| Autor |
Zpráva |
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 08:55
- Nahlásit
Ahoj, slyšela jsem, že se před výstavou psovi dává červená řepa, že to ztmavuje srst, co je na tom pravdy? Nebo co byste doporučovali vy. Máme jít na výstavu a začala nám línat, tj. ty krásné černé chlupy jsou fuč, a máme tam teď ty tříbarevný (černo-bílo-šedivé)
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 09:01
- Nahlásit
Asi bych koupila nějaký vitamíny na srst, my papkali fitmin srst kvůli drápkům a super. Ale určo je i nějakej roboran na černou srst nebo něco
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 09:47
- Nahlásit
a ta řepa co?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 09:48
- Nahlásit
nevím, řepa je na krvinky a obsahuje železo, jinak netuším
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 10:41
- Nahlásit
Kasia
taky řepu nevím ale používám giom pro bílé psy (tedy na černou srst).
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 10:52
- Nahlásit
Kasia
Červená řepa je každopádně zdravá skrz naskrz. Otázka by ale měla znít, jak ji dostat do psa? Navíc tak, aby domácnost nedoznala úhony???
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 10:56
- Nahlásit
Meta
Otázka by ale měla znít, jak ji dostat do psa? Navíc tak, aby domácnost nedoznala úhony???
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 11:23
- Nahlásit
Meta
mám na to recept, ale nejde to používat furt (tedy pro nežravce). Nastrouhat na super jemno do mletého masa v poměru kilo masa / jedna pidi řepa
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 11:57
- Nahlásit
nám by to možná chutnalo, jak jí teda mam připravit? je lepší syrová nebo může být i nakládaná? Třeba nám to bude šmakovat
aby domácnost nedoznala úhony???
nechápu, co nastane???
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:18
- Nahlásit
Kasia
lepsi syrova, a nastane to, ze se pes po ni pose..
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:29
- Nahlásit
no výborně, tak my to zkusíme vyzkoušet, díky
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:43
- Nahlásit
Kasia
normálka ji nastrouhej na jemno
nika00
Už jsi to zkoušela?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 13:35
- Nahlásit
Terri
Už jsi to zkoušela?
jo, ale ne v ramci pomoci srsti, ale protoze zrovna byla doma a vim ze je hrozne zdrava, specialne vynikajici soujeji ucinky proti rakovine...
mam psa vsehozrouta...no a pak mela srajdu
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 13:22
- Nahlásit
Ještě nám bylo doporučeno dávat BIOTIN (vitamíny na srst) dáváte je někdo a máte s nimi dobrou zkušenost??? díky
|
puro
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 13:42
- Nahlásit
cervenu repu davam bezne a psi mi z nej nehnackuju, ale ti su zvyknuty zrat vsetko, co ich nezozerie davam koli vitaminom, ze to pomaha na stmavnutie som nepocul, ale asi preto su moji cernosi taky pekny
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 14:03
- Nahlásit
na fóru dog doporučovali krmit řepou, protože je v ní velké množství vlákniny a dělá to dobře zažívání. Protáhne střeva - vyčistí. Jinak řepu nepovažovali za nějaký moc vydatný zdroj.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 14:23
- Nahlásit
ok, řepa nebude...protahovat nepotřebujeme (zatím)
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 14:48
- Nahlásit
Kasia
Používáme biotin v přírodní podobě = vaječný žloutek. Zkušenost - výborná.
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:00
- Nahlásit
Meta
A jak často mu/jí ho dáváte?
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 15:10 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit
Meta
super, to možná bude lepší než přímo vitamíny
a opravdu je tam obsažen??? já našla jen tohle:
Potraviny obsahující biotin
Biotin je obsažen v játrech, sójových výrobcích, ořeších, ovesných vločkách, rýži, ječmenu, luštěninách, květáku a nebroušeném pšeničném zrnu
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 17:51
- Nahlásit
Kasia
Nejsem chemik, ale věřím na vajíčka. Tak jedno-dvě týdně stačí. Víš, jak se zachraňují neduživá telata v malochovu? Dostávají vajíčko.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 08:38
- Nahlásit
Meta
díky, tak my ho taky občas dáme
a máme jí ho dávat teda celé nebo jen bílek nebo žloutek?
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 08:56
- Nahlásit
Kasia
Biotin je obsažen v játrech, sójových výrobcích, ořeších, ovesných vločkách, rýži, ječmenu, luštěninách, květáku a nebroušeném pšeničném zrnu
tak tohle všecko dáváme. Akorát pozor na játra. Ty se nemají dávat moc často.Max. 1 týdně. Štěnětům by se měl dávat jen žloutek. Taky podle vlelikosti psa. Někde jsem četla, že dospělému psovi i celé vejce - včetně skořápky(pomleté). Malý a střední 1 vejce týdně, velký až 2.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 09:10
- Nahlásit
Sijes
my už štěně nemáme...dospělá nebude asi nikdy, ale štěně to už taky není
teď je nám tak cca 22 měsíců...tak asi to vajíčko celé a 2x do týdne
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 09:15
- Nahlásit
Jo a já na srst dávám lněné semínko. Krátce ho povařím ono pustí takový sliz - šlem. A ten pak vmíchávám do jídla. Leskne se krásně. KDyž jsem ji přivezla tak ne, takže vidím ten rozdíl, že se ta srst opravdu zlepšila. Množství teda beru odhadem.
|