| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 02:06
- Nahlásit
Sylva
Tedy to, že nemůžeš chtít jen tak po někom za něco peníze, pokud to není ofic služba, na které jste se dohodli, nejl. písemně. Takže by na tebe mohl vyrukovat s krádeží. A když ti vyhrožoval, že si něco udělá, když mu nevrátíš pejska.. Přišel by svět o hodně? Su hnusná, ale kdo má ze života tohoto chlapa prospěch? Ani on ne.
jitka HSNormálně se prý takto postižení lidé dožívají,tak 40 let.Bohužel tento ochmelka má výdrž.Na to že je tak malý,hubený,vydrží hodně.
Sorry, ale tohle mi prijde jiz docela husty...
|
bea
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 09:53
- Nahlásit
Mně taky "pohlídám" a "podepiš" připadá trochu jako nátlak, ale chápu tě. Co mu slíbit, že pejska může kdykoliv po dohodě vidět, projít se s ním? Spíš o to stát nebude a když, tak je na chvilku. V každém případě ti držím palce, i když to je na houby, protože to nepomůže. Al určitě to dopadne dobře - pro tebe i pro Akimka.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 11:59
- Nahlásit
Fifi
no je to hustý. Hned jsem uznala, že su hnusná. Ale ty asi nemáš zkušenost s alkáčem a nepoznalas jejich život zblízka. Je to fakt přežívání o ničem. V podstatě jsou nešťastní a dělají nešťastné ty kolem sebe. Pomáhat alkáčovi je bezvýznamné, přesněji má to přínos jen ten, že ho v tom podporuješ. Čili prodlužuješ tyto útrapy. Jinak jsou to lidi prohnaní, ulhaní, kříví, mnohdy zlí lidi. Nemůžeš jim věřit nikdy nic. Ať si je každej jakej chce být, ale je sprostý, když svým zku.. životem vláčí neviného tvora. No ne?
jitka HS
Obávám se, že sama s nim nic nezmůžeš. Ještě mě napadlo, nedá se zjistit kdo je ten vlivnej známej a obrátit se přímo na něj? A když alkáč řeší očkování jen tak aby se neřeklo a ty doplácíš, má v pořádku poplatky městu, nebo obci?
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:26
- Nahlásit
Fifi
Je to husté,to uznávám a pokud se tě to dotklo,tak se omlouvám.Jinak ve všem souhlasím se Sylvou.Já bych to tak hezky nenapsala.Bohužel vše co píše je pravda.Tento alkoholik jak jsem psala si vůbec nepřipouší,že je alkoholik.Protože kdo se denně opíjí,tak je alkoholik.Mám s tímto alkoholikem bohaté letité zkušenosti.Kdyby ti volal třeba ve tři ráno že si pro Akimka nemůže přijít ,protože se sešla bezva parta a on se namazal.Nebo si pro něj přišel o půl páté ráno a sotva stál na nohou,a další a další švíky.Několikrát jsem ho zachránila od přespání na záchytce.To byla možná velká chyby,možná kdyby tam přespal a zjistil co to obnáší,tak by to pomohlo.Je to začarovaný kruh ze kterého nevidím východisko.Já mu to pití přeji,když bez něj nemůže být,ale nesnáším,když u toho hrpí Akimek.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:38
- Nahlásit
Sylva
Díky moc za podporu,napsala jsi to moc hezky.Tak dnes se přišel opět domluvit jak to bude,až bude v té nemocnici.Souhlasil se vším,ale já nechci,aby to dopadlo jako loni,kdy nasliboval hory doly a skutek utek.Tu paní na výboře znám a taky se za ní zítra chystám.Bohužel ona je právě na finančním.Nabízela jsem mu už loni ,že se mnou a s klukama může chodit na procházky.Ví že psi jsou se mnou v práci,tak i tam ho mohl denně vídat.Bylo tak domluveno s tím jeho kamarádem.Jenomže právě tím vyhrožovánim,že si něco udělá mě donutil mu ho vrátit.Když jsem znovu nabízela,že na procházky budeme chodit společně,tak to se mu nechtělo.Jeho jediná procházka ,je cesta do cukrárny a zpět.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:54
- Nahlásit
Garfield
Prosím,prosím o radu.Jestli můžu sepsat dohodu o podle občanského zákoníku ,paragrafu 628:"1/darovací smlouvou dárce něco bezplatně přenechává nebo slibuje obdarovanému,a tan dar nebo slib přijímá"
Nevím právě jestli můžu v té dohodě použít formulaci,že mi slibuje ,že mi Akimka přenechá,když k němu nebude chtít jít.Dva svědky už mám.Poraďte mi prosím,chci se pojistit,aby se neopakovala stejná situace jako loni.Děkuji moc.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 17:58
- Nahlásit
jitka HS
Budeme ti i Akimkovi zítra držet všechny packy! A proč píšeš, že paní je bohužel právě na finančím? Myslíš, že tím na sebe opozorníš a v budoucnu se ti to nevyplatí? To snad ne. Musíš na ni s prosíkem a pokorou. To mají ouřadové rádi Ale to jistě jako podnikající víš.
Už jsi sem dávala nějaký odkaz na fotku atp.? Jsem na prcka smolaře zvědavá
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:10 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
jitka HS
Ale jo, darovací smlouva by se dala, ale rozhodně bych tam žádnou podmínku neudávala. Prostě darující (jméno, příjmení, datum narození, trvalé bydliště), obdarovaný (totéž), darovaná věc (zvíře pes, pohlaví pes, rasa, datum narození, příp. tetovací číslo apod.), místo a datum předání a převzetí, prohlášení o převzetí věci a s tím souhlas s právy a povinnostmi, které s přijetím věci přechází na nového majitele věci, notářsky ověřené podpisy a HOWGH. Obratem přehlásit na obecním úřadě, v případě PP okamžitý přepis majitele, doplnění údaje o změně majitele ve zdravotním průkazu a šmitec.
Ale s magorem člověkem Ti žádná smlouva nepomůže, ty nervy, které Ti pak může dělat, ty žádná smlouva neodbourá.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:27
- Nahlásit
Sylva
Já jsem myslela,že i kdyby neplatil poplatky,tak se to nedozvím.Právě to má na starosti finanční úřad.Jinak fotky Akimka jsou na mé galeriji sem je dát neumím.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:28
- Nahlásit
Garfield
Děkuji moc za radu,snad se to podaří.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:33
- Nahlásit
Sylva
Omyl né na finančním úřadě,ale na finančním odboru.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 19:24
- Nahlásit
jitka HS
Ho capito
Haf
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 19:33
- Nahlásit
Akimek:
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 20:07
- Nahlásit
aren
Děkuji moc, já to stále neumím.To jedeme na zahrádku,akimek děsně rád jezdí autem ,je tam vždy první.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 21:12
- Nahlásit
jitka HS
Tak jak jsi dopadla na úřadě? Popisuj, přeháněj..!
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 17:47
- Nahlásit
Sylva
Ahojky,tak na úřadě jsem nepochodila,ta paní má do konce týdne dovolenou.Darovací smlouvu mi ochmelka odmítl podepsat,tak jsme sepsali jenom dohodu,vím že právně to není v pořádku.Bohužel se mi včera složila maminka,a tak jsem se musela věnovat jí.Odvezli jí do nemocnice a večer jí zase přivezli .Tak jsem měla dost starostí jí zajistit péči,protože od pondělka už budu chodit do práce.Zítra zase musím do Varů k její lékařce.Tak jsem neměla čas to všechno zorganizovat.Notář u nás není.Naštěstí ochmelka neví,že to co mi podepsal není právně vymyhatelné.Cice brečel a dušoval se,že už nebude pít,ale já mu nevěřím.Byla jsem tvrdá a řekla jsem mu,že bez této dohody mu psa hlídat nebudu.Jestli jsi se dívala včera na:Na vlastní oči:,tak Čurda a Škopek mi ho hodně připomínali,taky tvrdili že pivo není alkohol.To jak tam padali,tak přesně tak hodí někdy z hospody i on a jěště k tomu vleče Akimka.Tak v neděli přijde Akimek k nám do rodiny,už mám vše přichystané.Budu mít 6 týdnů,abych přesvědčila pracovníka životního prostředí a onu paní na úřadě,aby mě podpořili.Doufám že se mi to podaří.Šest týdnů je dlouhá doba.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 17:57
- Nahlásit
jitka HS
Tak držím palečky ať to dopadne co nejlíp pro Akimka...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 19:58
- Nahlásit
jitka HS
Uff, při první větě, "že jsi nepochodila" mě zamrazilo. Naštěstí má pokračování o důvodu, tak jsem si oddechla. Žes měla běhání a starosti kolem maminky je mi líto. Ale asi to něco znamenalo. Teda třeba to, že vynakládat víc úsilí pro Akimka by mohlo být v tom momentu i na škodu. Jak píšeš, během 6ti týdnů se ti to snad podaří v klidu dořešit. Nebo se to vyřeší samo. Pokud nepochodíš na tom úřadě, zkus toho veta, aby ochmelku přesvědčil. Hlavně o nulové ceně psa. Cst. pěněz. Pro tebe má samo cenu převelkou. Nebo nejlíp, účast všech těchto lidí. Během tak dlouhého pobytu u vás si Akimek naprosto zvykne a začne věřit tomu, že je to na stálo. Chůdě malý. Musíme to vymyslet tak, aby jsme prcka nezklamali. Na vlastní oči jsem se dívala. Ti lidi sou úplně mimo, evidentně alkohol fakt ničí mozkové buňky. Asi už jsi to tady psala, ale teď nevím - jakou tu dohodu jste podepsali? Jako o čem v podstatě?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 20:10
- Nahlásit
jitka HS
Víš, podle toho, co píšeš, mám dost velkou obavu, že i kdyby se ti Akimka podařilo od toho ožraly dostat, tak si pořídí dalšího psa a bude sedět před cukrárnou on....
Mám podobnou zkušenost, jezdíme na víkendy k přítelově babičce a jejich soused "chová" bulterierku. Je v kotci, který jí nikdo nečistí, o procházkách se jí může jenom zdát, se žrádlem je to asi dost podobný jako s procházkama, zdravotní stav je strašný, ale jelikož kotec odpovídá rozměrově, nejedná se o týrání (sdělení od veterinární správy)... Navíc teď už vím, že i kdyby se mi podařilo nějak mu ji odebrat, on by si obratem sehnal nového psa...
|
bea
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2007 11:13
- Nahlásit
To s vetem myslím, není od věci. Kdyby ožralku přesvědčil, že pejsek vlastně není ani čistokrevný (pokud tedy náhodou nemá PP) a že třeba není ani moc zdravý, že bude potřeba časem dost peněz na léčení....zkus všechno, co pejsovi může pomoct. Držíme palce.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:09
- Nahlásit
Ahojky všem,omlouvám se ,že jsem se tak dlouho neozvala,ale bohužel jsem měla smůlu,že jsem na té troše sněhu co napadla ukouzla a zlomilla si ruku v zápěstí.Tak jsem byla 5týdnů mimo provoz.Jěště to není dobré,ale už můžu datlovat.
JInak je vše špatně přesně tak jak psala Garfild s tím blbcem není domluva.Akimek je u mě už 5 týdnů a ochmelka je stejnou dobu na léčení,ale na víkendy jezdí domů.Vždy v pátek se ho dožaduje já ho vyhodím s tím/když přijde od něj tak smrdí/,že buď ho budu hlídat v kuse,nebo ať si najde někoho jiného.Budu Akimka hlídat do 21.2 a potom ho budu muset vrátit.Postarám se o něj,aby byl v pořádku.Udělala jsem ale závažné rozhodnutí,protože po dvouletém trápení to nemá konec a Akimek nikdy nebude náš.Vezmu si místo něj z útulku v Krajkové jezevčici Kikinu,která tam je.Je jí 5 let a nikoho nemá a hlavně bude naše.Akimek má sice špatného pána,ale má ho.Bude pro nás oba kruté,ale nevidím jiné východisko.
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 16:49
- Nahlásit
Ahoj Jíťo, ale budeš si brát Akimka k sobě jako dosud, ne ? Je mi ho líto, na té fotce je moc roztomilý a za páníka přece nemůže, tak aby o Tebe nepřišel, protože to je jeho jediné štěstí, že Tě má....
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 18:03
- Nahlásit
Pudlice
No samozřejmě budu na něj dohlížet,ale už o něj nebudu usilovat,protože to prostě nejde.Když přijde,tak se o něj postarám.Uvidím jak to bude fungovat,až se jeho ochmelka vrátí.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 21:49
- Nahlásit
jitka HS
Ahoj Jituš Vzpomínala jsem na vás jak to pokračuje a říkala si, že máš pejska určo doma, proto nemáš čas psát. Seš hodná, že si vemeš holčinu z útulku Nezapomínej ale pro ni na Akimka! Já vím, že píšeš, že se postaráš pokud přijde, ale ty jsi pro něj anděl, který mu nosí do smutného života s ochmelkou, štěstí. Víš jak bude zoufalej až si ho ochmelka vyzvedne? Možná díky tomu ti ho ochmelka dá..? Ikdyž po nemocnici bude vylaxírovanej, tak se bude chvilku asi snažit. Aspoň nebude pro Akimka návrat k pánečkovi tak hroznej. Vlastně když si ho bere na víkendy, neříká pak, že pejsek kňučel, nebo nežral atp.? On už je bobek na to přehazování asi zvyklej Nebo mu ho vlastně nedáváš?
NApiš jak pokračujete. Mějte se co nejlíp! ¨
Haf
|
bea
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 10:01
- Nahlásit
Myslím, že pejsek bude nešťastný a ty taky, i když si vezmeš jezevčičku, Akimka si budeš brát stejně, když to bude potřeba, protože ho máš ráda . A nakonec to dopadne tak, že budeš mít pejsky tři.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 12:19
- Nahlásit
Sylva
Ahojky,omlouvám se,ale nějak nám blbne internet máme asi nějaký vir, jelikož my si nevíme rady,tak musíme čekat až přijede synátor,což bude zítra.Tak s Akimkem to dopadlo pro nás oba špatně.V pátek 16.2 si pro něj přišel a vyhrožoval a nadával.Nakonec opět použil svůj těžký kalibr,že skočí z okna,když mu ho nedám.Tak jsem mu ho musela vrátit.Ani mi nepoděkoval za 6 týdenní hlídání a odvlekl si ho domů.Obrečela jsem to.Bohužel od té doby jsem Akimka neviděla.Chodí k sousedovi v době,kdy já jsem v práci a do práce za ním chodí,když já jsem doma.Myslela jsem,že budu moct alespoň dohlížet jestli je v pořádku.Napsala jsem mu pokyny jak se starat o psa.Tak nevím,prý je na mě naštvaný.Jak se říká pro dobrotu na žebrotu.No musím se s tím nějak srovnat.Nemůžu nic dělat.V neděli si jedeme pro Kikinu/snad tam ještě bude/.Už mám pro ní vše připravené a jsem moc zvědavá jak jí přijme Jimmík,snad při ní i trochu zase ožije.Už je zase špatný,zase jezdíme s kočárkem.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 12:45
- Nahlásit
bea
Ráda bych o něj i nadále pečovala,ale jak jsem psala výše,tak asi nebudu moct.Zatím jediné co se změnilo k lepšímu je ,že zatím nebyl Akimek přivázaný u cukrárny.Bohužel mu to vždycky zatím vydrželo jenom tak měsíc a potom se vše vrátilo do starých kolejí.To že se trápím je samozřejmé,protože byl Akimek dva roky součástí mé rodiny a najednou není.Akimek nechápe proč jsem ho zradila a dala ho pryč.Nikdo si neumí představit/kdo to nezažil/jaké to je ,když se pes na vás dívá tak nešťasně a prosí aby jste ho zachránila a nemůžete nic dělat,bylo to hrozné.Ale on potom pochopí,že to musí být a jde.Už bych to neudělala takhle se starat o cizího psa.Stále jsem doufala,že jednou bude můj.Takhle to bylo špatně i pro Akimka.Poznal že by se mohl mít lépe a zase se musel vrátit ke starému způsobu života.Udělala jsem za dva roky z ustrašeného a vyděšeného,který se všeho bál.Veselého,šťastného psíka.Zbavila jsem ho parazitů a udělala z něj fašáka a bylo by mi to moc líto,kdyby se z něj stal zase ten zablešený ustrašánek.Pokud budu jej trochu moct tak to nedovolím.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 13:07
- Nahlásit
Nakonec opět použil svůj těžký kalibr,že skočí z okna,když mu ho nedám.jitka HS
Asi bych mu řekla ať skočí.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 13:33
- Nahlásit
Smečka
Netroškař. Lehce do něj kopnout...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 13:55
- Nahlásit
Garfield
Jako pro případ,že by svá slova nemyslel vážne?Ta možnost mě vůbec nenapadla.
|