Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / VÝBĚR GRANULÍ / Granule pro seniora malych plemen
Autor Zpráva
kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 09:04
- Nahlásit

Dobry den,
potrebovala bych poradit s krmivem. Mam fenku jorksira 8letou. Dostava granule pro plan po kastraci, ale chtela bych prejit na granule pro seniory. Premyslim o brit premium dog senior s a k-9 lite senior. Nebo jsou nejake lepsi?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 10:27
- Nahlásit

kolinve
Je spousta lepších, najdi si tady diskuzi o granulích a můžeš si počíst. Ale jen tak mimochodem, 8letý jork podle mě není žádný senior a na lepší granule by se stejně musela převádět postupně, když jí celý život tyhle obilný.

kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 11:03
- Nahlásit

Od mala jedla prave k-9, a po kastraci jsme zacali kupovat ty pro plan. Myslela jsem si, ze pro plan jsou lepsi granule. Vybiram pro seniory, protoze trpi trochu nadvahou. Premyslim jeste o Brit Care Dog Senior All Breed.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 11:12
- Nahlásit

kolinve
Ani jedny z tebou jmenovaných granulí nejsou kvalitní a seniorky nebo light granule jsou ještě horší, porotože tam jsou i ty zbytky masa nahrazený obilím. Pokud jí potřebuješ zhubnout, tak jí zvyš pohyb, omez pamlsky a když už, tak dej lepší normální granule s velkým obsahem masa a nízkým obsahem tuku, většinou to bývají rybí nebo jehněčí, protože je jako logický že po obilí ti tloustne, ty bys po rohlíkách ztloustla taky.

kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 11:14
- Nahlásit

Doporucila bys mi nektere znacky? V diskuzich jsem zatim nasla jen pro velka plemena..

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 11:22
- Nahlásit

kolinve
Třeba vše u tohoto obchodu www.granule.cz nebo dále třeba Acana bezobilná, Orijen, Essential. Kvalitní značky obykle nerozlišují velikost a stáří psa, protože to je samozřejmě pitomost, pes je pořád pes.
Ale doporučuju před tím zakoupit nějaký průměr jako je třeba Dog Lovers Gold, Fromm Family nebo Arden Grange co mě tak napadá, protože je dost pravděpodobné že pes zvyknutý na obilí se ti po masových granulích posere, takže je lepší ho přivykat postupně.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 12:07
- Nahlásit

kolinve
zalezi, jak pidi granule potrebujes, nevim, jak jorksir zbasti treba tyto
ja, kdyz potrebuju zhubnout psa, kupuju mu spis ty s nizsim obsahem tuku, nez primo seniorky, ale ja mam spice a je me jedno jak to ma velky granule...

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2014 12:13
- Nahlásit

cernej caj
Pidi to byt zas nemusi. Ty pro planky maji trochu pres 1cm. Ty Acany se mi libi, ale bojim se toho aby po tom nepribrala, taky potrebuju aby neco zhubla.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 12:16
- Nahlásit

a desne mi hubli po totw cervenym, teda oba psy a pritom to nejsou spatny granule tak treba to zkusit?

kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 12:19
- Nahlásit

cernej caj
Po jakem cervenem?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 12:27
- Nahlásit

kolinve
taste of wild bizon
ale zas tak malo tuku nemaj, aby po tom psi tak hubli... ale treba sem taky mela wolfsblut kachnu cilene na zhozeni a po tom mesici mi fena to pul kilo zhodila a pro me to ma vyhodu, ze to ma na 15kg psa davku 225g, ze ani nemela pocit, ze toho ma malo kdyz u jinych tucnejsich ma treba 170g/den

kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 12:33
- Nahlásit

cernej caj
Tak ted uz opravdu nevim ktere Cenove jsou vsechny prijatelne, ale baleni okolo 15kg (ty male uz nejsou tak vyhodne) ji vydrzi snad pul roku. Tak abych vybrala spravne. Ted babo rad.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 14:24
- Nahlásit

kolinve
No bejt tebou vezmu nejdřív nějaký malý balení a nebo vzorky, protože je dost pravděpodobný, že ti to po těch chemicky dochucovaných, co jedla, nebude chtít jen tak žrát. Ale jestli je žravec všeho, tak je to asi jedno. Mě psi víc zhubli po tom wolfsblutu než po TOTW, tak zkus třeba ten.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 14:44
- Nahlásit

kolinve
tak pokud neni nezravka tak by snad mohla zrat vsechno. zase tim, ze ji staci mala davka, vzala bych jak pise Maya jen maly baleni nebo ty vzorky.

