| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:41 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Dotaz vznesla jitka HS - pouze jsem překopírovala z důvodu zvýraznění. Garfield
Anojky,nevím pod jaké téma zařadit můj příběh a prosbu o pomoc,tak píši tady.Máme doma 9letého jezevčíka a je to moje zlatíčko.Od té doby co ho máme mám i spoustu jiných psích kamarádů.Hlavně mezi psími bezdomovci.Mám takové velké trápení se kterým si nevím rady a prosím o pomoc.K mému sousedovi chodí kamarád je to postižený alkoholik se svým psem.Tento pejsek čivava akimek 8let starý má moc smutný osud.Jeho první páníček mu zemřel když mu byly 4roky,potom byl rok v útulku odkud ho nezodpovědná osoba přivedla k tomuto páníčkovi v domění,že ho to donutí přestt chodit do hospody.Znám Akimka již tři roky a během té doby se z nás stali kamarádi.Loni musel páníček do nemocnice na 6týdnů a tak jsem mu Akimka hlídala.Po návratu k němu moc nechtěl/za celou dobu ani jednou nezavolal,aby se zeptal jak se pejsek má/ pokusila jsem se ho přesvědčit,aby mi ho nechal.Na radu nadace na ochranu zvířat jsem ho chtěla od páníčka koupit,abych mu dopřála klidnější stáří.Za těch 6týdnú se kluci spolu skamarádili.Bohužel jsem udělala velkou chybu a dala na jeho sliby a na rady okolí,že nikoho jiného nemá.Páníček ale hned druhý den šel do hospody znovu.To bylo loni v prosinci.Nyní je situace taková,že Akimek ke mě dochází každý den jak já říkám do školky.Je u mě denně 4až10hodin.Já ho vyvenčím ,nakrmím,pomazlím a potom ho musím vrátit.Většinou je páníček podnapilý a pejsek s ním jít nechce.Je to pro mě hrozné takto skoro každý den se dívat jak ho vleče ode mě.Když nejsem vyjímečně doma tak sedí u nás na rohožce a nechce jít pryč.To vše dělám zdarma.Nejhorší na tom je že mi třeba ve 21,30volá z hospody že je tak opilý,že si pro Akimka nemůže přijít,nebo zapomene,že je u mě.Bohužel si zase vzpomene.Starám se i o očkování,odčervení,česání.Mám ho moc ráda a je mi ho moc lito,že musí jít domů.Se mnou chodí na volno a jeho páníček ho za celé 3roky nepustil z vodítka.Prosím poraďte mi jak by jte se zachovali vy,nebo co mám dělat.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:45
- Nahlásit
A má ho ten ochlasta přihlášenýho?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:46
- Nahlásit
Obádám se, že jsi v patové situaci. I kdyby jsi se nakrásno domluvila s majitelem, že za hotovost či láhev alkoholu či obojí psa odkoupíš a on na to přistoupil, s největší pravděpodobností by krátce po útratě peněz a vypití láhve opět nastoupil a požadoval psa zpět. Hlava nehlava, tupě jak beran by trval na svém a otravoval by ti život.
Zkus se poradit v útulku, jestli existuje nějaká finta "fň", ale osobně bych asi psa hlídala co nejvíc, co nejdýl, snažila se minimalizovat kontakt s pánem a pána stále utvrzovala v tom, že si klidně může dojít do hospody a kdyby byl moc unavený, ať jde klidně domů, že psa do zítra pohlídáš, druhý den bych třeba neměla zrovna čas a musela někam jít a řekla, jestli si může pro pesu přijít až další den, žes musela nutně někam odjet a tak a postupně vztah pána ke psovi tak rozkládat a bortit, že nakonec pán sám o psa ztratí zájem a zjistí, že flaška, lavička, záchytka a delirium jsou lepší přátelé než pes, neboť nemají požadavky a nekladou na něj nároky.... Asi tak.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:47
- Nahlásit
Ja uz to psala jinam, ale tak jeste jednou sem:
Co zkusit pesa vykoupit za "flasku"? Nasledne ho okamzite prihlasit na obec, ocipovat, zaridit zmenu majitele v ockovaku...
A chtelo by to aspon jednoho dva svedky toho "prodeje"...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:09
- Nahlásit
Já jsem v tomto případě naprostý pesimista, protože se obávám, že i kdyby se Jitce podařilo Akima "odkoupit", nebo jakýmkoliv jiným způsobem získat, za pár dní uvidí nešťastníka s jiným pejskem a bude tu další chudák. Je to hrozné...vím, že jde hlavně o Akima, zkusila bych na pána naléhat v době jeho alkoholového opojení a uskutečnit prodej před svědky a rychle pejsu nahlásit na sebe.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:07
- Nahlásit
já bych pejska od něj co nejdřív koupila a nechala si sepsat smlouvu a pak ať si trhne nohou a když by tě po podepsání obtěžoval zavoláš na něj policajty a on si to za chvíli rozmyslí pejska moc lituju a tomu ožralovy bych ho nenechala
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:31
- Nahlásit
podle mě je ten člověk už v takovým stadiu, že by psa za flašku klidně prodal. Normálně sepsat kupní smlouvu na čtyři řádky, že ti prodává toho a toho psa, datum, místo, jednoho svědka. Když mu slíbíš flašu a k tomu třeba 3 stovky, myslim, že ti ho prodá. Pejska hned přehlaš na sebe a už ti ho nemůže vzít, to by pak byla krádež, já si myslim, že ti ten vožrala za lahev vodky nebo čeho podepíše všechno.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:32
- Nahlásit
Kalliope
Okena stačí.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:34
- Nahlásit
Garfield
Okena stačí
je videt, ze kdyz hovoris ze sve vlastni zivotni zkusenosti, tak moudre hovoris ....
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:35
- Nahlásit
Naprosto souhlasím se Zdenkou, koupit, nechat si podepsat smlouvu o prodeji tak,aby nebyla napadnutelná,i když pochybuju,že by si nějaký ožrala bral právníka.Vzor je v občanském zákoníku a pokud bys chtěla, někdo tady bude mít určitě nějaký vzor smlouvy na prodej psa.Jo a moje zkušenost s ožralcema.Náše protivná kousavá kokřice pokousala asi před rokem naši místní sousedku ožralici a to celkem dost,musela si to nechat šít.U normálního člověka průser jako hrom,testy na vzteklinu,omluvy,odškodnění...Paní jsem koupili nejlevnější litr vodky,která v obchodě byla a je to teď naše nejlepší kamárádka.hrozně moc nás zdraví a usmívá se na nás i na psa.V tomhle je zase jednání s takovýma lidma opravdu výhodnější
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:36
- Nahlásit
Jirikovo
No a jsem Tě ještě neseznámila se svým výsledkem výzkumu chuti léčiv.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:37
- Nahlásit
Garfield
no staci ze vidim, ze zijes, jestli ti k tomu dopomahali pumpovanim zaludku nebo ne radeji ani vedet nechci ...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:09
- Nahlásit
Garfield
tak okena, jo? Hmm tos teda dopadla, fakt.....
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 03:07
- Nahlásit
Ahoky,díky všem za rady.Prodat Akimka nechce je s papírama a i když ho dostl z útulku zdarma tak si ho cenní jako majetek.Je to jediné co má.Chtěla jsem ho koupit za dva tisíce,víc dát nemůžu i tak je to za 8 letého psa dost ale i to se mu zdálo málo.Bohužel když s ním přijdu do styku já tak ještě není v takovém stavu aby podepsal to co bych potřebovala.On pije po etapach celý den.Jak správně psala Gája tak já jsem takový pošuk,že nesnesu aby v mém okolí nějaké zvíře trpělo.Jak můj hodný a velice tolerantní manžel prohlašuje,že jaště že nemáme moře jinak bych domů tahala i verliby.Měli ksme doma už spoustu nalezenců.Přeci když v zimě při večerní procházce narazím na psa v krabici a je mráz tak ho tam nenechám.nebo když sousedku odvezli do nemocnice a neměl kam jít její kokršpaněl ,tak byl taky u nás.Náš Jimmík je už zvyklej,že se u nás občas objevil cizí pes.Většinou to bylo na krátkou dobu.Jednou se mi povedlo,že spala u nás fenka bígla.Potkali jsme jí na procházce v lese kde šla s nějakou paní se psem a přidala se k nim.Při večerním venčení opět v zimě jsem potkala před panelákem a hned se k nám přidala a šla s námi.Když jsme šli domů,tak jsem nevěděla co s ní nikde nikdo,tak skončila u nás.Ráno jsem nechala vyhlásit místním rozhlasem,že jsem našla bígla jestli ho někdo neschání.Byla u nás dva dny,už jsme říkali jestli se nido nepřihlásí,že si jí necháme.Veček při venčení jsme šli opět okolo toho domu a tam už čekala panička a volala jí.Tak jsem se dozvěděla,že ten den ráno zdrhla a když jsme jí potkali,tak byla vlastě doma.Jelikož si jí nikdo nevyzvedl,tak šla s námi.Od té doby jsme kamarádky.Jak můj muž rád říká,že já bych odvedla i Rexe.Někdy sice remcá,že mu domů vodím kde co.na to já opáčím,že až si domů začnu vodit chlapi tak to bude horší.Pokud jte dočetli až sem tek díky za váš čas a věřte,že jte fajn lidičky a já jsem ráda,že si mám s kým pokecat.Ahojky a pokud mi půjdou posílat zprávy tak zase někdy nachle.Dobrou noc a krásný den čauky Jitka.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:36
- Nahlásit
Ahoj, jsem nová a kromě 2 pejsčic mám také kočiky. Na kočičím fóru děláme v takových případech sbírky. Myslíš, že by ten ožrala pejska za větší sumu prodal? Kdyby dal každý dvě stovky... Jenom mne to napadlo, tak promiňte, že bych hned chtěla radit.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:51
- Nahlásit
bea
Jak to od Jitky čtu, napadlo mi přesně to samé.
jitka HS
Jitko, zjisti, za kolik by toho psa prodal. Já Ti určitě na něj něco pošlu.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:04
- Nahlásit
jitka HS:
Taky pochopitelně přidám.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 00:03
- Nahlásit
Ahojky,moc děkuji za nabídku pomoci,ale Akimek bohužel není na prodej.Děkuji moc za snahu.Děkuji že jste mě přijali mezi sebe alespoň si mám kde postěžovat.Ahojky a hezký víkend a těm kdo ještě nespí tak dobrou noc Jitka.
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 00:02
- Nahlásit
Zastřelit! Samozřejmě pánečka. Můžeš požádat na městském/obecním úřadu o odebrání pro týrání - nedostatku potravy, vody, pohybu, neplnění povinného očkování proti vzteklině... ale chybí ti základní věc, ato je důkaz, že pejsek strádá, jelikož to všechno za pánečka děláš ty. Pokud by si šla na úřad příp. policii, úřad by si pozval veterináře, který by posoudil stav pejska, a který, když potvrdí, že pes ztrádá, úřad rozhodne o jeho odebrání.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 11:44
- Nahlásit
Ahojky,tak se zase po čase ozývám.Pro wikypa,nemůžu dělat vůbec nic.Akimek nestrádá,má vše co potřebuje.Já ho krmím,češu,odčervuji,venčím,dávám mu přípravky proti klíšťatům,chodím s ním už dva roky k veterináři.Ochlasta mi dá stovku na očkování,zbytek hradím já ,on by mu nezaplatil trojkombinaci.Tak Akimek má vše co potřebuje včetně lásky ode mě.Podle úřadů,není k odebrání důvod a vzdát se ho dobrovolně nechce.Tak jedině ho snad opavdu zastřelit.Díky za snahu.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 12:08
- Nahlásit
Ahojky,Tak jsem měla teď Akimka od 27.9 od 9.30 do dneška do 9.30 kdy si pro něj zase bohužel přišel.Prý mu přijede tetička.Zrovna jsem šla s klukama ven, Akimek s ním jít nechtěl ,ale musel.Chtěl jít s námi.Koukala jsem za nimi jestli jdou domů,tak jako šli.V půl jedenácté na mě zvonila sousedka,že Akimek sedí přivázaný u cukrárny/tam chodí nasávat přez den/,tak domů nešli.Dva dny ho neměl a šel s ním rovnou nasávat.To by ho nechal klidně sedět přivázaného venku v zimě v horku v dešti několik hodin.Jemu je to jedno.Za chvíli si ho tam vyzvednu a vynadám mu,ale je to vypitá guma a tak je mu to jedno.Takto to jde každý den buď mi ho přivede,nebo se jdu podívat k cukrárně,když tam Akimek sedí,tak mu vynadám Akimka si vezmu.Je se mnou až do večera potom ochmelka buď přijde,nebo nepřijde.Potom si pro něj přijde třeba ráno v pět hodin opilý.Vzbudí nás já ho vyhodím a Akimka mu nedám a on se vrátí za několik hodin znova.Ještě,že můj manžel má s námi trpělivost.Je to na nervy,Jsem z toho zoufalá,ale není nám pomoci.Kolikrát nepřijde několik dnů,ale bohužel se vždycky zase objeví.Už jsem se s tím smířila a snažím se Akimkovi co nejvíce zpříjemnit pobyt u nás.Má tak rád mazlení.Když jsme byli s JImmíkem pět týdnů v lázních,tak chudák seděl u cukrárny každý den.Tak mi držte palce,abych to vydržela a mějte se krásně a ahojky.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:02
- Nahlásit
Nevyznám se v tom, ale co třeba Liga na cohranu zvířat? Pes nemá péči, nedostává najíst - myslím, že by se to dalo nějak udělat. Zkus se s nimi spojit.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:33
- Nahlásit
jitka HS
co, pokud je nalitej, domluvit se, sepsat smlouvu...jinak nevím, pokud by ale jednou něco podepsal...z toho by se jen tak nevykroutil, ale aby zase nedělal zle...
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 13:48
- Nahlásit
jitka HS
Můžeš se pokusit ještě o jednu věc. Říkáš, že ho před cukrárnou nechává často a vždy dlouho. Když budeš vědět, že je tam zase uvázaný, nech ho tam několik hodin a pak zavolej policii, městskou policii a "kamenuj je", aby to řešili, od toho tam jsou. Na úřadu by se to mělo řešit a až dojde na nějaké vyšetřování, přines jim veškeré doklady o zaplacení veterináře, ať očkování nebo jiná ošetření, paragony za stravu apod. Prostě vše, co se psa týká. Pokud paragony nemáš (ono, kdo si je schovává), možná ti je véťa vystavý zpětně. Nejsem si jist, že to bude stačit jako důkaz, že povinnosti které má ze zákona vůči psu neplní, ale za pokus to stojí.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 19:27
- Nahlásit
Pro wikypa,u nás městská policije není a č.policije s tím nechce mít nic společného.Na městském úřadě problém znají dobře,ale nic s tím dělat nebudou.Litují alkoholika,že je sám a má jenom Akimka.Prý by ho to zahubilo,kdyby o něj přišel.A tak nám zatím není pomoci.Uvidím jestli se něco změní po volbách,zatím to vypadá,že se nic nezmění.Dnes byl u nás Akimek opět od 10h do zavíračky,tedy do 18,10h.Pořád doufám,že se ta třasořidka brzy uchlastá.Bohužel má výdrž.Díky za snahu a měj se fajn.Ahojky Jitka.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 14:08
- Nahlásit
No, v jistém smyslu má Akimek štěstí - od vás dostane najíst a mazlíte se s ním. Představte si, kdyby měl kočku nebo cokoliv jiného - zapomínal by tomu dávat jíst, nečistil by záchodek a zvíře by bylo věčně samo - tudíž nešťastné. Akomek svým způsobem šťastný je.
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2006 11:32
- Nahlásit
jitka HS
Policie české republiky s tím nechce nic mít??? To ti nemůže říct ani ze srandy. V ten moment bych naběhl na nadřízeného policisty, který mi to řekl. Dost dobře nechápu
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2006 16:36
- Nahlásit
Ahojky,tak jsem opět zde.Na mé galeriji jsou nové fotky Akimka a fotky z lázní.Minulý týden jsem byla s Akimkem u vetrináře,měl nějaký problém s kůží a na očkování.myslela jsem,že má lupy,ale byl to nějaký parazit a blechy.Zajímavé je ,že jsem klukům dávala ampuli zároveň a Jimmík je v pohodě.Jelikož k nám Akimek chodí každý den,tak nám doma jednu blechu nechal.Ta jako na potvoru poštípala mého tolerantního manžela,a tomu došla trpělivost.Měli jsme doma vzrůšo s chytáním blechy/nikdo z okolí mi neporadil,jak se jí zbavit/.Už je to v pořádku,ale Akimek má zákaz chodit do postele.Snad to po čase přejde.Očista se Akimkovi nelíbyla,ale už je to zase čistý fešák.Musela jsem preventivně nastříkat i Jimmíka,a tak chudák trpěl i on.Ochmelka si vůbec nevšiml,že má Akimek nějaký problém.Děkoval mi sice potom a patřičně se vyděsil,když jsem mu řekla,že má blechy.Jinak je u nás vše při starém.Začala nám zima tu Akimek rád nemá,je mu zima.Jimmík má snich rád jsme dobře na zimu vybavení,tak si ve sněhu užívá.Mějte se všici krásně a prosím tykejte mi.Ahojky Jitka.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2006 16:59
- Nahlásit
jitka HS
Obdivuju Tě.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2006 17:17
- Nahlásit
Mucholabce,není proč.Já jsem v tom po odchodu syna /odstěhoval se a začal svůj samostatný život/našla svoji náplň života.Byla bych sice moc ráda,kdyby Akimek mohl žít s námi,ale to mi není souzeno.Jsem ráda,že ho vidím každý den.Nevím jestli jsem to už psala,jsem částečně invalidní,mám probémy s koleny,když mi není dobře,tak mi nejvíc pomVáhá,když se moji chlupáči ke mě přitulí.Jsou to moji životabudiči.Ahojky.
|