Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / Diskvalifikace
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 16:08
- Nahlásit

Jak to funguje, když mě rozhodčí na výstavě diskvalifikuje? Kdy to člověku řekne? Mám psa dovystavovat, nebo s ostudou odejít uprostřed vystavování?

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 16:13
- Nahlásit

Mucholabka
když tě diskvalifikuje,tak tě vyloučí z kruhu,takže odcházíš se psem mimo kruh

leila
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 16:14
- Nahlásit

Mucholabka
no on tě většinou vyhodí kvůli agresivitě nebo velké odchylky od standartu a to si vezmeš složky a se sklopenýma ušima odejdeš, nmebo pošleš tosinu že ..... ale jinak většinou pokud není vada vážná rozhodčí nechá psa odvystavovat a dá mu třeba dobrou....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 17:20
- Nahlásit

leila
Takže jako ostatní dovystavujou a mě vyhodí v půlce? No už se těším...mě spíš vyhodí pro bázlivost než agresivitu, ale vemu s sebou Draka a ten ho když tak srovná

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 17:29
- Nahlásit

Mucholabka
Pokud pes/fena neukaze rozhodcimu zuby - at uz bazlivost ci agresivita, mas konecnou. Pokud ukaze, a jen se bude pri vystavovani projevovat plaše, muze(a nemusi) rozhodci snizit diky chovani znamku ohodnoceni ci jinak znevyhodnit vuci klidnym jedincum. Vysloveny vyhazov z kruhu jsem videla hlavne kvuli agresivite na ostatni psy v kruhu.

vlk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 17:34
- Nahlásit

Mucholabka
Já jsem viděla vyhazov z kruhu za to, že se pes při prohlídce zubů po rozhodčím ohnal.

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 17:39
- Nahlásit

A pokud by fena nezvladala psychicky vystavu vubec, muzes odstoupit v prubehu posuzovani,pred zapocetim posuzovani vlastniho psa - cili nedostanes ohodnoceni zadny, jen "odstoupil/a" . A zda si nechas napsat VD ci D do PP je pak uz jen a jen na tobe.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 22:12
- Nahlásit

Fifi
Tak že by úplně nezvládala, to né, je pro výstavy narozená, ještě se tam s ní mrknu v sobotu, a v neděli to bude dobrý, v Brně to docela dávala a zvykne si. Jen jestli se v kruhu bude krčit...a je navíc dost drobná, ale jinak hezká...mně zuby ukazuje...a na cvičáku jí budeme strkat ruce do tlamy a zvykne si, snad ona se bojí chlapů, ale fakt, ženské jí nevadí.

Majdalenka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 14:19
- Nahlásit

Já jsem na výstavě viděla, jak rozhodčí zápasí s mladým papillonem asi 5 minut, nechtěl ukázat zuby, tak se šel proběhnout a rozhodčí posuzovala ostatní, pak šel na stůl podruhé a potřetí a zas nespolupracoval. Nevím, jak to tenkrát dopadlo, ale všichni kolemstojící se velmi dobře bavili.

Gigi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 11:16
- Nahlásit

A nevíte, jestli je "lepší" odstoupit nebo se nechat vyloučit? Lépe řečeno co by mi mělo vadit na tom, že budu mít výsledek "vyloučen"?

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 11:32
- Nahlásit

Mucholabka
Diskvalifikovat tě může kvůli agresivitě ke psům, k tobě nebo k jeho osobě. Každý rozhodčí je individualita, někdo tě vyrazí hned za prkotinu, jiný agresivitu přehlíží.
Jestli se bojí chlapů, zjisti si kde posuzuje žena. Je lepší jí z kraje příliš nestresovat. Výstava jako taková není pro psa žádná velká zábava, kor když se vystavuje v halách.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 11:44
- Nahlásit

Nemá náhodou Tosa Inu bojácnost jako diskvalifikující vadu ?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 12:42 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

Mucholabka

Ber to jako zábavu. Buď a nebo. Ty jí nemáš odmala , takže si nestihla zvyknout. Proto se zbytečně nestresuj, ona to totiž pozná a v kruhu se může chovat jinak než doma. Vycítí z tebe stres a může ho vyhodnotit jako strach a začít tě buď bránit - agresivita, nebo schová vocas mezi nohy a bude čekat, že bránit budeš ty jí. Oba případy jsou nahovno.
Vem jí tam (do kruhu) klidně nějakou hračku(malinkou) pískací, nebo nějakou co má ráda. Do kapsy si narveš odměnky, néé veliké kusy, ale takové, které upoutají její pozornost a může je zhltnout aniž by jí něco zůstalo na zubech. Povídej jí cokoli- třeba pohádku, tobě se uklidní tep a zklidní se i ona. Nauč jí běhat na výstavním vodítku. Na procházce ho často zaměňuj, aby nebyla vyjukaná, co jí věšíš na krk. Nauč se s ní běhat jenom na povel, neškrť jí, ať nemá pocit, že jí za něco trestáš.
Udělej jí z výstavy šou. Na ostatní se vykašli, stejně čumí na psa a né na tebe. Před výstavou se v kruhu proběhni, ráno bývají prázdný a pes pozná, co od něj budeš čekat. Nedávej jí pamlsky moc dopředu, až je vytáhneš v kruhu, bude velmi, opravdu velmi mile překvapená.
Držím pěsti

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 13:53
- Nahlásit

ZdeNek_K
No, je, právě, toho se bojím, agresivita vůbec nehrozí, sice si ráda vrkne na psa, ale to zkoriguju. V Ově by měla být ženská. Nechci to hrotit, uvidíííme Ona si potřebuje k člověku čchnout a ověřit sii ho, než dovolí, aby na ni někdo sahal nebo ji očumoval, jinak couvá. Že bych nezvládla, aby ukázala zuby, to taky nehrozí, snažím se trénovat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání