Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Mops z útulku
Autor Zpráva
muffy
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 13:27
- Nahlásit

Dobrý den, prosím o radu.
Před měsícem a půj jsem si vzala z útulku mopse ( stáří cca 5 let ). Již jednoho mopsíka vlastním. Nový pejsek neustále očurává zdi uvnitř v domě a je agresivní. Nepomáhá ani pořádné plesknutí, naopak, začne vrčet, být agresivní a vijíždí mi po noze, až mám z něho strach. Každý večer pravidelně běhá po zahradě i hodinu v kuse a dívá se do nebe, na chvíli se zastaví, ale pořád má pohled nahoru.
Prosím o pomoc, co mám s pejskem dělat.
Na druhou stranu s mým původním pejskem problémy nemá.
Děkuji Markéta

haha
# Zasláno: 4 Srp 2005 19:08
- Nahlásit

možná si na tebe ještě pořádně nezvykl, to očůrávání to je blbý asi si značkuje území,tuhle situaci ti nezávidim ,když ho budeš prát nebude tě mít rád , nadruhou stranu čúrat v bytě taky nesmí,teď v létě bych ho nechávala spíš víc na zahradě než si zvykne na tebe a pak bych ho teprvr pouštěla do místností a učila ho že tam nesmí čůrat, měla bys taky zkusit zjistit v útulku jestli neví proč tam toho pejska dali

Usanda
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 20:12
- Nahlásit

muffy
Tak zaprvý toho psa v žádném případě nezkoušej vychovávat-máš ho teprve měsíc a půl!!! To je strašně málo.Přehlídni nějaké chybky a snaž se s ním navázat kontakt a důvěru. Ten pes tě v podstatě nezná a když ho plácneš,tak co si asi myslí? Další člověk,co mi ubližuje. To značkování i agrese může být ze stresu,který ty zrovna moc nepotlačuješ.
Takže neokřikovat,fakt to ted nemá cenu! Znám to,taky jsem si psa vzala z útulku a prvních několik měsíců jsem mu promíjela spoustu neřestí, chodila s ním ven, hladila ho a mluvila s ním.

Netrestat, být milá až přesmilá!!!! neřeš kam se kouká, ten můj taky kouká do vesmíru, neplácat! Nikdy!!!!!

On se brzo zklidní, když se zklidníš i ty

Monyschka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 20:43
- Nahlásit

Za čůrání ho nebij ani nepleskej, vem ho ihned ven a tam pokud dočůrá či doznačkuje mooc ho pochval!
Netrestej ho, protože je z útulku má nejspíš špatné zkušennosti s lidmi, tak se k němu chovej pěkně.
Ale je celkem dost možný, že chce jen přilákat tvou pozornost. V tom případě je nejlepší nevšímat si toho, je to těžké, ale negetivní reakce je taky reakce, tak si toho nevšímej a prostě to ukliď. Zjistí, že takto tvou pozornost nepřiláká a za bohužel delší dobu toho nechá, ale nechá toho zaručeně!

muffy
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 08:56
- Nahlásit

haha
haha
Usanda
Usanda
Dekuju za rady, ale je tezke prejit vec, ze kdyz prijdete domu, mate colou zed ocuranou od jednoho rohu k druhemu a ten smrad. Taky jsem ho nechtela trestat, ale soused je odbornik na psy a prave mi trestani poradil. Ze jinak si ten pes se mnou bude delat co chce. Do útulku ho přivedl nějaký chlap, že ho našel na ulici. Nejhorsi na tom vsem je, ze kousl do ruky meho rocniho synovce a to ho jen hladil.Na kamaradcineho syna taky vyjel, ze musel byt celou dobu na voditku. Skoro ho sezral. Ten pes je nevyzpytatelny. A kdyz cura, vzdycky vrci. Na zahrade taky vsechno nici. Chodi po kvitkach a nereaguje vubec na moje zavolani.Mezi lidi s nim vubec nemuzu. Steka a vzteka se az do zachvatu. Kazdopadne vase rady vyzkousim, dekuji moc vsem, snad se to podari.
Kdyby jste meli jeste nejaky napad, jak to vyresit, napiste mi prosim.
Marketa

handula
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 09:46
- Nahlásit

ale je tezke prejit vec, ze kdyz prijdete domu, mate colou zed ocuranou od jednoho rohu k druhemu a ten smrad

ty když přijdeš domů a pak ho potrestáš tak si jako myslíš, že pes ví, za co to má?? to snad ne...to v žádným případě nemůžeš, to se pak nediv, že se chová, jak se chová, vem si že jsi pro něj cizí člověk, kterej, když se vrátí odněkud ho za něco nabije...co si o tobě asi tak musí myslet....?
chval ho za to co udělá dobře a špatný věci přecházej...pokud s ním pujdeš ven a on se vyčůrá, pak musí následovat ohromná pochvala, uvidíš, že se pejsek změní. Já ti rozumím je to o nervy, ale trestáním nic nevyřešíš. Tak pevný nervy, hooodně lásky a trpělivosti a bude to fajn

muffy
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 10:31
- Nahlásit

TO JSME SE SPATN POCHOPILI. JA HO PLESKNU JENOM KDYZ HO PRI TOM NACHYTAM. SAMOZREJME PEJSKA NEBIJU, KDYZ PRIJDU DOMU A JE NACURANE.NAOPAK SE S OBOUMA VELICE VITAM. NEJSEM ZADNA TYRANKA.
DEKUJI JESTE JEDNOU VAM VSEM, SOUSEDOVI TO VYRIDIM. DAM VEDET, JAK POSTUPUJEME

Usanda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 11:06
- Nahlásit

Podívej, taky toho psa musíš naučit na samotu jako štěně. Píšeš,že když přijdeš domů,zed je očůraná----není to stres? Já myslím,že ano. Máš ho 1,5 měsíce, ještě si nezvykl na tebe a nové prostředí, natož aby si zvykl být tomto prostředí sám (je jedno,že je tam jiný pes). Když sis ho vzala, byla jsi s ním aspon 14 dní v kuse doma aby si zvykl? Asi ne,co?

jana33
# Zasláno: 5 Srp 2005 11:16
- Nahlásit

muffy
být tebou tak zajedu za p. Desenským, který vám může pomoct dát pejska dohromady. Zvlášť u pejska z útulku nebo nalezence je dobře vyvarovat se chyb, už tak se musíte vyrovnat s jeho minulostí, kterou je ovlivněn

muffy
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:06
- Nahlásit

nemohla jsem s ním být 14 dní doma. Moje práce mi to v té době nedovolila. Píšete mi to , jako bych se dopustila hrozné věci. Já jsem si toho pejska vzala, bylo mi ho líto. Mám ho ráda a chci mu vytvořit hezký domov. Nemlátím ho jako blázen. Má se velice dobře. Chci se zeptat. Kdo je to p. Desenský? Já jsem z Brna a neznám to jméno.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:12
- Nahlásit

muffy
Ten bafan Tě musí začít mít v první řadě rád a bezmezně Ti důvěřovat, až pak bude schopen od Tebe přijímat tresty. Jinak se stavíš do role nepřítele a toho, na koho si má dávat pozor a být ostražitý. Dostaň ho do pohody, do klidu, aby Ti věřil a byl ochoten Tě ve všem následovat, vnímat a dělat Ti radost. Pak pochopí časem i Tvůj výcvik, pokyny a případné tresty za neplnění. Jen klid

Anonymní
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:15
- Nahlásit

Muffy, musí to být velmi těžké, když se chceš ujmout opuštěného psa a on takhle sabotuje. Z kterého útulku je? Pokud se jedná o útulek vedený profesionály, měli by ti říct o pejskovi více informací. Jako např. jak dlouho byl v útulku, jak se choval k ošetřovatelům, jak reagoval na manipulaci (při očkování apod.). Může se opravdu jednat o problémového psa, kterého někdo "zmršil", a pro tohle chování vyhodil. Nálezce mohl být klidně i majitel. Je těžké posoudit, zda je to jen psychické, či je opravdu nějaká vada v povaze(agres.rodiče, kteří nebyli uchovněni a chovatel produkoval štěňata bez rodokmenu). Na p. Desenského bych moc nespoléhala, ale vyslechnout ho můžeš. Já si myslím, že vyhubování a plácnutí při čůrání je na místě. Pokud je pejsek totiž dominantní, tak přílišná laskavost ho posune ještě o stupeň výš. Vlídnost je vhodná u týraných zvířat, která se bojí, u nich trest není nutný. V případě té dominance - až se mopsík zabydlí, může ještě přitvrdit. Každopádně pozor na ty děti!!! V minulosti ho mohli trápit a proto tak vyvádí. V žádném případě nedoporučuji tímto pejskem krýt feny, v případě vady v povaze by to mohl předat svým potomkům a ti by měli stejný problém... Praxe ukazuje, že pes je s novým prostředím a novým pánem sžitý tak po 3 měsících.+- Ještě by třeba pomohla kastrace psa, i když na povahu už vliv mít nebude, ale na to značkování si teritoria třeba ano. Tak se držte a přeji trpělivost. Pěkný den. K.

kery
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:22
- Nahlásit

PS: p. Desenský je člověk, který vedl psí útulek v Teplicích. Nyní se věnuje výchově či převýchově problémových psů. Najdeš ho na www stránkách, když napíšeš hledat Desenský Rudolf.

Denisa
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:22
- Nahlásit

Ahoj Muffy,
jsem taky z Brna a miluju placatý čumáky, doma mám boxerkuPan Desenský je od Prahy, má stránky, zkus www.psycholog-psu.com
Jinak všichni co ti psali se snaží poradit tobě a hlavně pomoci psu, někdy je to třeba napsaný moc striktně na tebe, ale hlavní je obsah en? I když popravdě, laické diskuze pomoci můžou leckdy, ale mnohem lepší je, psa vidět, vidět majitele a svěřit se spíš s problémem odborníkovi přes psí chování. Já jsem taky laik, ale myslím si, že určitě nejdřív potřebuje vybudovat si důvěru v tebe a že měsíc a půl je krátká doba na to. Nevíme co si vytrpěl u předchozích majitelů. Je super, že jsi se ho ujala! Mopsové jsou prý velmi rádi za společnost jiných mopsů, takže se budou mít určitě u tebe za nějakou dobu oba dva skvěle!

muffy
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:30
- Nahlásit

Už jdu studovat stránky psí psychologie. Děkuju za tip a děkuju za podporu.
Zvládnu to a dám všem vědět

Ela
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:33
- Nahlásit

Muffy,velice oceňuju že ses pejska ujala a že se snažíš najít co nejlepší způsob jak ho napravit. Přeju Ti pevné nervy a hodně trpělivosti a lásky pro pejska a držím Vám oběma pěsti

jana33
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:46
- Nahlásit

Deniso, děkuji za odkaz, nějak jsem ho sem zapomněla dát
jinak se ztotožňuju se vším, co se tu psalo o získání důvěry, hlazení, mazlení,na druhou stranu by pejsek měl od počátku vědět, jaká jsou pravidla. Náš labrouš, když jsme si ho přivedli,tak doma sice neznačkoval, zato značkoval všude na návštěvách. Ale bylo to stresové a do tří měsíců to přeslo.
Držím palce

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání