| Autor |
Zpráva |
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 11:29
- Nahlásit
Dotaz na jezevčíkáře, popřídě na další, kteří vystavují a je u jejich plemene "nežádoucí" vesele nesený proutek... Víte jak se tohoto nežádoucího jevu zbavit...bez "násilí"...? (prosím bez dotazů, proč, k čemu apod... a aspoň první stránku prosím o příspěvky pokud možno jen k tématu... )
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 11:46
- Nahlásit
blanulinka1
Bez násilí se toho zbavit nelze U jezevčíka to jde v pohodě naučit, páč chodí pomalu. Prostě, když začne nést proutek vesele, tak mu dát facana a třeba zasyčet. Když se to hafan naučí, tak už stačí v kruhu jen syčet
Ale jak to odnaučit ovčajdu, se kterou v kruhu lítám jak hadr na holi... pfff... těžko
|
smrdka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 12:16
- Nahlásit
blanulinka1
bože, proč by něko neměl psát k věci?
to se u vůbec nestává...
no rada je jasná, ZET to vidí moc odborně.....normálně mu ten "proutek" vem a hotovo ...co na tom hledáš za vědu
ps..a neděkuj, pro mne je pomoc dobrým lidem samozřejmostí
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 12:54
- Nahlásit
Zet
to abych si pořídila klacík Jinak zase skončím na pohotovosti se zádama, jako tenkrát, když jsem učila "sedni"
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 13:03
- Nahlásit
smrdka
Není proutek jako proutek
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 13:19
- Nahlásit
Zet
proutek na proutek bo už nejsem jako proutek ( jo a Díky...)
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 13:20
- Nahlásit
blanulinka1
tak hele ..... ja se ti tady do toho necpal, protoze jsi chtela jen prispevky k tematu, ale ted koukam, ze svou prosbu sama porusujes ....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 13:22
- Nahlásit
Jirikovo
Taky se už skoro dvě hodiny koušu do prstů a čekám na stranu 2.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 13:35
- Nahlásit
Jirikovo
já se tématu držím... pořád je to o proutku
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 14:01
- Nahlásit
CHA... jedna si teď vzpomněla na jednu veselou historku z vystavování. Posuzování. Paní se snaží postavit psa do postoje, ale pes prostě nespolupracuje... je to marný, je to marný. Paní už je odrovnaná, pot z ní teče proudem. Rozhodčí (nerudný dědek... ale nebudeme jmenovat) toho má plný zuby a prohlásí: "Ženská von se vám prostě nepostaví, nebo co?" A nazvztekaná paní na to: "A vám jo?"
Jedna se teda domnívá, že se eště pořád drží tématu
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 15:10 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
tak takhle to vypadá...
takhle je "na stole" ...
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:29
- Nahlásit
blanulinka1
vy jste králičci, nebo trpaslíčči??
teď nemyslím samozřejmě tebe.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:42
- Nahlásit
Tami
OH 33 - takže trpajzlik
teď nemyslím samozřejmě tebe já bych se přiřadila mezi molosoidní
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 18:51
- Nahlásit
Zet
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 08:42
- Nahlásit
Jak se pozna trpajzik od kralicka? Me bylo nedavno receno, ze je to to same.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 09:13
- Nahlásit
Fuissem
podle toho, kolik má "přes kozy"
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 09:17
- Nahlásit
Mar
hele nedelej tady z toho nejaky ten laciny podnik .... nejdriv proutek, ted kozy .....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 09:36
- Nahlásit
Jirikovo
o proutku sem já nemluvila
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 09:59
- Nahlásit
Jirikovo
A ještě ke fšemu má Mar pravdu
Fuissem
Trpasličí je větší, králičí menší... hodnotí se to podle obvodu hrudníku - králík do 30cm a trpaslík do 35cm. Oba rázy mají v ČR společnou populaci. Štěňata mají v rodokmenu napísáno Jezevčík trpasličí / králičí dlouhosrstý. Ke konkrétnímu rázu jsou zařazeni až při bonitaci (chovný svod - od 15 měsíců) podle naměřeného obvodu hrudníku. Do té doby (a vlastně i potom) může být jeden jedinec klidně předváděn na výstavě jednou jako trpaslík a jindy jako králík (pokud má obvod hrudníku na hraně)
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 10:56
- Nahlásit
Zet
tak tak... Ale nezažila jsem, aby si někdo dobrovolně přihlásil trpaslíka mezi králíky... Naopak jo, teď na klubovce, ta feňule skončila poslední...Byla strašně malinká vedle těch trpaslíků...
|