Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / VÝBĚR GRANULÍ / Veterinární dieta - intestinal
Autor Zpráva
HanuleGR
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2013 10:01
- Nahlásit

Nevíte náhodou někdo jak velké jsou granule veterinární diety od Hill´s i/d ? Byla nám doporučená změna, dlouho krmíme Eukanubou Intestinal. Rozmýšlím mezi Trovet HLD hepatic a Hill´s i/d. Trovet by měly být větší ve tvaru čtyřlístku a Hill´s 2x menší, ale ani jedny jsem neviděla. Pes je hltavec, tak nechci, aby to byly pidi kousky. Děkuji.

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2013 17:52
- Nahlásit

Kuličky 0,7x1cm

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 10:00
- Nahlásit

corgi
Díky moc za info, to jsou pidi midi pro hltouna, to by polykal celé Tak zkusim holt Trovet.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 11:28
- Nahlásit

Ona ta Eukanuba dělá nějaké zlo, že to měníš? Nebo proč se to má měnit?

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 15:09
- Nahlásit

zbrnd
Jednak měl teď nějaké průjmovací období a už jí má dost dlouhou dobu, tak mi byla doporučena změna, jestli by to nebylo lepší.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 15:10
- Nahlásit

Ale když koukám na složení těch vet. diet, tak to není žádná hitparáda u žádné značky....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 16:27
- Nahlásit

To není..hitparáda....je to naopak šrot
..hm, ale to bychom se zase dostali k tomu, že když dietu, tak připravovat a to jsou zbytečný debaty většinou.

Anonymní
# Zasláno: 5 Pro 2013 16:55
- Nahlásit

zbrnd
Ja vim no, ale nechapu z jakeho duvodu ty diety funguji...Uz jsme si prosli pripravou jidla, ale bohuzel to k uspechu nevedlo, skoncili jsme na diete, ktera fungovala...

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 16:56
- Nahlásit

Anonym jsem já, zapomnela jsem se prihlasit

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 17:08
- Nahlásit

Tak to byva. Oni vyrabeji srot, do kteryho se snazi nedat nic z toho, co by mohlo drazdit. Chemie taky urcite udela sve a ke zminenemu dopomuze.
Otazka na jak dlouho. A o tech surovinach si iluze taky delat netreba.
Kdyz to pripravujes sama, musis se se vsemi problemy a moznymi "drazdidly" poprat sama. Navic tim drazdidlem nemusi byt nejaka latka, ale treba celkove slabsi zazivani spatne nese ten prechod z jednoho typu stravy na jiny a asi nejspis mylyjoon dalsich moznosti.

Konec koncu jak pises...dieta fungovala a nyni se ti zda, ze mozna nefunguje ... je to slozity...v tom nejde dobre poradit...snad jedine stanovit precizne diagnozu a chovat se podle ni.

Anonymní
# Zasláno: 6 Pro 2013 13:42
- Nahlásit

Zdravím, našemu pejskovi veterinář doporučil ledvinovou dietu. Přemýšlím jakou značku granulí vybrat. Možnosti jsou Hills K/D, Royal Canin, Purina, Eukanuba, Trovet. Je něco z toho alespoň trochu kvalitní nebo to je vsechno šrot? O Trovet značce slyšim poprvé, máte s ní zkušenost?

irenka
# Zasláno: 8 Pro 2013 10:43
- Nahlásit

Měli jsme dietu od Royalu, tu moje fenka žrala půl roku a potom jí přestala chutnat. Zkoušeli jsme od Hillsu, tu nejedla vůbec. Teď máme Trovet a jakštakš žere,ale musíme dochucovat dietními konzervami.Nutno tedy podotknout, že máme už vysoké hodnoty kreatininu a močoviny a tak nechutenství je čím dál tím větší.
Chceme ještě zkusit Purinu a ještě existuje dieta od Specificu.
Myslím, že ty diety jsou si všechny podobné a všechno je to složením šrot,ale kvůli specifikům diety ( bílkoviny, fosfor) si neumím představit vařit.
Ještě přidáváme Ipakitin a IRC vet

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 14:02
- Nahlásit

Jsem si skoro jist, že bys tím vařením dosáhla lepších výsledků resp menších rozpětí než mohou být v těch granclích.

irenka
# Zasláno: 8 Pro 2013 15:18
- Nahlásit

To já bych i vařila, ale nikde jsme nenašla recepty pro psa se selháváním ledvin s menším množství bílkovin a co nejmenším množství fosforu.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 16:54
- Nahlásit

Já granule/konzervy dávala po akutním selhání ledvin. Z kliniky přišel zvyklý na konzervy, doma jsme začali granule. Vydržela jsem to 14 dní, během kterých jsem přemlouvala veterinářku, ať už mi konečně povolí "normální" jídlo. Povolila, když se zdálo, že se ledviny i játra "chytají". Dodržovala jsem ledvinovou, pak jaterní dietu cca půl roku, dokud nebyly všechny hodnoty OK. Dalo se to, ale chápu, že ne každý má na to čas. Dodržovala jsem vesměs dietu podle knížky od Novosádové.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání