkem spolehlivě odvolá. Takže jestli chodíte cvičit, zkuste tohle zařadit, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 15:37
- Nahlásit

corgi
no jo, já jsem ráda, že je motivovaná míčkem, ale někdy je to fakt na obtíž. právě proto, že je to součástí ZZO to budu muset co nejefektivněji řešit. na cvičák chodíme, tak to tam nadhodím díky za tip. dávám si tak rok

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 15:45
- Nahlásit

kočkopes
PeKrato
No, mě pes taky docela bláznil po míčích - prvních pár fotbalových zápasů prořval přivázanej u stromu (rukama jsem ho jaksi neudržela, ale teď už může být u hřiště třeba navolno, a jen pozoruje, nebo chrní
Takže si vyhlídněte nějakej místní klub (2.,3.,nebo pralesní liga), a choďte fandit

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 15:47
- Nahlásit

corgi
Ten můj je absolutně NULOVĚ motivován hračkou

Máme to podobně. Sice ne 0 %, ale < 5 %.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 15:48
- Nahlásit

Dines
to je výbornej nápad no snad mě nevyženou, protože v klidu se to rozhodně neobejde to zkusím, díky jen se u toho asi zblázním nudou, fotbal mě rozhodně nebere

impact
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 16:31
- Nahlásit

Místo mozku z míčku kostku. To mám doma taky.

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 17:23
- Nahlásit

impact
Místo mozku z míčku kostku.
Chjochjo, já jsem vždycky tak smutná, když vidím na cvičáku psa bláznit po kousku juty nebo po míčku na šňůrce - ty bleskový obraty, ta chůze u nohy... Já když vytáhnu míček, má mě pes za blbečka a odchází středem Radši ho už na cvičák ani nenosím, protože mě dávali začátečníkům za příklad, jak některý pes může projevovat absolutní nezájem o hračky

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 17:35
- Nahlásit

PeKrato
to je výbornej nápad
No, to byla jaksi nutnost, pokud jsem každý týden nechtěla sedět doma když přítel hrál..
no snad mě nevyženou, protože v klidu se to rozhodně neobejde
Vyhlídni si nějakýho sympatickýho mladýho pohlednýho fotbalistu, a oznam mu to - hoď nějaký to očko i na pořadatele a bude to v cajku
to zkusím, díky
zkus, akorát to fakt chce co nejnižší soutěž - jasný že z prvoligovýho stadionu a zápasu tě okamžitě vyvedou (pokud tě tam vůbec pustí
jen se u toho asi zblázním nudou, fotbal mě rozhodně nebere
Pokud seš masochista, máš ráda divadlo a nemáš na hřišti nikoho známýho,tak se bavit budeš - rvačky, nadávky, zranění, fanoušci taky bývaj výživný

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 18:00
- Nahlásit

Dines

Pralesní ligu doporučuju, zvlášť když jsou nalitý, to je teprve prdel

impact
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 18:58
- Nahlásit

Corgi jenze tohle je fakt extrem. Mas ho 5 vterin v ruce a ona dostane takovej zvlastni zamlzenej vyraz, rozjedou se ji usi na stranu a pak uz jen jeci: "Micek, miiceek, miiiceeek, hod mi ten miiiceeeeeeeek!" a neudelas s tim naprosto nic. Totalni trans. Nepomuze rvani, biti, prislapavani voditka, povely, prikazy, zakazi, nic. Totalni trans. Uz se tim ale jen bavim. Hrozne ftipny je treba to, ze mam v jedne ruce micek, v druhe ruce Mambu za kuzi mezi lopatkama a v lufte a pak ten micek hodim. Ostatni psi vystreli a ona visi za kozich v lufte, pritom utika vsema nohama a jeci Miiceeeeeeek.

impact
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 19:14
- Nahlásit

Jeste jsem zapomela dodat, ze kdyz neni micek, klidne adoptuje jablko. Ted ji nedavno brutalne vys*al Mordor, kdyz si nasla na poli jedno jabko, stastna, ze ma micek a on ji ho vyskubnul a na tri kousnuti sezral.

Steph
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 19:30
- Nahlásit

impact
to je teda zakerny, takhle sezrat nebohymu psovi aportek

jinak co se toho problemu s lovenim balonu tyce - mela jsem stejnej problem s psychopatem Pepou, kdyz prijeli znamy lovil i petangovy koule, frisbee, kopacak....stolni tenis v jeho pritomnosti vec nemozna i s chromou nohou stihnul lapit behem 5min vsechny nahradni micky a bylo po hre, ale stacilo jen posbirat jeho sbirku balonku cca 8 do klokanky a udelat mu soukromej flyball a na venceni jsem nosila 2 na snurce, stacilo ho na zacatku navnadit a ostatnich se pak uz nevsimal. Rekla bych, ze magor je taky dost velkej, nedavno se snazil aportovat v rece bojku velikosti bastekatu, kdyz mu nesla narvat do tlamy, chytil ji za retez a chtel ji tahnout ke brehu, az pro nej museli doplavat, jinak by tam zapasil asi jeste ted.

impact
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 19:53
- Nahlásit

Steph jo, to je ono. Ostatni psi mi nosi treba klacky, ale ona je proste mickova. Jsi mi pripomela ten ping pong, kulecnik a stolni fotbalek v praci. Dneska mi chtela ukrast ozdobnou dyni, ktera lezela s ostatnima v kosi pred kvetinarstvim. Ta taky vypadala jako pruhovany micek.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 20:39
- Nahlásit

Dines

tak už hledám pralesní ligu a jdu tam fakt by to mohlo pomoct. i když teď už začíná být víc ujetá na házecí talíř, tak třeba ty míče zvládneme i bez fotbalistů

Jinak se teda bavím nad příhodama ostatních, fakt vtipný Pepa s bójkou mě totálně dostal, řechtám se ještě teď

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 20:41
- Nahlásit

PeKrato
Ale hoď sebou - za chvíli bude zase zimní pauza

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 20:43
- Nahlásit

Dines

To je fakt, oni vlastně ti kopálisti na zimu nehrajou, co?

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2009 20:47
- Nahlásit

PeKrato
Ale měli by na zimu trénovat - ale znáš to - na to se u pralesní ligy nedá sázet

rain
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 07:49
- Nahlásit

Steph
Já mám zase klacíčkového magora, stejný problém jako ty s bójkou - když se mi z řeky snažila donést asi 4m spadlou větev .
Jabka má taky moc ráda, blbec jsem jí je naučila trhat rovnou ze stromu, takže ty co jsou ve výšce doskoku mají smůlu. Jednou jsem jí dokonce našla sedět na větvi, asi metr a půl nad zemí, kterak zasněně hledí do koruny .

Taky jsem si říkala že když byla už jako štěně tak krásně motivovatelná, cvičit se bude jedna báseň.... A ono prd, přesně jak tu píšou ostatní - vidí že mám klacek, pěška - a je v tranzu a jediné co jí zajímá je chytit ho, s nějakýma povelama se můžu jít bodnout....

worick
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 16:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

corgi
Strejda
Stejný problém, nezájem samojeda o hračky. Míček doma ještě tak ze třikrát donese, teda jenom proto, abych se s ním o něj tahala, venku na mně taky hleděl jestli jsem se nepomátla otravovat s míčkem, když je tam tolik zajímavých věcí Zkoušela jsem i frisbíčko, to se pro změnu bojí chytit, aby mu neudělalo bebínko (a to máme neoprénové) nevím proč, ale nerad chytá do zubů tvrdší věci, nežvýká ani žádné ty sušené mňamky a na přetahování jsem mu schválně koupila lanovou smyčku s lanovým míčkem na konci( že vydrží snad dýl, než gumové prase - to nám co chvíli rupne) - tak ten do huby nechytí, musím ho držet já a on je ještě tak ochotný chytat tu smyčku jak já závidím těm páníčkům, kterým vedle šlape pes s aportkem (jakýmkoliv) v hubě a jen čeká, kdy mu ho páník někam mrskne Já bych házela jako pominutá (v házení jsem dobrá, lepší než v běhu rozhodně )

Steph
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 17:05
- Nahlásit

rain
mimo mickove tema - uplne si mi pripomela pribeh, ktery mi vypravela znama. Meli nejaky doktorsky meeting a jeji kolega ma tez psychopata drevorubce pita. Misto obeda ho sli vyvencit kolem vody a ten pakos skocil do vody pro klacek, ktery tam plaval, chytil ho a najednou pes mizel pod vodou. Kolega rval pust a pes nechtel pustit, az uplne zmizel pod vodou. Odhodil technicke vybaveni, sundal boty, sako a skocil pro nej, jak se ukazalo, onen klacek byla vetev ze stareho nacucaneho stromu, ktery pomalu plul po dne. Psa vytahnul a vypadalo to, ze je po nem, ale znama dela na resuscitacnim, tak se pustili do ozivovani a pes to nakonec prezil, prej se otrepal a uz se zas shanel po klacku. Oni tam oba stali, panik jak zmokla slepice a znama v kostymku promocena, oslintana, od bahna a museli poradne stravit co se prihodilo. Znama mela sarpika co vodu nesnasel, ted ma JRT plavce, ale rikala ze takovyho magora bez pudu sebezachovy jeste nevidela. Podezryvala ho ze srdecni prihody nebo nejakeho jineho kolapsu, ale kolega byl kardiolog, pes mel vsechny vysetreni a byl naprosto v poradku. Pak pry misto odpoledniho skoleni o krvi, resilo cele konsilium magora potapece pita.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 17:08
- Nahlásit

Steph
mnooo, tak to je taky dobrý

rain
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 19:26
- Nahlásit

Steph
Drsné .
"Můj" druhý pit, co zůstal s bývalým skákal takhle do vody i v prosinci, když jsme zaječeli pozdě, ale jako že by byl až takový magor, to snad ne...
Btw, loni na Křivonosce byl chlap, který měl psa potápěče plácnul rukou do vody a pes šel pod vodu...docela jsem zírala.

Steph
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 20:22
- Nahlásit

Pepino je potapec i bez placnuti, staci kdyz na dne lezi nejakej peknej šutrák a Roza loni na tabore lovila v pisecnym rybniku skeble a to je v podstate neplavec, ale potapka byla zdatna.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání