| Autor |
Zpráva |
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 19:43
- Nahlásit
Není mým cílem zde rozpoutat dlouhosáhlou diskuzi, spíše bych se takto veřejně zeptal rád na názor dvou účastnic tohoto fora a to sice jednak
Toscy (Tosca) a především Mucholabky
Mám na Vás dámy takovou prosbičku, tuším, že minimálně jedna z Vás byla v opakovaném kontaktu s paní Synkovou z Ostravy, která dostala část pomoci ze zde organizované sbírky a starala se o nějakou část pejsků z Dětmarovic.
Nyní uvádím konstatování paní Šiblové z jejího webu
**http://efas.zachrana.sweb.cz/index.htm**
Po nás odjeli ještě za paní Synkovou do Ostravy, která nám na druhý den volala, co jí tam dělali za problémy a jak strašně a vulgárně se chovali.
A nyní mám nějaké dotazy, pokud nebudete schopny odpovědět, neodpovídejte, prostě si jen myslím, že byste k tomu měly co povědět možná...
1.
Slyšely jste od paní Synkové někdy, že by tomu tak opravdu bylo? Tedy, že lidé, kteří tam přivezli pomoc, byli zlí a sprostí?
2.
Slyšel jste někdy, že by kvůli tomu paní Synková volala pani Šíblové?
3.
alternativní otázka:myslíte si, že to konstatování na jejím webu je pravda nebo lež?
dík
klidně poprosím o vyjádření i další členy tehdejsí expedice....
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 19:51
- Nahlásit
pokud si pamatuju tehdejší rozsáhlou diskusi, tak se s pí šiblovou nedomlouvala přímo pí synková, ale nějaká její pomocnice, protože pí synková prý z celé situace byla naprášky a odmítala se do nactiutrhačné diskuse zapojovat. později nějak bylo zjištěno a konstatováno, že zmíněmá mluvčí pí. synkové zase není takové světlo, jak původně vypadala.
z vlastní zkušenosti jen vím,že od nás z brna odvážela biluška s kolegou plný velký vlek pomoci (granule, deky, léky a pod, komplentí seznam jsem tehdy posílala eimy), takže pokud cestou do vrbátek nevyklopili náklad do příkopu, museli tam dovézt víc než tu směšnou hromádku, kterou mají vyfocenou na stránkách efasu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 19:59
- Nahlásit
moll
paní šíblové jsme tenkrát předali zhruba polovinu toho vleku, zbytek jsme vezli k paní Synkové. Vzhledem k tomu, že jsem si od obou nechala podepsat seznam předaných věcí řeší už pomluvy paní Šíblové policie. Doufám jenom, že jim to nebude trvat tak dlouho jak řeší týrání psů ve Vrbátkách
Mimochodem, s paní Synkovou jsme stále v kontaktu, na jaře si od ní má kamarádka brala psa. Byla jsem tam s ní, paní Synková opravdu nevypadá, že by na mě byla z jakéhokoliv důvodu naštvaná. Taky nevím o žádném důvodu proč by tomu tak být mělo.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 20:14
- Nahlásit
myslím, že v celém případy psů z dětmarek a následně z vrbátek je hoodně lidské zloby a sobectví, pesové to jen odskákali. a dosti lidem byly vzaty iluze o tom, že je možné zlo ve světě alespoň trošinku napravit. protože dobřemíněná pomoc jen rozdmýchala další nenávist a výčitky. asi je fakt lepší dělat co se dá kolem sebe a zbytek světa si musí pomoct sám - zrovna teď je v tv dokument o životě v africe a černoši tam říkají, že je možno se dělit a pomáhat si pouze ve společnosti, v níž nikdo skoro nic nemá, protože se o ten svůj drobek nemusí bát
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 20:23
- Nahlásit
asi je fakt lepší dělat co se dá kolem sebe a zbytek světa si musí pomoct sám -
Buď nebo se aspoň snažit o něco až do důsledku a nejen, dokud tečou slzy dojetí.
Ale to je jen tak bokem, nehci to tu zaplácat.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 20:26
- Nahlásit
nebo se aspoň snažit o něco až do důsledku
no jo, ale brzo narazíš na zeď, kterou není možné překonat - aspoň pro normální lidi je neprostupná: vyhlášky, nařízení a zákony a úplně hlavně hradba úředníků, kteří vědí, co nejde a proč rto nejde a jen málokterý jde do rizika a snaží se prorazit barieru
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 20:30
- Nahlásit
moll
jak v čem.....zbývá spousta věcí, který řešit jdou neptala se jaký nebo se to tu rozhádá
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 20:34
- Nahlásit
tak teď mi bude šrotovat, co by šlo řešit a jak
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 20:40
- Nahlásit
moll
tak dobře spoustu věcí...no takovejch těch, co je chápu jen já...kauce nepodporování soukromých útulků...atd atd ...a již fakt stačí...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 21:53
- Nahlásit
jo, s tím se dá souhlasit, kdyby ale.....
fakt stačí - brou noc
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 22:13
- Nahlásit
Tak a jsem tu já
S paní Synkovou jsem v kontaktu (poslední dva měsíce trošku méně, než bych chtěla, ale jsem).
K otázkám
1. Ne, nikdy jsem od paní Synkové nic takového neslyšela. Vždy opakovala, jak je vděčná, že tu pomoc dostala, ještě po dlouhé době si pochvalovala, že krmiva dovezli tolik, že má nadlouho vystaráno.
2. Nevím, že by paní Synková kvůli tomu volala paní Šíblové. Upozorňuji ale, že s ní nejsem 24h/denně.
3. Nevím, zda je to pravda nebo lež a na základě informací, které mám si nejsem schopna udělat jednoznačný názor.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 22:17 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit
Možná, k tomu "hroznému chování", s odstupem doby, bez snahy vyvolat nějaké vášně:
Paní Synková je paní v důchodu, která má spoustu starostí (nejen se psy). Ona i její psi mají rádi svůj klid a režim a podle toho, co předvádí pejsek, kterého mám od ní dva měsíce doma, jsou zvyklí chodit spát kolem osmé večer. Výprava s pomocí k ní dorazila, pokud si dobře pamatuji, dost pozdě večer. (Žádná výtka! Zvládli toho během dne víc, než si člověk dokáže představit. Jenom pro objasnění toho, k čemu tam nejspíš došlo) Muselo to být dost náročné vytržení ze zavedeného režimu. Navíc, členové výpravy se snažili nafotit co nejvíc pejsků, což je pochopitelné z pohledu lidí, kteří chtějí pomoci s umístěním "bezprizorných" psů. Situace u paní Synkové se však trošku liší od klasického útulku. Ona tam má spoustu (cca 10) pejsků, kteří jsou "její" nebo které si nepředstaví, že by dávala do nabídky (nemocní, hodně staří). Má o ně strach, že by přechod do nového prostředí zaplatili životem. Je ochotna je dát pouze skvělým lidem, které si dlouhodoběji prověří. Foceni však byli všichni pejsci, což v ní samozřejmě vyvolalo obavy, že budou nabízeni. Já jsem moc vděčná všem, kteří u ní byli, že byli ochotni získané fotky poskytnout pro stránky paní Synkové. Možná si všimli, že v nabídce nejsou uvedeni všichni nafocení psi. Je to proto, že tato nabídka je přísně konzutována s paní Synkovou a nabízeni jsou pouze psi, které ona do nabídky schválí. Je to moc hodná a citlivá paní. Všechny pejsky má moc ráda a za každou pomoc je moc vděčná, ale bojí se lidské zloby, pomluv a nenávisti.
Pochybuji, že někdy mluvila o hrozném chování, ale věřím, že byla "vykolejená" z toho večerního "přepadení"
Jo a jinak, z Dětmarovických psů už u ní zůstal pokud vím pouze Pepíček (pinč, který si z vymrznutí odnesl doživotní následky), ostatní už našli nové domovy.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 22:19
- Nahlásit
Biluška
na jaře si od ní má kamarádka brala psa.
Westíka nebo jiného?
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 22:22
- Nahlásit
Trotelchen
Na odpověď Mucholabky si budeš muset minimálně týden počkat. Dneska odfrčela pryč
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 23:32
- Nahlásit
tosca
Na odpověď Mucholabky si budeš muset minimálně týden počkat. Dneska odfrčela pryč
ja to cetl, ale pozde...
Westíka nebo jiného?
nn byl to takovy skoro krysarik bych tipnul-ale fotky zkresluji tak tezko povedet
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 23:53
- Nahlásit
tosca
S paní Synkovou jsem v kontaktu (poslední dva měsíce trošku méně, než bych chtěla, ale jsem).
K otázkám
1. Ne, nikdy jsem od paní Synkové nic takového neslyšela. Vždy opakovala, jak je vděčná, že tu pomoc dostala, ještě po dlouhé době si pochvalovala, že krmiva dovezli tolik, že má nadlouho vystaráno.
2. Nevím, že by paní Synková kvůli tomu volala paní Šíblové. Upozorňuji ale, že s ní nejsem 24h/denně.
3. Nevím, zda je to pravda nebo lež a na základě informací, které mám si nejsem schopna udělat jednoznačný názor.
dík, to mi stačí.....když budeš i naále spolupracovat možná překecám soudce na kauci )))))))) dík
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:03
- Nahlásit
Tosca
Byl to takový křížený krysařík, jmenoval se tuším Bertík, teď se mu říká Barbánek (podle psa, kterého měla Pavla před ním) a běhá u nás agility. Brala si ho zhruba jako dvou-tříletého a byl takový docela tlusťoučký. Už není a je z něho moc krásný pes.
Jinak, k té noční návštěvě u paní Synkové. Byli jsme tam dvakrát - poprvé jsme přijeli zhruba kolem druhé odpoledne, složili tu část věcí co přijela z Prahy, Kolína a Bruntálu, nafotili psy a jeli do Brna pro další část věcí. S paní Synkovou jsem se osobně domlouvala, že ji v noci nebudeme budit, že ty věci jenom složíme k plotu. Říkala, že spát nebude (měla nemocné štěně, plánovala být vzhůru s ním), ať klidně přijedeme. Podruhé jsme tam dorazili kolem půl druhé v noci. V domku byla tma, tak jsme začali skládat věci k plotu. Je fakt, že jsme vzbudili psy a ti dělali docela rachot. Ven vyšel přítel paní Synkové a zval nás dál, s tím, že jsou stejně vzhůru kvůli tomu štěněti. Pozvání jsem nakonec využila jenom já, protože jsem nutně musela na toaletu . Paní Synková nevypadala nijak naštvaně, že ji otravujeme uprostřed noci, spíš smutně, protože to štěňátko do rána umřelo. Vím, že paní M. jsme byli obviněni, že za smrt štěněte můžeme taky my, ale to už beru opravdu jako sprostou pomluvu, leda bysme mu telepaticky poslali psinku pár dní před naším příjezdem
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:18
- Nahlásit
Biluška
Aha, díky za upřesnění informací, paní M. tehdy tvrdila, že jste "tahali psy z pelíšků", z čehož mi vyplynulo, že to bylo při té noční návštěvě. Jinak já tam byla poprvé hned druhý den. Paní Synková mě do té doby neznala. Byla unavená (není se co divit), ale usměvavá a těmi dovezenými věcmi se i pochlubila (což si myslím, že by neudělala cizímu člověku, kdyby o ně nestála)
Ti psi dělají rachot, ať tam přijdeš ráno, v poledne nebo večer.
A naštvaná paní Synková? To existuje snad pouze v případě, že někdo ubližuje psům, rozhodně ne, pokud ji někdo přiveze pro psy pomoc.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:22
- Nahlásit
Trotelchen
možná překecám soudce na kauci ...
Jsem zvědavá na obvinění
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:26
- Nahlásit
Paní M. byla celá nějaká divná a naštvaná tím, že jsme se opovážili chtít pomoci, když paní Synkové přece pomáhá ona
Je fakt, že když do toho malého baráčku přijeli navíc 4 lidi bylo to trochu poznat. Už jenom proto, že se každý snažil udělat co nejvíc práce, co nejvíc psů nafotit a přitom o nich získat informace. V praxi to vypadalo tak, že Chrom a Klára fotili a já a Natálka jsme ze všech stran mluvili na paní Synkovou - co tenhle pes a tenhle a tamten..... Z pelíšku jsme skutečně jednoho psa vytáhli. Nějakého křížence. Pozoval nám na focení v pelechu a zavazela tam noha od židle Asi by to takhle nebyla použitelná fotka, proto jsme ho vzali na stůl. Neprotestoval a celou dobu mi olizoval ucho
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 12:54
- Nahlásit
Tosca
možná překecám soudce na kauci ...
Jsem zvědavá na obvinění
URÁŽKA MAJESTÁTU
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:05
- Nahlásit
URÁŽKA MAJESTÁTU
A souzeno to bude "nadboším" soudem
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:21 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit
tosca
probůch Nadbůch dyk Ty ani nehumíš vytfořit správný pád přídafnécho jména!!!
Nadbouchovským soudem se žíká!
Když už, ale tohle sfěříme nějakýmu boušskýmu samosoudci.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:25
- Nahlásit
tosca
Hele ty jsi "hnědá" nebo to je někdo jiný ??
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:27
- Nahlásit
Trotelchen
Hele ty jsi "hnědá" nebo to je někdo jiný ??
Coooo?????
Vzhledem k tomu, že netuším, o čem mluvíš, tak je to asi někdo jiný
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:33
- Nahlásit
tosca
tak to neřeš není to důležitý )
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2006 14:49
- Nahlásit
Mucholabko, moheš prosím zareagovat na úvodní příspěvek?
Dík!
Jinak vítej ze Seychel )
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2006 15:59
- Nahlásit
1.
Slyšely jste od paní Synkové někdy, že by tomu tak opravdu bylo? Tedy, že lidé, kteří tam přivezli pomoc, byli zlí a sprostí?
Ne, to nikdy neříkala. Ale přesně toto říkala ještě jedna paní, která tam s ní tehdy byla, určitě víš která. Paní Synková byla ráda, že jsou psi nafocení a někam se mohou dostat. Jen ta druhá paní je poněkud žárlivé a nevyrovnané povahy.
2.
Slyšel jste někdy, že by kvůli tomu paní Synková volala pani Šíblové?
Jako kvůli tomu, že by byli sprosí a neurvalí? Ne, kvůli tomu ne. Ale v kontaktu jsou.
3.
alternativní otázka:myslíte si, že to konstatování na jejím webu je pravda nebo lež?
Záleží které konstatování. Asi tak napůl, více však lež.
dík
Není zač. Stříhala jsem psa, neměla jsem čas reagovat dřív.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2006 16:20
- Nahlásit
Mucholabka
ok dík...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2006 16:41
- Nahlásit
Trotelchen
A z té pomoci měla paní Synková fakt radost, jak už jsem několikrát říkala, granule jí vydržely dlouho, v té době měla spotřebu pytel na den, nejlepší byly kvalitní tučné granule pro vykrmení psů z Dětmarovic a posléze Červené vody. Hračky už jsou rozkousané, hodily se i objky, vodítka, šampony, kartáč tam byl...všechno využije a je za to moc ráda, v té době měla trochu krizi a určitě to bylo moc užitečné.
Jo, a s paní M. už se nestýká, i když dělala trochu scény.
|