ja mam 15 a 18kg psy, tak ja to moc neresim, u nas padne za mesic secko

kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 14:48
- Nahlásit

Maya
Vybirava neni, sni vsechno. A kdyz ji to budu treba prvni mesic michat pul na pul tak by si mohla zvyknout.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 14:53
- Nahlásit

kolinve
ono se muze i stat, ze bude prujmovat, pokud se obilne granule nahradi tema, ve kterych je vic bilkovin, tak se toho taky hned nezaleknout, pokud to nebude fakt nejaky extrem dlouhotrvajici a vyrazne casteji nez bezne venceni a tak

kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 14:56
- Nahlásit

cernej caj
S tim pocitam, snad to nebude trvat dlouho nez si zvykne..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 15:00
- Nahlásit

kolinve
no snad ne, drzim palce. prave nekdo treba o tom nevi a pak, kdyz mu pes dva dny trochu prujmuje zahodi dobre granule, jako ze sou spatny...

muj pes z utulku prujmoval asi 3 mesice, byl extremne vyhublej, zezral by cokoli a fakt sme napred krmili asi 4x denne, jinak hned zvracel, a taky si casem zvykl. I kdyz teda to je extremni pripad, ale pokud tam nejsou nejaky nemoci ci fakt precitliveslost tak by si zdravej pejsek mel zvyknout rychle

kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 15:05
- Nahlásit

A jeste jsem se chtela zeptat, pokud to tech granulich (wolfsblut, TOTW) zhubne, tak by je mela jist nadale? Nebo potom prejit treba na tu Acanu bezobilnou?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 15:17
- Nahlásit

kolinve
Můžeš to pak střídat, stejně je to lepší. Nedáváš jí fakt hodně pamlsků? Dost často tloustnou psi z toho co dostávaj bokem.

kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 15:22
- Nahlásit

Maya
To fakt ne. Pamlsek dostava tak dvakrat tydne a to ten na zuby (treba virbac). Spis neco s cim si hraje a dyl to kouse nez nejake snacky. Myslela jsem si, ze psum by se nemeli moc granule stridat..

kolinve
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 15:27
- Nahlásit

Tak kdyz jsem jeste bydlela u rodicu, tak ji davali snad vsechno, granule jedla velice malo. Od te doby co je jen se mnou (tak 2-3 roky) ji pouze granule, ale asi spatne.. Po spatne skoncenem porodu a nasledne kastraci jsem pro ni chtela dobre granule a aby po nich nepribirala. Byly mi doporuceny ty pro plan..

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 19:45
- Nahlásit

kolinve
No to ti nejspíš doporučili někde ve zveráči a nebo vet ne?
Střídat by se granule měly, aby psovi nezlenivělo trávení, když mu budeš dávat monotónní stravu, tak pak ti někde něco sežere a posere se, protože to nebude umět strávit, ale jako krmí tak jednotvárně spousta lidí a když to budou kvalitní granule, tak pořád lepší než to obilí co měla.
Však si přečti složení granulí, třeba ten pro plan si porovnej s acanou nebo totw a vzpomeň si na to, že pes je masožravec a ne kukuřicožrout

mallosm
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2014 22:16
- Nahlásit

Osobně si myslím, že pokud má pejsek normální aktivitu a nemá tendenci k nadváze, krmil bych dospělými. Obecně se od seniorských granulí docela ustupuje a doporučují se běžné adult nebo ALS s menším dávkováním. dokonce jsem k tomu viděl i nějaké studie.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání